Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arsenal71

0 bejegyzést írt és 429 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, akkor a tegnapi havas kitérő után következzen a már hétfőn belengetett (és általatok megszavazott) írországi párposzt, azaz Kisrumpf férjének írása az érem másik (nem túl fényes, inkább rozsdás) feléről. Lássuk tehát, mi az, ami idegesítő Írországban! (A képeket köszönöm Kisrumpfnak, aki ezzel…..
arsenal71 2017.12.15 14:12:06
@kisrumpf: Talan mert a Tiedet nem olvastam. De ferjed rosszindulattol, tulzasoktol hemzsego irasa komolyan felhaboritott. El lehet menni, senki sem kenyszerit arra, hogy itt eljunk. De ha befogadnak, akkor nem illik belesz@rni egy ilyen blogba. Szerencsere az en tapasztalataim sokkal jobb, de ez lehet azert, mert mashol es mas korulmenyek kozott elunk. De az biztos, hogy nem fogom gyalazni azokat, akik szeretettel befogadtak. Nem illik.
arsenal71 2017.12.15 16:40:32
@Arthamyr: Kedves Arthamyr De természetesen szabad (de minek?). De ez kimondottan rosszindulatú, torzításokkal tele, összefüggéseket nem megmagyarázó tehát félrevezető poszt..
Miután nekünk egészen más a tapasztalatunk, így csak részlegesen lehet igaz, de itt gyakorlatilag gyalázta az íreket, Ha hozzá vesszük, hogy ezt egy magyar nyelvű magyar blogon tette, gyakorlatilag a hátuk mögött durván kibeszélte, Őket úgy, hogy nem is tudnak védekezni. Húsz év alatt megtanulhatta volna azt az ír szokást, hogy ha tetszik nekik valami, azt megdicsérik, ami nem, akkor hallgatnak. Okos ember abból is ért. Mink csak segítséget kaptunk, szeretettel fogadtak minket, soha senkivel problémánk nem volt, az apró gondokat így felnagyítani már nevetséges. A szipogásnak is meg van az értelme, mint ahogy az autóvezetés miértjének is. Nem azért vannak halálos balesetek, mert rosszul vezetnek, hanem itt is vannak idióták. Idén egyébként sokat csökkentek a halálos balesetek. Nem vezetnek jól, de legalább óvatosak és udvariasak. Az irányjelző nem használata világjelenség sajnos. Az EÜ-ről amit írtál, kicsit másképpen látja a feleségem mint konzultáns. Amit írtál, már rágalom. Nem isznak sokkal többet mint más nép, csak ezt nem otthon teszik zugivóként. Így látványosabb. Az ír lányok nem rondák. Van köztük csúnya, van köztük gyönyörű, ízlés dolga. Így "lerondázni" egy nép gyermekeit, nem szép. Igen, a ruházkodásra nem adnak, itt a ház a fontosabb. Ahol voltunk, az mind lakható volt. Ráadásul nem rongyolódnak le az alkoholtól, általában emberek maradnak. Sorolhatnám, de nincs értelme. Sajnálatos, ha ilyen rosszak a tapasztalatai, de kérdéses hol él és mit csinál, ha csak ilyen rosszakat lát. Budapesten is van Hős utca, de talán az mégsem Magyarország jellemzője. Mi nem ilyeneket látunk, szomszédaink csodásak és segítőkészek. Nem olvastam végig az írást, mert elnézést a szóért, torkig lettem a stílussal. Nem akarok vitatkozni, mert értelmetlen. Nekem nagyon visszataszító az írás, ezen nem változtat egy vita. Idáig azt vettem észre, akik nagyon elégedetlenek voltak itt az országgal, azt a viselkedésükkel vívták ki. Remélem nem így van, de én továbbra is helytelenítem az írást. Még annyit, ha egy ország befogad, akkor nem kritizálom, hanem elfogadom olyannak amilyen. Ha nem tetszik, indul gép Budapestre. Ha tenni akartok érte, lehet politizálni, lehet civil szervezetekben tevékenykedni (szemetet szedni, nálunk csinálják), sok mindent lehet tenni a helyzet jobbítására. Idegen nyelven, egy idegen országban ilyen kritikát megfogalmazni, nem jobbító szándékot jelez. Ha hozzáveszem az Írországi magyarok és Észak-Ír magyarok honlapon elterjedt stílust, boldog vagyok, hogy nem tudnak az írek magyarul. Hamar elvesztenénk szimpátiájukat. Véleményem szerint. Bejártam Európát, magasan az ír az egyik legélhetőbb ország. De ez is csak egy vélemény.
Miután nem tiszta nekem, hogy a férjnek vagy a feleségnek írtam, váltakozott a megszólítás, ezért elnézést kérek.
