Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szeptim

0 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
(Mivel az utóbbi időben többször is előfordult, hogy magyarországi olvasóimnak nem sikerült felismerni, efemer történetecskéim nem mindegyike játszódik Magyarországon, előre szólok, hogy ami itt írva vagyon, az nem a budaörsi, hanem a pozsonyi Ikeában történt...) A minap T-vel az újonnan megnyílt…..
Szó sincs kijózanodásról! A hitelmámor elmúlásaként értelmezhetnénk, hogy a válság óta mintegy 600 ezerrel csökkent a kibocsátott hitelkártyák száma. De nem így van. A felhasznált hitelkeret összege ugyanis egy ideje ismét hízik. Bár a kártyahitel az összes lakossági adósság kevesebb, mint három…..
Szeptim 2012.02.24 14:43:08
@Kiszámoló:
Minden bankkartya hitelkartya is egyben.
Nem letezik elektronikus penzugyi tranzakcio hitelviszony nelkul. Csupan annyi a kulonbseg, hogy az egyeb kartyakon szuk korlat van, pl: max napi 100 ft. forgalom.
(De ez altalaban, csak egy "halozaton" belul mukodik, ha egy olyan helyen hasznalod a kartyat meg aznap, ami nincs osszekotve az uzlettel ahol korabban vasaroltal, akkor tullepheted a 100 ezret.)

A hitelkartyak csak annyiban kulonboznek, hogy sokkal magasabb keretuk van. A bank ugyanis vallalja a kockazatot.
Sok helyen nem fogadnak el (kulfoldon) ugynevezett "bankkartyakat" vagy "keszpenz kartyakat", mert a Bank azok utan csak korlatozott kockazatot vallal.

Ennek a megertesehez azt kell tudni, hogy nagyon ritka, hogy fizetesnel az eszkoz kozvetlenul csatlakozna a banki halozatra. Normal helyeken: bolt, etterem, stb. sosem ez tortenik. Ezert mindig letrejon egy hitelviszony. Es az uzlet fele a bank vallalja a kockazatot.
Sajnos Matolcsy György megelőzte blogunkat a születésszámok körüli érdekességek felvetésében, így most talán kevésbé tűnik hitelesnek jelen poszt mondanivalója, de azért mégis megpróbálkozom vele, mert könnyen előfordulhat, hogy miniszter úrnak ezúttal tényleg igaza…..
Ott sincs semmi. Mostanában sokszol olvasom itt-ott, hogy itt már nem lehet élni, ergo menni kell innen el. De hova? Arra mindenkinek van egy ötlete. De megéri? Szerintem nem.Előre bocsátva, hogy nyilván nem tudok minden ország helyzetéről mindent, de amiket hallok ismerősöktől…..
 Feljebb pozicionálták a habzó vizezett alkoholt a Tescóban, így még a Borsodi is lehet menő.Nem akarom tudni, mire gondoltak, mikor kirakták a figyelmeztető feliratot. (lásd csatolt kép) Mivel már elmúltam 18 megvettem, és jól esett, bár nem vagyok benne biztos, hogy…..
Az év első pártpolitikai híre szerint Szájer József lemondott minden pártfunkciójáról, mondjuk úgy, hogy a "nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani alapon". Korábban a feleségét az Országos Bírói Hivatal elnökének választották. Ez egy tisztességes lépés…..
Voltál már HIV-teszten? Tudod mi az az ablakperiódus? És azt tudtad, hogy a HIV-pozitívak esetében gyógyszeres kezeléssel 96 százalékkal csökkenthető a fertőzés szexuális úton történő átvitelének esélye? A HIV-fertőzés ma még nem gyógyítható, de a rendelkezésünkre álló gyógyszerekkel az AIDS…..
Szeptim 2011.12.15 14:41:21
@huncsongor: simán lehetsz te is hiv pozitív, mert a fertőzöttek 80%-a nincs diagnosztizálva. Mikor voltál utoljára hiv teszten? Vagy még sosem? Dugtál már gumi nélkül? Nyaltál már úgy, hogy éppen gyulladt volt az ínyed?
Szeptim 2011.12.15 14:48:20
@DFK: Akinek magánbiztosítása van, annak az fizeti. És a pl. Németországban, akinek privát biztosítása van, az sokkal jobb szolgáltatásban részesül, ráadásul kevesebbet fizet, mert nem kell eltartania a munkanélküli háztartasbelieket és egyéb élősködőket. Mondjuk a hátránya az, hogy a nyugdíjasévekben is fizetnie kell a havi részletet, de abban a kereseti sávban ez nem igazán probléma, mert elég összegyűlik.
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Egy sima szív ultrahangra…..
A prediktív szövegbevitel nem mai találmány, a SwiftKey X felett is csak átsiklottunk volna, ha nem kaptuk volna fel a fejünket annak hallatán, hogy egyenesen "gondolatolvasással" kivánja előre megjósolni, hogy mit akarunk írni. Ez annyiban igaz, hogy nem az aktuális…..
1. Először megvédték az ÁSZ függetlenségét - és Domokos Lászlót nevezték ki az élére.2. Aztán a Köztársasági Elnök választásánál - Schmitt Pál 7 év után visszavette a függetlenségét. (Schmitt aztán megvédte a magyar nyelvet.)3. Megvédték az…..
Zseniális a Samsung ellentámadása az Apple ellen. A cég jogászai legutóbbi beadványukban azzal érvelnek a bíróságon, miért nem az Apple-é az elsőség az iPad dizájnjával kapcsolatban, hogy az már szerepelt a 2001. Űrodüsszeában. Van ez az úgynevezett prior art nevű fogalom ott,…..
Folyamatosan izzok, egyszerűen nem tudok leállni a dühöngéssel. A Hatvannégy Trollmegye nálam mindenképpen elérte, amit akart: sikerült egy számomra nagyon fontos dologba beleszarni.Aki esetleg még nem hallott róla, röviden az ok: a Toroczkai-féle szélsőjobboldali társaság egyik…..
Csak annak ad a földesúr, aki befogja és együttműködik. A Nemzeti Együttműködés Rendszerére hivatkozva fenyegetett a fideszes képviselő. A vágatlan felvétel tartalma durvább. Leplezetlenül és bevallottan politikai alapon osztja a támogatásokat a fideszes képviselő, Balázs…..
A TASZ jelenti Tudta, hogy tudhatja 2011.06.30 12:43:00
Szemet szúrt egy sajóbábonyi lakosnak, hogy egy önkormányzati beruházás a tervezettnek több mint a kétszeresébe került. Közérdekűadat-igényléssel fordult a helyi jegyzőhöz, választ azonban többszöri megkeresés után sem kapott. A bíróság szerdai döntése szerint a jegyző a kért adatokat köteles…..
(A szerző újságíró, a Világgazdaság munkatársa)Csúnya pofont kapott az EU a görögöktől, és nincs garancia arra, az eddig alkalmazott módszerek megoldást jelenthetnek-e a déli ország adósságválságára, vagy akár a valutaunió megmentésére.   „Egy európai közös…..
Kiderült, hogy a világ leggyorsabb Macje nem egy Mac Pro. A Macworld tesztje szerint lehet olyan iMac konfigurációt kérni, ami leveri a 326 napja frissült Pro család tagjait.Lehetőség van ugyanis 4,3 3,4 gigahertzes Core i7-essel és 256 gigás SSD-vel kérni a 27 colos asztali gépet, ez…..
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..