Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CSENDES

0 bejegyzést írt és 6129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az lehet bogaraim, hogy a vezérhajóról minden második ember kirúgok miattatok. Az is lehet, hogy a jövőben minden - választási - plakátom mellé oda kell írnom ki mennyiért bérli tőlem. De az nem lehet, hogy ti mindezt úgy tegyétek, hogy ne üssek oda, ahol a legjobban fáj! - kb ez…..
CSENDES 2015.10.16 12:40:29
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem is oligarcháztam. Nemzeti nagytőkéseztem, ami ugyebár nem azt jelenti, mint azt OV. már szájunkba rágta, vagyis torkunkon lenyomta.
CSENDES 2015.10.16 12:41:03
@Secnir: :-))tolmácsot kérek
CSENDES 2015.10.16 12:46:21
@Myrath: Ha volt eszük, nem magyar bíróságot kötöttek ki a szerződésben.
      Szikszay Peter a Napi Gazdasag homofob pocsfeje (de jo ez igy ekezet nelkul) Pilinszkyt idez.      En is idezek egy sort Pilinszkytol:     "Es egyedul a feneketlen agyban, es egyedul a parnaim kozott.      Magam vagyok az orokos maganyban. "      ..
Nehéz napok ezek szegény Viktorunknak, nincs mit csodálkozni azon, ha nyilvánosan hibban meg szegény. Nem elég az EP meghallgatás, kemény pénzen vett amerikai lobbistájáról is kiderül, esze legfeljebb annyi van, hogy bután vigyorogva egy kilobbizott meghallgatással gyomorszájon…..
CSENDES 2015.05.20 16:21:43
Kérdőív kezelés: Ma kézhez kaptam a Nemzeti Konzultáció újabb kérdőívét. Már egyszer csináltam ilyet, de ismét készítettem egy alternatívát.
Alternatív Nemzeti Konzultáció
1. Észrevette-e, hogy már a második bekezdésben összemostam a terrorizmus kérdését a bevándorlással és ezzel a terroristákat is a bevándorlókkal?
a) Észrevettem!
b) Nem vettem észre, de ha így van, jól tetted.
c) Észrevettem és a kiváló manipulatív húzás volt!
2. Vannak olyan vélemények, amelyek szerint komplexen kellene kezelni a bevándorlás problémáját bűnbakkeresés helyett. Egyetért-e ön azzal, hogy sokkal könnyebb visszarugdalni őket?
a) Egyetértek, ha ők állják a rugdalás költségeit.
b) Ha én rugdalhatom vissza őket.
c) Inkább vezessük be a halálbüntetést és végezzük ki őket, annyival is kevesebb a gond. Persze ennek költségeit ők állják.
3. Sokak szerint a bevándorlás magas szintje a „harmadik világbeli” rossz életkörülményeknek és feltételeknek köszönhető, míg a „Nyugat” pazarló fogyasztási életmódot folytat. Ön lemondana a fogyasztása egy részéről, hogy a világ nagyobb részének ne kelljen éheznie?
a) Hagyjuk már, jön az iPhone6!
b) Én így is rosszul élek, éhezzenek inkább a fekák és a sárgák, amúgy sem emberek.
c) Egyék meg egymást, úgyis annyian vannak!
4. Több tanulmány szerint az IMF és a Világbank harmadik világbeli fejlesztései (és az ezekhez feltételként megszabott politikai előfeltételek) nemhogy növelték volna az országok és emberek közötti egyenlőséget a világban, hanem a globális „Észak” és a globális „Dél” közötti szakadék elmélyítését segítették elő.
a) Ezek nem is érdemelnek többet, egy csomó pénzt kaptak tőlünk már így is. Magyarország nettó befizetője az Európai Uniónak!
b) Csak a kommunisták szeretik az egyenlőséget!
c) Most nem tudom ki a rossz, az IMF vagy a bevándorlók? Viktor, segíts!
5. Egyetért-e ön azzal, hogy jól van az úgy, hogy bár a „fejlődő világ” ipari kapacitásban utolérte a „fejlett világot”, a jövedelem szintjében hasonló közeledés nem történt?
a) Jól van ez így, olcsó ruhákat akarok!
b) Nekem is kevés a pénzem, úgyhogy nem érdekel.
c) Olyan fizetést akarok, mint egy amerikai.
6. Vannak, akik szerint a globalizáció (és az ennek keretében meghirdetett neoliberális gazdaságpolitika elterjesztése a világban) nem csökkentette, hanem növelte a szegénységet a világban, főként a „harmadik világban”, eközben pedig adósságcsapdába zárva a harmadik világ országait és lakosait. Ön szerint egy ilyen adósrabszolgaság fenntartása rendben van a gazdag „Észak” fogyasztásának fenntartása érdekében?
a) Már mondtam, hogy jön az iPhone6!
b) Devizahitelem van, én vagyok az adósrabszolga.
c) A feketék rabszolgának születnek, nem?
