Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hirtelendi

0 bejegyzést írt és 800 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó reggelt! Egy kiváló Bored Panda-cikk részbeni átvétele következik, mert annyira érdekesnek találtam, hogy úgy éreztem, ezt mindenképp meg kell osszam veletek. Olyan történelmi (jellegű) tényekre döbbent rá, amikre álmunkban sem gondoltunk volna. Kezdjük! A Star Wars első (sorszám szerint…..
"Hamarosan az EU dönteni fog egy nagyon fontos kérdésben ami szó szerint mindenkinek az életére hatással lesz." Borzasztó idegesítő, hogy télen délután ötkor már sötétben kell lemennem a pályára edzeni, hogy ha négykor hazaérek az iskolából, már nem tudok elmenni sétálni vagy bringázni egyet…..
Vannak tapasztalt, géplekésésben verhetetlen utasok, a legnagyobbak be is számolnak a hőstettükről, leginkább a Homáron - köszönjük is nekik az inspirációt ehhez a poszthoz. De egy fergeteges lemaradáshoz nem kell túl szofisztikáltnak lenni, mi is néhány tök egyszerűen kivitelezhető megoldással…..
A Ticket Expressz egyáltalán nincs egyedül azzal a gyakrolattal, hogy a megvásárolt jegyeket csak a meghirdetett esemény elmaradása esetén hajlandó visszaváltani. De vajon miért van ez így?  Helló Homár,  Még nem volt időm utánajárni, de majd egyszer!  2 db koncertjegyek…..
hirtelendi 2015.12.14 12:16:29
@nyúlontúlnyuszi: Mi az hogy nem korrekt? Ne hülyéskedjünk már, ha szabadon visszaválthatók lennének a jegyek, akkro mindenki ész nélkül vásárolna, majd pár nappal előtte lemondaná, amire nem tud vagy mégsincs kedve elmenni. Repülőjegyet is alap esetben csak felárárt vagy ha elég olcsó méga zért sem lehet lemondani, néha átfoglalni se.
A régebbi olvasók bizonyára emlékeznek a hamis náci pengőkről szóló bejegyzésemre. Most Somhegyi Róbert jóvoltából ismét kiegészült egy újabb változattal. ..
hirtelendi 2015.09.24 16:26:06
@Szelek: Ezek az alakulat bélyegzők már legalább térben-időben stimmelnek. A gót betűk még mindig nagyon gyanúsak. A téglalap forma szokatlan, de létezett. Ezzel együtt azt gondolom, hogy ezek már körültekintőbben készült hamisítványok, több oldalon listázvavannak az okok, amik alapján könnyen el lehet dönteni, hogy hamis vagy nem, ezek készítője figyelt, hogy olyan alakulatok kerüljenek a bélyegzőkre, amiket a Mo-i harcokra keresve szinte elsőként dob ki a google. Az, hogy nem magasabb egység bélyegzőjéről van szó, aminek volt szervezetileg hadtápja, szintén árulkodó.
Nagy Imre november 4-én hajnalban, a szovjet invázió megindulása után mondta el híres rádiószózatát. A "Csapataink harcban állnak" beszéd öt rövid mondatát azóta szinte mindenki megismerte. A miniszterelnök másik, ha lehet még drámaibb beszéde azonban 50 éven át ismeretlen volt a nyilvánosság…..
Talán sok, mai, modern autós ifjú titán mosolyog, netán lefitymállva elhúzza a száját, amikor a Veterán Zsiguli Egyesület nevét olvassa valahol, hiszen benne van a veterán és a Zsiguli szó is, ami a fordított sapkák, zsebes hordárgatyák, bömbölő szarzene és a netes fórumon…..
Az egy dolog, hogy a 2001: Űrodüsszeia cselekménye, kérdésfelvetései és állításai, illetve benyomásai ma is megosztóak. Mert akkor ezt most az alkotók úgy gondolták, vagy amúgy, netán-tán sehogy, vagy esetleg mégis? Ezen lehet vitázni. Azzal azonban nem igazán, hogy Stanley…..
