Adatok
SNC
0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
![](https://m.blog.hu/za/zamat/image/.external/.thumbs/0c976740d27bc232d71f1c997ed6701d_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Házasodni jó. Nemcsak, azért, mert végigcsókolóztunk a szertartást, mert dögös volt a pasim a macis pólójában, mert szimultán kézszorítással koncentráltunk, hogy ne röhögjük ki az anyakönyvvezető kedvenc versét, vagy azért, mert azóta akkor is fura gyengédséget érzek, ha…..
SNC
2010.06.03 16:26:41
Én is csatlakoznék :-) Sok boldogságot!
![](https://m.blog.hu/za/zamat/image/.external/.thumbs/c17f653eaa6bfdc9aae9f87a55d56b47_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
- A kabóca márpedig madár! - állította rendíthetetlenül kamaszkorom pasija, és hiába kerestem hisztérikusan a cicegő ellenpéldát a kempingben, nem tudtam bebizonyítani mekkorát téved. Bár hang után mentem, gőzöm sem volt róla milyen bogarat keressek. Hát, valahogy így voltam a…..
SNC
2010.04.19 14:06:15
![](https://m.blog.hu/za/zamat/image/.external/.thumbs/d40b9f7da7e4782d078192348a08e326_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
- Minél frissebb a hal, annál jobb - diktálják az ösztönök és az elmúlt évtizedek alatt agyunkba ragadt rémtörténetek a súlyos gyomorfertőzésekről. Nem szívesen piszkálom meg ezt az ősigazságot, de finomítani azért muszáj rajta: a mélyhűtött hal is lehet friss. Sőt, a…..
![](https://m.blog.hu/za/zamat/image/.external/.thumbs/06d55378451c74960056ead499d27935_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Nem bírjuk jól a riogatást. Irritáló, ha az orrunk alá dörgölik a környezetszennyezést, hogy mi nem jut majd az unokáinknak, vagy azt, hogy az egyébként egészséges hal fogyasztása sem teljesen veszélytelen. Pedig én most épp riogatni készülök. Nem mintha vészmadárnak…..
SNC
2010.03.30 15:52:29
![](https://m.blog.hu/assets/core/img/apple-touch-icon.png)
Soha nem értettem, hogyan tud bárki megenni egy felcicomázott sütit. Én még az ajándékba kapott marcipánfiguráimat sem kóstoltam meg soha. Olyan lett volna, mint letörni egy szobor sarkát vagy leégetni a kedvenc plüsstigrisem farkát. Nézni viszont szeretem a hatalmas tortákat, még…..
SNC
2010.03.11 11:13:01
@BeckZsu: Teljesen egyetértek, sajnálom a sok energiát és egyáltalán nem kívánnám megenni.
A képeket viszont jó volt nézegetni.
A képeket viszont jó volt nézegetni.
![](https://m.blog.hu/za/zamat/image/.external/.thumbs/58c91611f1aae7277e840939795b6418_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
A tavalyi volt a tizedik karácsony, mikor a nagyi megtartotta magának a habos, csokis sütije receptjét. - Majd egyszer. - hangzott ismét a dühítő válasz. Számtalanszor feltúrt konyha, ronggyá lapozott szakácskönyvek, remények és feleslegesen összecsokizott edénykupacok után…..
SNC
2010.02.03 14:44:26
![](https://m.blog.hu/za/zamat/image/.external/.thumbs/3939e75f44e3c23ba0f46d1b948e8a08_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Az unokaöcsém háromévesen kezdett barátkozni a zöldborsóval. A tányérjából kipöccintett szemet ujjai közé szorította, mesélt neki, nyomkodta, majd bedugta az orrába. A következő borsószemmel még mélyebbre tolta az elsőt. Aztán jött még egy. Meg az utolsó. Az ügyeleten…..
SNC
2010.01.21 15:00:27
@Tuvalu: Szerintem szenet szeretett volna írni, mivel a ceruzabetétben grafit van, az meg szén , nem?
"Normál légköri nyomáson a szén grafit alakban létezik" - from Wikipédia
"Normál légköri nyomáson a szén grafit alakban létezik" - from Wikipédia
![](https://m.blog.hu/za/zamat/image/.external/.thumbs/1d9d5f22bde0f46755979f05aab2e72e_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
A japánok szerint az umami életre kelti az étel természetes ízét. Az umami egyensúly: feleslegessé teszi a fűszert, kellemes utóízt hagy a szájban és mély benyomást a lélekben. Az umami az édes, sós, keserű, savanyú sorban az ötödik. A fehérje íze. Több mint száz…..
SNC
2010.01.20 13:22:07
@Dontpanic: Nekem is újat mondott,köszönöm. Sajnálatosan allergiás vagyok a fehérjékre meg a szójára. Lehet h ez az "ötödik íz" a felelős? Ebből azt hiszem én kimaradok :-)
![](https://m.blog.hu/za/zamat/image/.external/.thumbs/4fadbc397f566f0cad21a45d9f0dbb53_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Nincs pénze csokira? Kevés a tojás a sütihez? A macska megcsócsálta a húst? Sebaj, minden alapanyag helyettesíthető. A nagyszülők háborús tapasztalatai alapján összeszedtem néhány trükköt, mert a gazdasági válságban sem árt a kreativitás. Rengeteg jó indokunk lehet…..
![](https://m.blog.hu/za/zamat/image/.external/.thumbs/90acd2e0f91768d810d5f7426358a171_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Tökéletes tízórait alkotni nem egyszerű. Tudni kell, mit szeret a gyerek, mi egészséges, kell hozzá idő, fantázia, és ha minden összejön, még akkor is simán landolhat a kukában. Kinek kéne anya sebtiben összegányolt szendvicse, ha a suli büféjében van pizza, muffin, fánk vagy…..
![](https://m.blog.hu/za/zamat/image/.external/.thumbs/e16de17aaf6c288ca11f3a62b10f9b93_669ba6b3c379af695492e9efd7630b86.jpg)
Az első kezembe került Good Food magazinban volt egy rövid jegyzet arról, hogy mit kell fejben tartania egy wannabe gasztrobloggernek. Az egyetlen dolog, amire emlékszem az, hogy mindig lesz valaki a közösségben, aki a bloggernél jobban ért a témához. Remélem, most is így lesz.Dolgozom…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz