Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MDFBudapest

18 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MDF Budapest Zöldségek 2010.03.30 11:13:00
Környezetvédőnek vallom magam, és örömmel látom, hogy szűk környezetemben is egyre többen hasonlóan vélekednek arról, amit ma környezettudatos életmódnak neveznek. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy még mindig nagyon le vagyunk maradva környezetvédelem terén is más államokhoz…..
MDF Budapest Március idusa 2010.03.15 01:01:00
Egy fontos nemzeti ünnepünk jött el, s ilyenkor az emberek hajlamosak párhuzamokat állítani a jelen és a múlt között. Megtehetnénk mi is, de ezzel elenyészne '48 tavaszának jelentősége. 162 éve nem csak nálunk, de egész Európában végigsöpört egy hullám, az újítás hulláma.…..
Tette fel a kérdést tegnap kora délután többször is Baló György a Millenáris Park színháztermében a Republikon Intézet által szervezett konferencián. A meghívottak közt volt Navracsics Tibor a Fidesz részéről, Lendvai Ildikó az MSZP képviseletében, Schiffer András az LMP-től…..
Ha a barátainkkal és családtagjainkkal beszélgetünk a politikai helyzetről, csak beszélgetünk… Tudjuk, látjuk, és saját magunkon érezzük, hogy valami már régen elromlott körülöttünk és milyen jó lenne tenni valamit. Ilyen beszélgetések közepette születnek a…..
MDFBudapest 2010.03.08 10:11:26
@Faculty: "Az MDF Budapest blogja. Politikáról, közéletről, kampányról. Meg ami eszünkbe jut"

ez most éppen a meg ami eszünkbe jutott kategória volt, gondolatébresztőnek. vagy úgy egyszerűen ébresztőnek :)
MDF Budapest Papírfecnik 2010.03.07 18:03:00
 Mondhatnánk, hogy csak erről van szó, 750 darab papírfecniről, melyek demokráciánk egyik alappillérei. Igen, az ajánlószelvényekről beszélek, ugyanis ezek szükségesek ahhoz, hogy egy magyar állampolgár választható legyen. A szám maga nem túl magas – tekintve az…..
MDF Budapest BKV 2010.02.28 15:08:00
Budapest Korrupt VállalataNem szeretnék a Cégről írni, mert ugye az elmúlt időszakban naponta jelennek meg cikkek róla, s most már lassan minden résztvevő médiaszemélyiség, különböző szabadságfokkal. Mégis miért kezdem így a cikket? Egyrészt, figyelemfelkeltés, gondolom, erre…..
Tisztelt Képviselőjelöltek, kedves Barátunk, Támogatónk!  Mint arról bizonyára Önök is értesültek, az internetes közönség körében rövid idő alatt terjedt szét futótűzként egy - enyhe kifejezéssel élve rosszindulatúan - összevágott videofelvétel-mix. Akik a sok-sok…..
MDF Budapest Szőrmarketing 2010.02.24 16:22:00
Következő posztunkat egy lelkes hölgy írta, fogadjátok szeretettel! Szőrmarketing - Avagy miről könnyű megjegyezni a politikust  Jutott ez eszembe az előbb olvasott cikkről - Négy nap alatt három különböző hajviselettel fotózták le Silvio Berlusconi olasz…..
Az MDF-et számos kritika éri minden oldalról – már csak így van ez a centrumpártoknál –, hogy miként találja meg a képviselőjelöltjeit. Valóban, nem szokványos, hogy egy párt másokat is indít a listáján, arról nem is beszélve, hogy egykori ellenfelekkel megegyezve,…..
 Az LMP tegnapi performansza azt hiszem túllépett egy határon. Nem a mi érzelmi határunkat lépte át, hanem a saját maguk által meghatározott mozgástérből szaladtak ki – ráadásul fényévnyi távolságra. Ez az alapvetően szimpatikus fiatal csapat most megmutatta, hogy…..
Mostanában számos levelet kapunk (hol ilyen, hol olyan hangvételben), az alábbi ma érkezett gyöngyszem azonban – már humoránál fogva is – elnyerte tetszésünk, éppen ezért teljes terjedelmében közöljük kedves olvasóinkkal (természetesen név nélkül) –…..
* bejegyzésünkhöz gondolatot ébresztett Karcagi LászlóMilyen más volt négy éve ilyenkor... Már javában dübörgött a kampány, godzilla méretű Gyurcsányok és víziókként megjelenő szingli hordák lepték el az országot. Mi pedig küzdöttünk, olyan erős ellenszélben, amit…..
 Nah, azért ennyire nem utálom az MDF-et, hogy egymásután két posztot szenteljek nekik, főleg így fél év nem írás után. De az alábbi kis infót az esti posztom után kaptam, majd a Facebookon futottam bele az MDF-be méghozzá, úgy is, hogy nem akartam, és nagyon nem szeretem ha…..
MDFBudapest 2010.01.15 17:27:11
Kedves Weisz Manfréd Huba!

