Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Malory

0 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónap szenvedés után megmenekült Krisztina digitális tévéje. A tegnapi címlapos poszt hatására váratlanul minden eszközüket lecserélték, és hopsz, minden rendbe jött:Nagyon köszönöm,  hogy megjelentettétek bejegyzésemet! A korrekt  tájékoztatáshoz…..
Eleve vicces, amikor egy cikk "Twitterezők jelentik" kezdettel indul, de ráadásulhogy pont a T-Mobile mobilnetének megdögléséről szólt, alatta pedig a T-Mobile szponzoráció vidám ellentmondást szült:Egyébként is egyértelmű volt, hogy amit az index.hu művel az…..
Ákos korszerű módon HD-re váltott, a szerelő a megadott időben meg is jelent a set top boxszal, beszerelte és azt mondta, hogy egy óra múlva élni fog a rendszer. De nem így lett, Ákos nem kapott mást, mint egy üzenetet a tévétől, miszerint "nincs hozzáférése". Itt…..
Malory 2010.10.23 11:16:36
@N3O: "teszem azt mi emberek vagyunk talán az egyetlenek (javítson ki egy szakmabeli, ha tévedek) akik élvezetből lövik az állatokat halomra "

Vannak vérszomjas állatok, akik "csak úgy" is ölnek, mikor nem is éhesek, és nem túlélésért vadásznak.
Pl. hiúz.

Ettől függetlenül a mondanivalód lényegét értem. De azért nem mindig úgy van az, hogy az ember brutál, az állat meg szent.
Lehet sztem kedvelni a macskát, a kutyát, mert nem vagyunk egyformák.
De nekem dogs for president. :)
"A következőkben Dani kutyus képét szeretném megosztani Önökkel/Veletek. Dani egy volt NOÉ-s kutya és valóban a halál torkából lett megmentve. Egy nagyon kedves barátom, B. Peti kutyája. A nagy válságra való tekintettel Daninak is el kellett mennie dolgozni.Az őt alkalmazó…..
A címet a k3ny3r által beküldött Punto ihlette, mivel -az elmondása alapján- többek között ezzel az autóval akarja a tyuner levenni a lábáról k3ny3r barátnőjét. Egyebet nem tudok mondani, a képek mindent elárulnak.Nem, első rendszámot nem töröltem.És ami a képeken nem…..
"Szeretném megosztani veletek hétvégi kutyám (sajnos csak hétvégente látom), Brúnó egyik gyerekkori képeit. Itt még 3-4 hetes, éppen tele pocakkal piheni ki az ujjrágcsálás fáradalmait. Ajánlom figyelmetekbe a Brúnó második képén a ráncos szájat, a kéztartást és a…..
Malory 2010.06.25 15:30:22
@Várkapitány: Ők se az éhezéstől nagy hasúak, hanem a bélférgektől...
Subba Heti idióta: Babaverseny 2010.06.24 10:15:00
Szerencse, hogy készült erről a versenyről felvétel, így a szülők nem ússzák meg a fejbebaszást amikor felnőnek ezek a csóri gyermekek. Az a szomorú kis elakadt tengerész azért majd jobb ha kussol. ..
Malory 2010.06.24 13:11:40
A webshopban tévesen 16 Ft-ért árul nyakörv sztorijára itt a tulajdonos válasza, aminek az indítása mindent megért: "Két barátnő (facebook) akart nálunk vásárolni külön-külön."  A történetet egy kicsit kiegészítenénk pár dologgal. Két barátnő (facebook)…..
Malory 2010.05.20 16:59:14
@faugusztin: ez így van, jelen esetben viszont senki sem figyelmeztette a vásárlót, mert ez egyik fél részéről sem hangzott el.
ezért van a megerősítés, és ezért nem vette meg.
"az árak csak a megrendelés megerősítése után fixek", vagyis reklámból bármely webshop dolgozhat 2 árral, eggyel hogy rákattints, egy másikkal amivel ő is jól jár???
ez nem így működik. pont azért nem, mert a te példádban is felhívják a figyelmet a változásra. itt meg nem hívták fel, elb@szták, de még nekik állt feljebb ahelyett, hogy annyit mondtak volna: jajj bocs, elb@sztuk, szorri, evvan, nem kapod meg.
elolvasom a panaszost és a webshopost, és egyből lerí a stílusról, hogy melyik az értelmesebb, meg hogy ki beszél mellé.
Subba Subba Gasztro: Epres csoki 2010.03.13 11:30:00
Másra nem is merünk gondolni. ..
Malory 2010.03.13 17:37:33
@getva: Azé' me' Dezső tényleg dezső, de a te Bélád meg Bea. :D Az mindegy hány éves, felnőtt méretüket gyorsan elérik, a nőstény nagy, a hím kb ekkora. Nekem is volt egy hím tekim, 18 körül lehetett, ekkora volt.
A laptopot azért félteném a hirtelen rátörő "nem vagyok szobatiszta" életérzéstől.
"A 2 éves kislány mopszom, Hercegnő (Henci) látható a képen. Úgy néz ki, mintha nem tudná eldönteni, merre is nézzen, mint az a szeme állásából is kiderül. Mások meglátása szerint pedig éppen azért néz így, mert a mopszok képesek egyszerre többfelé is figyelni.…..
Malory 2010.03.05 17:37:32
@Iron: Szóról szóra egyetértek.
Mellesleg, biztosan láttátok a bulldog-szaporítótelepet, akiket a Noé segítségével kaptak el (két öreg).
Na most kérdem én, hogy ha senki nem adott volna nekik 50ezret a szarban fekvő, beteg kutyákért, akkor csinálták-e volna??
Ezeknek az állatoknak nem szabadna megszületni.
Malory 2010.03.09 13:07:07
@ulpinus: Ez meg már a másik véglet.
Azt azért be kell látni, hogy igenis léteznek -sajnos- olyan fajták, melyek hajlamosak bizonyos dolgokra, betegségekre. Azt mondjuk nem tudom, honnan lehet tudni, hogy a mopsz ezer éves fajta (amit igen erősen kétlek), mivel akkor nem vezettek a kutyákról semmit, és a ma még nagyon is letisztult formában létező fajtákról se lehet tudni, pontosan mikorról származnak. Pl honfoglaláskori kutyacsontvázakból következtetnek, hogy valami agárféleség jött be a magyarokkal, de csak kb olyan volt...)

