Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anatómus

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Még mindig nem értem eléggé az emberi pszichét. Ha valaki azért ír marhaságokat az interneten, hogy elladhassa a bóvli termékét, azon már meg sem lepődöm (sőt, ez tulajdonképpen teljesen természetes). De amikor úgy írnak bődületes butaságokat, hogy ahhoz a szerzőnek…..
Anatómus 2015.10.28 08:57:46
Potibab - az eredeti íráshoz nem lehet szakmai indokokat hozzáfűzni. Maximum arra hivatkozni, hogy a családi legendáriumokban úgy szerepel, mint hatásos háziszer, hiszen anyám, nagyanyám, stb ( további felmenők...) is itták-itatták, ha hánytatni kellett valakit, vagy hasmenést akartak okozni.
Használták/ják a sós vizet gargarizálásra is, (nagyon helyesen) de ott nem buzdít senki az oldat lenyelésére (nagyon helyesen).

Azért nem kell megengedőnek lenni és tompítani KÖDPISZKÁLÓ kritikáját (Potibab és Beebite!) mert a butaság sokkal vonzóbb és gyorsabban terjed, mint az észérvekkel és tudományos bizonyítékkal alátámasztott TÉNYEK. Az olvasók nem képzettek élettanban, kórélettanban, biokémiában stb, ha anyagcserét mondanak, akkor nem molekuláris folyamatokra gondolnak, hanem a székletürítés gyakoriságára.
A méregtelenítés még mindig hívószó, és rosszul használja a média, és ők is hetet-havat összehordanak, amikor tanácsaikkal segítik a tájékozatlanokat. Persze, Peebite, nyáron a nagy melegben a sok izzadással sót vesztünk és azt vissza kell pótolni, tehát ott helyes levesivás gondolata. De nem kell rögtön az elsózott levest felemlíteni, és quasi megvédeni egy sarlatánt amikor egy meggondolatlan irományban koncentrált sóoldat készítésére és elfogyasztására buzdít sokakat, és nem figyelmeztet a veszélyekre (mert fogalma nincs róla).
Tehát, zéró tolerancia a sarlatánokkal és butasággal szemben.
Jóideig tartó parkoltatás után újra előtérbe került a Crock Pot edény nálunk: kiváló alaplevet, nagyon jó állagú gombát, kellemes ragukat készítettünk benne, de ezekről majd később. Szilárd elhatározásom volt, hogy kipróbálom, mit lehet kihozni a lassúfőzőből lekvár…..
Közkeletű vélekedés, hogy az asztmás betegeknek, főleg a gyerekeknek, egyáltalán nem ajánlott mozogni, sportolni, mivel a mozgással emelkedik a légzés erőssége és ez asztmát válthat ki. Az igazság az, hogy ma már biztonsággal állítható ennek az ellenkezője. A testmozgás, ezen belül is kiemelten az…..
A címben olvasható mondat jutott eszembe, amikor megkaptam az alábbi körlevelet. Figyelem, maratoni mélyszántás következik! (Akinek nincs ideje végigolvasni, elárulom: 76 tanácsból 29 ér valamit, a téves javaslatok között pedig több igen súlyos következményekkel is…..
Anatómus 2013.03.13 15:17:06
Na végre, hogy valaki vette magának a fáradságot és végigment ezen a hosszú listán. Gratulálok és elismerésem!
Számtalanszor kell a jóhiszemű és sokszor orvosilag sem teljesen műveletlen ismerősöket figyelmeztetnem, hogy nem kell mindent elhinni az ú.n. természetes (és sokszor veszélyes) gyógymódokról, csak azért mert nem orvos mondja. Való igaz, sok orvos (és mérnök és informatikus, kőfaragó, balettáncos) nem veszi a fáradságot, hogy olvasson, és továbbképezze magát, de azért nem kellene teljesen leírni az egész orvostársadalmat, mert a sarlatánok vendégkörét fogják bővíteni. Azok az emberek pedig, akik rengeteg pénzért mossák át az ember vastagbelét, vagy ajánlanak mindenre gyógyulást, tudatlanok, rosszhiszeműek és ezért veszélyesek. Nem is csoda, ha eltanácsolják a pácienseiket az orvosoktól, akiknek megvolna a megfelelő képzettsége ezeket a tévhiteket megcáfolni.

