Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ati27

0 bejegyzést írt és 1747 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Az otthon ízei 2020.08.22 06:30:00
Külföldre költözve a család és a barátok mellett leginkább talán a megszokott ízek szoktak hiányozni a határátkelőknek. Persze ez is sok mindentől függ, nem utolsósorban attól, hova költözik az ember. Ráadásul a nagy globalizáció közben egyre kevesebb az olyan élelmiszer, ami csak Magyarországon…..
ati27 2020.08.24 10:42:01
Csokik.. Ugyan már! Ezerszer jobb csokik vannak külföldön. Még a sportszelet elternatíváját is felfedeztük.. Ha nem jobb. Pilóta keksz? Hááát azt a túlárazott szart. 30 éve valóban jobb volt, de már hasonlítani sem hasonlít az eredetire. (sikerült beszélnem egy emberrel, aki még azelőtt dolgozott ott, hogy elvitták a gyártást. Már akkor is trükkök százait vetették be, hogy minél olcsóbb legyen) Tejföl, az egy vicc! Esküszöm a legtöbb olyan mesterségesen kifehérített cucc, hogy fehéregyensúlyt lehet rá állítani. Itt van a megfelelője, de csak a 15%-os vesszük, mert a 30-as brutál. Anyám kint volt, csak tejfélés kenyeret nyomta reggelire meg vacsorára.. Szóval ennyit a magyar tejfölről.. Túrorudi? Asszony szokott csinálni házit, mint ahogy túrót is. Sokkal jobb mint a szétcitromaromázott cuccok.. Téliszalámi? Lehet kapni.. Habár itt sokminden mást főleg minőségi olaszt lehet kapni. Akkor már igencsak beleszürkül a mezőnybe. Amúgy minden hazalátogatás alkalmával meg kell állapítanom, hogy a magyar boltokban az élelmiszerek minősége kritikán aluli. és árban már néhe nemhogy nem olcsóbbak.. de van hogy drágább de szar..Ami hiányozna, de nem, mert havonta jár egy szerb hűtöskocsi: ahol nagyon jó töpörtyűt, disznósajtot, füstölt zsírszalonnát, ja és ZSÍRT lehet kapni.. A másik dolog, hogy az ember a 10+ év alatt itt eléggé hozzászokot a sokkal több zöldség és saláta kombóhoz, és eléggé meg tudja az ember gyomrát terhelni egy körömpöri vagy pacal magyarországon. Bármilyen finom is..
ati27 2020.08.24 10:42:12
@SzZoole: Haha, Egyszer "vettem" egy bazi nagy jávorszarvas velőscsontot. Kint voltunk vadpiacon, és kérdem az eladót az a csont mennyi. Ingyen odadom, a kutyának lesz? ÁÁÁ dehogy.. Frankó leves lesz belőle. Utána nem kicsit kellett közednem, hogy méretre fűrészeljem.. :)
A svédek sok mindenben büszkén eltérnek az átlagtól, nagyon innovatív nép, általában elég fegyelmezett, ráadásul elég puritán is. Több területen is létezik a „svéd modell”, például a munkaerőpiacon, ahol például az emberek 90%-a kollektív szerződéssel van foglalkoztatva, vagy épp a…..
Ismét egy sorsdöntő meccs, ismét egy sima vereség. Játszottunk sorsdöntő meccset szeptemberben a szlovákok ellen itthon, vereség. Sorsdöntő meccsünk volt Splitben, vereség. Tegnap Cardiff, vereség. Plusz két edzőmeccs, két vereség. Szerencse, hogy az azeri meccsen a játékvezető a végén óriásit…..
Legalábbis addig nem, amíg Elon Musk nem kezd el a Marson kobaltot bányászni, és Jeff Bezos nem szállít ritkaföldfémeket a Plutóról, írta Robert Bryce a Manhattan Intézet főtanácsadója a Hill cikkében. Forrás: pinterest.com A vezető demokrata elnökjelöltek mindegyike szereti az elektromos autókat.…..
