Adatok
Natalie Polgar
0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Kétezer tonna tengeri lény. Ennyit adnak el naponta Tokióban a világ legnagyobb nagybani halpiacán. A Tsukiji a japán főváros központjában fekszik és összesen hatvanötezer embert lát el munkával. A hajnaltól kora délutánig nyitva tartó piacon körülbelül négyszáz különböző…..
Kemény nap volt a tegnapi. A közkeletű kulináris tévedésekről írtam egy kedvesnek szánt posot, ami végül olyan heves indulatokat gerjesztett, hogy három órán át nem tudtam felállni a kommentek mellől. Az érdeklődés pedig mindig mélyebb feldolgozásért kiált, ezért a…..
Natalie Polgar
2010.06.28 15:06:58
Házasodni jó. Nemcsak, azért, mert végigcsókolóztunk a szertartást, mert dögös volt a pasim a macis pólójában, mert szimultán kézszorítással koncentráltunk, hogy ne röhögjük ki az anyakönyvvezető kedvenc versét, vagy azért, mert azóta akkor is fura gyengédséget érzek, ha…..
Natalie Polgar
2010.06.03 20:16:39
Egy átlag magyar hetven kiló húst eszik meg évente. De vajon azt tudja, honnan érkezik az az évi ötvenhárom csirke a tányérba? Az elmúlt századokban még nyilván Béla bácsi hátsó udvarából jött a hús, de a világháborúk után megváltozott a rend, a háztáji nevelgetést…..
Vegának lenni nehéz. Nemcsak azért, mert a húsevő többség mindig gyanakodva szemlél, akár egy zöld mutánst, de még étterembe se könnyű járni. Pedig nem is vagyok valódi vegetáriánus. Csak a vörös hús, meg a szárnyas esik ki, viszont nem eszem semmi rántott, bő olajban…..
Sok volt a szalonna télen? Nem fér bele a tavaszi gatyába? Semmi pánik, módszerünkkel egy hét alatt hét kilót fogyhat! Ha szőke, térjen át a zabra, ha barna, napnyugtával egyen utoljára, ha pedig vörös, kerülje a sört. Hitelesnek hangzik, nem igaz? Az ember mindig szeretett…..
A tortasütés macerás. Szegény ükanyáink legalábbis sokat pepecseltek, amíg tésztából vagy papírból karimákat gyártottak a töltött torták, meg a folyós masszák köré. Igaz, nekik konyhafelszerelésként csak tortapléh, egy darab tűzálló bádoglemez jutott. Mázli, hogy…..
Natalie Polgar
2010.03.13 18:44:19
-Ugye lesz halas post is? - érkezett a kérdés, miután letudtuk a sertés- és szárnyasvásárlás alapszabályait. Naná, hogy lett. Persze ez kevésbé érinti önt, hiszen amíg húsból hetven kilót, addig halból mindössze négyet tüntet el évente. Legalábbis ilyen az átlagos magyar.…..
Natalie Polgar
2010.02.18 17:14:04
A legnagyobb konyhai találmányok közül a konzerv és az alufólia történetét már letudtuk, most itt az idő, hogy kiderüljön, mitől lesz könnyű és levegős a süti. Ükanyáink vasárnap hajnalban az unokára várva a liszt, tojás és vaj mellé nem a csinos kis sütőporos…..
Natalie Polgar
2010.02.08 20:25:55
Kicsit asszociatíve, egy ma olvasot másik poszt jutott eszembe, de csak azért, mert mind a kettőben hozzáadott anyagokról és a mellékízekről is szó van. Ráadásul olyan mellékízekről, amiket nem szeretek:
www.thekitchn.com/thekitchn/hot-or-not-cocktail-foamer-straight-up-cocktails-and-spirits-107916
Legfőképpen pedig, mert mind a két poszt szórakoztató:)
www.thekitchn.com/thekitchn/hot-or-not-cocktail-foamer-straight-up-cocktails-and-spirits-107916
Legfőképpen pedig, mert mind a két poszt szórakoztató:)
A tavalyi volt a tizedik karácsony, mikor a nagyi megtartotta magának a habos, csokis sütije receptjét. - Majd egyszer. - hangzott ismét a dühítő válasz. Számtalanszor feltúrt konyha, ronggyá lapozott szakácskönyvek, remények és feleslegesen összecsokizott edénykupacok után…..
