Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adótfizető

124 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Blog olvasók! A napokban szerencsém volt egy érdekes elbeszélgetésen részt venni! A csömöri Teli Tál hirdet konyhalány ill. pultos állást. A tulajdonos mindenkit behív elbeszélgetésre és közli a munkafeltételeket:   -munkaidő reggel 7-től este 9-ig -2 nap munka…..
adótfizető 2012.04.28 14:09:16
@eMJe: A megoldás egyszerű: felnyomom a bandát az ügyészségen.
Ha olyan köztársasági elnöke lenne az országnak – nem is lenne példátlan, az előző például biztosan ilyen volt -, akit a haza sorsa jobban érdekel, mint megválasztóinak vélt vagy valós politikai érdeke, akkor az újévi beszédében nem a kitartásról, a jó irány…..
adótfizető 2011.12.31 15:00:15
@Akitlosz: Természetesen mindig van a számokban politika is. "Medgyesy: sajnos a politika ezekkel az adatokkal nem tud dolgozni. (2002)"
De az, hogy semmilyen számítások nem alapozzák meg a fő számokat pl: gazdasági növekedés, illetve fontosabb adóbevételek, az óriási kockázatot hordoz. Nevezetesen azt, hogy a bevételek elcsúszása tarthatatlan állapotot okoz, amely zárolásokkal már nem megoldható, hiszen a betervezett kiadások struktúrája is rossz. Nyilvánvaló pl, hogy nem lehet 32 Mrd Ft-ot a BKV-tól zárolni.
Ennek a piac számára is van egy rossz üzenete, mégpedig az, hogy komoly szakértők nem nézték át a költségvetést, így abban megbízni nem lehet.
Legutóbb a Bajnai-féle költségvetés volt hiteles, mégpedig azért, mert azt az akkor még létező Költségvetés Tanács, a független Számvevőszék és az IMF hitel miatt az IMF és az EU is megnézte, tehát a piac elhitte annak valós tartalmát.
Ma ez nincsen meg és kockázati felárat jelent.
A címben lévő mondat árulkodó és tökéletesen fogja meg a jelenlegi Orbán-féle adminisztráció legnagyobb problémáját. Nevezetesen azt, hogy valaki azt hiszi, hogy amit tesz, az a cselekménysorozat az egyetlen üdvözítő megoldás. Aki dolgozott már nagyobb cégnél az tudja, hogy…..
Megjött a pécsi ingatlanadó is:"Az új, januártól élő rendelkezés szerint 80 négyzetméterig 200, a fölött 450, 220 négyzetmétertől 900 forint lenne a négyzetméterenkénti adó évente. Magyarán egy 50 négyzetméteres lakás tulajdonosa 10 ezer, egy 100 négyzetméteresé…..
Az árfolyamgátat már megváltásként kommunikálta Peti.Országos szinten 2.400 ember élt is vele ami az összes részvevő 0,3%-a lehet.Megjött a végtörlesztés, de nincsen roham. Természetesen a forinthitel kamatok megugrottak és 12-13%-os THM-en az derül ki, hogy hosszú távra…..
Brüsszel elmeszelte a telekom-adót, ami 2010-től jelentett évi 60Mrd Ft bevételt. Természetesen a nemzeti együttműködés kormányának fájdalmas lenne beismerni a hibát, tehát az uniós bírósági eljárását kérve ad egy kis laufot neki. Ekkor majd 180 Mrd Ft-ot kell jövőre…..
Közeleg az idő, amikor színt kell vallani a palesztinek ügyében.Nemrégen minket is meglátogatott az izraeli külügy, hogy hát legyünk kedvesek nemmel szavazni majd. A deal az lehetett, hogy vagy a "nem"-et nyomjuk vagy tartózkodunk, vagy nem nyomunk semmit és majd azt…..
A jegybank elnöke nem tartotta elfogadhatónak a költségvetési tervezetet és ezt szavazatával is kifejezte.Hát lehet ilyet csinálni a Nemzeti Együttműködés Rendszerében (NER), hogy valaki Matolcsy beadványát nem szavazza meg?Még jó, hogy Járai (nagy tudású közgazdász - a KT…..
teccik-erteni Lex 180 Ft = 1 CHF 2011.09.20 23:31:52
A törvény 1 mondatban a következőképpen fogalmazható meg:Azok számára, akik képesek fizetni, az állam az 1 CHF tőketartozásból a 180 Ft feletti részt jelen törvény szerint elengedi a teljes tőketartozás egészére, azok viszont, akik ezt nem képesek kifizetni, a teljes…..
Réthelyi miniszter úr elkezdett nyilatkozni a képzési hozzájárulásról vagyis arról, hogy aki tanul az ezért fizessen is (utólag), de az még nem tiszta, hogy mennyit. Lényegében a tandíj is ugyanez, csak az annyival jobb, hogy akkor a fizetés a szolgáltatás igénybe vétele során…..
Lázár János a kormányzópárt (ilyen 1 db van) frakcióvezetője banki stressztesztet végzett azzal, hogy kijelentette, hogy a 180 Ft = 1 CHF árfolyamon lehessen végtörleszteni a hiteleket. Nyilván ez kedvező azoknak, akiknek elárverezik a lakását/házát, mert ilyenkor egy…..
A törvény szerint minden 30 év alatti állampolgár lehet magánnyugdíjpénztártag.Ha az AB a héten a várakozásoknak megfelelően dönt, akkor nekik érdekük belépni egy magánpénztárba.Nincs veszteni valójuk, csak nyerhetnek vele.Tehát a héten >500.000 ember léphet!Legrosszabb…..
A döntés jelentősége óriási.Többen nem értik a lényeget ezért röviden kifejtem.1, Nyilván a 100.000 maradót érdekli, hogy lesz-e állami nyugdíja vagy sem.2, Ez a fontosabb: tegyük fel, hogy az AB elkaszálja a állami rendszerből való kizárást.Ekkor szinte minden pályakezdő a…..
2012 áprilisát írjuk. Éppen csak megjelentek a negyedéves gazdasági makroadatok és kiderült, hogy nagy a baj. A költségvetés bevételi oldala tarthatatlan. A vállalt feladatok végrehajtása nem sikerült.Néhányan szólnak Viktornak, hogy most tényleg baj van és jó lenne a mester…..
A magánnyugdíjpénztár tagok számára felcsillant a remény. Azt hiszem az igazság győzni fog és a Matolcsy mester (aki ugye Viktor "jobb keze") klasszikus "azok végérvényesen kiírják magukat" blöff-lufi hamarosan kidurran.Ha viccesen akarnék fogalmazni, akkor…..
Vastagbőr Az igazi országimázs 2011.07.15 12:02:00
A nyár legviccesebb bulvársztorija idáig kétségkívül a dubajozás. A három közvetítő lekapcsolása után még csak egy 119 nevet tartalmazó portfólióról szóltak a hírek, de a Bors információi szerint már ezernél (!) jár az érintett lányok száma. Ezer dubajozó magyar…..
Tom Lantost szimpatikus embernek tartottam. Következetessége különösen tetszett.Azonban a róla elnevezett intézet létjogosultságát és a fenntartására elköltendő milliókat nem tartom indokoltnak. Nem hiszem, hogy egy ilyen intézettől a világon bárhol is erősebb lenne a…..
Háborúban állunk az államadóssággal szemben és mindenki, aki azt növeli az rossz, aki pedig csökkenti az jófiú. Lényegében ez Viktor vezér üzenete.Ha ez igaz lenne, akkor Bokros Lajosnak kellene adni egy állami kitüntetést, hiszen az ő gazdaságpolitikája alatt csökkent az…..
Az előző posztom utáni kommentekből tanultam egy érdekes jelzőt: „szíjjártópetyai”. Ahogy ez a politikában lenni szokott, már a definíció megfejtéséhez sem mindegy, hogy honnan nézünk a szóra. Én azt mondom: a jobboldallal nem szimpatizáló kommentelő meghatározása…..
adótfizető 2011.06.24 22:16:12
@Blogger Géza:

