Regisztráció Blogot indítok
Adatok
failtv

55 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára a legtöbben már láttak egy-két Baywatch epizódot, sőt egy-két évadot néhányan talán meg is néztetek. A sorozat egy dologra épített: a szereplők teste. Szépen lebarnult, nagy mellű (egy-két kivétel akadt) lányok szűk ruciban rohangáltak a tengerparton és kockahasú…..
Köpköd a tévémaci Lazy Town 2010.03.31 14:11:00
Hát, elvileg ez egy egészséges életmódot is népszerűsítő, szórakoztató gyerekműsor lenne, de szerintem szimplán egy nagy kerek nulla. Az ötletgazda-főszereplő-atyaúristen Magnus Scheving izlandi, korábban tornász volt, aztán jött a nagy idea a szuperegészséges szuperhősről,…..
Köpköd a tévémaci MrÉsMrs 2010.03.28 21:36:56
Ez aztán a fergetes szórakoztató műsor, ahol hazai hírességek, párjukkal az oldalukon mutatják meg mit tudnak! Mindenki számára kötelező a jókedv, és az egy héten át tartó, kirobbanó hangulatú vetélkedések végén egy győztest is avatnak. A műsort a vicces Till Attila és a…..
Elgondolkodtató, miből lesz a világsiker. Pontosítok, nem is annyira a világ egészén tapasztalt siker határozza meg egy sorozat sorsát, hanem az amerikai piac. Nem vagyok a téma szakértője, de lassan én is tudok SHR-eket sorolni. Szép feladat egy statisztikusnak, de valóban sokat mond…..
Köpköd a tévémaci Chef Abroad 2010.03.24 11:49:54
Michael Smith, Kanada egyik legismertebb séfje a házigazdája ennek a sorozatnak, ami egyszerre szól az utazásról és a főzésről. A kiváló szakács különféle pontjain fordul meg a világnak, ismerkedik a helyi ételekkel és szokásokkal, és még olyan különleges helyekre is…..
Köpköd a tévémaci Top Gear 2010.03.23 22:46:54
Ha van olyan műsor, amit műfajában általános mérceként lehet minden más hasonló műsor elé állítani, akkor az a BBC egyik legismertebb (és legelismertebb) műsora, az autós magazinok koronázatlan királya, a Top Gear.Jeremy Clarkson, a jellegzetes megjelenésű, magas, fanyar humorú…..
A köztévé egyik sikerműsorának továbbélése a magyar média világának szürreális története, mert a műsor érdemi részét megtartották, de a beharangozó szöveget újra felvették, részben új arccal.Maga az a bizonyos érdemi rész aránylag kézenfekvő ötletre épült. Régi,…..
Ezt a vígjátéksorozatot nem tudom igazán könnyen beskatulyázni. Vannak bennek tipikus, az amerikai komédiákra jellemző elemek, de pár dolgot igencsak elvisz a szélsőséges irányba. Az alaphelyzet annyira nem egyedi, van egy problémás család: apa, anya, meg négy fiúgyerek. A…..
failtv 2010.03.20 23:25:56
@spamdog: Frappáns hasonlat. Már csak azért is, mert néha az Arrested D... is idegesít kicsit.:)
Köpköd a tévémaci Time Warp 2010.03.20 23:25:00
No, ez sem egy bonyolult alapötletre épülő ismeretterjesztő sorozat: a stábnak van pár csúcsminőségű kamerája, ami a hagyományosnál jóval több kockát rögzít egy másodperc alatt, így aztán iszonyú jó lassításokat lehet csinálni a felvételekből. A csapat profi,…..
Az elmúlt évtizedben életünk részévé vált a magyar kereskedelmi televíziózás alfája és ómegája. A társasház lakói körül forgó sztori ráadásul azzal büszkélkedhet, hogy néhány karaktere már a kezdetektől jelen van az ilyesmire fogékonyak…..
Köpköd a tévémaci Disaster Date 2010.02.14 20:34:49
Valentin-nap alkalmából ejtek szót az MTV könnyedén szórakoztató reality-jéről. A cím magáért beszél, rémes randit szerveztet egy "jóbarát" valakinek a csatorna segítségével, egy színész játssza el a kellemetlenkedő, az átverendő személy ízlésétől a…..
Köpköd a tévémaci Man v. Food 2010.02.13 13:34:33
Újabb őrült ötlet a reality-k műfajában: Adam Richman körbeutazza Amerikát, hogy néhány szélsőségesen nagy adagnyi vagy különlegesen csípős helyi ételkülönlegességgel megbirkózzon. Azt kell mondjam, igen jól teljesít a sorozat szerint a gasztro-kihívások terén,…..
Ez aztán nem egy vacakolós műsor: sűrű, akciódús és gyakran megdöbbentő.Valamit elöljáróban le kell szögezni. Aki számára a foci nem bír jelentőséggel, ezt a műsort csak idegenkedve nézheti, kiakadva az agresszióba átcsapó szenvedélyen. Nem lehet azt igazán felfogni…..