Nagyon sokan a divatos hívószavakkal ámítják magukat, hogy "bio", "természetes mert növényi" (v.ö. mákgubó, farkasalma, bürök, vagy egyéb mérgező növények) és nem gondolkoznak el az olvasottakon.
Amikor először láttam Gyuri bácsi listáját, nekem is rögtön a hályogkovács-analógia jutott az eszembe :-) Szerintem ő jóindulatú, de képzetlen. Tapasztalati úton szerzett tudása pedog véges és sok buta hiedelemmel keveredik. Ezért kell értő kritikával olvasni.

Csak egyszeri gyors átfutás után hozzátenném, hogy a kötőhártyagyulladásra ajánlott (és itt is elfogadott) kamillafőzetet már pár éve nem javasolják szárító hatása miatt.

A másik, ami eszembe jut a tojáshéj kapcsán, hogy csontritkulásra még orvoskollégák is sokan javasolják a rendszeres kalciumpótlást, anélkül, hogy a vér D vitaminszintjét ellenőriznék, noha a beépüléshez megfelelő D3 vitamin-szint szükséges, és a magas kalciumszint agyi és főleg szív-érrendszeri negatív hatásai kerülnek előtérbe. (Pl. aki kalciumtablettával akarja megelőzni a csontritkulást, annak emelkedik a myocardialis infarctus-rizikója, ref:Heart 2012;98:920e925. doi:10.1136/heartjnl-2011-301345)

Csak így tovább Ködpiszkáló!
„Alkoholista leszek, fiacskám.” - mondta egykori osztályfőnököm. Pofán vágott ez a három szó. Leírom még egyszer, hogy ti is ízlelgessétek a magyar gyomorkeserűt: „Alkoholista leszek, fiacskám.” - értitek?! Hagyjátok?!Rühelltem az iskolát. Az általánost. A gimit. Minden…..
Anatómus 2012.12.23 07:36:32
@Mérnork: Én keményen pedagóguspárti vagyok. Ez a hivatás méltatlanul alulfizetett és ettől (is) ilyen alacsony a presztizse. Mert manapság csak a "vásárlóerő" az érték. Igenis kell nekik a sok szünet, mert mindent fejből csinálnak, baromi nehéz ennyi gyerek nevét, jegyeit, családi körülményeit észben tartani, nincs iPhone, wikipedia, nincsen Gizike, aki behozza, kikeresi és visszateszi a jegyzeteket a megfelelő helyre. Napra és percre késznek kell lenni. És bizony kellenek olyanok, akik nem mennek el open office-ba gürizni. Minden szakma/hivatás teljes skáláját prezentálja a kiváló és hitvány munkaerőnek, ebben semmi különbség. Viszont azon multidolgozók közül, akik azt hiszik, csak az a komoly munka, amit egy ilyen hivatalban kell elvégezni, párat be kéne küldeni a közoktatásba. Még választhatnak is, hogy kis édes elsősöket, vicces hatodikosokat, vagy izgalmas érettségizőket szeretnének tanítani, ja és nem tesitanárnak, vagy informatikusnak. Egy hét alatt elegendő tapasztalatot szereznek és azt is látják, hogy milyen bunkók pl. a szülők. És az állandó zsivaj, vibrálás, igazságtétel rengeteg energiát köt le. Aztán menj haza, készülj, mert ugye nem lehet mindig mindent könyökből lenyomni, még akkor sem, ha technikát vagy rajzot, éneket kell tanítani, mert akkor azért vagy ciki, hogy nem fejlődsz. És főleg alsóban rengeteg dolgozatjavítás van, átnézni a kismukik munkafüzeteit kétnaponta és több tantárgy is van... és nincs annyi lukasóra, mint azt mi elképzeljük, emellett tessék a saját családdal is teljes emberként foglalkozni, mert a gyerek és házastárs is igényli, mint mindenhol máshol. Ha nagyobb tisztelettel öveznénk őket és ezt pénzben is kifejeznénk, és engednénk, hogy érdemben foglalkozzanak a gyerekeinkkel, akkor már szinte mindegy is lenne, hogy poroszos-e a rendszer vagy kreatív angol-szász típusú... nekünk kiváló tanáraink voltak, igaz az már régen volt.
Aki azt hiszi, hogy az alternatív terápia kifejezés még nem járatódott le eléggé, az biztosan nem hallott még a vizeletterápiáról. Nem, nem a vizeletkiválasztással kapcsolatos betegségek kezeléséről van szó, hanem a kezelést a vizelettel végzik, közelebbről a vizelet szájon…..
Anatómus 2012.12.09 16:20:17
Meleg Sándor, Molnaerik, egyetértünk!
Na kérem...
Természetesen jó a steril vizelet a lemosásra, de aztán a levegőn bomlani kezd, bűzös lesz.
Természetesen jó a vizelet a hidegtől kirepedezett vagy kicserepesedett bőr ápolására, mert az ureát (karbamidot) tartalmazó sebhintőpor, krém, body lotion, tusfürdő is jó! Kovácsné látogasson el egy drogériába és nézze át a kézkrémek polcát, rengeteg ureás termék van bio és nem bio kivitelben :-)

