Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheD

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A magzat ember- és személy mivoltával kapcsolatban nincs tudományos konszenzus, nem is lehet, mivel ez filozófiai kérdés, a nők jogairól viszont társadalmi konszenzus van. Az egyneműek élettársi kapcsolata társadalmi konszenzus, a kvótarendszer társadalmi konszenzusok,…..
Nem, nem kérem tőled, hogy szerezz bármilyen képesítést, hogy meg akard érteni a Boole-algebra vagy a különféle számrendszerek, szerverek, hálózatok, a Cisco, Sun meg hasonló finomságok rejtelmeit - egyszerűen azt szeretném, ha végre megtanulnál ezzel a rohadt masinával…..
Rossz az, aki rosszra gondol. Ebben a reklámban nem valami különleges szexcsata közben láthatjuk a pornószínészeket, hanem még annál is meglepőbb helyzetben: felöltözve, civilként. A színésznők, színészek és rendezők ugyanis arról próbálják meggyőzni a nézőket, hogy az…..
TheD 2010.12.12 04:01:06
Ket dolog:
www.devtopics.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/08/piracyisnottheft.jpg
"They've got a word for that: Stealing"
Meg mindig k*vara nem. A kalozkodas nem lopas.

Masreszt meg aki a pornoszakmaban dolgozik, ne papoljon nekem a kemenyen megkeresett penzrol, meg lelkuleti kerdesekrol.
Mint amikor valamelyik nagyarcu amerikai katonai vezeto lenyilatkozta, hogy a homoszexualitas erkolcstelen. Mondja o, akik 'abbol el', hogy embert ol.
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
A szavaknak lehet hangzása, azonban egészen biztosan nincsen ízük. Hiszen nem esszük meg azokat, hanem halljuk vagy olvassuk. Ha valamit el kell kerülnünk, az éppen az, hogy a húsleveshez, meg a sült oldalashoz hasonlítjuk a nyelvünket. Nem tudni ki találta ki, de…..
TheD 2010.03.16 19:11:45
@Freevo: Bar a kolteszettol nem vagyok hasraesve, eltekintve nehany udito kiveteltol, azert egyetertek. Mert ne mondhatnank, hogy valaki izesen beszel?
Altalaban en szoktam igy kekeckedni, pl a tananyagot nem vesszuk, venni a krumplit szokas a boltban, meg ket tojast egy receptben, de most az izes beszed partjan allok.
Van olyan kimondott szó és kifejezés, amikor a Magyar Nyelvőrség Különleges Bevetési Csoportjára van szükség. Ilyen helyzet, amikor valaki szülőföldjére - a pátriájára - azt mondja, hogy szűkebb pátriárkám. Vagy az van, hogy az illető nem ismeri a szó jelentését, vagy…..
Göröngyös szavaink mellett kifejezésekkel is találkozhatunk, amelyek igénylik a nyelvőri beavatkozást, ezekre is sort kerítünk. "Töltsük meg tartalommal", hangzik a felhívás, de máris aggódhatunk, hogy amiről eddig volt szó, az talán nem is mond semmit, az nem is valami,…..
Tiltott szavak egyetemi polgár 2009.11.20 08:48:00
A szavaknak azért van jelentése, hogy közlendőnket megragadhassuk a maga valóságában. Jelentős viták vívhatók arról, hogy egy adott jelentés miatt használt kifejezéssel megváltoztatható-e és hogyan maga a valóság, a szavak jelentéstartamának módosulása a gyakori használattal…..
TheD 2010.03.16 19:00:50
@sorica123: Igen, az egyetem dolgozoi (nem a takarito szemelyzetre gondoltam), meg dekanjai, rektora, stb (bar az is eleg csunya modoros gittegyletkedes, amit ott levagnak) egyetemi polgarok. Meg az olyan hallgatok, akik mar a 3. evuket toltik ott, es nem azert, mert egy ev alatt tudnak le felevi tananyagot, hanem mert nem zuhogott ki az elso evben. Azok akik tanulni jarnak oda, es nem melegedni. Es igen, egyetemista vagyok, azert beszelek errol nemi patosz (es keseruseg) kisereteben :D
Tiltott szavak Emberke 2009.06.15 12:22:00
Miért, ó miért vonzódunk a kicsinyítő képzőhöz oly erőse'? Mélyen legbelül fáj emberkékről hallani, mintha ők jobbak, kedvesebbek, igazságosabbak, szebbek lennének, mint mi, emberek. Nem vagy jobb fej, ha használod. Ne használd!..
Tiltott szavak Hajaz 2009.06.15 19:39:00
Hogy mit csinál?!Az elkenős szavak egyik díszpéldánya. Nem tudjuk, vagy nem merjük eldönteni, hogy valami csak hasonlít valami másra, vagy esetleg le lett másolva? Úgy gondoljuk, hogy koppintás, de nem inkább nem mondanánk ki? Vegyük az energiát és/vagy a bátorságot: használjunk…..
TheD 2010.03.16 18:52:11
@ponindex: "Tiltsuk be a klasszikusan problémás alkalmasint-alkalomadtán párost, mert kilencven százalékban rosszul használják?"