Közismert tény, hogy a svédek szeretnek adót fizetni. Miközben a magyarok számára az adó szinte szitokszó, és az NAV/APEH maga a közellenség, addig a svéd “skatt” szó nemcsak adót, hanem kincset is jelent. Az itteni adóhivatal, a Skatteverket kifejezetten nagy népszerűségnek örvend, és a lakosság…..
ati27 2019.09.23 15:42:36
@szcsongor:
Ugyan ne piszkáljátok már szegénykét! Van baja bőven. Ugye már a szövegértéssel is komoly gondjai vannak. Ugye a cikk arról szól, hogy hogyan lehet KEVESEBB adót fizetni.. Szóval neki szól a migránsozás megaz állíttsuk meg brüsszelt meg a stop soros. Szóval vigyázni kell, a kommunikációval, egy mondatba ne legyen 4-nél több szó... összetett mondat meg főképp! :)
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
ati27 2019.08.11 13:43:26
@Arthamyr:ÚÚÚÚÚÚ... NE is mond.. Az idén nzáron kicsinált ez a "készpénzezés" Hazafelé németorszégban megálltunk egy kisvásrosban. (2 nap alatt szoktam "letekerni") szóval beültünk vacsira egy olasz étterembe. Rendeltünk, megkajáltunk, mondom fizetnénk.. Jön a pincér, veszem elő a kártyát, erre néz, és mondja, csak kp... Mivan? Úgyhogy mehettem bankautómatát keresni.. Nem kicsit fájt.. Ausztria. 12 nap tirolban, hotel, mondom utolsó előtti nap, rendezzük a számlát (1700 euro). Veszem elő a kártyát, erre nono.. Kp.. WTF! Frankó volt, mehettem bankba, mondom bent a csókának, szeretnék kivenni lóvét. Aszongya ott a bankautomata.. De csak 400 euro a max amit ki lehet venni. Hát az karcsú lesz. Hát próbáljam meg többször. Félig mázlim volt.. 3x probáltam, mindig kiadta az alkalmanként 400 eurót. Már örültem, erre a 4. alkalommal letiltott. Ennyi a napi limit.. Még jó, hogy volt egy hitelkártyám is.. Így sikerült összekapirgálni az összeget.. NEm kicsit fájt...
ati27 2019.08.11 15:58:24
@gabors:

Azért nem kérdezetm, mert tavaly egy másik helyen voltunk, kb 300m egy másik hotelban. Ott tudtam pl kártyával fizetni. Hitelkártyáról... Nincs marginális különbség melyiket használom. Itt az volt a lényeg, hogy szerencsére volt 2 db kártyám, mert különben egy nap max 1200 eurot vehetsz fel. Ráadásul kivételenkén majd 3 euró exta volt a költség. Szóval számomra úgy tűnik ausztria és németország kártyás fizetés szempontjából elmaradottab mint magyarország.Beszélgettem is a házinénivel, a fia is bankba dolgozik, és panaszkodott, hogy igencsak magasak a banki költségek ausztriában..
ati27 2019.08.11 15:58:36
@desw:

"Azt azért megkérdezném, hogy 2010-ben és 2014-ben kire szavaztak a most nagyon okos ellenzékiek?"

Én azért halkan kérdezem, hogy anno a 2-2.5 milliós szavazótábor, anno aki megyóékra és flettóékra szavazott az hova tűnt? Oh wait! Mekkora is most a "stabil" fideszes szavazótábor? Ezzel persze nem azt mondom, hogy mindenki aki anno a szocikra szavazott az most a Fideszre, de azért gyanítom, hogy elég nagy lehet a keresztmetszet! (60-70%, persze csak találgatok) :)
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
Tomi bő másfél éve költözött családjával Ausztriába, ám hogy az élet azért bonyolultabb annál, mint ahogyan sokszor elképzeljük, azt jól mutatják a benne sorjázó kérdések. A mai írás tehát amolyan tanácskérés is, amely egy nagy kérdés köré csúcsosodik ki: Ausztria vagy Magyarország? Neked mit…..
ati27 2019.07.26 11:14:51
@fajanka:
Hajaj!!!

