Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ulrike

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gólyákat listáztak és jellemeztek az ELTE BTK HÖK-ösei azért, hogy felmérjék, ki jelenthet biztos támaszt klikkjük számára. Nem titok már, hogy a Jobbik nem csak megalakulását, hanem részben jelenét is a bölcsészkarnak köszönheti. Számos képviselőjük vezette ugyanis korábban a HÖK-öt. Dehogy miért…..
Az ELTE vezetésének türelme is véges, Fábri György, az intézmény rektorhelyettese nyílt levélben közli: finoman szólva se látják szívesen a február 15-eihez hasonló, pártpolitikusokat is felvonultató fórumokat. "Tisztelt ELTE Oktatói Hálózat „Szabad Egyetem” szervezők,a…..
Szamárpad Fogadott pro(vo)kátorok 2013.01.29 11:56:03
Független. Civil. Ez ma annyit tesz: radikális baloldal által irányított. A Hallgatói Hálózat, ismertebb nevén a HaHa csak ironizál azon, amit a Magyar Nemzet tegnapi számában felderített: radikális baloldali szervezetektől kaptak segítséget ahhoz, hogy itthon tüntessenek, hatpontos követeléseket…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy helyettes nélküli államtitkár. Elindult hát helyettest keresni a neve miatt oly sokat csúfolt lány, Hoffmann Rózsa. Miután a mellette másfél évig kitartó Dux László elbúcsúzott, hogy visszatérjen szegedi, szeretett kollégái közé, a fővárosban indult…..
Újabb plagizálás. Legyintünk. Újabb munka nélkül átvett diploma. Legyintünk. „Jaj, de mi is együtt írtuk a szakdolgozatot a barátommal az egyetemen.” „Hát nekem is apád írta meg a diplomámat.” „Alig voltak olyanok, akik három könyvnél többet olvastak…..
Szamárpad Szakok szűnhetnek meg! 2012.01.29 11:07:00
Ha siránkodtak is eddig az egyetemek a kevés pénz miatt, most nem érzik annyira veszélyben magukat, hogy kezükbe véve az irányítást, megemeljék a tandíjakat. Pedig sok jóra nem számíthat a felsőoktatás intézményeinek vezetősége: a hírek szerint megszorítást megszorítás követ idén, és jövőre is.…..
Rég nem vitázunk már arról, ki uralja a hazai közmédiát, az azonban még most is megrémítő, hogy politikusok veszik kézbe az újságíró tollát. Azzal kezdődött, hogy Orbán Viktor külföldi útján azt mondta a Népszabadság újságírójának: „majd az MTI-t tessék olvasni,…..
Tanulság: Ne köss soha bérleti szerződést egyházi intézménnyel!Iskolaépületen vitatkoznak a különböző egyházi rendek Zsámbékon. A tulaj ugyanis ki akarja tenni a premontrei rend által a Zichy-kastélyban működő intézmény szűrét, a történet pikantériája pedig, hogy…..
Újabb érdekesség látott napvilágot az oktatási tárca tollából. Ha nem is a minisztérium munkatársai írták azt a Diákjogi Tudort, amely nem rég jelent meg, ők kérték fel a készítőket. Azt sajnos nem közölték, mennyit is költöttek a színes-szagos, 44 oldalas csodára, de…..
Ismét a nagy egyetemeket rohamoznák meg a felvételi előtt álló hallgatók. Hogyan is lehetne ez másként?! A középiskolákról kikerülők egyértelműen nem azokat az egyetemeket, főiskolákat szeretnék választani, amelyeknek - na jó, erős túlzással - a hallgatói létszáma nem…..
Időnként megkapja valamely politikus a gettósító jelzőt, most éppen a bécsi polgármester lehet érdemes a címre. Az évtizedekkel ezelőtti ausztrál mintát ugyanis egyre többen követnék: elvenni a hátrányos helyzetű gyerekeket a szülőktől, és egész napos, esetleg bentlakásos…..
