Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szokratesz68

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Rabbi! Szabad-e a Talmud olvasása közben dohányozni? - Nem, nem szabad! - És rabbi, ha már rágyújtottam, azért elővehetem a Talmudot tanulmányozni? - Természetesen, a Talmudot mindig szabad tanulmányozni!..
Fotó: Travis Wise/Flickr Korábbi posztunkban egy olvasónk azon háborgott, hogy a(z egyébként fizetős parkolási övezetben álló) munkahelyi irodaházuk teremgarázsában a szabad parkolóhelyeket azok a dolgozók használhatják, akik aznapra meetinget szerveznek. És hát a folyosói pletykabizottságban élnek…..
szokratesz68 2016.10.02 16:48:20
A fentieket alátámasztom az én pár hete véghez vitt Ugyancsak Budapest Bankos sztorimmal. Hasonlóan számla megszüntetés (hitelkártya) Már évek óta nem használtam gondoltam nincs rá szükségem. Személyesne bemegyek a helyi képviseletükbe. Szintén közel egy órás várakozás után a pénztárhoz hívnak. Elmondom a pénztáros kisasszonynak, hogy mit akarok.
1. probléma: 70 (hetven) forint minusz van a számlámon.
mondom ok ez nem probléma majd összekaparok ennyit és befizetem.
2. probléma: ha befizetem akkor hozzáadódik a befizetés díja kb 300 ft
mondom ok még ezt is összeszedem valahogy
3. probléma: évközben vagyunk így a hitelkártya djából jár nekem vissza, de nem tudja pontosan, hogy mennyi.
mondom pont nem érdekel hogy hogy 200 ft (mert kb ennyire becsülte az összeget) van vagy nincs a zsebemben.
Akkor ok indítjuk a folyamatot. Gondoltam ez annyiból áll, hogy aláírok egy papírt és viszlát. Aztán dehogy.
Kaptam egy papírt amiben én kértem a megszüntetést, de ezt tartsam magamnál mert pár napon belül felhívnak a központból ahol még egyeztetnek velem.
Mondom a mi a fenét akarnak egyeztetni amikor itt személyesen megnézték az igazolványaimat aláírtam sajátkezüleg, de nem, ők akkor is hívni fognak.

Na hívtak is, Adategyeztetés telefonon, stimmel (milyen érdekes).
Következő fordulat, hogy miért akaorm megszüntetni ezt a kifejezetten nekem előnyös konstrukciójú hitelkártyát? Kezdett emelkedni a vérnyomásom, hogy mi a fenét akarnak meggyőzni arról amit én eldöntöttem már rég. De legyürtem magamban az állatot. Mondtam, hogy nem használtam már vagy 3 éve az új kártyát be sem aktíváltam, csak épp lustaságból nem szüntettem meg eddig.
_de tudom hogy bónuszpontokat is gyűjthetek vel ha ezzel vásárlok, akár havi 3000 ft értékben? Mondom neki, hogy hogy nem nem tudtam, de most hogy tudom már teljes extázisba kerültem. Komolyra fordítva, mondtam neki, hogy hiába próbálkozik, hozzám képest egy öszvér kezes bárány ha én elhatározok valamit. De próbálkozott erősen 18 (!!) percen keresztül. Aztán feladta, és kiszámolta, hogy nekem van a bónuszpontokból összegyűjtve 4000 ft amit felvehetek a pénztárjukban (gondolom levonják belőle a kifizetés díját és hozzáadják az éveskamatlábminimálösszegénekagyökétamitpont nem fogok felvenni.

