Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SiKom

0 bejegyzést írt és 792 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel 350.000 ember szeretne külföldről szavazni úgy, hogy nincs egyáltalán magyarországi lakcímük. Ezen emberek többsége SOHA nem élt Magyarországon, fogalma sincs, hogy milyen itt az élet valójában. Csak és kizárólag a sajtóból értesülnek az itteni helyzetről. A kampány információiból csak az jut…..
Nem gondoltam, hogy ilyen rövid időn belül ismét Gyurcsány Ferenccel kell foglalkoznom, de erről nem én tehetek, hanem Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke ugyanis berúgta a "hogyan forgassuk vissza az idő kerekét" projekt motorját, és segít minden választó emlékezetébe idézni, milyen is volt, amikor ő…..
Vau küldött nekünk egy elég bevállalós kis írást, amit ugyan a saját blogjára tett fel először, de aztán felajánlotta népgazdasági hasznosításra, vállalva a kommentelők általi szétszedést is, azzal a felkiáltással, hogy "Nem gond, az interneten mindenki baromi okos :) Legalább kevesebb ilyen balfék…..
SiKom 2017.09.03 16:03:27
@gapinthebreath1:
Köszi, ez érdekes volt!

Most már kezdem kapisgálni, hogy a cégek miért akarnak in-transit raktárértéket, na meg landed costs-ot a bejött árura.
A külföldi munkavállalás esetében a „hol lakjunk” mindig kulcskérdés. Márpedig lakást bérelni (a sokak által kényszerből választott szobabérlést most tegyük félre) nem is olyan egyszerű. Nem elég, hogy elég komoly kezdőtőke kell hozzá, ráadásul a dolog menete sem olyan…..
  Telefonon, email-ben és élőben is vannak folyton visszatérő kérdések, amikkel simán ki lehet akasztani minket, gumisokat. Ezekből készítettünk válogatást. Olvasd végig a listát -- és soha, de soha többé ne tedd fel ezeket a kérdéseket. ..
„..A sztorim egy új nép születésével kezdődik, és a döntésekkel, amelyeket meg kell majd hozniuk. És persze azzal, hogy milyen emberré akarnak válni. Minden meglesz benne, amit mindig is úgy szerettek, meglepetés, erőszak.. A történet egy háború idején kezdődik, egy…..
SiKom 2016.12.07 22:00:55
@BotloB:
"nehéz elítélni egy embert, aki erőszakoskodik egy parkban, ami arra lett kitalálva, hogy az ember ott erőszakoskodjon...főleg ha közben azt tudjuk róla, hogy a való életben pedig jótékonykodik."

Na azért a felesége csak öngyilkos lett, mert olyan szar volt a házasság... azért a való életben se lehetett olyan jó ember. Jó, kemény főnök, lehet.
SiKom 2016.12.12 11:49:41
Erdekes, megtalaltam a Wikia-n Dolores "loop"-jat, olyan furcsa igy leirva latni, lepesrol lepesre.

Bocs, hogy nem forditom angolrol:

westworld.wikia.com/wiki/Loop
"An Example of a Loop: Dolores Abernathy.

- Wakes every morning to walk outside and greet her father on the porch.

- She shops in Sweetwater, after which she drops a can of condensed milk.

- A guest can picks up the can for her. If not, Teddy picks up the can, and the two ride off together on horseback.

--If Dolores picks it up herself, she rides to the riverbank and paints.

- After Dolores heads home:
-- If Dolores goes home alone after painting there are two possibilities. Either 'all is quiet', she eats dinner, goes to sleep, and the narrative resets, or there's an attack at the ranch.
-- If Dolores goes home with Teddy, there are similar outcomes. Either Peter Abernathy (Dolores' father) will make Teddy leave, and then Dolores goes to sleep and resets the narrative, or there's an attack at the Abernathy Ranch.

- Attack at the Ranch:
-- The attack is almost always coordinated by other hosts with at least one guest with them. According to the flowchart, if it's a "skilled guest" then the outcome is that Dolores' parents are killed and Dolores can be used however the guest wants.
-- The guest might play 'good guy', and save Dolores from the bandits."

Mondjuk eleg kegyetlen es szivatos loop, lehet, hogy Ford direkt akarta ezt, mert a szenvedes jobban motivalja az ontudatra ebredest?
Megjelent ma egy cikk, itt, hogy az Országgyűlés megszavazta az előrefizetéses (prepaid) SIM kártyákkal kapcsolatos korlátozásokat. Most egy kicsit ezt szeretném boncolgatni.  Négy idézet: Vodafone ÁSZF:  Az Előfizetői Szerződés létrejön d) Már meglévő előre fizetett díjú Előfizetői…..
SiKom 2016.11.22 14:20:15
@endike:
"Magyarország hivatalos vallása a bulizósfiatalos-bulvármaterializmus XD"

