Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skyfox

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szíjjártó azt bírta mondani egy amerikai tévének, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány azért megy el Budapestről, mert titkolni próbálja, honnan van a pénze; Már a jó 30 évvel ezelőtt válság is bizonyította, hogy a nemzeti út nem jelent alternatívát a liberális demokráciához képest, ellenben igen…..
skyfox 2018.06.02 20:53:25
@zsindex ISIS AlQaeda mind CIA projekt: Lefekvés előtt ne felejtsd el megcsókolni a gazdád képét!
Lépten-nyomon azt hallani, hogy az elmúlt nyolc évben a kormány "szétlopta az országot". Még "feketekönyvet" is kiadtak a korrupcióról, szigorúan a 2010-2018 közötti évekre összpontosítva. A korrupció, szélhámoskodás persze tudjuk, nem nyolc éve kezdődött, minden kormányt végigkísért a…..
"A lelkiismeretet nem a saját szavaink, hanem az igazság tisztítja meg" - írta Facebook-oldalán Szita Károly kaposvári polgármesternek Morvay Péter, újságíró, a Hetek rovatvezetője, aki egyetemista diákként 1985 és 1987 között állt kapcsolatban az állambiztonság III/III-as ügyosztályával. Szita…..
Izrael négy legnagyobb katonai hőse között tartja számon a hadtörténet Zvika „Zvi” Greengold tankparancsnokot, aki 1973-ban, a jom kippuri háború első napján szinte természetfeletti bátorsággal, leleményességgel és szerencsével tartóztatta fel jószerint egyetlen harckocsival a Golán-fennsíkon…..
skyfox 2016.10.16 19:37:14
@CIKLONBE importor: Téged sem az eszedért szeretnek.
A Lehet Más a Politika Baranya megyei szervezete élő szívvel demonstrál a radar mentes Tubesért. Vannak olyan helyek a világon, ahol a helyi közösségek nem elég figyelmesek, éberek vagy gyorsak ahhoz, hogy a közvetlen környezetükben történő külső beavatkozásokat és…..
skyfox 2010.01.13 23:18:26
Tisztelt CsibaKata:

Ne hidd, hogy nem tartom fontosnak akár az LMP, akár más "zöld" szervezetek újszerű nézőpontjait. Igenis nagyon szükség van rá, és időszerű volt ezek köztudatba, közbeszédbe és döntéshozatalba való bevitele.

Jelen esetben viszont azt látom, hogy az ifjonti hevület a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntené. Pl. pont azt a széles látókört hiányolom az írásodból, amely kicsit távolabb lát a Mecsek-hegység csúcsainál és megérti, vagy legalábbis felfogja, hogy ez a történet nem csak a Zengőről meg a Tubesről meg a hegyoldali ingatlanokról szól, hanem egy 93 030 2m területről, melynek neve: Magyarország. Ennek az országnak a biztonsága mindenkinek - még a zöldeknek is - érdeke kell(ene), hogy fontos legyen.
Ezt a történetet elég egyoldalúan állítják be a "Ti oldalatokon". Vannak azok, akik elfüggönyözött szobákban szivart pöfékelve gonosz terveket forralva kifőzik hogyan is árthatnának a környezetnek és a baranyai embereknek. No de vagytok Ti, akik bátran ellenálltok ezen környezet és egészségromboló projectnek. Mit mondjak, jó pár ember szíve belefacsarodott ebbe a heroikus képbe és megy - a teljes igazság megismerésének igénye nélkül - a zöld zászlók alá.
Tudod miért merem ezt leírni? Nemrég hallottam a rádióban, hogy a radar miatt Pécsett létrehozott tájékoztató irodába évek alatt 50 ember nem nyitott be. Ez minimum megdöbbentő. Attól tartok, hogy éppen a "Ti oldalatok" csukja be a fülét a másik oldal érveire és - már megbocsáss - szajkózza a magáét kompromisszumkészség leghalványabb jele nélkül. Így szerintem se "párbeszélni", se "etikus vitát" nem lehet folytatni.

Szerintem is szép szín a zöld, de azon kívül még van néhány, és azokkal együtt kell(ene) tájékozódni a világban.
 Megszületett nemrég a Fővárosi Bíróság verdiktje, melynek értelmében megépülhet az a radar, amelytől egyszer már pár kilométerrel odébb sikerült megmenteni egy hegyet. Nincs értelme már elpuffogtatni a közhelyszámba menő párhuzamot, hogy milyen gyönyörűen is…..
skyfox 2010.01.09 00:41:59
Úgy látom komoly tárgyi tévedésben leledzenek a "T. ellenállók". A Csehországban tervezett radar, amely a Lengyelországival együtt egy külön rendszert képezett volna a Közel-Keleti (jelen esetben értsd: Iráni) interkontinentális rakétafenyegetettség okán, az USA terve volt, és nem NATO projekt. Továbbá nem azért nem épült meg, mert olyan ügyesen tiltakozott a cseh civil társadalom, hanem Oroszország erőteljesen nehezményezte a telepítést és az USA állt el az ötlettől.

Ha meg már Csehországnál tartunk, akkor kérem vessenek egy pillantást eme térképszelvényre, melyen egy Csehországban telepített és működő radarállomást mutat. A radar típusa megegyezik a majdan a Mecsek-hegység egy uralgó pontjára telepítendő RAT-31 típusú L sávú radarral. Mint láthatják a berendezéstől kb 200 m-re kezdődik a lakott település és kb 1,5 km-es körzetben 3 falu is van. A hab a tortán pedig az, hogy a radar nincs sokkal magasabban, mint a környező települések, hanem a radom talapzata ugyanabban a magasságban van, mint a környezete, tehát az ott lakó cseh polgároknak több okuk lenne a félelemre az őket érő sugárzás miatt, mint akár a Pécsi lakosoknak. Valószínűleg azonban elmagyarázták nekik, hogy a radar által kisugárzott mikrohullámok nem rájuk irányulnak, másrészt, ha így is lenne akkor is csak kb 2,5 sec/24 h lenne a besugárzás ideje, ha közvetlenül a rádióhullámok előtt tartózkodnának egész nap. (Ez a radar működési sajátosságaiból következik.)

wikimapia.org/11387808/Military-RAT-31-DLl-NATO-L-band-Radar-site-Nepolisy

Mellesleg okát nem látom, hogy az előző hozzászóló miért ne mehetne oda egy radarbázis kerítéséhez és azt sem, hogy miért ne mehetne fel a János-kilátóhoz, ha esetleg ott épülne meg a radar.

Sajnos túl sok ebben az ügyben a városi legenda meg a politika, ezért nehéz is észérvekre apellálni, hogy miért kell, és miért pont ott kellene. Megy a jogi csűrés-csavarás, meg a bazsarózsaféltés, de hogy a Magyar köztársaság dél-délnyugati légi határa évek óta olyan mint egy átjáróház úgy látszik kevés magyar állampolgárt gondolkoztat el.
Gondolom Brüsszelben nem nézik teljesen komplettnak a magyarokat, hogy kapnak ajándékba egy közel 30 milliárd HUF-os radart és rakosgatják ide-oda évek óta. Remélem a kormányváltás megoldja ezt a tesze-tosza mszp-s honvédelmi politikát (is) és rövidre zárja a tehetetlenkedést és valahol felépül a radar. (Azért lehetőleg ne valamelyik mecseki horhosban. :) )