Remélem nem bánod, hogy válaszolunk a posztban felvetett vádakra. Először is, az mdf-budapest.hu nem áll kapcsolatban azzal, aki az említett Facebook csoportot létrehozta, az a személy nem vezetője a webes jelenlétnek. Egyébként viszont nem értem mi a baj azzal, ha egy MDF-es létrehoz bármilyen csoportot, de mindegy, nem ez a téma.

Első probléma: nem kötelező semmi. Nicknevet kell megadni egyébként is, nem a valódi neved. E-mailt is csak akkor kell, ha ki akarod tölteni a tesztet. hadd ne kelljen már mindent telenyomni jogi nyilatkozatokkal. aki kitölti, az vállalja, hogy e-mail címét regisztráltuk. ezért kötelező mező. ismétlem, nem muszály kitölteni. egyébként pedig szerintem evidencia, hogy harmadik fél számára nem adjuk ki!

Azt is megnézhetted volna, hogy mindenhol fennáll a NEM VÁLASZOLOK lehetőség. nem kell neked semmit megadnod. egyszerűen beikszeled, hogy nem válaszolok, problem solved.

arra, hogy mindenkinek ugyan az jön ki. egyszerűen nem igaz. ha adsz e-mail címet, akár elküldöd az info (kukac) mdf-budapest.hu címre, szívesen megosztok veled egy pillanatképet az eredményekről (bár lehet, hogy inkább ez lenne aggályos), de mindegy.

nem haszálnjuk semmire a szociológiai adatokat. valóban, még nem. hogy miért egyszerű, ez már jóval szofisztikáltabb programozást igényel. erre volt most anyagi forrásunk. DE LESZ ILYEN IS. ha elegen kitöltötték fel fogjuk tenni az eredményeket, hogy mindenki láthassa és kereshesse szabadon.

baráti üdvözlettel: honlap-szerkesztők
MDFBudapest 2010.01.16 20:46:09
@weisz manfréd huba: bocsi, de az van ott, hogy "név, jelige". s ha jobban megnézed, a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező, e mellett pedig nincs csillag. email és irányítószám kötelező.

a másik kérdésre, meg mint korábban is írtam, jelenleg nem futotta (igen, lehet szánalmas, de nálunk nincs korrupciós pénz), de később tervezzük. így pedig jobb készülni.

javaslom egyébként megtekintésre a politikaiterkep.hu oldalt. ott is kérdeznek szociológiai adatokat, igaz ők a political compassról loptak mindent, mi meg sajátot dolgoztunk ki...
Az MDF komolyan gondolja a Budapestre áramló friss levegő útját akadályozó épületek, köztük panelházak lebontását - derül ki a párt fővárosi irodájának kérdéseinkre adott válaszaiból. A "szélcsatorna-tisztításra" az EU-s pénzeket szétosztó Környezet és…..
MDFBudapest 2010.01.15 16:27:58
@Káposztakukac: olvasd el először. válasz a 3. pontban: "Fontos kiemelni, hogy a javaslatban nem konkrétan panelekről van szó, hanem magas épületekről, panelekről vagy egyéb, a szélcsatornát gátoló építményekről.". Ugyanis az Aréna a 3. csoportba tartozik, egyéb, a szélcsatornát gátló épület...
MDFBudapest 2010.01.15 18:33:37
@hüjehalyó: köszi a tippeket, de ezek a javaslatok is szerepelnek a csomagban. olvasd kérlek végig az egészet (ígérem nem fertőző, ha esetleg ettől félnél, pár perced meg talán van rá, ha már annyira érdekel, hogy kommentelsz is). ha megtetted, látni fogod, hogy ez egy javaslat a sokból.
Webkettesedik a kampány: az Urbanista twitterét egyre több politikus is követi, a pártok blogokat indítanak és veszik a fáradságot, hogy sajtóközlényeket küldjenek a már működőknek. Itt az első fecske, az MDF-től. Téma légszennyezés Budapesten, amire a szokásos, rutinszerű…..
MDFBudapest 2010.01.15 15:55:40
@~dá~: elnézést, ha úgy érzed inkorrekt voltam, biztosíthatlak nem ez a cél. amire gondoltam az az, hogy a sajtó mindig egy-egy dolgot ragad ki a csomagból. ezzel nincs gond, és igen, ha nem vállalnánk a dolgot nem tettük volna bele. ezúton is köszi, hogy lehoztad.

@hope: köszi az észrevételt, igazad van abban, hogy nehezen kivitelezhető, mi sem arra gondoltunk, hogy holnap robbantani kéne:)

@telepi jános: köszi szintén a megjelenést. nem véletlenül. megírtuk, javasoltuk, vállajuk. benne van az anyagban. és még egyszer mondom, most nem a sajtót hibáztatom én semmiért, ez csak egy megállapítás volt, hogy vannak a rendszernek sajátosságai. nekünk pedig ehhez igazodni kell.

respecta
MDFBudapest 2010.01.15 16:02:11
@zoli vagyok: csak egy példa "megállapították, hogy a PM10 éves átlagkoncentrációjának 5 μg/m3-
rel történő csökkentése esetén a budapesti halálesetek évi száma 487-tel (100 000 lakosra
5
számítva 28-cal) csökkenne, valamint 150 szív-érrendszeri és 60 légzőszervi betegségek
miatti sürgősségi kórházi felvétel lenne megelőzhető". link www.levego.hu/letoltes/kapcsolodo_anyagok/rudnai_0604.pdf
MDFBudapest 2010.01.15 16:14:24
@zoli vagyok: észrevettem, írom a választ. csak két kezem van, azok se túl gyorsak... nem CSAK a panel miatt van. ez benne van az anyagban is, meg a válaszokban is. de VAN OLYAN, ami miatt igen. a szélcsatorna a lényeg, nem a panel!!!!!!!!!

