Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Citrom ;)

0 bejegyzést írt és 233 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Részt veszek 2008.04.10 12:01:00
 Részt fogok venni a holnap délután négy órakor kezdődő, szélsőjobboldaliak elleni tüntetésen. Kommentárt, magyarázatot, mérlegelést, méricskélést nem fűzök döntésemhez...
Azt olvasom a Hírszerzőn Kiss Ádám barátunk tollából, hogy ő nem kíván részt venni a népszavazáson, mert egyik politikai oldal „rövidlátó, káros és demagóg vetélkedést” sem akarja a szavazataival legitimálni. A gondolat első hallásra szimpatikus, második…..
Citrom ;) 2008.03.07 22:04:18
Citrom ;) 2008.03.08 11:58:48
tewton
Látom sajátos igyekezetedet, a kép mégsem akar összeállni.
Egye fene, próbáljuk meg helyükre tenni a dolgokat!

Hozzávetőleg 2 éve kezdtem érdeklődni mások NET-en megfogalmazott világképéről, helyzetértékeléséről, véleményéről, illetve ezek ütköztetéséről. Blog. Meglepve tapasztaltam milyen sok enyémtől eltérő, azzal mégis azonosulható elképzelések léteznek, a létünket befolyásoló tényezőkről. 2005-ben lelkes olvasóként viszonyultam a blogokhoz. A legszínesebb vélemény kavalkádot, egyéniségeket a Blogtéren találtam. Kezdeti érdeklődésemtől számítottan kb. félév múltán kezdem kommentelni.
Időközben néhány helyen utalásokat olvastam az UFI-ról. Ettől kezdve benneteket is olvastalak, ha időm engedte. Már akkor is nyilvánvaló volt, hogy ez egy tömörülés, ahol olyan jobboldali nézetűek cserélnek véleményt. Tetszett amit láttam, mert objektívebbnek, és korrektebbnek tartottam, mint a Blogtéren megtelepedett bloggereket. Az akkori írásokra és kommentekre még az volt a jellemző, hogy sajátos jobboldalinak nevezhető önzés mentén, vizsgálta és elemezte a pártok és a kormány tevékenységét. Szemrebbenés nélkül kimondta a nagyérdemű, pártra való tekintet nélkül, a közélet és annak értékelésének visszásságait. Ez olyan részletességgel és rámenősen, hogy azt kifejezetten csodáltam.
A valósághoz hozzá tartozik, akkor is akadtak, akik mintegy pártérdekeket kiszolgálva mondták a magukét, de a többség helyre tette a kilengőket.
Itt jöttem a képbe. Lassan elkezdtem véleményezni az itt látottakat, és ütköztetni meglátásaimat a tiétekkel. Ekkor még Komor nick alatt. Természetesen akkor is előfordult összezörrenés a Fidesz táborral, de nem tűntek meghatározónak, így maradtam.
Közben a való világban is történtek körülöttem változások, már nem kellett a blog nevű pótcselekvés. Eltűntem. Újabb megjelenésem Citrom-ként történt. Mára (csúnya szóval) sikerült integrálnom dolgaim, hétköznapi életem közé ezt a tevékenységet. Szeretem ezt a társaságot és társalgást.
Az itteni berobbanásomtól eltérően, jóval több tisztelettel vitatkozom és ezt viszont is elvárom. Valahogy szerényen így indult ez most is.
Persze aki csak ide csöppent az értetlenül állhatott a jelenség fölött, hiszen itt már egy kialakult helyzetnek megfelelően nyitottam. E téren Politicust kell megkövessem, mert a látszat szerint, az ő felkerült bejegyzésébe „piszkítottam bele érthetetlenül”.

Újbóli ittlétem tapasztalatát egyszerre vágtam a fejetekhez. Sajnos mára az a józan mindenre kiterjedő kritika jócskán beszűkült. Uralkodóvá vált a Fidesz feltételek nélküli támogatása, mint egyedüli jobboldali alternatíva és talán, mint egyedül választandó kisebbik rossz. Kritika éppen csak mutatóban.
Mikor ezeket kifogásolom, ennek az inverzével próbálsz meggyanúsítani. Érdekes.