Egy mondatban, mint ír állampolgár, kikérem magamnak ezt az írást.
Bornai Tibor Hazamegy a barátom 2012.08.10 14:28:34
Egyike volt azoknak a nyugaton született fiataloknak, akik a kilencvenes évek elején idejöttek, és itt ragadtak. Két év sem telt bele, és már gyönyörűen tudott magyarul. Még azt is tudta, hogy "köménymagos kelkáposzta főzelék". Jó barátok lettünk, sok szép kalandot éltünk…..
Dunaújvárosban a Dunai Vasmű melletti erdőben bújik meg egy rég elfeledett szabadtéri kiállítás, ahol régi ipartörténeti gépeket állítottak ki még valamikor a 80-as évek második felében...
arsenal71 2017.10.15 22:54:11
arsenal71 2017.10.15 22:54:13
@ember100: Ne etesd a troll. Nem érdemes.
fáymiklós Neki volt igaza 2017.08.06 08:00:56
Jól elfelejtettük Lamberto Gardellit is. Pedig ő volt nálunk a király, a karmesterkirály, operakirály, olasz kérdésben abszolút tekintély. Az 1964-es Sevillai borbély rádiófelvételének karmestere, magyarul énekeltek Réti, Székely, Melis, abszolút klasszikus. A Négy évszak Kovács Dénessel. A Mózes.…..
Ha valaki szereti a focit, ne adj isten tud is, azt nem kell győzködni, hogy jó, ha van egy olyan figura a támadók és a középpályások mögött, aki olyan szinten megvéd ha baromságot csinálsz, mint Cohn-Benditet az ügyvédje. Ebben a listában nem szerepel dekázókirály, meg nagyon nagy ollózós gólokat…..
arsenal71 2017.07.13 20:48:29
@kilgortrout: Azért ez nem olyan egyszerű. Úgy 500 körül hét ír klán ment át a mai Skóciába Írországból, St Columba vezetésével, aki megküzdött a Loch-Nessy szörnnyel. Ők lettek a skótok. Nagyobb gond, hogy a wales-i bárdok nem bárddal hadakoztak, hanem lanttal. :)
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
Thinkerbell. Insta te és Insta #me 2017.06.21 15:57:40
Teljesen megértem azt, ha valakinek mosolyt csal az arcára, ha azt látja, hogy az insta-lányok(+fiúk!) hogyan tesznek meg mindent a tökéletesnek látszó online életért. Én is mosolygok azon, amikor nem lehet elmenni egy étterembe a húgommal anélkül, hogy ne tudná az összes social media ismerősünk,…..
Múlthét csütörtökön épp a 2-es metróval tartottam a Széll Kálmán tér felé, amikor az egyik utas megállt közvetlenül mellettem, és zavartatás nélkül csattogtatni kezdte a rágóját. Néhány megálló után ez már önmagában véve elég lett volna ahhoz, hogy fortyogni kezdjek magamban, de az illető fokozta a…..
arsenal71 2017.04.17 15:53:40
@aerial: A lépcsőzéses az egyik legegészségtelenebb ízületgyilkoló tevékenység. Ha teheted, ne lépcsőzzél. De semmiképpen ne szóld meg azokat, akik nem lépcsőznek, mert okosak vagy már kopott az ízületük.
A mozgólépcsők már méretezésük miatt sem alkalmasak a kényelmes lépcsőzésre.
arsenal71 2017.04.17 15:58:42
@nyu: Az a pár "idióta" éppen rohan a munkahelyére, mert az utolsó pillanatban a gyerekkel gondja volt, vagy lerobbant a busz, vagy semmi közünk miért. Minden idiótának tudomásul kell venni, hogy más is van a világon. Kulturált országokban ez megoldható, Magyarországon miért nem? Senki nem kéri a jobboldalra állást, ha torlódás van a mozgólépcsőnél. Lehet mindent ostobán és okosan csinálni, csak másokat semmibe venni nem szabad.
A bakelitgyűjteményem kezd egyre nagyobb méreteket ölteni, ezért elkezdtem stílusos tárolási ötletek után kutatni. Szerencsére van belőlük dögivel az olcsó és célszerű megoldásoktól kezdve a szuper exkluzívig. Édesanyámék anno hasonló cipőben jártak a '80-as években, ők személyreszabottan gyártattak…..
Adva van egy kiváló forgatókönyvíró, aki ír egy zseniális könyvet, amelyből ír egy átlagos forgatókönyvet, amelyből egy teljesen közepes film készült. Óriási tisztelője vagyok William Goldman-nak, imádtam a vígjáték alapjául szolgáló könyvet és most nagyon szomorú vagyok, mert eléggé feledhetőre…..
