Regisztráció Blogot indítok
Adatok
avegyész

3 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzésben már majdnem eljutottunk a szállásunkig, a Berlinerhüttéig. Hajtás után, fotókkal gazdagon dokumentálva (és meglehet, kicsit hosszan) következik a folytatás.A Berlinerhüttéről – már amennyiben lehet hüttének hívni, hiszen egész…..
Képeslap helyett USA 2012 2012.09.12 20:55:38
Szegyen es gyalazat. Több, mint egy eve nem irtam a blogra:( Nem is volt mirol irni, de leginkabb talan hangulatom nem volt hozza. Ez a blog, valahogy "elamerikasodott". Felhozza a regi, szep emlekeket, ez pedig sokszor nem jo erzes. Hianyzik az a fel ev. Hianyzik Colorado, a hegyek, a rozzant…..
  2010. jún. 14. Útvonal: Sopron – Fertőrákos – Balf – Hidegség – Fertőd – Pamhagen – Apetlon – Illmitz – Podersdorf – Neusiedl am See – Purbach – Oggau – Rust – Mörbisch am See – Fertőrákos…..
Képeslap helyett Teide 2010.07.19 13:28:00
2010. 07. 16-17 Teide túra Szerda délután megváltozott a terv. Kiderítettem, hogy van a hegyen egy menedékház, ahol egy éjszakára, foglalás ellenében 20 euróért meg lehet szállni. Gyorsan fel is hívtam őket, és lefoglaltam egy ágyat. Az indulás tervezett időpontja nem…..
avegyész 2011.02.08 20:33:14
Az én kis Dachstein-szappanoperám legutóbb 2-0-ás állásnál maradt abba - a hegy javára. Eddigre viszont már becsületbeli ügyként fogtam fel a dolgot (nekem ez a hegy kell!), így nem is volt kérdés, hogy záros határidőn belül vissza fogok térni. Ugyanabban az évben…..
avegyész 2010.11.24 08:51:53
A Triglav-saga folytatódik! Elérkeztünk a befejező epizódhoz, amikor is az előző részek megpróbáltatásainak megkoronázásaképpen neki fogunk veselkedni a Triglavnak, majd hazamegyünk. Hogy a kettő között mi történt, arról hajtás után lehet olvasni, az előzményekről…..
 „A Triglav nem egyszerűen csak egy hegy, a Triglav egy királyság”  Ezzel a fennköltséget reményeim szerint le is tudtam erre a posztra. Az idézet amúgy egy bizonyos Julius Kugytól származik, aki nagyon-nagyon odavolt a hegységért. Julius barátunk  a wikipédiás szócikk…..
avegyész 2010.07.19 09:50:32
Vegyészünk a minap megírta az első Grossglockner-túránk sztoriját, ahogy ő látta. Erre bennem is felbuzogtak az emlékek. Először ezeket kommentbe akartam írni, de hirtelen annyi minden tolult elő, hogy kiad egy önálló posztot is, és az is kiderül, hogy mi köze van a…..
Hogy miért van különös aktualitása a most következő történetnek? Azért, mert pontosan 5 éve történt, 5 éves jubileumunkat éljük, és ahogy a többi posztból is ki fog derülni, sok mindent történt ezen igen tartalmasnak mondható 5 év alatt. S nem mellesleg- azt hiszem, ezzel nem…..
A címben említett taktikus mászás - hogy rögtön az elején lelőjem a poént -, Eszterincénél abban merül ki, hogy egy-egy hosszabb túra előtt boszorkányos ügyességgel és még ennél is kifinomultabb diplomáciai érzékkel mindig úgy szervezi a pakolást, hogy a nehezebb cuccait…..
„Most tél van és csend és hó és halál…” Napjaink nyelvére lefordítva ez annyit tesz, hogy amint megérkezik egy átlagos tél, azaz leesik pár centi hó és fúj egy kicsit a szél, rögtön megbénul az ország: hóátfúvások, járhatatlan utak, a világtól…..
avegyész 2010.03.21 13:52:32
A múltkori posztban kicsit hosszúra nyúlt a bevezetés, de végül mindenféle autós (és egyéb) kalandok után sikerült elgombolyítani történetünk fonalát a hegy lábához. Lássuk hát, mi történt aztán.Tehát a helyszín: Schneeberg, Höllental. Maga az idevezető út is…..
Számomra a legkülönlegesebb táj kicsiny hazánkban a Bükk-fennsík. A lucfenyvesekkel elegyes erdei a sűrűn előbukkanó töbrös rétjeivel, a - habár csak a fennsíkról nézve- szelíd dombok az őrségi tájat idézik némi kiskunsági borókás hangulattal fűszerezve. A fennsík…..
Ott vesszük fel a történet fonalát, hogy Balázzsal megegyeztünk egy tavaszi Írott-kő menetben. Kint a világban közben nem állt meg az élet, például Menyhárt Jenő hazatért az USA-ból, és az Európa Kiadó zenekar (többek között ezzel a számmal írták be magukat a magyar…..
A csapat legifjabb tagja, Laca is aktivizálta magát, és rögtön egy filozofikus hangvételű írással örvendeztetett meg minket, melyben levezeti, hogy a hegymászás és a művészetek tulajdonképpen rokon tevékenységek. Írásának címét egyenesen Tóth Árpádtól lopta vette…..