Mindegy, hogy kit. A kényszermunkát is ki kell fizetni.
Az állam jogfolytonos, tehát pl a mostani magyar állam a fasisztának és a kommunistának is a jogutódja tetszik/nem tetszik.
Nem lehet különbséget tenni senkivel szemben.
adótfizető 2011.06.24 22:23:39
@Bathory:

Nem jó a példa. A római birodalomnak nincsen jogutódja (tegyük fel az egyszerűség kedvéért, hogy az jogállam volt).
Sajnos i.sz 476-ban minden vele szemben támasztott követelés elévült.
adótfizető 2011.06.24 22:32:34
@Bathory:

Nem ezt vitattam.
Jogi értelemben ugye Krisztus-t (a jóisten nyugosztalja) a Római Birodalom jogrendszere végezte ki (igaztalan vádak alapján). Ez nehezen vitatható.
Ebben az esetben a felesége, gyermekei joggal tarthatnának igényt kárpótlásra, de ezen igényüket már nem tudják kivel szemben érvényesíteni, mivel nincs a Római Birodalomnak jogutódja.
teccik-erteni Minek ide OET-t? 2011.05.28 00:39:15
"Megérett az idő egy új, a társadalom egészét lefedő, általános gazdaságpolitikai és szociális kérdéseket megvitató, konzultatív jogkörű tanácsadó testület életre hívására."Matolcsy mesternek kényelmetlen lett az OET. Kitalálta, hogy könnyebb lenne…..
teccik-erteni Egy történelmi hiba 2011.05.11 21:42:44
A napokban volt hír a TV-ben és az interneten, hogy egy alvállalkozást nem fizettek ki a megrendelői egy vasútállomás felújításánál. Természetesen alvállalkozói láncok alakultak ki és aki a tényleges munkát végezte a lánc cégén ahhoz a megrendelő (MÁV) pénze már nem…..
Nehéz feladat előtt áll a kormány kommunikációs rendszere. A következő években, minden egyes évben egy Bokros-csomagnyi megszorítást kell megvalósítani és ezt nyíltan vállaltuk is Brüsszel felé, amely mint tudjuk Orbán Viktornak nem a főnöke.Ez azt jelenti, hogy befelé ezerrel…..
Nemrég blogot indítottak, amelyben arra biztatják a fiatalokat, hogy jöjjenek haza. Az érvelése persze meglehetősen gyenge a forradalmi kormányhoz közeli erőknek.Én arra biztatnék mindenkit, aki teheti és aki nyelveket is beszél, hogy menjen el külföldre dolgozni.Érveim a…..
teccik-erteni Láttunk már ilyet 2011.03.16 23:47:06
Budai Gyulának mostanában sok dolga akad.Szerepe igen egyszerű: le kell járatnia a politikai ellenfeleket, illetve bárkit, aki veszélyt jelenthet I. Viktor hatalmára nézve. Természetesen bűncselekmények is akadnak, amit senki sem vitat és ezek fontosak is, mert ezekhez kell keverni a…..