Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Money

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél résszel ezelőtt egy olyan autót mutattam be, ami egy videojáték kapcsán lehet ismerős azoknak, akik amúgy nem négykerekűekkel kelnek-fekszenek. Sokan örömmel csodálkoztatok rá, hogy az egy létező autó és nem egy mutálódott VW Bogár. Ez alkalomra is egy ilyen autót tartogatok, ami…..
Filmdroid Betétdalok 2010.04.23 18:00:00
Rég játszottunk és arra gondoltam összedobom a saját kis top 10-es betétdal listám. Nem tudom ki hogy van vele, de számomra az utóbbi évek betétdal palettáján fellelhető darabok, mind-mind csalódások voltak. (Számítottam volna egy ütős kis zúzásra a Terminator 4-hez, de nem…..
Senki nem fog meglepődni azon, ha azt írom, hogy Magyarországon is hódít az Avatar, ám az mindenképpen elismerésre méltó, hogy hétvégén megvásárolták rá az egymilliomodik jegyet. A produkció ezzel együtt itthon eddig 1,44 milliárd Ft bevételt tud felmutatni, ez duplája a…..
Money 2010.03.02 13:01:10
@Rolee83: Azért került le az Avatar az Imax műsoráról, mert az új filmet (Alice) a forgalmazó kérésére heti 28* le kell adni. Ha nem tudja a Mozi megoldani a megadott vetítés számot, egyszerűen nem kapja meg a filmet vetítésre.
Ugyanígy működik ez nagyon sok kis moziban is. Ha nem tudja a kívánt pergetés számot garantálni a mozi nem kapja meg. Ezért van az, hogy a kis mozikban nem vetítenek minden filmet.
Egyébként a hónapban lesz még egy Imax megjelenés. :-) A How to train your Dragon.
Money 2010.03.02 14:08:37
@Rolee83: Igen megoldható, mert csupán 40-45 percesek, könnyen ki lehet velük tölteni a megmaradt időt. És még egy fontos ok: A doksi filmek szinte mind saját forgalmazásúak. Tehát nem kell megegyezni egy külső forgalmazóval.
Jay Baruchelnek igen jól alakul a karrierje, a Trópusi vihar és az Éjszaka a múzeumban 2 sikere után idén két nagy durranásnak szánt produkcióhoz is a nevét adja, a Hogyan neveld a sárkányod animációs filmben a hangját hallhatjuk, illetve Nicolas Cage okítja majd varázsolni a The…..
Money 2010.01.09 09:38:16
@matthew01: A filmet takarásos (angolul Wide) optikával kell vetíteni, ami 1:1,85 arány. Ilyen a 16:9-es tévé is.
Ha megfigyelsz egy 16:9-es tévét vannak filmek melyek alján és tetjén fekete csík van. Ugyanazért amiért te a moziban a film szélén látsz fekete részt. A Mozikban a vászon aránya 1:2,35 (Cinemascope).
Money 2010.01.09 11:43:41
@matthew01: Vannak rendezők és operatőrök akik egyszerűen hozzászoktak vagy nem szeretnek váltani más optikára mint ahogy azt megszokták, de valószínű van beleszólása a stúdiónak is.
Ennyire nem vagyok képben, hogy ki választja meg milyen optikát használnak felvételkor.
De tudok példát: M. Night Shyamalan mindig Wide optikás filmet készít.
Wikin, angol leírás: en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_%28image%29