Városi Madár Nimfapapagáj 2017.03.07 04:46:28
A nimfapapagáj a hullámossal egyidőben került be Európába és igen hamar el is terjedt a rengeteg jó tulajdonsága miatt. Méretben a gerléhez hasonlít /körülbelül 30 centiméter/ de a farka sokkal hosszabb. Könnyen szaporítható ezért sokak kedvencévé vált. Azonban ez a szaporaság nem csak a hírnevét…..
arsenal71 2017.03.08 13:40:33
@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Egyszer a gyerekek is kirepülnek, és eljön az idő, mikor normális ember már nem szaporodik. De egy papagáj nyolc gyerek mellett is elfér kényelmesen. Ennek fényében érthetetlen a kommented.
KELTA VÁNDOR Dunluce vára 2017.03.02 14:14:29
Észak-Írország nyugati partján ezt a bazaltsziklákon magasodó romvárat valószínűleg akkor is láttad már életedben, ha esetleg nem is tudtad volna, hogy ez lenne az. Számos képeslap témája, sokszor északi fénnyel együtt fotózzák. A térség egyik legkedveltebb látnivalója és ha már az Óriások lepcsőjét…..
Reflektor Te képmutató kutya! 2017.02.13 08:09:47
  Szerencsétlen Bayer Zsolt, mindenkibe bele kell kötnie, mert ez a munkája. Nem csoda ha megsavanyodik, de ezt a sorsot maga választotta. Most kapott egy válaszlevelet Heltai László önkormányzati képviselőtől az általa írt epeömlésére. Munkájából adódóan olvasni fogja, szóval: Te képmutató…..
Talán, ha nulla fok van, egy szeméthegy mögött, a vasúti töltés oldalában nőtt szétfagyott nádasban, színevesztett, félig szétfoszlott sört reklámozó napernyő alatt üldögél a késő téli nap bágyadtan szitáló havas esőjében négy fiatal férfi. Apró tábortűz próbál valami meleget adni a vizes göncökbe…..
arsenal71 2017.02.11 13:58:40
@fillérbaszó vadász: Ez egy nagyon népszerű demagóg kérdés. Értelmetlen, de jól hangzik. Fizetem az adót, az adómból a kormánynak kell ezeket a feladatokat állni. Civil szervezeteket is támogatok anyagilag, Ők is szakszerűen segítenek. Senki nem várja el, hogy vadidegen embereket befogadj az otthonodba. De nálunk lakatlan házakat újítanak fel az adónkból, és ott helyezik el a szíriai menekülteket. De van számtalan más országból jött is. Érdekes módon, a bűnügyi krónikákban nem ők a főszereplők, a gyerekek iskolába járnak és tiszták. A volt szocialista táborból bevándorlókkal több baj van. De rosszul értelmeztél, nem a határ megvédését ostorozom, hanem a módszert.
arsenal71 2017.02.11 18:39:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem elég egyértelműen leírtam, hogy lényegtelen, hogy igaz-e a történet, a kommentek a lényegesek. Ha neked nem gyűlölködés más halálának a kívánása, akkor igazad van.
arsenal71 2017.02.11 18:44:51
@Skankhunt42: Sajnos a szövegértést nem tudom elérni nálatok.
Világosan írtam, felesleges csavargatni a szót, és más értelmet adni neki.
Sémákban gondolkodtok, és mindegy mit írok, azokat ismétlitek. Elbúcsúzom, parttalan a vita. Szép napot.
A Ír-szigeten barangolva az egyik legizgalmasabb célpont lehet egy több ezer éves folyosósír meglátogatása. A világörökség részeként is ismert, eredeti állapotába helyreállított newgrange-i ugyan csak vezetővel látogatható (előre kijelölt időpontokban a látogatóközpontból), de kevesen tudják, hogy…..
A napokban mutatta be a kínai NextEV startup vállalkozás a NIO márkanév égisze alatt futó EP9-es névre keresztelt elektromos autóját...
Az OECD egyik kutatásában azt vizsgálták, hogy a szegénység mennyire érinti a fiatal és az idős korosztályokat (a középkorúakat nem vizsgálták). Lényeges, hogy a szegénység itt a relatív jövedelmi szegénységet jelenti, ami ennél a kutatásnál az adott ország medián…..
arsenal71 2017.01.03 15:35:25
@Ballib cenzúrázók réme 18: Ha komolyan veszed ezt a grafikont, akkor gondolkodj el azon, hogy Norvégiában legtöbb a szegény. Ismered Norvégiát, voltál már ott? Kicsit furcsán számolnak, elég humoros a végeredmény.
