Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neyll

37 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Be kell valljam, ennek a posztnak a publikáláshoz már legalább hetedszerre állok neki, de most elhatároztam, hogy nem állok fel, amíg kész nem lesz! :D Szóval a dolgok júliusban történtek, még a végén, de az emlékek még mindig intenzívek, majdnem a legjobb hét volt az ottani - az…..
Neyll 2015.09.18 14:43:07
Aho! A mai nap megtapasztaltam az első országos leállást Argentínában. No, nekik nem az első volt, állítólag viszonylag gyakori jelenség, csak nekem volt viszonylag új a dolog, de majd ezt is biztos megszokom. Mivel a tömegközlekedés és leállít, jobbnak láttam itthon maradni,…..
Egyelőre viszont Buenos feltérképezésénél járunk, bár már rengeteg ígéretes helyről hallottam, ahová itt "mindenképpen el kell menni". Buenos Aires valóban egy nagyon európai főváros, mondjuk emeletes házak csak a belvárosban vannak; ahol én lakom, ott inkább kis kertes…..
Sziasztok! Üdv mindenkinek, örömmel jelentem, hogy szerencsésen megérkeztünk! Szinte minden simán ment, ahogy a nagy könyvben meg van írva, szépen landoltunk, aztán kis csapatunk szétszóródott a szálláshelyekre. A szállás jó, a környék csendes, még meglátjuk, hogy itt…..
Rég nem irtam ide,nem igaz? Nos már hazajöttem Amerikából, jó ideje. Viszont nemrég majd három hétre Lengyelországba utaztam, és azok kedvéért akik még néha ránéznek a blogomra, és persze akiket érdekel, irok Lengyelországról. Lengyelország, gyönyörű tájak, szép régi…..
December elseje van, kb. a karácsonyi idöszak kezdete nálam. És mit csinaltam ma? Barbadoson punnyadtam és iszogattam a tengerparton kb. 30 fokos melegben. Nem tudom, hogy zseniálisnak tartsam most magam emiatt vagy orültnek. Visszafele meg vizes fürdoruhában, homokkal a lábamon…..
És az utolsóra is, mert nem megyünk vissza többet. Mellesleg ugyanaz történt, mint korábban Mexikóval. Nem vártam semmi speciálisat az országtól, aztán a kedvencem lett. Törökország - vagy legalábbis a város, ahol én voltam egy aranyos nyüzsgo hely. Mindenféle török dolgot…..
Neyll 2010.10.27 16:28:47
Aha
Nemrég megállapitottam, hogy túl sok volt a görög-római romokból egy hónapra összesuritve mostanában. Nem  vicc, a világ legnagyobb csodáiról beszélünk, amikrol történelemórán tanult az ember, ido kell, hogy az ember megeméssze a piramisokat, az Akropoliszt, Pompeit....Egy…..
Ugrás Az idő fél a piramisoktól 2010.10.26 15:59:00
Szóval tettem egy újabb kimerito 13 órás kis kirándulást a piramisokhoz. A Niluson hajókázós túrát nem kaptam meg, de legalább nem is a múltkorit csináltam végig megint. A Kairói múzeum most kimaradt. (Nem is baj, elég azt egyszer látni). Viszont a Gizai piramisokhoz megint…..
Ugrás Eseménydús hónap 2010.10.22 14:23:06
Na, megint feltöltöttem egy rakat bejegyzést egyszerre, ami az elmúlt hónapban történt, jó kis eseménydús hónap volt. Komolyan egy hónap alatt lenyomni ennyi helyet. Voltam az Akropoliszon másnaposan, elhánytam magam a Szfinx lábánál, beleszerettem Korfuba, és Sziciliába, jártam…..
Ugrás Pompei tüzei 2010.10.21 12:40:00
Valójában ezt az elég hangzatos cimet egy Ki vagy doki? epizódból loptam. De tény és való, hogy jártasm Pompeiben. Nápolyból buszoztunk el oda (huh, késobb majd irok Nápolyról is). Baromi aranyos ésaz  kedves kis hely, plusz ugye meg lehet nézni az ókori várost, mert ugye…..
Ugrás Szicilia, pizza...ahhhhhh 2010.10.17 12:39:00
Ez a bejegyzés annak a története, hogyan faltam be egy olasz pizzát (egy nagy kerek egészet) körülbelül hat perc alatt. De nem azért, mert olyan finom volt a pizza (habár nem volt rossz), hanem mert vissza kellett rohannom a hajóra. Szicilia egyébként remek hely. Nagyon hasonlit…..
Ugrás Kairo utál engem 2010.10.14 12:36:00
És hogy mit ne mondjak ez kölcsönös. Komolyan a múmiák megátkoztak vagy mi a szösz. Ma tettem egy jó kis kimeritő, 12 órás, elátkozott túrát Kairóba. Ja láttam egy két múmiát is a Kairói múzeumban, ami bazi zsúfolt volt, és tele volt szarkofágokkal meg miegymás egyiptomi…..
