Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deffooe

116 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szamárpad Mi lesz veled Corvinus? 2011.05.10 08:15:00
Nincs pénz, hát zárjunk be egy-két egyetemet, főiskolát. Legyen közte a Corvinus is, mit bánom én - vehették fél vállról a kérdést az oktatási államtitkárságon. Mert ugye egyik napról a másikra jött a hír, hogy sok az állami fenntartású felsőoktatási intézmény, így…..
Szamárpad Felvételiztem, de hova? 2011.05.02 08:30:00
Válság van, plusz folyton átalakítják a felsőoktatást, így közel sem volt egyszerű eldönteniük a felsőoktatásba jelentkezőknek, hogy mit jelöljenek meg. Mindenki jól akar választani, hogy majd biztosan találjon állást, és pénzt is keressen munkájával rendesen. Persze a…..
Szamárpad Iskolába veled tanár! 2011.04.29 10:12:53
Vége a jó időknek, amikor a pedagógus megtartotta az óráit, majd vette a táskáját, és haza ballagott. Most ugyanis heti kötelező 32 óra munkaidő vár a tanárokra. Így bent kell maradniuk az iskolában akkor is, ha már kitanították magukat aznapra. Lesz itt rend seperc alatt,…..
A srácok az iskolában csak röhögnek: na majd pont a Bucitól tanulunk újat - képben vannak ők, ismerik a különböző szereket, talán túl jól is. Barna, nyalcsi, hernyó, heroin - így már tudjátok, hogy miről van szó, majd a földre veti magát, üvölt, csapkod… a két…..
Ugyan csak a múlt héten dobta vissza Orbán Viktor a felsőoktatási törvényt, a közoktatási koncepció elutasítására sem kellett sokáig várni. A héten repült az is a kukába. Míg egyes hírek szerint a miniszterelnök a porig alázta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős…..
Mégpedig nem a költségtérítéses képzés kivezetésével, hanem az állami helyek lassan történő felszámolásával állítja a kasszához a jövő értelmiségét a kormány konvergencia programja. Apelláta nincs: harmincezer hely lesz a jelenlegi 50-60 ezer helyett, a többi fizessen.…..
Meg az a szemét MTI, aki benyal a jelenlegi kormányzatnak, s megtévesztő módon közli az egyes kormányciklusok alatt működő óvodák számáról készült statisztikát. A végzetes hibára, a seggnyalásra, és így a balos óvodák megszégyenítésére pedig egy blogger hívta fel a…..
Nem kell többet házit körmölni, hiszen ott a bértanár, aki jó pénzért megírja azt pillanatok alatt. A hülyének is megéri, hiszen időt spórol vele, és a tanár sem piszkálja másnap az iskolában. Az internetes portál pedig bérletet is kínál a naplópóknak, persze csak, ha…..
Szamárpad Pofa be egyetem! 2011.04.08 08:15:00
A kormány zárol, csak úgy önálló kart szüntet meg, az államtitkár meg még arra sem veszi a fáradtságot, hogy a rektorokkal találkozzon. Összesen 13 milliárddal húzták meg a nadrágszíjat. A felsőoktatási intézmények komoly költségvetési hiánnyal küzdenek, a…..
Összevonások és bezárások. Nap mint nap felüti a fejét valamelyik város iskolájában a járvány, amelyet úgy hívnak: pénzhiány. Az önkormányzat nyel egy nagyot, és meghúzza a nadrágszíjat, a legtöbb helyen az oktatás kárára. Persze baja senkinek sem lesz, a diák tanulhat…..
Hoffmann Rózsa kitárta rejtett lapjait az uniós oktatási miniszterek előtt, és mosolyogva közölte, hogyan oldható meg az iskolai erőszak kérdése. Szerinte a kulcsszavak a kreativitás, az önkéntesség, a szolidaritás és a tolerancia. Homlokára is csapott a megannyi miniszter,…..
A fiatal pályakezdők, na meg persze a többség vágya, hogy jól keressen, céges autót kapjon, egyszóval jól éljen. Az álmokat pedig meg kell valósítani, így hát szemrebbenés nélkül megy el az állásinterjúra az iskolapadból kiszabadult fiatal, s mondja be a nagy bruttókat. Ekkor…..