Akár egész évben vízimádóként tengeted a napjaid, vagy akár csak kivételes alkalmakkor szeretsz lábat áztatni, egy biztos: Írországban a legjobb helyen vagy egy ünnepi mártózáshoz:) Hogy miért is? Mert országszerte rengeteg parton mehetsz tengernek dec 25-én! Igen, egyáltalán nem vicc: egyenesen…..
  Az év egyik legolvasottabb posztja a blogon a whisky invesztícióról szóló beszélgetés volt. Egy magyar whiskykollektor-rajongóval folytatott beszélgetésben megkapirgáltuk a világ egyik legdinamikusabb, nem pénzügyi befektetésének, a whisky gyűjtésnek magyar helyzetét. Általánosságban elmondható,…..
Lone Wolf kritika Aki a western műfaj kedvelője, annak szinte kikerülhetetlen film John Sturges 1960-as alkotása, az eredeti "Hét mesterlövész". Emlékszem először még kisgyermekként láttam és maga a sztori nagyon megfogott. Hét kemény rosszfiú, akik életükben először (és néhányan utoljára) valami…..
Egy elegáns óra sok esetben az üzleti élet fontos részét képezi, még a jelen korban is. Természetesen a megjelenés önmagában még nem fog sikeres vállalkozóvá vagy vezetővé tenni senkit, de adhat egy olyan önbizalmat, amellyel határozottabban tudunk fellépni egy adott tárgyalás…..
arsenal71 2016.12.25 12:06:49
@NagyVonalakban: Azt hiszem, nem vagy tisztában a szó jelentésével. Ezek tisztességesen árazott, és tisztességesen legyártott órák. Ha valaki a pénzével akar tüntetni, arra tényleg nem jók. De ha csak az órádról látszik, hogy valaki vagy, akkor nem vagy senki.
arsenal71 2016.12.25 12:07:19
@Provokat Úr: Telik nagyon drága órára, de nem akarok "úgy" kinézni. Ha lehet akkor kerülöm az olyan társaságot, amely az órámról ítél meg. Nem is egyszerű, mert óragyűjteményem a kínai bóvlitól a svájci technikai csodákig terjed, és minden nap másikat veszek fel. Kedvencem egy dupla rugóházas aranyozott Poljot, amiért felforgattam Magyarországot, annyira tetszett (és tetszik). Ha ünnep van, azt veszem fel, pedig csak 200 euró volt.
De nem adnám három Omega óráért sem. Ezért ha lenéznek, nézzenek, nem az én értéktelenségemet tükrözi.
Egyébként mindegy melyik órám van rajtam, akkor is az vagyok aki vagyok. Se több, se kevesebb.
A skót BrewDog sörfőzde piacra dobta első whiskyjét, ami egy három éves, új amerikai tölgyhordóban érlelt single grain...
arsenal71 2016.12.24 22:03:40
@O.Ádám: Tudomásom szerint, ha malt kerül bele akkor már blended, százaléktól függetlenül. Persze tévedhetek, nem vagyok szakmabeli.
Egy lepárlóban párolnak sok féle maltot is, tehát ez is kétesélyes, hiszen ha azokat keverik akkor már blended illetve régebben vatted. Írországban egy lepárlóban több féle maltot is gyártanak rendelésre (még magánszemélynek is). A coffey üst használata tényleg kerülendő, de nem olvastam utalást mit használnak, gondolom nem véletlenül. Nekem ez az egész egy csibész marketingfogásnak tűnik, semmi lázadást nem látok benne, csak a minőség szándékos rongálását. Mindegy, igazából egy hároméves whisky nem hiszem, hogy megfogna. Nekem a fiatalok túl "vadak". Természetesen van a gyűjteményemben sok hároméves, de egyik sem lett a kedvencem. :( De a polcon nagyon jól mutatnak. :) Boldog Karácsonyt, iszom az egészségedre egy 16 éves Bushmillt. Nekem az az egyik nagy kedvencem.
arsenal71 2016.12.24 22:05:26
@arsenal71: A kapkodás. Küldök még egy s betűt, lemaradt.
Már túl van a félidején a magyar bajnokság, hiszen a 33 fordulóból 19-et lejátszottak az ősszel az NB1-ben, azonban most két hónapos pihenőre mennek a csapatok, ezért készítettünk egy összegzést. Egészen pontosan azt vizsgáltuk, hogy mennyire hasznosan költik el a forrásaikat a…..
arsenal71 2016.12.24 17:21:53
A karóra mindig a nagy haszonra vágyó globális hamisítóipar kedvence volt: kis méretű, divatos kiegészítő, sok esetben drága luxuscikk. Kezdetben csak a számlapot látták el már létező svájci márkák logóival, nem is nagyon törődve azzal, hogy az így kapott valami kicsit is hasonlítson az adott márka…..