Nem kellene, de ha már elkezdtem…
Baloldali beállítottságúként néztem a világot. Reflexszerű első gondolataimnál sokszor tetten is értem magam. Árgus szemmel figyelem a történéseket az első benyomásaimat és környezetemét, de már régen rájöttem, ez a baloldaliság amolyan Svéd beütésű. Jócskán eltér az elképzelésünk az itt tapasztalt baloldalinak minősülő cselekmények besorolhatóságáról, az elosztási viszonyokról. Velem kapcsolatosan –főleg a te meglátásod- nem követhető, elvetendő. Sőt nekem éppen a Fidesz és vezető garnitúrája az, aki hiteltelenül játssza a jobboldalt. Nekem ők –magukra aggatott címkéik ellenére- azok, aminek indultak. Virtigli liberálisok. Sőt, szemlélődéseim alapján, nem csak a politikai élet van identitás zavarban, hanem –politikai megítélésünkben- mi is. Sejtjük kinek mi lenne a szerepe, próbáljuk is bennük meglátni, de lépten-nyomon csak tolvajok színjátékát tapasztaljuk. Megdöbbentő, mint az is, tudatunk fölött hogyan tudnak győzni.
Igen! Kifogásoltam, keresem, de nem találom az itt tanyázó jobboldalt. Az itt maradottak, tevékenysége mára kimerül a kormány és egymás fikázásában, és egy másik leszerepeltnek egyengeti útját. Pedig, volna itt más is. Elvetendő a magát egyedüli alternatívaként felvonultató Fidesz1 és Fidesz2 is Minthogy újabban osztódással is szaporodik. Semlyén meg mint biztosíték, nehogy úgy járjanak még egyszer, mint az MDF-el. Tisztátalan az is, ez is.
Remélem e hely ahogy elromlott, úgy javulni is fog.


Csalódtam, felháborodtam és ezt a nyakatokba is zúdítottam.
Miért pont én?
Hát ki a fene láthatja még? Az, aki minden nap itt kezdi? Hogyan szokták megoldani az emberek a válságaikat? Félre vonulnak. Megteremtik magukban azokat a feltételeket, melyek képessé teszik őket helyzetük valós analizálására. El kell vonatkoztatni a hangulati motivációktól, meg kell találni a probléma vázát és az ahhoz vezető folyamat lényegét állomásait, stb. stb. Arra ügyelve legkivált, hogy ne fulladjon önigazolásba az egész. Pont, mint egy válságba jutott házasság esetén. (Most mi lenne erre a feltételezhető reagálás? …válságban mi? Há kössz! Mert ezt is tőled kell megtudjuk? Pedig nem ez a lényeg. Ugye?)

Miért pont én?
Talán azért, hogy legyen valaki, akinek a fejéhez lehessen vágni, hogy ő a megmondó ember. :))
Lózung?
Érthető?

Aki nem érintett és mégis megbántottam, attól elnézést!
 A népszavazási kampányról szóló sorozatunkban a közvéleménykutatások és a kormányzati propaganda után a pártokat és azok szatelit-szervezeteit vesszük sorra. Kezdjük mindjárt az MSZP ifjúsági szervezetével, a Fiatal Baloldallal, ha egyszer tegnapi levelükkel szinte…..
Mandiner blog A nép szava 2008.03.02 16:01:00
 Tanulságos elcsípni az ucca emberének politizálását, értékes tapasztalatot szerezhetünk, ha nyitva tartjuk a fülünket. Az elmúlt hetekben is gazdagabb lettem néhány ilyen sztorival, és istenuccse' szó szerint idézem most vissza őket.  Ma délelőtt vonaton utaztam, a…..
 Az Új Generáció honlapjáról nehéz megtudni, mit gondolnak a népszavazási kérdésekről. Igaz, az egyetlen 2008-as hír az elmaradt szombathelyi Fidelitas-ÚG vitához kapcsolódik. Abban igaza van Léderer Andrásnak, hogy a Fidelitas megyei elnökének eljárása (előre…..
Citrom ;) 2008.03.02 17:47:16
Ismert tények, kevésbé ismert/akart összefüggésben.

real1.radio.hu/kossuth/
2008.03.01. 17,04 Az én hetem (Béndek Péter)

(Nincs közvetlen link és Real player kell hozzá.)