Alig engedtek vissza a hajóra!!! De komolyan baromira ki voltam akadva, hogy ott állok a biztonsági ellenörzo pontnál már fél órája, és az izraeli hatóságok nem engednek vissza a hajóra. Hogy miért? Mert nem tudtam bekapcsolni a laptopomat! Merthogy elkövettem azt a késobb hibának…..
Van itt egy dél-afrikai srác, Johnathan. Az a jó benne, hogy olyan mint én, mindenért lelkesedik, amiért én is, mindent látni akar, és átélni amit lehet, akár dacára a kedvezőtlen külső körülményeknek is. Pl. elmenni az Akropoliszra hidegben, egy bulis éjszaka, és korai munka…..
Ugrás Megyek vissza 2010.09.27 00:23:20
Fura két hónap rápihenéssel visszaolvasni az elozo fél év bejegyzéseit. Egy 5 évre elég élményadagot éltem át legalább. Nem is hiszem el, hogy csak fél év volt....és azt sem, hogy csak fél éve volt. Amikor a hajóról való távozásom elott néhány nappal a cég egyik emberével…..
Ugrás Egyébként 2010.06.10 02:42:00
Most pedig hadd tegyek némi emlitést azokról a helyekrol, ahol járkálunk mostanság. Eloször is a floridai Key West, az USA legdélibb pontja. Nemrég volt elég sok szabadidom itt, szóval béreltem egy biciklit, és nekiindzultam felfedezni Florida legdélibb szegletét. Hát nektek sem kell…..
Ugrás Delfinek 2010.06.03 08:31:00
Legutóbb conzumelen elmentünk páran úszni a cuki delfinekkel. Nagyon cukik voltak. A delfinek böre egyébként, ha megérinted, olyan, mint a gumi. volt egy pici cuki delfin is. És ténylegesen úsztunk is, vagyis a delfin úszott, én meg belekataszkodtam, és vontattam magam. Meg lehetett…..
Ugrás Oasis 2010.05.22 08:27:00
Tegnap egy kikötoben voltunk az Oasissal, és hát páran fel is mentünk rá. Hát a világ legnagyobb hajója nem okozott csalódást, lenyügözo volt, hatalmas. Körbejártuk a hajót, láttuk a jégpályát, a viziszinházat, a viziparkot a tetején, a plázát a közepén, takaros kis…..
Tanulság: Az, hogy több mint 2 hónapja egy hajón élsz, és eddig elkerült a tengeribetegség, még nem jelenti azt, hogy neked nincs gondod vele. Egyik este a hajó iszonyatosan mozgott, egyik oldaláról a másikra, ilyenkor nem lehet sajnos egyenesen járni (vicces mert ilyenkor mindenki…..
Mióta eljöttem otthonról többet tapasztaltam mint eddig egész életemben, és tudom, mostmár nemigen kellene meglepődnöm semmin sem. Mégis hihetelen, mennyi csodája van az életnek, és mindig megdöbbenek, hogy ez is, az is létezik, olyan dolgok, amelyekről azt gondolja az ember, hogy…..
Neyll 2010.05.19 19:47:22
Ugrás A paradicsom 2010.05.13 08:24:00
Emberek, jártam a paradicsomban!!! A paradicsom pedig a Bahamák egyik kicsi szigete, úgy hivják, Coco Cay. A sziget egyetlen hatalmas tengerpart, a közepén némi dzsungelszerü növényzettel. Könnyedén találhatsz elhagyatott tengerpart szakaszt, vagy öblöt, mely gyönyörü, mint a…..
Ugrás Nagykanállal 2010.05.05 21:22:34
Megint feltöltöttem egy jópár bejegyzést egyszerre, szóval olvassatok vissza, ha minden jól megy új képek is vannak a Picasán. Most egy kicsit változott a hajó menetrendje, már nem csak Mexikóban járkál, hanem pl. érinti Key Westet, Florida legdélibb csücskét )jó kis hely…..
Ugrás Tequila és Burrito 2010.03.27 20:42:00
Hölgyeim és Uraim, megérkeztem Mexikóba!!! Semmi különöset nem vártam ettől az országtól. És csalódtam kellemesen!! Mióta itt vagyok ezen a hajón (mely ugye Florida és Mexikó között furikázik) többször ettem mexikói kaját, mint egész életemben előtte. Mondhatni rászoktam,…..
Ugrás Utazás 2010.03.20 19:45:00
Képzeljetek el egy repteret, ami elõször is nyitott, pálmafákkal van övezve, és a tengerre néz. Másodszor akkora sincs mint egy fél kosárlabda-pálya, harmadszor nyugodt és csendes, csak a széj fújdogál néha. Negyedszer pedig egy csodálatos park közepén van. Hát ilyen a Curacao-i…..