Bár alapvetően politizáló blogot írok, most szeretnék egy kis kitérőt tenni, a másik nagy szenvedélyem, az olvasás felé. Már régóta felgyülemlett bennem egy adag feszültség, méreg, a magyar kiadók felé, és gondoltam önterápiás céllal kiadom magamból. Előre közlöm,…..
hirtelendi 2014.12.17 21:26:47
@Flaggx: Mit nem lehet e-könyvben elérni? nem azt mondom, hogy nincs ilyen, főleg magyarul még, de azért nagyon nagyon sok minden van már, kb 1,5 éve volt hogy átszakadt valami gát is itthon, és hirtelen az új kiadványok elkezdtek megjelenni e-könyvben is. Angolul meg nincs kérdés. Ami meg eléri a 25-50-75 éves joglejárati időt az legálisan is ingyen letölthető.
hirtelendi 2014.12.17 21:27:31
@homar4prez: Az e-könyvben magadnak állítod a szedést :)
hirtelendi 2014.12.17 21:29:29
@hirtelendi: ja, és apdf formátum nem e-könyv, az a rögíztett dokumentum formátum közmegegyezéses standardja, e-könyv olvasóra még a word formátum is jobb talán.
TComment Autóbérlési kiskáté 2014.08.07 08:23:55
Az autóbérlés a legnagyobb pontenciális, utazástönkretevő szívásfaktor, ha nem vigyázunk. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
hirtelendi 2014.08.07 18:49:46
@turbojet22: Nagyon hasonlók a tapasztalatim, pár eltéréssel. Én is rendszeresen bérlek az USÁ-ban autót, és a nemzetközi jogosítványt még soha nem kérték tőlem, legelőször, vagy 13 éve vittem, nem is értették mit akarok vele. Az Explorer nem számít kisautónak ott sem, az egy Standard/Premium SUV, 7 személyes, és 7 személlyel is teljes csomagterű autó, a Cherokee, a GMG Acadia, a Toyota Land Cruiser kategóriája. Igaz ott van még egy ennél is nagyobb SUV a Full Size SUC, mint a GMC Yukon. A kuga után a Fordnál az egyel nagyobb az Edge, bár az is csak a csomagtartó méretében különbözik, emiatt már nem compact SUV, hanem mid-size SUV. autó valóban mindig van, de nagyon gyakran a kompakt és a mid-size sedan kifogy, akkor kezdenek helyette SUV-okat ajánlani upgrade-ben, amit persze nem szabad elfogadni. Én még fényceruzát nem láttam aláírásra csak ezt az érintő ceruzát, vagy digitális ceruzát, nem tudom hogy hívják. A nálunk szokásos autópálya pihenő, ami egy benzinkút+étterem, vagy csak egy parkoló WC-vel, valóban alig létezik, viszont minden kijáratnál ott van több kút és étterem, ezeket rendesen jelzik, azt is milyen kutak, milyen éttermek jönnek. Az elektronikus útdíj fizetéssel az a gond, hogy ugyan lehet, hogy az autóbérlő cég ad kütyüt, de az USÁ-ban még helyi szinten sincs egységes rendszer mindenhol, de legalább államonként különböző cég szedi be a sarcot, így több kütyü kellene, Chicagoban és New-Yorkban pl. 2-4 ilyen dobozka is figyelhet a tükör mellett. A jó hír, hogy egy kihagyott kapuért nem mennek utánad, csak a 18 hónap alatt kihagyott harmadik után indul eljárás, viszont akkor már mind a háromért. A másik jó hír, hogyha véletlenül elmentél egy mellett vagy átmentél a kütyü nélkül az e-toll kapu alatt akkor 7 napon belül a neten rendezheted, csak tudnod kell melyik kaput hagytad ki. Ezek a szabályok sem igazak mindenhol, de azért a legtöbb helyen jó eséllyel ez van. Kauciót még soha nem foglaltak be a kártyámon, mindig a a díjat és max 10%-ot tesznek depositba.
Arra koncentrálnék, hol vannak olyan apró fájó pontok, amiket egy kis kenőccsel, masszázzsal mindenki számára fájdalommentesen kezelni lehetne. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Carl Rinsch első egész estés filmje, a 47 Ronin története egy valós Japán legendán alapul. A 18. század kezdetén 47 szamuráj vezető nélkül marad – tehát Roninná vált –, miután az uruk rituális öngyilkosságot kénytelen elkövetni egy palotai hivatalnok megsebzése…..
Mai cikkünk kapcsán bizony elgondolkodtunk egy kicsit – nyilván leginkább poénból – hogy vajon mi történne, ha az ország úgy döntene, hogy katasztrófahelyzet állt elő és éppen szükség lenne a mi járműveinkre. Sőt, továbbmentünk az elborult dolgok felé: vajon mi lenne, ha…..