No comment.
Dübörög a kampány, fúrnak-faragnak a kreatívok a történelmi szociális népszavazás célegyenesében: vödörben mosott agyak, vécépapír-diploma, üres osztálytermek, újrahasznosított sufni-videók Fletóról, decens kis füzetecskék és mosolygó ápolónők, de nicsak, egy…..
 Te Jani! - kezdhetnénk bayerzsolti magass mélységekben napi mondandónkat: szóval, úgy véljük, elgurult a gyógyszer, meg elszaladt a lovacska, legalábbis ezt szűrjük le tegnapi sajtájodból.  Kóka János megtestesíti mindazt, amit rühellünk a Szadeszben (na jó, a…..
 Egy kommentelőnket ma hajnalban meglátogatta a rendőrség, vélhetően a Magyarok Nyilai elleni nagyszabású akció keretében. Draskovics nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta: bekeményítenek.   Carnivora így emlékezik a hajnali vizitre: „Csütörtök este tízig…..
Népszabadság • Kartell Zs. Péter • 2008. február 18.  Van kishazánkban egy szebb napokat is látott politikai tömörülés, egy alakulat, melynek eredete a ’80-as években gyökerezik. Jelenleg is élő, aktív és sikeres alapítói, politikusai, sztárközgazdászai és…..
 Kevés emberről gondolom, hogy rendbe tudná szedni az országot (a mai politikusok bizonyosan nem tartoznak közéjük) de belőle kinézem, hogy talán képes lenne erre, legalábbis az első lépések megtételére, mert egy ember nem csinál nyarat. Ám most nem is a…..
Tegnap voltam évfordulón. Szegeden több etapban 4-5 és 6 órakor volt megemlékezés civilek, Jobbik, Fidesz-KDNP szervezésben. 40 és félezernyi résztvevő (érdeklődő?) megtisztelő jelenlétével fémjelezve. A rendőrség mindenkit jól levideózott, ahogy illik. Jómagam egy rég nem…..
Mandiner blog Demszkyzmusok 2007.09.14 21:10:00
"Az elnököt franciául köszöntöttem. Megmutattam neki a 4-es metró Gellért téri állomásának terveit. Beszédemnek az üzenete az volt, hogy itt Európa épül: mutattam neki a két épülő metróállomást - a Gellért térit és a Fővám térit -, a Corvinus Egyetem most…..
Mandiner blog Best of Gyurcsány 2. 2007.09.13 15:53:00
Hát, gyerekek, ezt is megértük! A Best of Gyurcsány 1. része után és annak sikerén felbuzdulva tegnap felkerült a sorozat második része is a www.bestofgyurcsany.hu honlapra. ..
Először volt ugye, a lendület. Baromi jó volt.Azután jött a 100 lépés, a mitikus pendrive (13.20 után, az utolsó bekezdésben), rajta a nem létező fejlesztési tervekkel, az Új Magyarország-program,ami egyúttal Szabadság és szolidaritás is, meg korszakváltás és változtatás,…..
„…A programom lényegében az őszinteségen alapul…   …Sosem féltem kimondani az igazságot…   …Ebben a szellemben nem haboztam hangoztatni az (…) kampány alatt mindazt, amit megtennék, ha megválasztanának…   …Május…..
Kezdődött a történet valahol ott, hogy Kóka János - fölöslegessé téve bárminemű bukaresti hivatalos állásfoglalást - kijelentette, hogy Románia és Magyarország uniós csatlakozása után az erdélyi magyar autonómiatörekvések nem időszerűek. Itt egyik kezünkkel már…..
Citrom ;) 2007.09.05 22:55:09
Hu! Milyen lelkesen érkeztek? …de legalább normálisan élnétek a kötekedésre nyújtott lehetőségekkel.

…akkor kezdem a közepén:

-Soborsini, dévai, és temesvári kötődéseim nekem is vannak. A hozzánk települtek szintén szolgálnak információkkal, így nem ismeretlen amit írtatok. Makovecz is elég szemléletesen számolt be róla. Délvidéken e típusról nem a konok magyarok, hanem a vad magyarok jelzőt használják.
Azt firkáld le te is ízibe, akkor kik, miért hintették (közhely;)), minden felé, minden felé az elszakított országrészeket érintő asszimilációt. Még a konok Kovásznaiak közül is kerül ki ilyen. Persze, ha csak hihetek a híradásoknak és tapasztalatomnak. (Mielőtt valakinek ez lehetne a felvetése, nem románok, hanem magyarok voltak az alkalmi szüretelők. Remélem nem túl kiragadott, lehet érteni?) :)