Szamárpad Hoffmann a 16-ra fogad 2011.03.21 08:00:00
Nemcsak a felsőoktatást érintő passzusával kavart nagy port a Széll Kálmán Terv, hanem a tankötelezettség lecsökkentésével is heves érzelmeket váltott ki. A terv szerint ugyanis elég lenne a diákoknak 15 éves korukig iskolába járniuk, utána meg, menjen ki merre lát. Persze…..
Egy mondat, és borul máris a rendszer, de mégsem arra, amerre először gondolta volna mindenki. A Széll Kálmán Tervben valóban szerepel az egyetemi költségtérítéses képzések „kivezetése”, de ez nem azok megszüntetését, hanem a sötét jövőt jelenti. Érthetőbben…..
Most éppen a választásokkal csalnak Szegeden, ahol gyakorlatilag lassan most már a leghíresebb, vagy inkább hírhedtebb hallgatói érdekvédelmet tudhatják magukénak az egyetemisták. Nem csoda, hogy a hallgatóknak a tökük ki van a hökösökkel, akiket többnyire csak a pénz meg a befolyás érdekel. Most…..
Persze a megkülönböztetés abból áll majd, hogy ki milyen pályára készül, és így milyen szinten kell majd matúrát tennie. A tervek szerint a bölcsészek és a jogászok már okosak lesznek, de közel sem annyira, mint az orvosi karokra jelentkezők. A hülyék csoportjába kerülnek…..
Kenterbe veri a főként lányokból álló, és hódító útjára indított hallgatókból álló Fiatal Európa Szerkesztőség a mai újságírók nagy hányadát - állítja levélírónk. Beszámolójában felháborodva fogalmazta meg, hogy míg a sajtó a hallgatók lejáratásán…..
Felcsillan a szemünk, más is bénázik az oktatásügy terén, lassan Ausztriában is csak az üres katedra előtt ülnek majd a diákok. Globális tanárhiány van, nálunk és a németeknél már évek óta, és amint kiderült, most már a sógoroknál is. Az okok persze egyértelműek: senki…..
Kedves HÖK! - akkor menj a fenébe… - válaszolná az ex-szegedi hallgató, akit lehellozva kért a HÖK, hogy, ha nem gond, akkor csaljon egy kicsit a kedvéért, és segítsen némi okirat-hamisításban. Mindehhez használati utasítást is adtak, hogy biztos ami biztos, minden…..
Szamárpad Mire végez füves lesz 2011.01.27 10:35:12
Körbe állnak, majd egymásnak adogatják a dzsointot… tüdőre szívja, lent tartja, és végül kifúja: halk kacaj, édes mámor - ők a rossz tanulók, akik a szar körülmények közül érkeznek reggelente az iskolába. Rájuk nyomjuk a pecsétet, rohadt drogos… aztán este…..
A szokásos csinnadratta, szemfényvesztés, megfűszerezve egy rakat pedagógussal, akiket éppen Hoffmann Rózsa magasztalt a csillagos égig - így telt a hétvége, lezajlott az Educatio kiállítás. A főiskolák és egyetemek ismét birokra szálltak, hogy minél több diákot gyűjtsenek be,…..
Persze a józan paraszti ész megkérdi: mégis hogy a frászba kerülnek összefüggésbe az egyetemisták és a soros elnökség? Mert ugye minden hallgató képben van, hogy idén hazánk az Európai Unió Tanácsának soros elnöke…? Persze a piszkálódást félretéve, kapjunk gyorsan a…..
Készül az új felsőoktatási törvény, folyik az „egyeztetés”… Pálinkásra hallgattak, gyorsan változtattak az egyetemi tanárok kinevezésének szigorán, bár a kapkodás, fejvesztettség nyomai itt is ránk kacsintanak. Mindhiába ugrált a HÖOK, leszarták, mordult…..
Akár ugyanarra a szakra is újra felvételizhet a bukott hallgató - magyarázta a tv-ben Hoffmann Rózsa, aztán jót röhögött magában, és a felsőoktatási törvény legújabb tervezetében már teljesen máshogy fogalmazott. Egészen pontosan úgy, hogy akit kipenderítettek az egyetemről,…..
Szamárpad Pofára esett a HÖOK 2011.01.06 09:45:00
Mást jelent a partnerség kifejezés az oktatási államtitkárság és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) szótárában - lógatta a fejét szomorúan az érdekvédők vezére a napokban. Igyekeznek kicsikarni valami változást a felsőoktatási…..