Szóval ennyi volt egy egyszerű bankártya szerződés megszüntetése. Kb 3 óra az életemből amiért még fizethetek is.
szokratesz68 2016.10.02 19:02:54
@schlumbergerna: érdemben is tudsz reagálni vagy magyar tanár vagy?
Emlékszik még az idei húsvétra? Ugye, hogy őrült rég volt? Egy átlagos család 2 kisgyerekkel azóta legalább 14x mosott. Feltéve, hogy kímélik a gépet, valamilyen okból spórolnak a mosóporral vagy a vízzel, betegek a gyerekek és nem járnak játszótérre, apa külföldi úton van, vagy esetleg a papírruha…..
szokratesz68 2016.05.03 20:21:34
@Van_mikrohullámú_sütőtök?: horgászok szeretik mert a csali halat lehet benne tartani :D
Ave Cézár! Hail, Caesar!2016 Coenékben az a jó, hogy amikor nem csinálnak jó filmet, még valahogy akkor is jól sül el a végeredmény Clooney, a bolond Kár is lenne tagadnom, hogy elfogult vagyok a tesók filmjeivel kapcsolatban. Elég hamar közeli kapcsolatba kerültem a munkásságukkal és azóta…..
Politika fogyasztó emberként már az előző ciklus kormányzati lépései is nehezen voltak emészthetőek számomra. A mögöttes szándékot, ami szerintem sok esetben nem volt épp túl elegáns, mindig érteni véltem. Ilyen "magasztos" célok: hatalom megőrzése, kiszélesítése,…..
szokratesz68 2014.11.08 07:15:21
@maxval birca hozzászóló: a fényképed elég találó
A KSH csak novemberben hozza nyilvánosságra szegénységről szóló statisztikáit az akár a választásokat befolyásoló megrendítő következtetései anyagi helyzetének siralmas volta miatt. Nem ez az első alkalom, hogy a statisztikai hivatal sumákol a szegénységi mutatószámokkal:…..
szokratesz68 2014.10.16 07:40:27
@bölcsbagoly: akkor ezek szerint Te jobban élsz. Elárulod, hogy ezt miből érzed?
Egyszerűen nem értem, egy ilyen, szemmel láthatóan a múltban leragadt és a valós problémára süket orvost ki és hogyan tehetett oda az ügyeletbe felelősen. Kedves Praxis-olvasók! Elég sokan ismertek engem, és szerintem mind tudjátok, ahhoz, hogy én ide posztot írjak, nagyon durva…..
szokratesz68 2014.09.11 21:28:53
@hüpike: szerintem Te nem érted. Van egy túlzásokba esett szülő aki kész gyógyítási programmal érkezik, aztán nem tetszik neki, hogy igazi orvos meg nem esik hanyatt előtte. Nem kell egy kis náthára antibiotikum meg egyéb csodaszer amit meglát a szülő reklámokban. S főleg ne akarjon gyógyítani internetről, ahogy sokan teszik. A gyógyítás azért ennél sokkal összetettebb dolog.
szokratesz68 2014.09.12 07:36:28
@Bikli néni: Tehát a semmi megoldódott magától?! Nagyszerű, legalább beismerted, hogy túlreagáltad az egész eseményt. Sokan hiszik azt, hogy attól lesznek jó szülők ha mindent megadnak a gyereküknek a kényelme érdekébe. Tévedés. Nekem 3 (ma már nagy) fiam van. Hála istennek olyan orvosunk volt hogy antibiotikumot 20 év alatt mindegyik csak egyszer kapott talán. A legtöbbször használt "gyógyszer" az erigon nevű köptető folyadék volt. A 40 fokos lázra is a hűtőfürdőt javasolta nem pedig a gyógyszert. Ja és nem is rohangáltam velük orvoshoz két tüsszentéssel.
Mivel már régen írtunk hantablogot és Varga Mihály keményen megdolgozott érte a Fidesz "Magyarország jobban teljesít" című rendezvénysorozatán tartott előadásán, még a nyári szünet előtt kiosztunk egy Pinokkió-díjat a nemzetgazdasági miniszternek.  Varga Mihály…..
szokratesz68 2013.06.17 21:41:46
@Axxtro: Ha esetleg tényekkel alá is támasztod az ellenkezésed akkor nem esne a fejedre.
A számokat nem lehet másképp magyarázni. Tisztában vagyok vannak olyan tipusú emberek akik soha nem hinnék, hogy ez a kormány átb@assza a fejünket, te is közéjük tartozol.
Vajon elnyomó - szabadságharcos szópáros jellemzi jobban az Európai Unió és Magyarország viszonyát, vagy a klub-klubtag? A kormány és a Jobbik retorikája igyekszik belénk súlykolni: az EU kizsákmányol, és gyarmatosítóként jön ide. Mennyiben felel ez meg az igazságnak? Ha…..
Varánusz Kövér: ide köpjetek! 2012.04.22 05:20:00
Ki gondolta volna, hogy a SkiccPali ügy ekkora lenyelhetetlen békát jelent a nemzeti együttműködőknek. Küszködnek vele, mint apóka a szalonnabőrrel, a feje még kint van, ám a lábujjaival már a hánytatópontot birizgálja a ner nyelőcsövében. Csoda, ha az inger hatására…..
Orbán Viktor miniszterelnök – mint a Fidesz elnöke – Áder Jánost ajánlotta köztársasági elnöknek a Fidesz-KDNP frakciószövetség esti ülésén - közölte Szijjártó Péter ma este a Képviselői Irodaház aulájában a frakcióülés után. Az új köztársasági elnök feladata…..
szokratesz68 2012.04.17 20:42:53
  Még a mostani kormányzati ciklusban, legkésőbb 2013 végéig egyszer és mindenkorra rendezhető a régóta húzódó ügynökkérdés – jelentette ki a fideszes Gulyás Gergely a Vasárnapi újság című műsorban. Úgy néz ki az eddigi törvényhozási roham bizonyos pontokon lelassul,…..
   Száz évvel ezelőtt süllyedt el a hajók királya, a Titanic. A maga korában a legnagyobb hajó, a modern világ jelképe volt. Rengeteg téves és helyes feltételezés született a katasztrófa miértjéről, és mint minden nagy eseménynél, itt sem hiányozhatnak a magyar…..
szokratesz68 2012.04.14 20:51:39
A Jobbik kiáll az európai nemzetek összefogása mellett, de hazánknak ki kell lépnie az Európai Unióból – jelentette ki Szegedi Csanád. A jobbikos EP-képviselő úgy látja, ez az egyetlen módja annak, hogy Magyarország gazdasági tekintetben talpra álljon. A Jobbik folyamatosan…..
A kormány legújabb ötlete: tranzakciós adó. Fizetünk a fizetéseink után.  A pénzügyi tranzakciókat terhelő adónak több kellemetlen hatása lenne a gazdaságra, a gazdaság szerkezetére, bár az államnak 50-100 milliárd forintos bevételt jelentene. Kérdéses, megéri-e?   …..
    Az új alkotmányunkba, a tisztelt képviselő urak belefoglalták az MSZMP bűnösségét. Ám nézzük is meg pontosabban, hogy kik azok a politikusok, kiknek pártja, rosszabb esetben ők maguk, felhasználják az MSZMP bűneit saját népszerűségi előnyök szerzésére. A lentebb…..
szokratesz68 2012.04.11 19:11:24
@tisztakéz:
Én is az"átkosban" nőttem fel. De fogalmam sincs hogy miről beszélsz.
Én utáltam, hogy kötelező volt templomba járnom. Nem ám tiltották....
Nem kommentálnám tovább a képet, amit csatolok... - írta Szilárd, a fenti infógrafika beküldője. Én sem szaporítom a szót, aki még nem hallotta volna miről van szó, itt olvashat róla...