Idén 6 hét szabin voltam(vagyok).. Ebből 1 hét "gyes".. kicsit kevesebb mint 3 hét magyarország.(ez alatt az idő alatt úgy néz ki sikerült eladnom a házat). Ez bőven elég volt. Maj utána 12 nap tiroli nyaralás (3. éve járunk vissza) egy hétig apósomékkal, majd az egyik sogornömék a maradék 5 napra.

Hát igen, már 120éve vagyunk svédben. Az eleje bazi nehéz volt, 4 db bőröndel érkeztünk. Ráadásul az elején én még az angollal is elég hadilábon álltam. Aztán tanulás ezerrel. Mostmár teljesen kényelmesen kommunikálok angolul, ás svédül is. (Szóval 2 nyelvet tanultam meg bőven 30 felett) Mostmár álom melóm van robot fejlesztési részlegen, mérnökként.. Szó szerint várom a jövő hetet, amikor visszamegyek melózni. :)

Igen, a társasági élet, stb. Nem egyszerű, ugye 3 gyerek kint született már. (11, 9, és 3,5 évesek). Nagyszülők 2000 km-re, ami bizonyos szempontból hátrány de néha előny is. Szóval meg lehet oldani. Kapcsolatokat, és barátokat is találni, nem lehetetlen, de azért itt jóval zárkózottabbak az emberek. Ezt el kell fogadni.. :)
A Vuk név hallatán mindenki képzeletében megjelenik az imádnivaló kisróka, akit Dargay Attila álmodott meg közel negyven évvel ezelőtt. A figura azonban kezdetben még teljesen más formát öltött. A jól ismert klasszikus rajzfilmet először 1981 húsvétján vetítették négy rövidebb részben, sorozatként…..
ati27 2019.07.22 20:03:51
Németország rengeteg magyarnak ad otthont és a jövőben is az egyik legfontosabb célország marad. Ennek megfelelően elég sok történetet olvashattatok már itt onnan, ám én kíváncsi voltam arra, mások milyennek látják a németeket. Úgyhogy ma egy ilyen összeállítás következik, kíváncsi leszek, mennyire…..
Ausztriában nagyon csalóka, hogy az ország közelsége, részben hasonló kulturális, történelmi gyökerei miatt, sok mindenben erősen emlékeztet Magyarországra, ám közben nagyon is más ország. Hat évvel ezelőtt ezekkel a sorokkal vezettem fel Barna posztját, aki akkor éppen hat…..
ati27 2019.07.03 19:33:49
@gabors: kb 8-9 éve volt egy lehetőségem katonai projektre. Stirling motoros egységet kellett volna fejleszteni tengetaltjárós felhasználásra. Már volt benne gyakorlatom(energiaszektor) de kellett az állampolgárság... De mostmár van. ;)
Lassan Nyugat-Európában is elkezdődik majd a nyári szabadságok időszaka, ilyenkor mindenki megindul kipihenni az év első felének fáradalmait. A határátkelők közül sokan ilyenkor Magyarország felé veszik az irányt – de vajon milyennek látják az országot, milyen tapasztalatokat…..
ati27 2019.06.28 09:17:07
@ogli dzsí:
Nem. De pl tavalyelőtt apósom pont akkor került korházba, amikor nyaralni érkeztünk. 1 hetet volt bent, no a látogatás kicsit sokkoló volt: beéttünk, el kellett mennem wc-re. A wc egy sötét ablaktalan helyiség volt, 3 "boxal" oda az említett 15w-os égő fénye szűrødött be. Szerencsére nem "nagydolog" volt, mert ülőke nem volt. Papír, meg pláne... A 3 db mosdóból az összesről lelopva a gomb. Egy teljesen megszorulva, de folyamatosan szivárgott a víz. Egyet meg se lehetett nyitni. No az utolsóval úgy ahogy lehetett operálni. Természetesen csak hideg víz, és szappan nélkül.. Mintha Schemmelweis nem is élt volna.. 2. Emeletre lépcsőn mentünk fel. A korlátról mállott a festék, és tanulmányozni lehetett, hogy az elmúlt 30-40 évben milyen színekre festették.. fent a korteremben végre volt kézfertőtlenitő.. persze a4-es papirra piros nagy betűkkel ki volt írva, hogy csak a személyzet használhatja.. No ez pont leszartam. Más: kb 8 éve történt egy kis baleset. A középső ujjam szétnyílt, mázlim volt, mert az izület mem sérûlt. Szóval ügyelet. Pont az a doki ügyelt, aki 30 éve műtötte a térdem(komoly sérülés volt, és fantasztikus munkát végzett) szóval max 3-4 öltés kellett a középső ujpercen. Erre csak a legnagyobb méretű tű volt.. Anyázott is rendesen... plusz a recepción anno fingjuk se volt, hogy hogy használják az EU-s biztosítási kártyát. Szóval igen. Vágyom a magyar egészségügyre... mert jobban teljesít...