A reggeli vizelet hosszabb ideig gyűlik a húgyhólyagban, ezért alkalmas a vizeletvizsgálatra inkább, mint a frissen leadott vizelet. De nem a kiszűrt gondolatok úszkálnak benne:-) Ettől még lehet meditálni vizeletivás előtt, után vagy helyett is.
A vizeletivásban hinni kell és akkor (placebohatás - érdeklődőknek ajánlom utánaolvasni: nucl. accumbens) hatni fog, mint szabadon választva bármi hasonló terápia (Ehhez tessék a "Minden doktorságot csak ebből késértek" c. facsimile kiadást lapozgatni).

Kedves BIG és hitsorsosai:
Természetesen a víz csak H2O, ez a képlete, ezt felesleges szemforgató áltudományossággal vitatni. Persze a mai világban nem a tudás, hanem a rámenősség számít. Egyébként hetedikes iskolás (kémia) anyagot cáfolni igen nagy gáz. Pláne ha valaki terapeutaként akar sok pénzt kiszűrni a páciensei zsebéből. De lehet, hogy abban a természettudományos műveltség inkább gátló tényező, mert nem lehet áligazságokat kritikátlanul puffogtatni.

Továbbá, ami a vízben még benne van, az vagy oldódik, vagy nem, de az a keverék vagy oldat már nem a VÍZ, csak egy keverék, vagy vizes oldat.

Továbbá, 101,3 kPa nyomáson a víz olvadás/fagypontja 0 celsius fok, és ne alakuljanak ki a klasszikus értelemben vett KRISTÁLYOK, mert a sejteken belüli kristályosodás sejtelhalást okoz. Ezért nem lehet(ne) lefagyasztani a mégoly jól fizető gazdag mecénásokat a jövőbeli újraélesztés reményében (v.ö. Krionika, Robert Ettinger, Han Solo) mert jelen tudásunk szerinti technikával a sejtek szétfagynak és nincs olyan krioprotekció, ami mindezt megakadályozná.

Egyébként aki akar, igyon csak vizeletet, de Hofival szólva :"Csak ne legyen kötelező!"
Anatómus 2012.12.09 16:21:09
@_Wasp_: :-)
Lobsterizmus Kuruzslást TB-re 2012.12.02 17:07:17
Az egyik jobbikos képviselő ugyan a SOTÉ-n végzett, mégis más fogalma van a tudományos megalapozottságról, mint az orvostársadalom többi tagjának. Az alábbi videóban kifejti, hogy mivel bizonyítottan hatásosabb a nagy dózisú C-vitamin, mint a drága és brutális kemoterápia, azt…..
Anatómus 2012.12.02 20:59:14
@01234567: Ez emeletes baromság. Sőt több, rosszindulatú és félretájékozató hamis hírhalmaz. Kérem a JAMA referenciáját pontosan idézni, ahol az megjelent, hogy miből élnek az onkológusok.
Valamint, az onkológusok, nőgyógyászok, radioterapeuták, nukleáris medicina-szakorvosok, sebészek és patológusok (balett-táncosok és kőfaragók) fogorvosok és akupunktúrával fogyasztó orvosok IS a kemoterápiát és az ahhoz társuló egyéb klasszikus sebészi, hormon-, vagy antitest-terápiát választanák. HA tudnád, hogy van személyre szabott medicina és ebben az onkológia élenjár, akkor nem ezeket a híreket posztolnád. Az interneten minden és mindennek az ellenkezőjére is rengeteg adatot lehet találni... ezért kell ismereteket szerezni a digitális világon kívülről is, ahogy fagzal is mondja.

