Regisztráció Blogot indítok
Adatok
honey75

20 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két esemény ihlette a mostani eszmefuttatást. Az egyik, hogy a napokban az egyik közösségi oldalon kaptam egy spamet, miszerint:"Az Átváltoztatjuk TEAM-et azért hoztuk létre, hogy visszanyerd az Önbizalmad, és megmutasd mindenkinek milyen szépség rejlik benned. (...)…..
Ahogy visszanézem a bejegyzéseket (úristen, több mint fél éve nem posztoltam!!!), nemigen fordult még elő, hogy valamilyen eseményről írtam volna. Nem véletlen: azért kezdtem blogolni, hogy érzéseket, gondolatokat osszak meg, nem azért, hogy naplót vezessek. Most mégis…..
Nagy esemény történt nemrég az életemben. Leszoktam a Barátok közt-ről.Akik ismernek, tudják, hogy ez a magyar napi szappanopera nagy kedvencem volt, különleges dolognak kellett történnie, hogy elmulasszam a megtekintését. A kezdetek óta nyomon követem a bugyutácska történetet,…..
Van olyan, hogy egyszerre minden összejön. Most nem arra gondolok, hogy csőstül jön a baj, vagy szegény embert az ág is húzza. Épp ellenkezőleg: van úgy, hogy egy csapásra minden sikerül, szinte maguktól kitárulnak kapuk, megoldódnak problémák stb. stb. Ez nyilván csak azoknak…..
Három évvel ezelőtt feleségül mentem egy autós újságíróhoz. Előtte már egy évig dolgoztam korrektorként az autós médiában, de e magánéleti esemény kapcsán még közelebb kerültem a járművek varázslatos világához. Nem kell ám eget-földet rengető, világmegváltó nagy…..
honey75 2011.03.16 12:54:56
@corolla84:
Mi nem tanultunk ilyesmit pszichológiából, úh. igen, érdekelne.
honey75 2011.03.17 10:47:46
@corolla84:
Szia,
Ha-ha, hát ezen nagyon jót mulattam. Érdekes dolgokat tanítottak nektek, szerintem ez nem pszichológia, hanem "brit tudósok" kategória, persze nem kizárt, hogy van alapja. Furcsa dolog ez a kollektív tudatalatti... Mert vajon van-e olyan kutatás, amely kimutatta, hogy a fütykös mérete befolyásolja-e bármilyen módon a férfi megtermékenyítő képességét? És ugyanezt mondanám a női csípőről is. Csak egy példa: az én csípő-derék arányom közelít a nullához, ehhez képest kihordtam és világra hoztam (természetes úton) egy kereken 4 kg-os gyermeket... Ja, a teherbe esés az első kísérletezgetéstől számított 3-ik hónapban megtörtént... Másrészről nem tudom, te hogy állsz vele, én már életemben annyiféle alkatú és kinézetű (ujjméretű :) ) pasassal estem szerelembe, hogy nehéz lenne ebből megállapítani, mégis mi a fene ragadott meg bennük. De az elmélet attól még érdekes és szórakoztató.
honey75 2011.03.17 10:55:47
@corolla84:
Na, a másik ügy már szinte privátba kívánkozik, mert eléggé személyes.
Az elszámolásos módszer, amit írsz, nálam is működött korábbi együttéléses kapcsolataimban. Macerás, de korrekt, és ha rosszra fordulnak a dolgok, legalább az anyagiak terén nem fogtok tudni egymásba kötni...