1932 szeptemberében Charles C. Ebbets fotográfus a Rockefeller Center - ma GE Building néven ismert - felhőkarcolójának építkezésén készítette el a mára már világhírűvé vált fotósorozatát. Az 548 óra New Yorkban blog is foglalkozott tavaly szeptemberben a sorozat leghíresebb…..
hirtelendi 2013.07.09 11:32:19
@álfirkász: Igen, és amellett rengeteg filmben szerepelt, egyike a négy ikonikus new yorki felhőkarcolónak. Ez Chrysler épület, New York, de talán a világ egyik legszebb felhőkarcolója, a 30-as évek elején készült el, az art deco stílus egyik csúcspontjának tartják. Rövid ideig (mindössze 11 hónapig) a világ legmagasabb épülete volt.
Lassan, de biztosan recseg-ropog a Guttenberg-galaxis. A vizuális kultúra előretörése egyebek mellett az írott szöveg háttérbe szorulását is magával hozza, és ez nem csak a papír alapú kiadványokra vonatkozik. Tíz tény a könyvek és az olvasás jelenéről. 1. Egy 2012-es…..
hirtelendi 2013.06.24 14:05:17
@Dr. Sün: Az e-könyv általában olcsóbb, nem is kevéssel.
hirtelendi 2013.06.24 14:30:51
@MetroGoldwinMayer: A műveltség piaci értéke nem esik, a humán adatkatalógusok piaci értéke esik, vagyis is inkább szűnt meg.
hirtelendi 2013.06.24 14:41:48
@MetroGoldwinMayer: A műveltségnek ma is van piaci értéke, de a műveltség se nem sznobizmust, se nem az információk visszaböfögésének képességét jelenti, noha a műveltek általában sokkal több információt is ismerenek, minta nem műveltek. A műveltség a világban való tájékozottságot jelenti, és ez nagyon is értékes, enélkül nem létezik pl. a kreativitás.
Naiv ügyfél halmozottan speciális gyereknapi meglepetésben részesült, amikor mozgáskorlátozott gyermekét kitiltották az Oxygen Wellness játszóházából, miután apukája megreklamálta, hogy a többi gyerekkel szemben miért csak feleannyi időt maradhat bent. Az első vérlázító…..
hirtelendi 2013.05.29 14:49:34
@igi1: Ilyen ügyben ezer egyenlő bánásmód hatósággal ér föl a közvélemény. Ez egy üzleti vállalkozás, amelyik épp PR öngyilkosságot követ el. Ahelyett, hogy üzleti ehetőséget látnának a dologban elkúrják.
Az első U-Bahnos bejegyzésben már utaltam arra, hogy a berlini metró a XX. század második felének egyik legtébolyultabb közlekedési eszköze volt néhány évtizedig, most erről szeretnék egy kicsit mesélni, a történelmi környezetet bemutatva. Szektorok közti közlekedés Berlint a győztes hatalmak -…..
Nem volt egyszerű, hiszen úgy kellett pontos ütemtervet készíteni, hogy tudtuk: rögtönözni kell, különben elmarad a spontaneitás. Tudtuk, hogy nem marad majd sok időnk, mielőtt elrontják a mókát, ezért mindennek készen kellett lennie, mire Kennyt beimádkozzuk az autóba. Ezért…..
hirtelendi 2013.04.06 08:28:29
TComment Ügyfél vagy majom? 2013.03.28 06:55:08
Varázsoltunk magunknak nyolcmillió forintot és megnéztük, kinek mennyit ér a vásárló. Próbavásárlás mindenkinél, felemás eredménnyel. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
hirtelendi 2013.03.28 21:24:39
@Mérges 1234: Ez most valami tanmese ugye? Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy kis vagy közepes céget így eldobnak. A multit általában viszi a lendülete meg a kikerülhetetlensége, ott a távolság a tulajok meg a végrehajtás között nem nagyon számít, de egy közepes vagy kis cégben a tulajnak közvetlen rálátása kéne legyen a működésre.