Sok a kommunikációs képzésben tanuló fiatal, ezt már tudtuk. Azt is tudtuk, hogy nehéz az elhelyezkedésük. A Népszabadság szerint - és igaza is van - többségük a különböző multik ügyfélszolgálatain fog csupán fennakadni. Persze mi mást várhatnánk attól a rendszertől, mely…..
Igénytelen oktató szüli az igénytelen diákot! Beszélhetünk különböző oktatáspolitikákról, vagy a bolognai rendszer hátrányairól, nem ezekben fogjuk megtalálni annak az okát, hogy miért képzünk az egyetemeken, főiskolákon sok-sok buta embert. Mert kár köntörfalazni: néha…..
Szamárpad Halottak után pénz?! 2010.02.26 11:15:00
Ha már a miniszter sem ellenőrizheti az iskolák létszámát, akkor ki? Merthogy még mindig folyik a nyomozás egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lévő település iskolája ellen, mely fiktív személyeket írt fel a névjegyzékébe. Talán tényleg megbocsátható a bűn - hiszen nehéz az…..
Ki az egyéniség? Mind egyéniségek vagyunk! Kiáltják fel most is a fiatalok. Hm… nem kell megmagyarázni azokat a kijenetéseket, amikor a villamoson azt kell végighallgatnom, hogy „én ennyire független vagyok, én annyira független vagyok… de mellesleg az anyám ágyba…..
Szakdolgozat? Nem probléma - rendelésre kész!Árat ugyan nem tüntettek fel, az egy hónapos határidő mindenképpen csábító! Bár egyelőre csak a humán szakokon tanulók számára ad segítséget a fellelt oldal (nem szeretnék senkit megbántani, de azért a linket meg kell mutatnom:…..
Állítólag az európaiak harmada hátrányos helyzetben van, mert alacsony a végzettsége, de akkor mi van nálunk? Itthon majdnem a foglalkoztatott népesség fele van hasonló helyzetben.Nálunk a lakosság több mint 43 százaléka, azaz 2008-ban csaknem 1.700.000 ezer foglalkoztatott…..
Diszkriminálja ugyanis a lapokat Hiller: nem furcsa, hogy éppen akkor indul az egyenlő bánásmód megsértése miatt per az oktatási tárcánk ellen, amikor Hiller az, aki milliókat osztogat bizonyos baloldalhoz kötődő lapok újságíróinak tanácsadásért. Emellett pedig a magyar…..
A gyöngyösi főiskola fejéből pattant ki az ötlet… bár ez tőlük már megszokott. Az biztos, hogy már tavaly is csak azok kaptak pénzjutalmat a Károly Róbert Főiskolától a Károly Róbert Tanulmányi Versenyen, akik aztán a főiskolára iratkoznak be. És hogy mi a diákok…..
Csúfosan alacsony a ponthatár és változtatni is alig akarnak rajta, hiába kíván most Hiller a minőségi képzés zászlóvivője lenni. Megakadályozza őt a hallgatói képviselet. A magát diákok őrének tartó Miskolczi ugyanis nem hajlandó belegyezni, hogy újabb 40 ponttal emeljék a…..
Mostantól akár kutatóegyetemekké is válhatnak az intézmények, elkészült ugyanis a várva várt feltétellista. Minimális összeget kínálnak azonban fel az egyetemeknek, amiért pedig nem egy, hanem két pályázaton kell helyt állniuk. Hát igen, az átláthatóságból itt sem…..
Kitalálsz egy címet és magadat javaslod első díjazottnak. Jó ötlet: például megfogalmazom, hogy én akarok lenni az ország legjobb bloggere, küldök egy levelet a Bajnainak, aztán várom, hogy nem csak hogy megalkossák a díjat, hanem nekem osszák ki első alkalommal. Mit is…..
Véget ért a bécsi diáktüntetés, amely társadalmi feszültségeket hozott a felszínre - de a hallgatók vajon tényleg a saját igazukat bizonygatták, vagy csupán egy jó bulit kerestek. Talán ők azok, akik egy társadalmi változást elindítanak? A tüntetőktől csak…..