-Közhely hegyek? Csak amit a hely szelleme megkíván. Ne essetek túlzásokba! ;)
Fényesedni is csak nálatok lehet, bár az alkalmazott technika érdekes. Sárdobálás, köpködés, persze teljesen áldisztingválva, ironizálva. Mert így egyenes. :)

-...és még ki törte a magyart? Soroljuk? Értelme? :)
Persze lehetne oldalakat is írni, de így nem unalmas. Talán itt-ott elgondolkoztató is. (Tudom, most nagyképű voltam. ;))


-Oli, te valami vezérféle lehetsz (?), a csahosaid megérkeztek. :)
Mint ahogy lemertem írni, katonatiszt voltam, nincs mit szégyellnem, bár igyekszel így feltüntetni. Lemertem írni, mert ilyen jellegű információ bár személyes, de tiszteletben szokták tartani. Te vagy az első, aki ezt öntelten felrúgtad. Ugye ez, e fennkölt helyen is jellemtelen húzás. (Morál? Jobboldal? Intelligencia? Melyikhez passzol?) Ebből te nem jöhetsz ki jól, akár kiket riasztasz még, legfeljebb önkéntelenül hozzád igazodva minősítik magukat.
Remélem gerinced azért nem ilyen rugalmas.


Kóstolgató egyedek, soraim felett sikerült akkora zavarba (ugye jobb ha csak zavart írok) essetek, ami nem engedte látnotok, a kommentem egy eredendő problémát vet fel. A poszt témájának omegáját, amihez Nils fel-feltűnő átkának felvetése (mármint Szmöre), csak egy a sok adalék közül. Akkor is, ha az egy folyamat, ami a határon túliak nehezedő helyzetét hivatott demonstrálni. A folyamat is ezt az eredményt mutatja. Asszimiláció.

Tudom. Tudok bicskanyitogató lenni (nem véletlenül kötekedtek ész nélkül), de akkor is, aminek van eleje, legyen vége is.
Szmöre leskiccelte a problémát, egy ma ható folyamat méltánytalanságát. Vettem a bátorságot, megszólítottam és kimondtam helyette azt, amit szerintem ki kellett. Jellemtelenkedő Olinak megismételtem. (kötekedésekre lehetőséget adó közhelyekkel, ziláltan, a helyiek szavai alapján földrajzi pontatlanságokkal, kevéske provokációval. A ziláltság ellenére a leírtakat kiválóan összetartja a logika.) Valami alapján ti is csak „fejtegettétek”, nem? :)

Utólag.
Ennyi, rengetegeszűnek egy kis „rejtvény” nem lehetne akadály. Ahhoz képest meg mit mutattatok? :)


Frusztráció jeleinek mutatása helyett, megkísérelnétek a témával is foglalkozni.
A labda (vagy inkább a kesztyű?) nálatok. :)


Nna!
Még valami? :)
(…de csak jövő héten leszek, majd utána boldogítalak benneteket újra.)
Meglepő felmérés látott napvilágot a Magyar Gárda kapcsán a Medián jóvoltából a HVG e heti számában. A kérdezők arra voltak – többek között – kíváncsiak, hogy kit milyen arányban terhel felelősség a gárda megalakulásáért. Meglepő eredmény született. Nem…..
Megírtuk, megszerkesztettük, betördeltük, kinyomtattuk. Az UFi utolsó száma kapható a standokon. Aztán lendületet veszünk, és...Szubjektív ajánló következik:"UFi: Végül is hogyan szakítottak a Fidesszel?Wermer András: Sehogy. Mindenekelőtt: ez a Fidesz már nem az a Fidesz.…..
Mandiner blog Nyakó a hurokban 2007.08.28 14:33:01
Kis hír a kisvilágból: végrehajtást rendelt el Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP szóvivője ellen a Fővárosi Bíróság. A Zuschlag János, ugyancsak MSZP-s politikus és hat társa ellen csalás gyanújával folyó nyomozás szeptember közepén…..
Mandiner blog A lemez két oldala 2007.08.29 12:59:00
Clint Eastwood megtette azt, amit eddig senki - két oldalról mutatta be ugyanazt a történelmi eseményt. Egy japán sziget - Ivo Dzsima - 1945-ös elfoglalását mutatja be két filmben. Készített egy tipikus amerikai háborús filmet, ahol a hős a golyózáporban rohan és hatalmas…..