hirtelendi 2013.03.28 21:29:39
@ColT: Hát, hogy a felső vezetést nem érdekli az Ok, nade a tulajokat? ha én nem hozom azt a pár elvárt számot havonta, már a nyakamon lihegnek. Ezért nyilván az a prioritásom, hogy meglegyenek az elvárt számok. Akkor, ha negyedévente konferenciáznak, félévente még el is jönnek megnézni a gyárat. nekem is jó, nekik is jó, mindenki jól jár, eredmények jönnek, és a következő kb 5 évre már jönni is fognak, a lényeg, hogy most már azon dolgozzunk, hogy 5 év múlva is meglegyenek az eredmények.
hirtelendi 2013.03.28 21:51:28
@Grifter: Hát azt látom, hogy nem tudlak elterelni, hogy érdemben hozzászólj akár a fő témához, akár a melléktémákhoz, de amennyire már sikerült itt minősítened magad, ennek az oka is elég világos. Se véleményed, se pszichiátered nincs, csak a görcsös ragaszkodásod az utolsó szóhóz. Hát rajta, a blogmotor elbírja.
A doni magyar hadsereg pusztulására emlékezve elképesztő mennyiségű ostobaságot öklendezett elő magából a szónokok némelyike. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője szerint a Horthy-rendszer vágóhídra küldte a magyarokat. Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és…..
hirtelendi 2013.01.13 18:15:39
Nagyon tetszett a történelmi helyzet felvázolása, valószínűleg pontosan így látta a magyar és a világ közvéleménye a dolgokat a Szovjetunió elleni támadás előtt.

Viszont nem értem, hogy utána miért kellett meghamisítani a tényeket. A britek folyamatosan keresték a már a támadás előtt a megegyezés lehetőségét Sztálinnal, konkrét hírszerzési adatokat adtak át nekik a készülő német támadásról, amit Sztálin diverzióként utasított el, azt hitte a britek be akarják rángatni egy Németország elleni háborúba. Ha nem is akarták berángatni, de nagyon vártak rá, pontosan azért, mert ők pontosabb képpel rendelkeztek a szovjetek erejéről, és a bejegyzés állításaival ellentétben bíztak benne, hogy hosszan, és nagy német erőket fognak lekötni. Ezért már korábban megállapodtak az amerikaiakkal, hogy a kölcsönbérletet egy esetleges német támadás esetén kiterjesztik a Szovjetunióra.
"London kezdetben egyértelműen elhatárolódott a szovjetekkel való bárminemű közösségtől"
Ez tételesen nem igaz. Churchill már június 22-én este rádióbeszédben a teljes támogatásáról biztosította a szovjeteket, amikor megkérdezték tőle, hogy akkor ez most hogy-hogy, azt felelte ha Hitler megtámadná a poklot, kedvezően nyilatkozna az ördögről is. A britek a német támadás másnapján már komoly nyomást gyakoroltak az emigráns lengyel kormányra, hogy egyezzenek meg a szovjetekkel, és nem telt bele négy hét és már felvették a diplomáciai kapcsolatokat és megállapodtak egy szovjetek alá rendelet lengyel hadsereg felállításáról a gulagon fogva tartott lengyelekből.
Ennyit arról a kijelentésről, hogy "a Downing Streeten úgy gondolták, Anglia nem kompromittálhatja magát a Moszkvai rezsimmel való együttműködésnek még a látszatával sem"
hirtelendi 2013.01.16 13:47:54
@arizmendi:

A Szovjetunió elbizakodott, és öntelt agresszív nagyhatalom lett 1940-re. akkorra már túl volt néhány győztes terjeszkedésen, háborút folytatot Japán, Finnország és Lengyelország ellen, lerohanta a balti államokat és Besszarábiát. Hadserege a szovjet-német határon sorakozott föl, támadó alakzatban, mélységi védelem nélkül. Nyilvánvaló hogy Sztálin is támadásra készült, de még valószínűleg nem 1941-ben, ahoyg Hitler is támadni készült, de mivel ők is tisztában voltak vele, hogy csak a felkészületlen Szovjetunió ellen van esélyük, ezért minél hamarabb. Két imperialista agresszív hatalom keveredett háborúba, és egyiknél sem volt szó arról, hogy a másik támadást akarta megelőzni, mintegy védekező jellegű lett volan háborújuk. Terjeszkedni akartak. Ezt a németek nem is titkolták, a ruszkik meg leöntötték az internacionalizmus mázával.
hirtelendi 2013.01.16 13:48:41
@Bogar: Nem, nem volt. Jó hosszú közös szovjet-német határ volt.