Köpköd a tévémaci Made 2010.02.12 13:13:18
Amikor az ember szétnéz maga körül, a tizenévesek körében meglepő fásultságot tapasztal. Újra és újra átgondolom, én mennyire voltam más, mennyire voltam nyitott új dolgokra, mennyire volt benne lelkesedés a különlegességek, a kihívások iránt. A választ egészen pontosan nem…..
Köpköd a tévémaci Time Team 2010.02.11 23:14:14
Szerintem időnként maguk a műsorkészítők sem sejtik, mekkora siker lesz egy-egy műsorból. Például a Channel 4 által készített régészes ismeretterjesztő sorozat, a Time Team több, mint másfél évtizede van műsoron, 200-nál is több epizód készült belőle! Vannak speciális…..
Köpköd a tévémaci How It's Made 2010.02.10 22:24:52
Na ez az a műsor, amiről az ember azt gondolja, hogy bárhol a világon meg lehetett volna csinálni (akár még nálunk is- de tényleg!), és mégis, ennek a csapatnak a tálalásában járta be a világot. Pofonegyszerű az alapötlet: vesznek egy hétköznapi vagy kevésbé hétköznapi…..
Ez az idétlen házivideókat bemutató műsortípus nem csak amerikai tévékben elérhető, nálunk például a rossz emlékű Csíííz idézhető fel. Ám míg az utóbbi nagyon gyenge átvezető jelenetekkel is próbálkozott, az amerikai eredetiben csak jönnek és jönnek a viccesnek szánt…..
Két dolgot le kell szögezzek. Egyrészt, ez volt az első Super Bowl, amit élőben néztem. Másrészt sportkedvelő vagyok, a régi favorit, az európai foci továbbra is az első, az amerikainak nagy szakértője pedig nem vagyok.Szóval a Super Bowl elég fontos sporteseménynek számít,…..
Az utóbbi évek egyik amerikai sikersorozata ez a vígjáték, aminek ezúttal egészen normálisan magyar címet sikerült találni: Így jártam anyátokkal. Azt gondolom, ez is csak olyan, mint a jobban sikerült amerikai szórakoztató műsorok, jó karakterrel, rendesen megírt…..
Ha már meguntak azon röhögni, hogy hetedszerre sem sikerült elnököt választani a köztévé élére, meghogy Medveczky Balázs a létező összes műsorba meghívatta már magát, hogy elsírja az 1600 embert foglalkoztató „állami vállalat” siralmait, mondunk még egy poént.…..
failtv 2010.02.08 11:37:02
Az MTV-n még mindig olvasható a február 6-i adás ismertetője, a vendégek bemutatása, azaz az 1600 emberből egy sem írja át ilyenkor a kapcsolódó oldalakat:
premier.mtv.hu/Hirek/2010/01/11/19/Egy_vagy_tobb_gyermeket_vallaljunk_e_.aspx

Mellesleg én ettől függetlenül sem tudom, ki az a Nyitrai Kata, és az a munka-energia-pénz ami a műsorába bele lett ölve megéri-e. Azt sejtem egyébként, hogy miért lehet ennyi ember az MTV-nél, hiszen például egy nagy internetes szerkesztőséghez is kell dolgozó. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy az igazán ismert portálokhoz képest megéri-e ilyet csinálni. Mondjuk úgy, hogy az erőt inkább a tévére koncentrálnám, mert közszolgálati adóból nincs olyan sok (szerencsére?), mint netes magazinból.
Ritka alapos gasztroműsor ez a remek sorozat, aminek egyelőre csak a korábbi epizódjai láthatóak a Da Vinci Learning csatornán. A két eredeti házigazda Alan Coxon, a megnyerő szakács, aki az Egyesült Királyságban ismert arcnak is számít, illetve Kathy Sykes fizikus volt, utóbbi…..
Köpköd a tévémaci Aktív extra 2010.02.05 22:36:00
Valahogy olyan érzése van időnként az embernek, ez a műsor elsősorban arra szolgál, hogy a szó szoros értelmében teret nyújtson Czippán Anett hosszú lábainak. Egyébként önmagában nincs azzal baj, ha egy magazinműsor összesen annyi, hogy pár szavas összekötő mondatokat…..
Igen, a jó öreg Bundy-família sem maradhat ki a szórásból. Miért is maradna? Az Egy rém rendes család évek óta szerepel valamelyik adó műsorán, megjárt már megszűnt tévéket, mint a TV3, országos "nagy" adót, mint az RTL Klub, és persze megjelent az…..
Ez az angol ifjúsági sorozat egy manapság tipikusnak mondható receptre épül: gyerekek kalandjait dolgozza fel, egy meglehetősen felnőttes környezetben. Ami ennek a sajátossága, az a címből (Római rejtélyek ill. nálunk Ókori kalandok) is egyértelmű, azaz az I. században, a…..
Egy bizonyos szempontból tökéletes ez a műsor: az egész hangulata tükrözi azt, miért nem szeretik manapság már túl sokan a klasszikus balettet. Semmi rosszindulatúság nincs bennem, egyszerűen csak végtelenül divatjamúltnak tűnik ez a művészeti ág, legalábbis ezen műsor…..
failtv 2010.02.02 22:27:05
@Böff: Hm, érdekes meglátás.:)