Pl a foxi egy erős fajta, szinte semmilyen betegség el nem éri, a fajta világhírű tenyésztője, aki mellesleg a MEOE elnöke, mondta el, hogy "ha egy foxi megszületik, az életben is marad és egészséges öregként hal meg".
Ezt a fajtát szinte semmivel nem keresztezték, fingjuk nincs, hogyan alakult ki, csak hogy valamikor régen Angliában.
Innentől nem hinném, hogy a mopsz egy ezer éves fajta. :D
"Az egyik leginteligensebb."
Én nem kétlem, hogy megtanítható dolgokra, bármelyik kutya. Az utolsó útszéli is.
DE azért az okos kutya az ott kezdődik hogy border collie pl.
De mindenkinek a saját gyereke a legszebb.
ÉS félreértések elkerülése végett, előző mopszos posztban nyugodtan utána lehet olvasni, én mondtam éppen azt, hogy mennyire jó, hogy nekik is van szerető gazdijuk, és hogy ez a cuki dolog!
Mert élnek, ugyanolyan élőlények mint bármelyik kutya, szeretni kell őket is, nem kevésbé mint egy másik kutyát!
Ennek ellenére nem támogatom ilyen fajták kitenyésztését, de még a lelkiismeretes tenyésztés csak-csak, mert kell olyan kutya is, amelyik pici, lakásba való, nem túl nagy mozgásigényű, nyugodt, stb. Akinek nincs ideje napi 3-4 órát futni a kutyával, az tényleg ilyen fajtát válasszon!
De a szaporítókat elítélem, mélységesen. A mai magyar kutyáknak sztem 98%-a azért lesz valaha beteg, vagy örökít rossz géneket, mert nem figyeltek a tenyésztésére. :( Kezdve a fogproblémáktól az ízületiekig, stbstbstb

És ez a mopsz is igenis aranyos a maga nemében, mert szeretik és beküldték a képét. Ez már itt a lényeg. Kész, pont.
Bocs h hosszú lettem.
Malory 2010.03.10 19:28:53
@ulpinus: Nálad igen komoly szövegértési problémák vannak. :D
Akkor segítek: valóban nem néztem utána, honnan veszed hogy ezer, ill akkor most már 2500 éves a mopsz. De még mindig azt mondom, hogy aki ilyet leír -ahonnan veszed- az egy gyökér. Max az, amiből a mopsz mai formája lett, az 2500 éves.