ati27 2019.06.28 09:17:32
@Void Bunkoid:
Hamár felhoztad a fogorvost. Igen évekig intéztem szabadság alatt. Magánrendelésen, pijaci alapon. Gondom, csak annyi volt, hogy gyakran kellett fogkövezni, mert hajlamom volt rá. Kibirtam azt a 20 30 percet. Persze utolag kiderült, hogy nekem nem elég annyi hogy "sikálja jobban".. Egyszer csak elmentem külföldön fogorvoshoz. Bejelentkeztem, és említettem hogy csakszimpla egyszerű fogkövezés lesz. No mentem az első időpontra. Erre fogrötgennel kezdték, majd egyből a rötgen alapján kielemezték minden egyes fog állapotát. Volt gond rendesen. Mert mint kiderült, hogy mocskos módon fogkövesek a fogaim, és az inyem a legtöbb helyen gyulladásban van. Amit én annyira nem éreztem. Szóval elkezdték a kezelést, a fogkő eltávolítást. Ami mint kiderült nem csak annyiból áll, hogy 20 perc alatt lekapargatjuk a cuccot, a látható helyekről. Ráadásul ezt nem fogorvos, hanem "szályhigiénikus" csinálja. Szóval 3x2 óra melóval sikerült lenyomni az évtizedek alatt felgyülelett fogkövet az íny alatti részről. Az igaz, hogy minden egyes alkalom után majd leszakadt az arcom 1 napig. De amikor kész lett, teljesen más érzés volt. Másrészt "kiképeztek" hogy tudom rendesen karbantartani speckó fogköz tisztítókkal a fogaimat. Emellé folyamatos kontrollt, segítséget kapok. Ez a mutatvány kb 150 ezer forintomba került átszámolva. Ami drága, de nagyságrendekkel magasabb szintű szolgáltatást kaptam ezért...
ati27 2019.06.28 15:11:40
@svajcineger: jepp. Haver "online" vette meg. Oszt azon röhögtünk, hogyha neten, online veszed akkor 200Ft extrát kell fizetned. Un.: "Kényelmi díjat". És nem, nem a 200ft a lényeg. Hanem azért fizetsz többet, mert épp "megspórolod" az extra munkát, bürokráciát. Elmeséltem a svédeknek, hát mit ne mondjak... teli szájjal röhögtünk. Egyre többször az az érzésem, hogy sok magyar fordítva ül a lovon, közben teli szájjal üvölti: Előre!!!