Gera - az emlőrák felfedezésében az ultrahang mellett van helye mammográfiának is, a lézer CT-mammográfia sajnos nem ad olyan pontos képet, az MR jobb lenne, de szűrésre drága és nem informál az anyagcseréről, erre a PET-CT a legalkalmasabb, de az sem olcsó. Igen, ismert tény, hogy az USÁ-ban csökkenteni akarják a mammográfiás szűrési frekvenciát, mert volt, hogy túlkezelték a pácienst, tehát a műtét utáni szövettanból derült ki, hogy nem kellett volna pl. megoperálni, hát igen... ez elgondolkodtató. De egyelőre nincs más...
Anatómus 2012.12.02 21:12:00
@Anatómus:

Pardon, nem a másodikra (01234567 2012.12.02. 20:48:34) értettem, hanem az első megjegyzésre...
Bár a leláncolt kiflicsücskök, meg a lemerült szadomazó akkuk foglalják el a híreket mostanság, azért jusson eszünkbe egy igencsak, valószínűleg végletekig elfáradt és elkeseredett polgártársunk, Zoltai Bence esete, aki pár napja már az Ír Köztársaság Legfelsőbb Bírósága…..
Anatómus 2012.07.14 22:52:56
@ZöPö_: Bocsánat Péter, rosszul emlékeztem, de bennem ez a hamis kép élt nagyon elevenen. Köszönöm, hogy kiigazítottál.
SkiccPali meg sem próbál szépen csöndben, hóna alatt a méltóságmaradékával kivonulni a közéletből, ami éppenséggel kapóra jön a mindenféle spindoktoroknak. Meggyőződésem, hogy maga Orbán Viktor volt a legjobban megkönnyebbülve, hogy nem kell már szaladoznia a parlament…..
Anatómus 2012.04.05 07:40:53
@Pantagruel:
mehetsz dolgozni a Laár Andrisékhoz :-)

És igen, vegye észre a sok maszatoló újságíró is, hogy pontosan kellene fogalmazni és nem összekeverni két dolgot. A doktori fokozatszerzés nem azonos a diplomamunkával (azaz szakdolgozattal), mert hiába kap a diplomához doktori címet a jogász, orvos, fogorvos és manapság már a gyógyszerész is Magyaroroszágon, azzal csak beléphet egy doktori képzésbe, ami után lesz neki PhD-ja. Emlékszem, hogy '80-as évek végén az angol kutatópartnerek milyen hülyén néztek, amikor rájöttek, hogy nálunk nem az egyetemi doktori a PhD, mert ahhoz kandidatúrát (mi az???) kellett a régi magyar/szovjet rendszerben írni... Az akadémiai doktorátus (nagydoktori) még mindig ennek a liszenkói rendszernek az öröksége, ahol pártérdemek szerint osztották a tudományos fokozatokat, a mi akadémiánkon is vannak még ilyen őstulkok. Ez az egész műintézmény a "fizetett" akadémikusokkal, az őket hordozó sofőrökkel, meg a nagydoktorikért járó díjazással egy jó 20 évvel túlélte már a szovjet rendszer bukását, de nem lehet megszüntetni... inkább a kutatócsoportokat számolják fel. A Semmelweis Egyetemen volt 26 MTA-SOTE kutatócsoport, ebből 2 maradt. És mindkettő vezetőjét Tulassaynak hívják, nem érdekes?
Kárpáti András a Pécsi Tudományegyetem oktatója a Schmitt plagizált dolgozatát vizsgáló bizottság ítélete után a következőt írta a személyes facebook oldalán."Számos szakdolgozat-, tdk- és doktori-bírálat megírása után bejelentem: mától, 2012. március 27-ikétől…..
Anatómus 2012.03.28 10:23:37
@Stabilo:
A többiek már kiszámították :-) hogy ki mikor mit tett le az asztalra (utálom ezt a közhelyes fogalmazást!).
De ha Stabilo diszkalkuliás (haha), akkor Skicc úr lehet oly mértékben diszlexiás, hogy nem is vette észre, mit olvas :-) és ír, bár a helyesírását sem mentegette még senki azzal, hogy diszgráfiás is lenne...