Annyit még, hogy nem állami szerv vagyunk, hanem egy párt. az a dolgunk, hogy felhívjuk a figyelmet az embereket érintő problémákra. vannak állami szervek, akiknek az a dolga, hogy ezeket megvizsgálják.

2. De, szakmai javaslat, többen írtak a szélcsatornákat elzáró épületekről, volt már a kérdésben diskurzus, a hatást senki sem vitatja. Többek közt a BME is készített ilyen kutatást, ha megengeded ezt most nem linkelem be, guglizd fel kérlek, mert látom hogy tényleg érdekel a dolog!

3. Szerintem egy ilyen javaslatnál nem kell nemzeti konzultációt folytatni. Igen, az emberek érdekeit is figyelembe kell vanni. ezért nem azt mondjuk, hogy tegyük utcára azt, akit esetleg ez érint, hanem hogy legyenek kárpótolva. Lásd például autópálya vagy egyéb főútépítést.

4. Igazad van, ezt részletesebben ki kell dolgozni. mi pusztán egyetlen eszközt mutattunk be, biztosan léteznek mások is. és nem a mostani piacról van szó, egy ilyen dolog jobb esetben is csak 5-10 éves távlatban működik. ilyen a döntéshozás, szabályozás stb. ki tudja hol lesz akkor az ingatlanpiac...

5. de számít. benne is volt a válaszban, hogy ahol meg lehet egyezni!

végül pedig. vannak eszközök, hogy ennek ellene menjenek az emberek. például helyi népszavazás, népi kezdeményezés!

remélem konkrét válaszokat adtam!
Mandiner blog A virtuális MDF 2010.01.14 09:31:00
  Kedden (új honlapjuk bemutatásának apropóján) virtuális sajtótájékoztatóra szóló meghívót kaptunk a budapesti MDF-től. Azt ígérték, hogy „eddig soha nem látott módon kerül bemutatásra új weboldala”. Kevés érdektelenebb dolog van, mint egy…..
MDFBudapest 2010.01.14 18:05:51
@TuRuL_2k2: ez esetben bocsánat! A cikk, mint fent említettük teljesen korrekt, s ha elárulhatok belső információkat az észrevételek teljesen el lettek fogadva a jövőt tekintve!:)
MDFBudapest 2010.01.14 18:42:38
@Gery.Greyhound: ez csak azért lehet, mert felkerültél a sajtólistára. vagy mert blogger vagy, vagy mert egy újság/tv/rádió alkalmazottja vagy. írj az info (kukac) mdf-budapest.hu címre és leszednek az illetékesek!
MDFBudapest 2010.01.14 21:29:21
@ILLED: Igen, levettük, ugyanis többen jelezték, hogy túl nagy a fájl, és elkezd akadni a gépük tőle. holnapra kerül fel kisebb és jobb minőségű. remélem nem bánjátok a javítást:)
Ahogy ígértük felkerült Youtube csatornánkra a videó a tegnapi virtuális sajtótájékoztatóról. Sajnos a hang rögzítésével voltak kisebb problémák:), így néha nincs hang, néha pedig nagyon halk, de remélhetőleg így is képet kaptok arról, hogy miről is volt szó…..
Nos, megtörtént, sikerült! Lezajlott első virtuális sajtótájékoztatónk a www.visuland.com oldalon. Voltak újságírók is, remélhetőleg megjelenünk a hírekben.Hamarosan elérhető lesz a rendezvényről készült videó, addig is meg tudjátok nézni a honlap funkcióit bemutató…..
Nemrég láthattatok egy pillanatképet készülő honlapunkról, most pedig örömmel jelentjük be, hogy elkészült a nagy mű, igen!A holnapi nap folyamán egy eddig még soha nem látott módszerrel, virtuális sajtótájékoztatón fogjuk prezentálni oldalunkat. Hogy ez pontosan mit jelent…..
Ahogy ígértük, álljon itt egy olyan információ, amit még senki sem látott. Alább egy pillanatkép új honlapunkról, ami hamarosan mindenki számára elérhetővé válik!Vigyázat, spoileres:) ..
Kedves Látogató!Üdvözöllek az MDF Budapest blogján!Hogy miért lesz érdemes ellátogatni hozzánk?Azért, mert:Itt jelennek majd meg először nyilatkozataink, s Te is elsőként olvashatod őket!Itt megtalálhatod majd a legfrisebb híreket, kicsit bővebben!Olyan információkhoz…..