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
ati27 2019.04.28 08:05:46
@darlacko:
Mint mondtam a fő szempontom az, hogy automata legyen, és kb 140 lo körül. És benzines. Mert itt svédben eléggé pedzegetik a dizelek kitiltását, de soha nem volt barátom a dízel. Ha abba elmegy valami akkor... 2 éve mindenképp kellett új auto, mert melohekyet váltottam, és napi 100km ingázás. Szal akkor a golf osztályban egy kombi automata benzines golf volt közepes felszereltséggel 250 ezer korona körül. A hibrid auris 250 ezer. Mivel itt az auris beletartozott az eco kategóriába ezért az éves adója 360 korona. No az a vw-nél több lett volna. Számoljunk 1 liter üzemanyag spórolással, akkor eddig kb 700 liter benzinnel kevesebbet pöfögtem a környezetbe. Legyen mondjuk a benzin átlagára az utóbbi 2 évben 14 korona (ma bizony már 17 korona itt ott, de 16,5 felett van már mindenhol) Tehát csak a benzinen spóroltam olyan 9000 koronát. ( ès akkor a 700lityo co-jától is megkíméltem a környezetet) szóval eddig kb olyan 30000 koronával "beljebb" vagyok mint egy golfal. Eddig szervízköltségem a szokásos intervallumos szervíz volt, + az első fék nyekergett, azt 600 koronáért tették rendbe. Plusz korona volt egy féklámpa égő. Haverom golfján 60 ezernél (1.4 tfsi) vezérmű lánc csere, 70 ezernél turbócsere.. Ha bemész göteborgba, a taxi fele toyota hibrid (túlnyomórészt 7 személyes prius de aurist is látni) És bizony volt olyan taxis prius amibe 1 milla km felett csaptak bele, és csak kopó alkatrészt kellett cserélni. Ugye nincs váltó (pl a hirhedt dsg) 2tőstömegü kerék, bonyesz adblue rendszer, részecskeszűrő... szóval igen, igazad lehet. A hibrid soha nem hozza vissza az árát, csak felesleges uri kocka passióból vettem. Semmikép sem anyagi megfontolásból...
ati27 2019.04.28 08:08:39
@ati27: bocsbocs az auris ára 225 ezer volt anno közepes felszereltséggel. Azaz kb 25 ezerrel volt olcsóbb a golfnál. Elirtam no. ( igaz én 4000 km es demo autot vettem 200 ezer koronáért extra téligumival, de ugyanùgy ùjautó garanciával)
  Reggeli rádióműsorukban Bárdosi Sanyiék pár napja vérre menő csatát vívtak annak kapcsán, hogy kié a felelősség, ha mosásnál papírzsebkendő, húszezres, vagy bármi egyéb a ruhazsebben marad. Megmosolyogtató volt az a sziklaszilárdnak vélt erkölcsi alap, amelyről a felek érveltek, tökéletesen…..
ati27 2019.04.26 10:24:12
@G. Nagy László:
Azt nem értem, hogy miért vitatkoznak ezen az emberek. Egy háztartás közös. Azaz a feladatokat a háztartásban közösen kellene végezni. De pl egy gyerek is közös. Akkor az azt jelenti, hogy pl a pelenkázás is mindkét fél dolga. Nekem se esett le az aranygyűrű az ujjamról. Szóval nekem ezeknek a kérdéseknek nincs értelme, hogy kinek a feladata a házimunka. Persze nálunk is vannak eltérések: asszony részmunkaidőben (75%) és helyben dolgozik, én 8,5 órát + 2 óra utazás, így rá több házimunka jut. De ez számára is természetes. A 1x év alatt nem is vitatkoztunk ezeken a feladatokon..
ati27 2019.04.26 11:01:28
@G. Nagy László:
Kicsit messzebről indulok. A helyzetem bonyolultabb. Mivel 11 éve külföldön élünk, így még az sem megoldott, hogy csak az asszonnyal legyen közös idönk. Ugye 3 gyerek mellett. Ráadásul viszonylag messzebb vagyunk magyarországtól. 3-4 havonta kiugrok 1-2 haverommal, ugyanigy asszony is kb ilyen időközönként. Kocsmázás annyira nem izgat, nem csipem az alkoholt. Meccs? Nem vagyok oda a fociért. Ellenben van pár hobbim. Aszonynak is. Ugyhogy elvagyunk. Hétvégente pedig általában programokat szervezünk, grillezés, bográcsozás, kirándulás.. szóval be van táblázva 1-2 hónappal előre..
A középkorúak még emlékezhetnek rá, hogy nézett ki egy magyar gyár környezete - ha a belsejét nem is látták - közvetlenül a rendszerváltás után. Úgy. Amikor bejöttek a multik és elkezdték rendbe rakni a környezetüket a körforgalmaktól a pázsitokon át gyárkerítésekig (nem beszélve most a zöld mezős…..
ati27 2019.03.10 17:09:03
@Moin Moin:
A hozzászólásod még a topicnál is ezerszer jobban vetít rá a dolgokra... Ennyike..