Nem Magyarorszage, csak az Index celkozonsegee :-)
"Az, hogy egy cég / Ön NEM képes IDŐBEN kifizetni nyomorult 3 000 Ft-ot, ne haragudjon, de ez ÖNT MINŐSÍTI, NEM MINKET!" - ahogy ez az egész levelezés meg a 3 in 1 Hosting Bt. képviselőjét és a céget, méghozzá még a Homáron is rég látott markáns módon. Hello, Bemásolom a mai levelezésemet a 3 in…..
Kaitlin cipői Csizmát Akarok!!! 2016.10.06 08:54:41
Azt már nem mondhatom, hogy jön a tél, mert kb itt van, lefagy a lábam a félcipőben, a melegebb cipőket meg nem nagyon tudom, hová rejtettem el a költözés alkalmával és nem volt lehetőségem még felkutatni őket - a gigantikus méretű, egy darab szerkényemben. Meg kedvem sem volt hozzá, mert én…..
A szokásoknak megfelelően jól becsomagolták a majdnem semmit a Ryanair tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Amit bejelentettek, annak a nagy része ezúttal is régi közismert cucc, viszont egy márciusban induló munkásjárat valóban újdonság. Máshogy fogalmazva: kész a nyári menetrend, túl sok jóra,…..
SiKom 2016.10.06 19:28:18
@M. Péter:
Nekem meg pont az este 11 a jo, mert igy egy nappal kevesebb szabadsag kell, az esti indulas miatt.
  Én nacionalistának nevezem, - de mivel nem vagyok a merev kategorizálás és az ideológiai alapon folytatott viták híve, elfogadom ha mások más jelzővel illetik,- azt a fajta politikát, amelyet Orbán Viktor (és a mögötte álló ideológiai műhely) teljes gőzzel tol mind a mai napig, és amely…..
Zoltán nemrégiben döntött úgy a családjával, hogy Kanadába költözik, pedig Magyarországon tulajdonképpen nem szenvedtek hiányt, volt munkájuk, a gyerekek is jó óvodába jártak. Valami mégsem stimmelt…..
SiKom 2016.08.30 14:22:57
@Buchhalter:
Ez nem gaz 47 nap utan, hanem tipikus :-)

Nem baj, par honap mulva valtozni fog. Mindenhol vannak problemak, de magyarorszagon tobb van.
Sok mindenben magyarorszag a jobb, csak mivel sokkal nehezebb megelni (nem mindenkinek, de sokaknak), ezert nem igazan ertekelik az emberek.
Mi mással lehetne magyarázni azt a nemtörődömséget, közönyt, amivel mindannyiunk miniszterelnöke - akinek akkora a felhatalmazása, hogy az csak na! – fittyet hány a több, mint kétmillió alattvalója (?) mindennapjait megkeserítő parlagfű irtására, és ebben az idényben összesen 46,1 millió forintot…..
Vége a nyárnak, kezdődik a hardcore politikai szezon. Most úgy néz ki, nem lesz igazuk a foteljükből az ellenzéket gyalázó megmondóembereknek. A mérhető pártok igenis beleállnak az ellenkampányba, mínusz LMP. A Fidesszel persze nem vehetik fel a versenyt: Orbánék úgy szórják a közpénzt a saját…..
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van,Soha sincsen jó idő, mindig esik az eső!" (magyar népdal) Ha csak nyolc órát vagy bent, akkor nem vagy eléggé elkötelezett, és az a baj Ha éjjel-nappal bent vagy, akkor nem tudod az idődet menedzselni, és az a baj Ha nem mész szabadságra,…..
SiKom 2016.08.30 01:46:15
Szinte állandó vendégként költözött be a magyar tévénézők nappalijába Gyömrő város lemondott és tegnap éppen újraválasztott polgármestere az elmúlt héten. A kampányfinist Gyenes Levente remek érzékkel minél több képernyős megjelenési lehetőség szerzésére használta fel, így a TV2 több műsorában is…..
Egy eléggé meghökkentő számítógépes "játékra" bukkantam az elmúlt napokban. A "The Housewife", vagyis a többé-kevésbé Balogh-kompatibilis "asszonysors" fogalmával körülírható játékmenet lényege, hogy a játékosnak az "asszonyok" mindennapi teendőivel kell kielégítenie a ház "urát", vagyis az…..
Egy fiatal magyar mérnökpáros egy érdekes jelenséget, a Lenz-törvényt kihasználva egy mágneses „játékot” tervezett, mely egy fémgyűrűből és a rajta nagyon lassan átlebegő mágnesgolyóból áll. A dolog nem csak játékra jó természetesen, hanem kiválóan szemlélteti az elektromágneses indukciót is. Úgy…..
A papíralalpú becsekkolás annyira bosszantóan mozzanata volt évekig a repülővel utazásnak, hogy csoda, hogy nem söpört végig a földön egy eleme erejű sóhaj a megkönnyebüléstől, amikor az appok megjelenésének köszönhetően végre az enyészeté lehetett ez a végtelenül macerás és felesleges, papírpazarló…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Címzett   Segítséget kérnék. Olvastam utána már és tisztába vagyok azzal, hogy ezek a dolgok amiket leírok jogellenesek pusztán megerősítést szeretnék kapni. Szóval az én…..
Nyolc aranyat szereztek sportolóink a riói olimpián. Ebből Hosszú Katinka egymaga hármat abszolvált, és úgy alakult, hogy a nyolcból hetet nőknek sikerült begyűjteniük. Ez utóbbi információ egy normális országban nem bírna hírértékkel. Hogy férfi vagy nő szerzett-e egy díjat, annyira kellene…..
SiKom 2016.08.22 09:40:01
@balfaszokkal sáncoló:
"Londonban a 8 aranyból 5-öt férfiak szereztek, a 4 ezüstből 3-at szintén férfiak, a 6 bronzból 4-et úgyszintén. Milyen következtetést vonsz le ebből? Egyáltalán mi értelme ennek a baromságnak??"

Egyertelmu: az angol noknek a konyhaban a helye!!!