Mindazonáltal, sportos haveri körökből jött már régebben a deróton, hogy ez a sportdiplomata annyira szeret mindenhol megfelelni, hogy még az olimpiai esküt is az akkori elnök anyanyelvén tette le (spanyol, Samaranch), amikor köztudottan a szervezet nyelve a francia. De őt ez nem zavarta, a magyar virtussal felfegyverkezve megmutatta, hogy hol a szíve (meg a nyelve).
A Missouri államban található Kansas city egyik általános iskolájának süldő tanonca, Clara Lazen, egy kivételesen elmélyült szabadfoglalkozás keretében - állítólag  a véletlennek köszönhetően - felfedezett egy új molekulát, amely történetesen valós gyakorlati értékkel…..
Anatómus 2012.02.05 11:56:34
Ott van Zoellner publikációs listáján, elsőként, a kislány társszerző, a cikknek van DOI száma, akinek van ilyen hozzáférése, már olvashatja is, aztán lehet vitatkozni.
www.humboldt.edu/chemistry/faculty/zoellner.html

Egyébként ez a fent nevezett pasas elméleti szgépes modellekkel is foglalkozik, ez egy olyan tudomány, aminek nincs mindig tökéletes természetbeli "megfelelője", bár az idegtudományban a modellezők erőteljesen próbálják az eredeti adatokat beépíteni a modellekbe...

Az egyetem neve Humboldt, még akkor sem Humboldti, ha May Károlyt és Verne Gyulát stb. idézzük meg...

Ami a magyar oktatás és az amerikai oktatás közötti különbséget illeti, még mindig szélesebben tájékozottak a magyarok, mint az amerikaiak. Bár lehet, hogy a mostani tanárgeneráció a kontraszelekciós támogatásnak köszönhetően már erősen elgyengült.
Az egyetemen egyelőre még hagynak sokat alaptudományt tanítani, de ha így haladunk a nyugat felé, akkor nem sok jót látok... és mégis mindenki oda akar menni :-)
Anatómus 2012.02.05 17:55:45
@codesign: Nem, nem akartam ironizálni, mert nekem semmi bajom Lazán Klárával (Tabi Lászlóval ellentétben én bírom a szóvicceket) May Károlyon és Verne Gyulán nőttem föl, csak az elírásra akartam felhívni a figyelmet, mert manapság már saját magában sem bízhat az ember :-)

@Measurer: Minden bizonnyal :-)
Az oktatásról azért kezdtem értekezni, mert volt egy hozzászólás ami tipikusan divatos iskola- és pedagógusellenes hangot ütött meg:
"gall a miklós 2012.02.05. 00:21:21
Azért az elgondolkodtató, hogy itthon hány általános iskolai tanár foglalkozna ilyen dolgokkal. Egyáltalán van áltsuliban kémia?"

Én csak remélem, hogy a helyzet ennél jobb, mert én nagyon pedagóguspárti vagyok, eddig még a szülőtársak (és egy-két csapnivaló tanár) sem győztek meg ennek az ellenkezőjéről.
Felkérést kaptam, hogy előadást tartsak a Mozgásbiológiai Társaság 41. szimpóziumán, melyet Budapesten a Testnevelési Főiskolán 2011. november 10-11. között rendeznek majd meg. Egyelőre még gondolkozom az előadáson, de akinek van jó tippje, tanácsa, azt szívesen fogadom. Íme a…..
  Túl könnyű az angol, ezért nem ezzel kellene kezdeni a nyelvtanulást – áll egy oktatási államtitkárság által elkészített stratégiatervezetben, amely az Origo birtokába került. Hüledezve állunk a nyelvtanulást érintő kormányzati tervek előtt, amelyek mintha…..
Anatómus 2011.08.18 09:55:23
@Kendaq Pendragon:

Egyetértünk, DE -kétlem, hogy a minisztériumi dolgozószoba egyenlő lenne a felsőbb körbe való bejutással. Az egy másik állatfaj. Ők maguk szakmunkások és azért is izzadnak ennyire, mert nem a megfelelő helyen vannak.
Az elit fogalma devalválódott, vérbunkók kapnak diplomát és PhD fokozatot. Ehhez a megfelelő családi környezet (származás) kötelező lenne, mert igenis a nyelvtanulás, olvasottság, zenetanulás, a kulturált viselkedés iránti igény és a szemlélet kialakításának helye a család és nem pedig a közoktatás.

A tanár ne nevelje a gyerekemet, arra ott vagyunk mi. Persze a szülők sokat dolgoznak és ezért átruházzák a nevelés szerepét az iskolára, amelynek ez nem a feladata, aztán meg hőzöngenek mindenért (élénk élményeim vannak a gyermekem iskolájából).

Továbbá egy tanszékvezetői kinevezés nem garancia arra, hogy valaki tehetséges oktatáspolitikus legyen, akkor sem, ha esetleg száz évet töltött el az adott egyetemi adminisztrációban és mondjuk zseniális kutató. Mint ahogy a valamikori iskolaigazgatói státus sem jelenti semmit. Még akkor sem, ha van pedigréje és volt gyerekszobája és maga is több nyelven beszél.

