Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NeDuddGi

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Stresszes világunkban sokaknak az elalvás sem megy könnyen: gyakran előfordul például, hogy ahelyett, hogy simán átadhatnánk magunkat a pihentető alvásnak, a testünk váratlan összerándulással gorombán visszaránt az ébrenlétbe. Miért történhet ez, és mit tehetünk ellene?..
Egy fitnesz blogger előtte-utána képeket tett közzé, amelyeken azt mutatja meg, hogy nem fogyott, hanem éppen ellenkezőleg, súlyt szedett fel, s ezzel a „kisebb a jobb” tévhit ellen próbál küzdeni...
Történet egy matematikusról, aki két hegedűdarab eljátszása közben kardélre hányta a nehézlovasság teljes tisztikarát.  ..
A Tabata edzésmódszer japánból származik. Feltalálója Izumi Tabata professzor, akinek az elsődleges célja ezzel az edzésmódszerrel az volt, hogy feljavítsa a japán gyorskorcsolyázók teljesítményét. A módszert tesztelték is, ami bebizonyosította, hogy a sportolók teljesítménye javult ettől a…..
Vannak csomagolások amik indokoltak, vannak amik feleslegesek, és vannak azok, amiktől az embernek még a bicska is kinyílik a zsebében ha nem vigyáz. 1. Narancsok szépen és gondosan elkülönítve egymástól, nehogy összevesszenek: 2. Ezek már barátságosabb citromok, ők mehetnek kettesével: 3.…..
„Nem félek a számítógépektől, a hiányuktól félek.” Isaac Asimov Az információs technológia egyike ma a világ legdinamikusabban fejlődő területeinek. A számítástechnika térhódítása együtt jár azonban a számítógépes környezetben elkövetett bűncselekmények növekedésével és az új típusú bűnelkövetési…..
  A múltbeli eseményeket az egyes korok és rendszerek átértékelik és a saját értékítéletük alapján a történelmet időnként újraírják. Habár háborúk az emberiség történetében mindig voltak és nagy valószínűséggel sosem lesz "világbéke", mégis az lehet a legjobb, ha a különféle harci cselekményeket…..
NeDuddGi 2017.09.22 02:26:46
Nem értem ezt a cikket... A cím szerint át kell értékelni, hogy ki volt nagy hadvezér és ki nem. A bevezető viszont arról szól, hogy felállít egy homályos értékelési rendszert, ami nem hinném, hogy valaha egyetlen hadvezérnek is az eszébe jutott ("mennyire tudják meggátolni az értelmetlen pusztítást és megkímélni másokat is a fölösleges szenvedéstől") hadakozás közben, inkább arra koncentráltak, hogy nyerjenek. Majd kiderül, a hadvezéreket a háborúk utáni politikai tevékenységük alapján értékeljük... Én úgy tudtam, egy hadvezér attól lesz jó, ha megnyeri az ütközeteket.
De ha már sikerült a hadakozás utáni időket bevenni a hadvezérek értékelésbe, akkor Dzsingiszt talán nem kéne 1-2 mondattal elintézni, és vírushoz hasonlítani. Most attól eltekintve, hogy akkoriban a "polgári lakosság" fosztogatása és öldöklése bevett szokás volt, azt állítani, hogy nem volt semmi eredménye - egyszerűen csak az ismeretek hiányáról árulkodik. Néhány említésre érdemes dolog, ami a legnagyobb egybefüggő birodalom megalapítójának nevéhez fűződik:
- postai szolgálat
- egységes abc bevezetése
- vallásszabadság
- meritokrácia bevezetése
- orvosok, tanárok adómentesítése.
Szintén eredménye, hogy a Selyemút birtoklásával biztosította a kereskedelem és kommunikáció megnövekedését Kelet-Ázsiától Európáig. Nem mellesleg Mongóliában alapító atyaként tartják számon.
Nos, vele szembe állítani és nagyobb hadvezérnek tartani "egyes tábornokokat", akiknek még neve sincs - elég bátor dolognak tűnik. (Az mellékes, hogy nem egészen érthető, az indiánok kiket segítettek? Mi van?) Vagy épp Schwarzkopf tábornok. Mi abban a zseniális hadvezéri húzás, hogy az amúgy vitatható képességű ellent sz@rrá bombázza? Vagy épp Szun-ce, aki nem is biztos, hogy valós személy volt...
Jó ötletnek tűnik a cím, érdekes probléma, de a cikk írása közben nem ártott volna még néhány órát olvasgatni és a témát több oldalról is körüljárni, mert így nagyon egysíkúra, iskolásra sikerült... Egy dologra azonban büszke lehet a cikkíró: rengeteg a hozzászólás.