A házasság - szerintem - nem csak a gyerek miatt változtatja meg ezt a felállást. Bár csak egy gyűrű vagy papír különbözteti meg az együttéléstől, valójában ez egy szövetség, nevezhetnénk gazdasági közösségnek is, bár ez így elég kiábrándítóan hangzik. Akinek örök hűséget fogadsz, azzal nem kezdesz el garasoskodni, nem számolod, hányszor ment fodrászhoz egy évben vagy hány autós magazint vett. Itt már nincs a befektetett összeggel arányos költekezés. Nálunk speciel az a helyzet, hogy én jelentősen kevesebbet keresek a férjemnél. Ez mégsem jelenti azt, hogy én kevesebb szalámit tehetek a kenyeremre. Nem tart el (bár ismerek olyan nem házas párokat, akiknél csak a férfi keres, a nő mégis vehet magának új ruhákat stb.), egyszerűen minden bemegy egy nagy közös kalapba, és a kötelező kiadások (számlák, gyerek dolgai, kaja) után maradó összeget félretesszük, annak felhasználásáról közösen döntünk. Nem egy pár cipő szintjén persze, bár nyilván tudunk róla, ha a másiknak ilyen tervei vannak. Aki másképp akarja intézni az ügyeit egy házasságon belül, az szerintem kössön szerződést, és akkor tiszta helyzetet teremt. Így csakugyan a kölcsönös bizalom és önzetlenség működteti a kasszát, és nálunk eddig bevált.
Hajni szerint az Interspar bevédte magát szalámival settenkedő celebek ellen:A csatolt fotók ékesen bizonyítják, hogy a szalámikkal ellentétben a kolbászok biztonságban vannak, igaz, nem a Tescóban, hanem az Intersparban. Az akciós (lásd. az árcédulát is), tehát baromira értékes…..
honey75 2011.02.22 14:57:39
@gergo1000: ezer éve vásárolok Intersparban, sosem találkoztam még ilyesmivel.
Az elmúlt néhány hónapban két olyan hír is borzolta a kedélyeket kis hazánkban, amelyek kisgyerekek szüleik általi bántalmazásáról szóltak. Az átlagember elborzad, amikor ilyesmiket lát a híradóban, olvas a neten:Szülei bántalmaztak egy csecsemőt ÜllőnMeghalt egy csecsemő a…..
Kicsit kusza, néhol inkoherens, máshol túlbonyolított lesz ez a poszt, mert sokféle kavargó gondolatnak próbálok valamiféle vezérfonalat találni – ismerve magamat hiábavaló próbálkozás. De azért egy kísérletet megér. Az egész ott kezdődik, hogy végre megtanultam…..
Blogdoság A döntések súlyáról 2011.01.09 14:53:00
Ismerőseim sokszor fennakadnak azon, amikor bevallom: imádom a pletykalapokat és a szappanoperákat. Nem mindegyiket persze, de van az a kategória, amit szívesen fogyasztok, és ha ezért megköveznek, ám legyen. Elmondom, mi vonz engem ebben a pehelykönnyű, mások által tán…..
Amióta gyerekem van (2,5 éve) sokszor felmerül bennem, hogy amikor már ténylegesen nevelni kell majd őt (bármit is értsünk ez alatt), vajon képes leszek-e ennek a nemes, ámde nagy felelősséggel járó feladatnak eleget tenni. Mert könnyű egy gyermeket kihordani, megszülni,…..
Van egy kollégám, akivel sokszor beszélgetünk az élet nagy kérdéseiről. Például az emberek közötti kapcsolatokról. Én 35 éves vagyok, ő 40. Mindketten abban a korban, amikor az ember feltesz bizonyos kérdéseket, és keresi a választ azokra, mert olthatatlan vágya támad a végső…..
Kezembe került egy remek könyv, a szerző Arthur Koestler, a címe: Szellem a gépben. Gyanútlanul emeltem le a polcról, ki hitte volna, hogy szertelen háztartásunkban komoly tudományos munkák is megtalálhatók? De a könyv témája csakhamar magával ragadott, noha az első néhány…..
Aki sokat BKV-zik, mint jómagam, az végeláthatatlan perceket (egy évre összesítve akár hosszú órákat) tölt a különböző közlekedési eszközökre való várakozással. Leírtam már itt korábban, hogy én nem toporgok ilyenkor türelmetlenül, inkább elszívok egy-két cigit,…..
Persze nem mind, csak 90-95 százalékuk. Mégis, nem lenne elvárható, hogy aki jogsit kap, akár a szédítő ötvenet is el merje érni? Vélemények az azonos című írásunkról...
honey75 2010.07.09 10:53:03
@Ceptor: Ez volt itt szinte az egyetlen értelmes hozzászólás.