Ami a nyelveket illeti, ötödiktől az első hivatalos idegen nyelvünk az orosz volt (még a múlt században/rendszerben) majd amellé megérkezett az különangol és gimiben a hivatalos második nyelv, nekem a latin, másoknak angol, német vagy francia. A német mindig jelen volt a családi háttérben, ezért egyetem alatt vettem egy nagy levegőt és hivatalosan megtanultam egy öreg nénivel a nyelvtant is, többek között olyan marha unalmas könyveket olvasva, mint pl Katja Mann naplója.
Most napi rutinban beszélek felváltva magyarul :-) angolul, vagy németül (oktatási nyelvek), és igen sajnálom, hogy az oroszt nem tartottam ébren... mert Moszkvában pl nem megy az ember sokra az angollal vagy a némettel, ezt nyáron tapasztaltam.
A francia, bármennyire "árisztoktratikus", nem olyan fontos, mint a többi világnyelv.
Mariann éves pesti bérletet váltott, mégis áldozatául esett a jegykezelők agresszivitásának. Ribancozás és tapizás BKV-módra. Panaszlevelét az illetékeseknek küldte, mi pedig kiváncsian várjuk a folytatást - már ha lesz egyáltalán.Tisztelt BKV Zrt! A következő panasszal…..
A Magyar Tudományos Akadémia ma hozta nyilvánosságra a 2012-2016 között támogatandó akadémiai kutatócsoportok listáját.   Ötvennégy pályázat nyert összesen 1457 millió forintnyi támogatást. 2006-ban nagyon komoly felhördülést keltett, hogy 79-re csökkent a…..
Anatómus 2011.07.16 06:38:58
Meglepően túlreprezentáltak a debreceniek ezen a listán. Biztosan véletlenül :-)
Az Elnök Urat (sic!) nem kell sajnálni, mert egész jól érzi magát ilyen keserű képpel az Akadémia élén és a sok akadémikus sem tett ellene, mert sikerült megint 3 évre beválasztani. Az MTA, ugyebár, két részből áll, egyrészt azokból a kutatókból, akikről tudjuk, hogy odatartoznak, mert nevesített csoportokban, kutatóintézetekben dolgoznak, valamint abból a diplomás (és nemdiplomás) adminisztrációs staffból, akik a vagyongazdálkodástól a tudományos osztályokon át az OTKÁ-ig különböző beosztásokban üldögélnek a Nádor utcában. Az utóbbi, láthatatlan társaság is ugyanazt éli meg, mint minden közintézmény, rapid személycserék és lelkesítő lózungok, "ide nem azért járunk, hogy jól érezzük magunkat"... az intézetünkben üldögélő akadémikusok, pl egykori alelnök véleménye szerint ez a sok csere-bere már a működést is lehetetlenné teszi...

Ez persze nem ment fel senkit az előző évek rossz döntései alól sem, de az a tény, hogy az MTA tagság és doktorság jövedelmi forrás, sajnos meglehetősen nagy anyagi teher - noha elvenni senki nem fogja, bár ez a kutatócsoport-átrendezés már talán ebbe az irányba is mutat. És akkor senki nem lehet meglepve, ha a magyar állami képzésben szerzett diplomájával egy fiatal inkább egy amerikai "tudomány-gyárba" megy kutatni... és majd a távozó orvosok után tőlük is vissza fogják követelni a képzés költségeit!