7. Vannak, akik szerint az, hogy a világ veszélyes hulladék-termelésének 90%-át a globális „Észak” termeli ki és a globális „Észak” városi fogyasztása a világ erőforrásainak 65%-át használja el, míg a szegényebb országok és régiók viselik a környezeti terhelés nagy részét, igazságtalan. Ön egyetért azzal, hogy amíg nem a mi szemünket szúrja a szemét, hanem az övéket, kit érdekel?
a) A bevándorlók amúgy is mind szemetek.
b) Megehetik, ami nekünk nem kell. Örüljenek hogy ennyit kapnak.
c) Ami az egyiknek szemét, a másiknak kincs, így mondják, nem?
8. Egyetért-e Ön azzal, hogy inkább ne jusson a világ nagyobbik fele tiszta ivóvízhez, minthogy ne tudjon napi háromszor egy kád vízben fürdeni?
a) Én nem fürdök háromszor. Reggel lezuhanyozom indulás előtt, aztán délután az edzés után muszáj még egyszer zuhanyozni, végül pedig este a stressz miatt kell a kádban áztatnom magam. Ennyit megérdemlek, nem?
b) A három kád víz jár a zembernek!
c) Rezsicsökkentést! Nem akarok spórolni!
9. Egyetért-e Ön azzal, hogy inkább maga kapjon állást a kormány segítségével, mint egy bevándorló idegen, aki valószínűleg terrorista is és megöli a családját, születendő gyermekeit és elveszi a támogatását?
a) Persze, hogy egyetértek!
b) Szerintem minden bevándorló terrorista, lőjük le őket a határon.
c) Nem, hazaáruló terroristabarát vagyok, nem szeretem a családom és még hülye is vagyok.
Varánusz 25 milliárd agymosásra? 2015.04.28 10:47:27
"az emberek fejében lévő képzetek alakítása még hátra van". - mondotta TündérLaca a hétvégén, és az emberek fejében lévő képzetek alakítására alkalmas 25 milliárdos kommunikációs pályázat már ki is van írva. Baszki, ezek gyorsabban lopnak, mint a félperces…..
CSENDES 2015.04.28 15:33:50
@látjátok feleim szümtükkel: állami föld volt.
           Nem arról lesz szó.  Az ugyanis nincs, és nem is nagyon lesz.  Írok inkább olyan feltétel nélküli alapokról, amelyek vannak. Ezek persze morálisan, közgazdaságtudományi és társadalomelméleti szempontból cseppet sem kifogásolható feltétel nélküli alapok, ezek…..
CSENDES 2015.04.13 12:07:12
@jotekony koc: muszályfasiszta: tán a szóösszetétellel van baja:-))), bár nekem ezt is aláhúzza hullám vonallal
CSENDES 2015.04.13 16:07:25
@onlame: Az gondolom jobban tetszik, ha a Quaestor osztja újra feltétel nélkül az alapjövedelmedet:-))
Elegem van Feriből! De most komolyan, álljon már meg a menet valahol. Meddig kell még eltűrnünk, hogy ez a népellenség minden eseménynél ott van, mindenhová elér az a mocskos keze, kínos helyzetek tömkelegébe  sodorja a nert, Orbán G. Viktor őfelségét és kükümminiszter urunkat…..
CSENDES 2015.03.31 10:29:20
@Kijelölt Önkéntes: Nem állítsz kevesebbe, minthogy a DK akadályozza a KDK-t (Keményen Dolgozó Kisemberek) felvirágoztatásának projektjét?
CSENDES 2015.03.31 12:03:37
Tegnap előzetesbe vágták Quaestor Csabát. Az oligarcha és szarember sittes pályafutását ikonikus helyen, Hagyó Miki cellájában kezdi, legalábbis a blikkújság szerint. Közben pártunk és kormányunk tovább hazudik, szerintük ők úgy nem rendelkeztek bennfentes információval,…..
CSENDES 2015.03.30 15:09:04
@látjátok feleim szümtükkel: Magával viszi Mészáros (talpig becsületes) Lőrincet és annak b. nejét, s remélem nem jön egyik sem vissza.
CSENDES 2015.03.30 15:36:22
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hirtelen úgy értettem, hogy a 100 tagú cigányzenekart viszi magával, akik helyett egy ál-banda lépett fel valahol Nyugat-Európában:-)
        A poszt apropója két konferencia. Az egyiket az alapjövedelemről tartották. A másikat pedig Thomas Piketty "Tőke a huszonegyedik században" című könyvéről fogják tartani.          Nyilván fel sem merül bennem az alapjövedelem bevezetésének lehetősége. Több…..