"Legjobb, ha először egyetlen húron játszod le a C-dúr skálát. Ha két bundot ugrassz, az egy egész, ha egy bundot, akkor az csak egy fél lépést jelent." - mondta első és utolsó randinkon a sajtfondü felett, aztán akkordokat emlegetett és a G-dúr prelúdiumot. Öt perc…..
Natalie Polgar
2010.01.18 13:38:20
Neil Armstrong mindig menő.
Magunkat megjátszani sosem.
Vicces és érdekes pulyka tények: www.saskschools.ca/~gregory/thanks/tkyinfo.html
ahol többek közt az is kiderül, hogy Armstrong nem egyedül ette a húspépet a Holdon ácsorogva.
Magunkat megjátszani sosem.
Vicces és érdekes pulyka tények: www.saskschools.ca/~gregory/thanks/tkyinfo.html
ahol többek közt az is kiderül, hogy Armstrong nem egyedül ette a húspépet a Holdon ácsorogva.
Ma van az olasz konyha nemzetközi napja. Tudom, mert Natalie megmondta. Ahogy azt is, hogy ma a világ több mint ötven pontján készítenek a mesterek Tagliatelle al Ragù alla Bolognesét. Azt, hogy ez mit takar, olvassák nála. Én inkább a pasták és a szószok kapcsolatával törődöm.…..
Natalie Polgar
2010.01.17 19:08:32
A jó minőségű lisztből készülő házi tészta valóban nem ragad össze tapasztalatom szerint.
A bolognai receptet egyébként, bár Dia a blog sajátosságait figyelembe véve nem írta meg, de kipróbáltuk és isteni.
Egy kis képes tészta enciklopédia, szórakoztatásul mindenkinek: www.archimedes-lab.org/pastashape.html
A bolognai receptet egyébként, bár Dia a blog sajátosságait figyelembe véve nem írta meg, de kipróbáltuk és isteni.
Egy kis képes tészta enciklopédia, szórakoztatásul mindenkinek: www.archimedes-lab.org/pastashape.html
Nincs pénze csokira? Kevés a tojás a sütihez? A macska megcsócsálta a húst? Sebaj, minden alapanyag helyettesíthető. A nagyszülők háborús tapasztalatai alapján összeszedtem néhány trükköt, mert a gazdasági válságban sem árt a kreativitás. Rengeteg jó indokunk lehet…..
- Vajon csinálnak ebből fegyvert? - kérdezte Balázs barátom kisírt szemekkel, és sörével az előtte terpeszkedő hagymakupacra bökött. - Talán. - vontam meg a vállam - De a mustárt biztosan használja a hadsereg. Ahogy a gulyást is. Mielőtt beleélné magát a humanista…..
Natalie Polgar
2010.01.11 16:37:58
Napóleon egy vagyont ajánlott föl a konzervált étel feltalálójának. A feltétel annyi volt, hogy az étel fél évig ugyanolyan ízű maradjon. Ha jól emlékszem több, mint 10 évnyi kísérletezés után jutott el egy cukrász fia, Nicolas Appert ahhoz a megoldáshoz, ami a díj megnyeréséhez, Bonaparte elismeréséhez és később a találmány rohamos elterjedéséhez vezetett. Az ezt követő évben Appert megírta az első olyan szakácskönyvet, ami ételkonzerválásról szólt, elindítva a lavinát.
Ami pedig a hagyma fegyvert illeti: Caramelized Onions: A Secret Cooking Weapon for Frugal Cooks - www.blogher.com/caramelized-onions-secret-cooking-weapon-frugal-cooks
Ami pedig a hagyma fegyvert illeti: Caramelized Onions: A Secret Cooking Weapon for Frugal Cooks - www.blogher.com/caramelized-onions-secret-cooking-weapon-frugal-cooks
Tökéletes tízórait alkotni nem egyszerű. Tudni kell, mit szeret a gyerek, mi egészséges, kell hozzá idő, fantázia, és ha minden összejön, még akkor is simán landolhat a kukában. Kinek kéne anya sebtiben összegányolt szendvicse, ha a suli büféjében van pizza, muffin, fánk vagy…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Ma reggel olvastam egyébként egy ide kapcsolódó cikket a kék uszonyú tonhalakról:
www.nytimes.com/2010/06/27/magazine/27Tuna-t.html?pagewanted=1