Aki valaha járt már uszodában, az tudja, hogy egy sávon belül vannak gyorsúszók és wellnesszező mamák egyaránt. Tudjátok, mit csinál a sportos úszó? Megelőzi! És nem szidja, és nem küldi haza, vagy melegebb éghajlatra.
Mellesleg ugyan mitől veszélyes a közúti közlekedés? Szerintem a türelmetlen barmoktól, akik akkor is sietnek, ha épp marhára nincs semmi dolguk.
És hol a büdös francban tanulja meg a szerencsétlen tanuló a forgalmi helyzeteket, ha nem a forgalomban? Nem a tanulóvezetőket kéne cikizni, hanem azokat, akik 25 éve vezetnek, és még mindig csak 30-cal bírnak menni.
Ha valaki véletlenül került ide, és nem beírta a böngészőbe a webcímet, az könnyen „boldogság”-nak olvashatja a blog nevét. Bár lehet, hogy már első elolvasáskor sejti, valami nem stimmel a szóval. Csak még nem tudja megfogalmazni, hogy mi. Mint amikor Kiszel Tünde…..
Blogdoság A három királyokról 2010.05.17 18:49:00
Nem, nem karácsonyi történetet akarok írni májusban. Mindössze arról van szó, hogy a minap kedvem támadt meghallgatni néhány Michael Jackson-nótát. Már kamasz fejjel is odavoltam a pop királyáért, egyéni stílusáért, excentrikus videoklipjeiért, az egész jelenségért. Ja, meg…..
Blogdoság Az anyai érzésekről 2010.04.23 14:01:00
Kétéves lett a lányom.Vannak emberek, akik évfordulókkor összegzést készítenek. Én is ilyen típus vagyok. Magamban gyorsan lepergettem az elmúlt 24 hónapot, és megint csak azt a következtetést kellett levonnom, ami az egész eddigi életemet jellemezte: én képtelen vagyok a jelen…..
Tegnap este hullócsillagot láttam. Akartam is rögtön kívánni valamit, de olyannyira meglepett, hogy április elején voltam tanúja e jelenségnek, hogy mire felocsúdtam, már elmúlt a pillanat varázsa.Vajon honnan ered az a babona, hogy ha az ember hullócsillagot lát, és rögtön…..
Viszonylag nehéz időszakot zárhat le a szerkesztőség. Fellélegezhetnek, mert már nem keresek motort, nem szívom tovább a vérüket, vettem egyet. Egy 94-es Hondát, szigorúan közlekedési eszköznek. Ha ezres lenne, 145 lóerős lenne. De ez csak 250-es. Mégis, mindenki átkozottul…..
Mint (majdnem) minden nő, én is imádok szépítkezni, de leginkább otthon. Ha rajtam múlna, a szépségszalonok már rég csődbe mentek volna. Az  én családomban mindenki otthon dauerolt és festett, na meg szőrtelenített. Anyukám mai napig maga vágja a saját és családtagjai…..
Blogdoság A szavak erejéről 2010.02.05 14:19:00
Tíz éve élek Budapesten.Akivel megismerkedem, annak rendszerint elmondom ezt a történetet, mert annyira jellemző arra, hogyan is kerültem ide.Szóval 1998 telén, az addigi életemmel való elégedetlenség folyományaként állást kezdtem keresni Budapesten. Nem ismertem a várost, semmit…..
Na jó, még mielőtt megköveznének vagy máglyára vetnének: tökéletesen egyetértek azzal, hogy a dohányzás egészségtelen, káros szenvedély, függőség, rabság, az emberiség elleni vétek, ráadásul a bőrt is öregíti... Nem kétséges, még ma le kéne szokni, és bizonyára jobb…..
Blogdoság Kiterítenek úgyis 2010.01.28 14:34:00
Ide igazából egy fényképet szántam, de mire sikerült volna lefotóznom az ominózus feliratot a pesterzsébeti buszmegállóban levő pékség oldalán, már lefestették. Kár, mert a nép hangja ezúttal nem azt közölte, hogy "Szeretlek Marcsi", hanem egy kissé pesszimista…..