NeDuddGi 2017.09.29 10:07:35
@Tamáspatrik: Tényleg értékelem, h ennyi időt és energiát fektetsz a válaszokba. Azt már kevésbé, hogy nem vagy hajlandó engedni a huszonegyből... Az a baj, hogy a saját értékelési rendszered ellen beszélsz. Az oroszok és a mi szempontunkból kellemetlen volt a tatárjárás (hmmm... nem "mongoljárás"nak kéne lennie? Csak úgy kérdem...), ezért Dzsingisz egy gyenge hadvezér volt. Na most akkor jó barátod Schwarzkopf nyilvánvalóan egy csapnivaló hadvezér volt - az irakiak szemszögéből nézve... De innen nézve jó, mert eltaposott egy hangyát. Ugyanakkor nem tudok elmenni amellett, hogy az én jó barátom Dzsingisz csak egy vírus szintjére jutott el, miközben 2 földrészt meghódított (jó, tudom, neked ez nem jó pont egy hadvezértől...), neki ugyanúgy nem volt GPS-e, mint az amcsi névtelen haverjaidnak, viszont képes volt ekkora távolságot nyilvánvaló hadianyag utánpótlás nélkül megtenni. Ez mondjuk azt jelenti, hogy a saját erőforrásait elképesztően jól tudta használni, és nem hullottak annyira az emberei, ellenkező esetben kifulladt volna a támadása. Ez persze az oroszok, és a mi szempontunkból gáz, éppen ezért rossz hadvezér... Izé...
Ha már ennyire szobrokat akarsz döntögetni, akkor sokkal inkább pl az I. VH-nál kellett volna kezdened. Gondolom nem kell nagyon részletezni, hogy ott szépen felálltak egymással szemben a küzdő felek, majd hol az egyik, hol a másik támadott, és miután jól lekaszabolták őket, vissza az árokba, oszt kezdhették előröl az egészet. Mindezt évekig, eredmény nélkül. Na látod, ez jó példája annak, hogy a vezírek rosszul teszik a dolgukat: hullanak a katonák, mégsem jutnak előrébb.
Vagy, hogy egy másikat említsek, ez nagyon is a te értékelésed szerinti rossz dolog: az atombomba ledobása. Katonai jelentősége minimum megkérdőjelezhető, iszonyat mennyiségű ember nem hogy meghalt, de egyszerűen eltűnt. Bár az is igaz, hogy a bombázós Schwarzkopf előfutáraként jól csinálták.
Eh, mindegy, hiába koptatom (és még koptatta pár kolléga...) az ujjaim, te ragaszkodsz a vírusozáshoz. Pedig észrevehetnéd, hogy itt az általában szokásos trollkodás helyett nagyon is megfontolandó, érveket tartalmazó hozzászólások születtek.
Ifj. Knézy súlyosan hibázott a közvetítéskor. Ok, és akkor mi van? Ő az új Werner Naumann? (Goebbels titkára volt.) A NER megint lecsapott a migránsokra és a halál angyala, a voldemorti gonoszságú Orbán-rezsim dementora maga az ifjú Knézy Jenő? Nincs itt valami aránytévesztés? Nem túlzott-e az a…..
Bár már messze nem tartom olyan innovatívnak és elragadó látványvilágúnak a Top Geart, mint mondjuk 5-6 éve (a technika fejlődése ma már elérhetővé teszi a grandiózus képek készítését szinte mindenkinek), de még mindig úgy gondolom, hogy a legnagyobb hatású és kategória-…..
A "bolygóideg" (nervus vagus) neve nem teljesen véletlen, hiszen az agytörzsből kiindulva testünk egészen távoli pontjait is eléri. Egy leágazása azonban egészen különleges és bizarr utat jár be: ez az ún. alsó gége ideg (angolul - a képaláírások végett - recurrent laryngeal…..
Írtam már régebben a Delorean Timeről, ami John Delorean órabiznisze lett volna, ha beindul. Vannak azonban olyanok akiknek sikerült eladható órát készíteniük a Delorean márkából. Nem egy új dolog, de nem vagyok elkésve vele, van még eladó belőle. Az óra készítője Romain Jerome, svájci órásmester,…..
A Schiffer András-Kálmán Olga csörte egészen elképesztő indulatokat keltett. Az apropó, a 44. március 19-ei emlékmű, önmagában felháborító, mert történelemhamisítás, nemzeti önfelmentés, olyan gyalázat, ami a holokauszt túlélőinek, illetve az áldozatok leszármazottjainak…..
NHL Hihetetlen gól az NHL-ben 2013.11.08 12:10:38
Roberto Luongo folytatta az NHL-kapusok példátlan bakiparádéját az idei szezonban. Korábban írtunk arról, hogy Jonathnan Quick, majd Jonathan Bernier bénázott óriásit, most pedig a Vancouver kapusa mutatott be hasonlót. A San Jose–Vancouver meccsből csak 77 másodperc telt el, amikor…..