Sajnos a "zemberek" hajlanak a demagógiára és ha éppen az az irányvonal, hogy huncutok a kutatók, mert nem kell a Boole függvényeket deriválni, illetve kell a fenének az a sok filozófus, mert csak magyaráznak, ahhoz pedig még papír sem kell, akkor megnézhetjük magunkat.
Coming out: nagy gyümölcsjoghurt-evő vagyok. Egész pontosan minden reggel egy pohárral bedobok ebből a kellemes tejtermékből, másra nincs is nagyon idő, ehhez viszont ragaszkodom. A reggel érzékeny időszak, közvetlenül felkelés után az ember még szívesen fogad egy minimális…..
Anatómus 2011.05.29 05:13:01
@billy reed:
Nagyon igaz! Azért ilyen a nagyipari tejtermékek minősége, mert sokkal több ember sokkal többet eszik. De ez nemcsak a népesség növekedése miatt van, hanem a fogyasztói társadalomban arányaiban növekedett meg a hús- és tejtermék, tojás fogyasztása, méghozzá az elmúlt 30-40 évben ugrásszerűen! (A gyerekkoromban mindenki sokkal szerényebben étkezett és ennek nem a szegénység volt az oka.) Ma a nagyszámú fogyasztóhoz kellenek a nagyüzemi baromfitelepek, ketrecekbe zsúfolt levágott csőrű csirkékkel, itt a mindennapi protokoll része a növekedési hormon/ anabolikus szteroid, hogy hamar sok húst termeljenek az óriási igényű piac számára. No meg az antibiotikum, hogy a zsúfoltság miatt ne terjedjenek a fertőzések, és a sok szója/kukorica stb alapú táp, amitől aztán megnézheti magát az, aki a 2-3-sal kezdődő számú tojásokat eszi. Már régen nem a koleszterin a legnagyobb probléma, hanem az esszenciális zsírsavak patológiás aránya. Húsok ugyanígy. A tejiparral hasonló a probléma, a tehén a laktotróp hormonkezeléstől tejel fokozottabban, már ami szegényekből kijön, az sem teljesértékű, egészséges összetételű nyers tej, nem is beszélve a helyhezkötöttség, zsúfoltság okozta stresszes következményekről. Akár kisboltból, akár kocsiból, vagy a nagyáruházakból vásárolunk. Tehát aki jót akar, az olyan helyről szerzi be a táplálékot, ahol a tehenek, tyúkok reggel "dolgozni" mennek az istállóból, este hazamennek, nem kapnak szóját, kukoricát, hanem legelnek nyáron és télen széna vagy egyéb szárított szálastakarmány, baromfinak szemesgabona a tápláléka. Tehát az ú.n. háztáji sem garancia, hogy sokkal egészségesebbet állít elő, mert nem minden gazdának van erre lehetősége. Csak a pecsétes ÖKO-termékek olyanok, mint amit a nagyanyáink ettek (az sem, mert a vízből nem tudjuk a szteroidot, stb hormonokat kiszűrni). A Cserpesnek ezek szerint nem biztos, hogy egészségesebb a terméke, a Rudi szerintem egész finom, de abban is a címke szerint hidrogénezett növényi olaj van (apage satanas :-), csak a korszellem pszichológiája szerint a kicsi jobb, mint a nagy. De amennyire a Rudi ízlik, annyire nem szeretem a nyúlós-nyálkás joghurtjaikat. El nem tudom képzelni, hogy mit csinálnak vele, amitől ilyen folyékony lesz és nem a rendes fehérjecsapadék állaga marad meg - bár van egy ötletem :-) (Tessék otthon aludttejet csinálni, na az nagyon finom és egészséges, de hol van hozzá a megfelelő komponenseket tartalmazó tej?!?!) Sok betegségnek a táplálkozásunk a melegágy (itt nem az elhízásra gondolok elsősorban), de hát ugye ez is egy olyan evolúciós kényszer, aminek van aki megfelel (túlél és nem lesz beteg) és vannak, akik krónikus gyulladásos, daganatos kórságokban meghalnak. Hozzásteszem, a táplálék nem elsődleges ok, ahogy a fokozott stressz sem, de ügyesen hozzájárulnak. Szép nagy kísérlet, kíváncsi vagyok az eredményre.
Nem egyszer, nem kétszer, voltam szerelmes is, próbáltam egyszer borítani, hogy akkor váljunk el, mert én nem tudok vele élni, mást szeretek. ezt elk*rtam... Több mint egy évtizede kötöttem egy házasságot, amit nem igazán akartam, de mivel jött a gyerek, úgy éreztem nem…..
Anatómus 2011.05.16 10:16:13
Az emberiség történelmének csak az utolsó 50 évében adatott meg bármelyik nemnek az a lehetőség, hogy :
" Házasodni azzal kell, akivel egy életen át is együtt tudsz maradni...' Azelőtt ez nem volt divat, mert a család gazdasági (morfológiai :-) és nem emócionális egységet alkotott, így ment minden a világ rendje szerint, szerette-nem szerette, ez volt. A megoldásokat pedig a nagy romantikus regényíróktól pedig olvashattuk. De a civilizációs hatások nem tudják elnyomni a genetikai kényszert (soha nem is tudták), hogy a genomot a lehető legtöbb helyre szét kell szórni, mert ez a siker, minél több utódod van - ebben nem az agykéreg vezérli a cselekedeteket.