A foxira írtam, hogy angol, nem a mopszra. Látod, azzal példálóztam, hogy még egy ilyen alap kutyát se tudnak beazonosítani,. mikorról származik, nemhogy akkor a mopsz.

A fog, ízületi és egyéb problémákat sem a mopszra írtam, hanem a felelőtlen és nyereségorientált ún. tenyésztőktől származó bármilyen kutyafajtákra, no, ezek a szaporítók.

Azt nem látom, hol írtam volna, hogy a mopsz nekem nem kedves, sőt, én úgy látom, én megvédtem ezt a mopszot.

Úgyhogy okoskodás helyett spórolj időt mindenkinek és tanulj meg szöveget értelmezni, vazze. ;)
"A beküldött videoval egy tévhitet szeretnék megcáfolni. Köztudatban van ugyanis, hogy a láma mint olyan meglehetősen bugyuta állat, használjuk is valakire, hogy "olyan láma", nem épen értelmi képességeit magasztalva. Ez azonban nem így van. Élő bizonyíték erre a…..
Malory 2010.03.10 19:22:40
@Sayeed: Csak megjegyzem, ha már olyan fontos beszerezni, hogy kicsit jobban nézz utánuk akkor, mert a vikunya rohadtul nem ugyanaz, mint az alpaka.
Hétfőtől hatályos az a kormányrendelet, amely a kedvtelésből tartott állatokkal kapcsolatos szabályozást szigorítja az állatok védelme érdekében. A rendelet megszabja, hogy mennyi helyet kell biztosítani egy kutyának, vagy például az akváriumban egy halnak, írja a Független…..
Malory 2010.03.03 01:10:24
@penna: Ha épp látom hogy egy kutyát felakasztanak a kerítésre, nem a jegyzőt fogom felhívni, ha nem haragszol.
Malory 2010.03.03 11:44:29
@penna: Jajj, szedjél hangyát. :D Félreértetted a hangnemem, csak azt írtam, hogy ha épp állatkínzást lát az ember, a jegyzőt hiába hívod fel, mert rendőr nélkül úgysem intézkedhet mondjuk olyan ügyben, amit írtam. Meg nem a jegyző fog azonnal a helyszínre száguldani. Hiába az ő hatásköre. Lehet, hogy a rendőrök sem, de a rendőrség számát legalább mindenki tudja, a jegyzőét meg nem. :D
Csak azért mondtam ezt a példát egyébként, mert már találkoztam ilyennel sajnos, és nem a jegyző intézkedett. Pedig nem fight volt és nem veszélyes kutya.
Amúgy meg a törvény azokkal a kiskapuival hogy "tartósan nem lehet láncon", "tartósan nem lehet kisebb helyen mint" már kapásból semmit nem ér.
Malory 2010.03.04 12:45:30
www.zug.hu/cikk/kutyakat-akasztottak-fel-zdon--vigyazat-durva-keppel_1128.php