Furdancs Blog Kandallófantáziák 2013.09.08 09:02:47
Ma egy könnyed, kimondottan vasárnapi poszttal emlékszünk, nagy port kavart pénteki cikkünkre. Két napja olyan kandallóépítésről számoltunk be, melynél szükség volt némi kreativitásra a megvalósításhoz. Körülnéztünk, hogy milyen dizájnos megoldások léteznek még a…..
NeDuddGi 2013.09.08 14:11:23
Amikor vidékre költöztem, a házban egy cserépkályha biztosította a fűtést. Aztán persze csináltunk egy szilárd tüzelésű kazánnal üzemelő radiátoros központi fűtést, de azért a cserépkályhát még használtuk néha, bár egyre ritkábban. Kezdett is füstölni kicsit, aztán…..
NeDuddGi 2013.09.07 23:19:33
@Untermensch4: Egyetértek.

Ez a szakemberért kiáltás mondjuk azért vicces, mert nyilván egy csomó dolog van, amit mindenki elvégez maga. Nem hinném, hogy bárki is fényképészt fogad a hétvégi családi kiruccanáshoz, szakácsot fogad a vasárnapi ebédhez, vagy éppen fodrászhoz rohan, ha a gyerek frufruját kicsit le kell vágni és a sort hosszasan lehetne folytatni. És természetesen vannak esetek, amikor jöhet a fotós, szakács, fodrász. Magyarország pont azért jó, mert az emberek öntevékenyek, leleményesek, hajlandóak megfogni a kapanyelet és tenni valamit azért, hogy előrébb jussanak. Az viszont gáz, hogy nem tudjuk egymást értékelni...

Nyilván elég paraszt hozzászólás volt részemről beszólni a szakembereknek, de vegyük észre, hogy a két téglás/cserepes hasonlat, vagy éppen a "lekóklerezés" sem éppen hízelgő, főleg azok után, hogy a képeken egy meglehetősen szépen elkészített darabról van szó, még ha adott esetben egy szakember általi tervezés/kivitelezés valamennyit javított is volna a hatásfokon. Nem igazán láttam építő jellegű kritikát, hogy mondjuk miként lehetne a kéménycső burkolásának a tűzvédelmét hatékonyan megoldani, hanem csak úgy magas lóról odavetve, hogy ez így tré...

Ha már egyszer a vicceknél tartunk, egy repülőgép-tervező iroda falán a következő felirat állt: A dongó nagy teste és viszonylag kis szárnyfelülete miatt nem tud repülni. De a dongó ezt nem tudja, ezért repül...
NeDuddGi 2013.09.08 00:22:24
@Intruder71: Ajjaj... Ha annyira el lenne rontva, akkor nyilván be sem lehetne gyújtani, de a szerző állítása szerint még jól is fűt, lásd fentebb a dongó esetét. Persze lehet, hogy a szerző hazudik, de ez már a becsületsértés kategória, meg mi fenének tenné?
Kiss József László-ról semmit nem tudok, s az Interneten se találni róla semmi infót. A '70-es években jelent meg 3 könyve, mondhatni ifjúsági regénye. A könyvek könnyed szórakoztató, humoros stílusa mögött vélhetően személyes élmények állnak. Tippem szerint az író…..
2012 a bringás boom eddigi legstílusosabb éve volt. Idén már nem volt olyan ember, akivel ne találkozhattunk volna bicajon. Mindez azt bizonyítja, hogy a bringa már nem egy kompromisszumkérő közlekedési eszköz, hanem abszolút az önkifejezés része lett. Teljesen szubjektív…..
Eredetileg egyszerű marhapörköltnek indult... De hát ott volt kinyitva az a jó kis vörösbor, az pedig egy pörköltnek ugyan meg nem árthat. Sőt. Kifejezetten rákaptunk mostanában a borral, sörrel főzésre, amik nagyszerű aromákkal gazdagítják az ételeket. Arra viszont figyeljünk,…..
Hirtelen felindulásból csatlakozott az Omegához, egy évtizeddel később már ő jegyezte az együttes legsikeresebb lemezének számító Időrabló címadó dalát, mégis úgy érzi a mai napig, hogy különbözik a többiektől. A leghosszabb ideje működő magyar rockzenekar gitárosa…..
Kulka János, a Dr. House magyar hangja ritkán vállal szinkronszerepet, de most az augusztusban mozikba kerülő francia politikai thrillerben a köztársasági elnököt szinkronizálta. Az Államérdekből című alkotás az idei francia Oscar, a César-díjkiosztó egyik nagy meglepetése volt,…..
NeDuddGi 2012.07.18 07:31:43
@letmetellyou: lájk