"...A hites feleségre is ugyanez vonatkozik, bár róla inkább feltételezem, hogy a megterhesedést megtartási eszközként használja, elvégre férjet is így sikerült fognia. ---" - ez is tipikus XX-ösztön, senki nem vethet semmit a szemére egyik nőnek sem, ha Szendi &co előhozhatja a paleolit étkezést (ami megjegyzem kevésbé áll meg, pont az enzimrendszerek evolúciós adaptációja miatt, ergo nagyobb marhaság ennél) akkor mindegyik csak azt csinálta ami a feladata, nem mérlegelt, mert ehhez nem a józan eszét használja a főemlős.

"...az ilyen dumának aki hisz 3 gyerekkel, az sem lehet egy ikúfájter életből. .." - két felmentés is van erre - azt olvastuk, hogy szerelmesek voltak, szerelemben nics IQ, csak a dopamin nyüzsög a középagyban fellőve egy- egy adagot a törzsdúcokba( (VTA, accumbens stb, a teljesség igénye nélkül) ilyenkor mindent elhisz az ember fia/lánya, a másik pedig, hogy neki (megint nem az agykéreggel mérlegelve) a család biztonságos felneveléséhez (mert már van 3 másik gyerek) olyan hím kell, ahonnan a pénz sem hiányzik. Erre bizonyíték a másik oldal rendezett mivolta és az ottani fészekben a másik három gyerek.

Mégis, mindent megértve, sajnos rossz döntést hozott először, amikor szerelemtől megrészegülve a pasi mellé feküdt,,, és csakis a nő hibáztatható, mert lányom, neked kellett volna, hogy eszed legyen, a pasik felkínálkozásnak nem fognak ellenállni (Don Juan).
A férfit is elítélhetjük, mert ő is jobban tudhatta volna, hogy úgysem fogja az asszonyt otthagyni, mert fenntartja a szexuális kapcsolatot, ami nem a teljes elhidegülés jele. Van nem egy olyan házasság, ahol egyáltalán nincs szex, az egy másik fejezet, de itt még erről sem volt szó. A mai fogalmakkal élve szerencsétlen lúzer a betolakodó, mert nem sikerült elvenni a hímet a feleségtől, de lúzer a pasi is, mert mostantól nem lesz szex a másik nővel.
Ejj, de szép kísérlet!!!
Sziasztok!  Sokszor van szó a hálapénzről itt a blogon is. Én a magam részéről nem igazán érzem kötelességemnek, hogy minden egyes orvoslátogatás alkalmával adjak. Igazából akkor szoktam, ha tényleg meg vagyok elégedve az orvossal, azaz a hálámat szeretném…..
Anatómus 2011.05.12 15:20:12
@jágör68:
Szeretnék több tárgyi tévedést is korrigálni:
Először a legfontosabb : nincs felvételi vizsga! Sajnos, mert így minden elmebajos magyar (német) kölök bejöhet a szikék és csipeszek birodalmába... most is van egy-kettő ilyen és a sok ügyes konfliktuskerülő egyetemi döntéshozó tologatja ide-oda az aktát.. Az angoloknak pedig van írásbeli és szóbeli felvételi vizsgájuk, a főnököm a jövő héten megy megint a jövő évi adagért.

Aztán - a magyar, német és angol tételsorok nálunk teljesen egyformák, sőt ugyanazok tanítanak és vizsgáztatnak, tehát ugyanolyan szigorral. Angol felelősként egy éve birkózom az új kurrikulum tökéletes átültetésével, egyelőre minden rendszer párhuzamosan megy ááááááááá(a klinikumról nem tudok nyilatkozni, haha, mert ide a külföldiek általában nem a klinikai oktatás miatt járnak, kivéve a fogászati klinikákat, mert ott tényleg magas színvonalú oktatás folyik)

Színvonal - idén a magyar elsőévesek közül senki nem csinálta meg az anatómia versenyen a 70%-os limitet, míg az angol medikusok közül 15-nek engedhettük el a vizsgát, mert mindegyikük, mindkét fordulóban magasabb pontszámot ért el, mit 70%. Akkor tehát ki a hülyébb?

Az oktatóink között legalább tízen 70 év felettiek, a fiatalok pedig mennek szépen külföldre - az anatómia nem pénzes szakma... mi lesz itt a millió hallgatóval, ha kidőlnek az öregek?
Majd mehetnek a magyar hallgatók is Pozsonyba egyetemre...