Egyetertek, a hulyeket, akik magukat nyelvhasznalonak definialjak, azokat tiltsuk be (hadd jelentem ki itt rogton, hogy nem a blog iroira gondolok, nem is t. kommentelotarsaimra). Foleg szelsojobbos erzelmuek (vo.: turbomagyar) visszas ez, amikor szeretett hazajanak MEG A NYELVET se kepes tisztessegesen befogni szellemi horizontjan. Egyszoval: maradjon.
Ez egy nagyon egyszerű film. Azért örülök, hogy 2005-ben az amerikai filmakadémián az Aviátor és a Millió dolláros bébi párharcából az utóbbi győzött, mert hiába zseniális az Aviátor, monumentális, és kell hozzá harminc évnyi érése egy mesterkezű rendezőnek, nem…..
TheD 2010.03.16 18:36:13
@benyokaS: "Az egész ócska illúzió, szerelem (és szeretet) nincs, az ember alapvetően önző, a boldog házasság képmutatás vagy önátverés, stb. "
A szerelem letezesetol fuggetlenul ki kell jelentenem, hogy igen, az ember onzo. Mindig. Ezt nem lehet vitatni. De letezik egy olyanfajta onzes, amit onfelaldozasnak neveznek tobben, ami magasabbra ertekelt, mint az oncelu onzes. Ez ugy nyilvanul meg, hogy a masik erdeket a sajatod fole rendeled. Ezt termeszetesen onerdekbol teszed, mert ettol jobban erzed magad. Nem a masikert, az csak a felszinen folyik. Vegyuk azt, amikor valaki szerelmes. Eloszor is mocsok onzo tud lenni. Lasd feltekenyseg ("Te pedig a Gezaval ne kefeljel, mert teneked velem kell kefelni, mert aki a te szamodra rendelve van,mint szexualis partner, az pedig en vagyok, es nem a Geza"), vagy amikor zavarja, ha masik a haverjaival/baratnoivel log helyette. Masodszor, meg ha ezen felul is emelkedik, es teljesen kulturalt, nem kisajatito szeretettel viseltet a masik irant, az is elsosorban neki jo, o erzi jol magat tole, nem a masik.
Tiltott szavak kari 2009.06.18 09:01:00
Jóval december előtt vagyunk még, úgyhogy bőven van időnk elfelejteni a karácsony "becézését".  Tilos azt mondani, hogy kari. Amellett, hogy igen bután hangzik, igen kártékony hatással van a szép anyanyelvünkre. Az ünnep neve…..
Tiltott szavak drakulálok 2009.07.03 08:12:00
Nem vagyok hajlandó érvelni amellett, hogy ezzel a kifejezéssel miért ne fejezzünk ki elismerést. Csak akkor javasolt alkalmazása, ha egyetlen szóban szeretnénk lekicsinyleni beszélgetőtársunk teljesítményét ÉS magunkat hatalmas idiótaként beállítani. Ne használjuk...
Tiltott szavak leprivatizál... 2009.07.06 08:30:00
...a lá Morvai. Van azért annak némi pikantériája, amikor magyarságukat zászlajukra tűző, illetve homlokukra tetováló politikusok édes anyanyelvüket (és a miénket) két lábbal megtiporva leprivatizálnak. Iszonyúan magyartalan fordulat (ezt nem bírtuk kihagyni...), bár sem…..
TheD 2010.03.16 17:22:42
@Pásztor Tibor: Erre most kedvenc analizis eloadom es gyakvezerem fordulata, a "kiintegral" jut eszembe. Kiintegral? Elosor is en (bocs), masodszor meg hova ki?
Leprogramoz: Igen, ilyet nem mondunk, a programozas olyan osszetett tevekenyseg, ami keves igekotovel fer ossze. Bar a tobbseg szamara egyet jelent a kodolassal, ennek eseteben viszont jogos a "lekodol".
Tiltott szavak Mi ez az egész? 2009.06.16 13:51:00
Pont az ellenkezője.Azt gondoljuk, hogy a nyelvünk állandóan változik, folyamatosan alakul. Nincs jó, vagy rossz szó, nincs helyes, vagy helytelen használat. És mivel egyetértünk azzal, hogy a nyelv állandóan alakul, semmi sem áll távolabb annál, hogy bármit is konzerválni…..
... egy kis soha el nem felejthető traumával karácsonykor. Pl adj neki egy XBOX360 dobozt, benne egy pizsamával ;) És aztán röhögj hisztérikusan természetesen. ..
 Na ezt nem kommentálom. Folyton védelmembe fogadom a bölcsészeket, de ők úgy látszik, javíthatatlanok. A képviselőik legalábbis.Hello Tibi!A Pesti Bölcsészt pellengérre állító cikk végleg kipofozta belőlem a maradék, bölcsészekbe vetett hitemet - de ami…..
TheD 2010.01.09 16:41:42
@Szalacsi Dezső: Már elnézést, jogászból ugyanúgy túlképzés van... Ezt viccet mérnökkel és bölcsésszel szokás mesélni, vagy BME-s ELTE-s viszonylattal