Ma ismét egy régi szerző új írását olvashatjátok. Roland mintegy hat évvel ezelőtt írta meg történetét (itt olvashatjátok el). Azóta rengeteg minden történt vele, szép sikereket ért el a magánéletben és a szakmájában is, mint írja: „a világ elég nagyot fordult körülöttem szűk 6 év alatt és soha nem…..
ati27 2019.02.15 08:26:39
@Platonica:
Ja, kb igazad van. Magyarországon kezdtem, gépésztechnikus suli után, 2 évig cnc marósként, majd cad-cam-el melozva egyedi szerszámgyártásban. Jó iskola volt, nagyrészt fröccsöntő szerszámok, az autoiparitól a csomagolásig. A grammos méretü daraboktol, a több méteres tartományig. Szerettem volna átkerülni a szerszámtervező vonalra, de az elég zárt kaszt volt. (Egyetemet végzett csókákkal meg egyebek, akik szerint ez nem nekem való). Közben meló mellett elvégeztem egy villamosmérnöki fősulit,lediplomáztam de ugye a diplomát nem kaptam meg nyelvizsga hiányában. Majd 15 éve jött egy lehetőség, kûlföldi munka. Elég bátor vállalkozás volt 33 évesen beleugrani minimális nyelvtudással. És igen, voltak nehéz periódusok, sok szívás, persze a sok szívás inkább a rengeteg tanulnivalót is hozott. Most ott tartok, hogy egy több mint 300 éves tradicionális cég robottechnikai kutatás fejlesztési osztályán dolgozom. Itt külföldön még senki nem kérte a diplomám. Sőt ha jobban bele gondolok, még az a kérdés sem merült fel, hogy mit, és hol tanultál. Hanem az, hogy mit csináltál eddig. Röviden, 15 év alatt eddig jutottam. Ja és 2 másik nyelvet is megtanultam, pedig amikor kijöttem már bőven elmultam 30..
ati27 2019.02.15 08:26:46
@RolandT:
A diploma, amit ugye én se kaptam meg, mert nincs nyelvizsgám. (Igaz már van, csak külföldi:) ) egy dolog miatt jó: megtanít szívní khm akarom mondani kifejleszti a problémamegoldó képességet.
ati27 2019.02.15 16:21:54
@Golf2: a fősulit távoktatáson, melo mellett csináltam. Pl matekszigorlatrol, ami szombaton volt, utána mehettem melozni. Szóval annyira azért nem volt egyszerü. Annyit tudni kell, hogy 60+ ember kezdett, ebböl kb 15- en jutottunk el államvizsgáig. Ebbe már beletartoznak az évhalasztók is. Én is 2 félévet ujra felvettem, mert meggyült a bajom a villanytannal. Aztán mint írtam külföldre kerültem, itt meg már nem volt fontos.
„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” – idézik a magyar Nobel-díjas tudóst, Szent-Györgyi Albertet sok helyen. Ezek szerint a magyar jövő nagyon sötét lesz, ha így folytatjuk...
Megnéztem Zell am Seet, mivel úgy hallottam, hogy mostanság ez az arab világ nagy kedvence, sikk ide jönni, pláne nyáron. El is gondolkodtam magamban, milyen párbeszédet folytatna az, aki itt ejtőzött – azzal a barátjával, aki otthon maradt. Hogy hát, szia, mi van veletek? Hol töltöttétek a szabit?…..
Sok embernek nem jön be ez az O1G logó. Én nem csak az idősebbekről van szó. Beszéltem huszonévessel és beszéltem politika iránt érdeklődő tizenévessel is, aki azt mondta, hogy ez sok. Gusztustalan. Én magam is így gondolom. De! Minden szerveződő mozgalomnak szüksége van egy szimbólumra. Olyanra,…..
ati27 2019.01.11 12:11:52
@Bobby Newmark:
Szóról-szóra igazad van. Az O1G, szerintem zseniális. 3 betü, ennél már nem hiszem hogy lehet rövidebb üzenet. Pedig aztán a fityuszos fiuk se voltak gyengék a kis rövid egysorosaikkal. (Hoppá, ebbe benne van hogy "soros"!) Az ötletet meg tudjuk honnan vették....