Feljelentést mindig rendőrségen teszel, nem a jegyzőnél. Ez nem kérdés! ( Lsd. fentebb, de csak az nyissa meg, aki nem gyenge idegzetű.)
"Kriszti görény (akiről korábban már jelent meg videó) Bodzával, a menhelyről származó 2 hónapos lány kutyával táncol éppen. A zenét azért választottam, mert tényleg ez ment amikor mókáztak. Remélem, ez egy hosszú barátság kezdete lesz, mert egy fedél alatt…..
"Kolléganőm, Viki találta ezt a bűbáj csöppséget ma, (február 21-én) a 3-as villamoson. A sporttáskába befért még egy kikaparással azonosíthatatlanná tett oltási könyv (!), egy csont, meg egy játék. Már van új gazdája, de nem értjük a régit: ilyen cukit hogy rakhatott…..
Malory 2010.02.25 16:20:58
@avus: Ha valaki rájön, hogy nem tud eltartani egy kölyköt, az rájöhetett volna már az előtt is, hogy kb 1 hete "örökbe fogadta" vagy megvette.
Amúgy nem izgat hogy hajléktalané volt, detto... De rengetegen vannak, akik megveszik a kutyát, majd mikor rájönnek, hogy az rág, nem szobatiszta és akkor is le kell vinni mikor nincs kedvük, akkor felteszik a villamosra. És? Akkor minden rendben?
Végül is Sztálin is megmondta, hogy akár a tömegbe is lövethetett volna... :D
Hülyeséget beszélsz, törvény van ma már itthon is az állatok védelmére, olvasd el!
Malory 2010.02.25 16:37:04
@index-cenzura.biz: Az ivartalanítás ma egy rutinműtét, nem csonkolás, ahogy azt a hozzád hasonlók terjesztik. Tanyán tart itt a mari néne, hogy nem csonkíccsuk meg a bodrit me azé teremtette meg a jóisten ilyenek hogy ilyen legyen...
Ugyan már!
Picit gondolkodjunk! Az ivartalanítás előnyei:
1, nem szökik a kutya mikor tüzelési időszak van
2, nem tolja szét az agyát a sok hormon
3, nyugodtabb
4, nem szaporodik feleslegesen
5, kiküszöbölöd az ezzel járó, majdnem mindig fellépő betegségeket: szukáknál gennyes méhgyulladástól, álvemhességen át az emlőgyulladás, emlődaganatig, sorolhatnám reggelig, kanoknál a herével hasonló szép gyulladások, daganatok a sok fel nem használt hormontól...

Úgyhogy manapság a nem tenyésztésre javasolt kutyákat a felelős gazda igenis ivartalaníttatja!
Olvasd el bmely rendelő ajánlását, bmely állatorvosi szövetség ajánlását, bmely külföldi állatorvosi szöv. ajánlását...
Malory 2010.02.23 11:11:32
@bass.gitár: Hát akkor tedd ki a gyereket és jöhet a kutya! :D Persze csak szar vicc...
Én nem lakom rossz helyen, de a szemközti házból (szoclakásos)cigótanyát csinált az a drága jó önkormányzat. Fényes nappal cigiztünk az erkélyen, mikor láttuk, hogy egy 80 meg a halál közti néni nyakából letépi a c.kislány az aranyat és futás...
Rendőrök? Hehe. Az már rég egy vicc...
Ilyenre nem jönnek ki, ez nem probléma.
Ralph tényleg embertelenül nagy. Tavaly májusban elhunyt édesanyja, Amy a halálakor 19 kilót nyomott és 1,2 méter hosszú volt. Ralph őt már túlszárnyalta, de nem lehet tudni a pontos méreteit. Az biztos, hogy napi háromezer forintnyi kaját eszik, és elég ritkán emelik fel, annyira…..
Malory 2010.02.21 18:51:36
@lamb79: Nem attól van jól tartva egy állat, hogy kövér, sőt...
De ne lovagoljunk azon, mennyit eszik meg, ez csak olyan hatásvadász szöveg a képaláírásban, amire zárójelben reagáltam, mert nem, akkor se hiszem el, hogy annyit megeszik.
Amúgy meg dagadt.
Malory 2010.02.22 10:36:17
@bértollnok: Akkor szerencsés vagy. Az igaz, hogy a ketrecében minden nyúl megtanulja használni a wc-t, de pl bogyózni már nem mind oda bogyózik, vagy nem mindig.
A szobában pedig nem mind lesz alapból szobatiszta, mert vannak vérnyulak, akik jelölnek, meg vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy oda lehet. Na, azt kell neki megtanítani, és az már valóban nem olyan egyszerű.
Meg lehet ám hallgatni más tapasztalatát is, mert attól, hogy neked van 2 ismerősöd, akiknél alap szobatiszta, attól másnak nem az, meg nekem pl van ismerősöm, akinél soha nem is lett az, hiába ivartalanítás, hiába tapasztalat és gyakorlat (előtte már volt nyuszijuk).

Nem kell egyből fröcsögni, nem csak az lehet igaz, amit te tapasztalsz.