CSENDES 2015.03.29 17:02:53
@közösperonos átszállás: Ezek a mondatok is nagyon igazak és az is szükséges lenne, hogy végre kiegyezzünk. Annak az osztálynak, amelyik nem jut az ötről a hatra, szerintem meg kellene ajánlani az alapjövedelmet, azzal a kitétellel (amit itt már többen több soron megállapítottak, egyesek élete menthetetlen, de utódai életéért, életminőségéért felelhet), hogy lehetővé teszi utódai számára a felemelkedést azzal, hogy nem taszítja őket kitaszítottságba, azaz engedi beilleszkedni gyermekeit a társadalom hasznos rétegébe, mely beilleszkedést egyébként az állam garantál, képzésekkel, és egyéb ráfordításokkal az életminőség vonatkozásában. Nem hiszem el, hogy nagyságrendileg ezt elutasítanák, ennél sokkal jobban szeretik a gyerekeiket az emberek (konkrétan az életükért is megküzdenek, ha kell).
Helló világ, a Jobbik megérkezett a porondra! A cukiságkampány után a Jobbik és Vona Gábor meghúzta a váratlant, és a legutóbbi interjúra szinte már Je suis juif! pólóban ült oda. "a Jobbik osztozik minden áldozat gyászában – így a zsidóságéban is –, és ennek a…..
CSENDES 2015.03.28 12:37:28
@látjátok feleim szümtükkel: Így nem rímel, hanem így:... mikor lesz segg a szájból.
Adjuk meg a módját:-))
         Ezt a posztot Bunford Gerda a Corvinus egyetem hallgatója publikálta a Mértéktér blogon. A szerző a Corvinus egyetem politológus hallgatója, aki havi koszos kis hetvenezer forintot kap a Quaestor-ügy kétségbe esett mentegetéséért.          Bunford Gerda konzulense…..
Aztamegbasztabüdöskurvaélet! - habonyárpád dühében bizonyára falhoz vágta a Gucci mintás Zsolnay étkészlet lecsós tálját: Nehezen kigondolt legújabb politikai terméke, a "keményen dolgozó kisember" úgy ment a kukába, mintha sosem létezett volna. Kiderült, hogy napokkal a…..
CSENDES 2015.03.26 17:38:23
@parti_giano: Nincs itt semmilyen üldöztetés mánia, főleg a hozzászólók részéről eleresztett megszólalásoknál.
CSENDES 2015.03.26 17:40:35
@guma: ? És valóban?
CSENDES 2015.03.26 17:42:20
@parti_giano: Az üldöztetési mánia nem azt jelenti, hogy valójában nem üldöznek, mondjuk ez majd kiderül.
Ócska szóvicc, de a történtek után rohadtul kíváncsi leszek mi van még a tarsolyban. Pártunk és kormányunk rettentően fogadkozik, hogy a bróker botrány szereplői nem ússzák meg szárazon, éppen csak annyi a bibi, hogy a "véletlenek fura összjátéka" meghaladja már az…..
CSENDES 2015.03.25 19:18:10
@dr. jenőke (jenőke): Ez Strasbourgra tartozik, s a Római Egyezményen alapuló emberi jogok köre.
CSENDES 2015.03.25 19:29:04
@jaegtoer: :-) A helyzet az, hogy nem neheztelek rá, mert annyira kijött a sodrából, de azért köszönöm, hogy érted, mit is akartam írni. Mentségemre szolgáljon, hogy tudom, milyen az, amikor hatóság alá tartozó nyomozók szállnak ki, egyébként nem ilyen irritáló módon,azt is tudom, milyen az, amikor megkeresés éri a bejelentett székhelyet és a cég ügyvezetőjét (egyébként nem nyomozati,hanem NAV feladat, s mellesleg a gyermekem nyomozó. Ilyen feladat pedig nem nagyon létezik, hogy egy készenlétis csapattal biztosítsák a nyomozati cselekményt, kivéve, ha hatékony fizikai ellenállás várható, ami civil szervezeteknél kizárt. Az pedig közröhej tárgya, hogy talpasokat küldenek állítólagos "nagyvadra".
CSENDES 2015.03.25 19:30:59
@dr. jenőke (jenőke): Erről írta, ez Strasbourg.
De van más is, az Európai Bíróság.
A vasárnapi zárva tartás sajnos elterelte kissé a figyelmemet arról, hogy az egyik brókerbotrány elterelte a figyelmemet a másik brókermizériáról. De. Felkaptam a fejem arra a hírre, hogy egy börtönviselt közmunkás lett a Quaestor vezérigazgatója. Nem Hírcsárda. Magyarország…..
Nem akarok hinni a fülemnek. Magyarország miniszterelnöke magára vállalja, beismeri, sőt, mintha büszkén tudatná: bennfentes információk alapján milliárdokat mentett ki a később csődbe került pénzintézetekből.Orbán Viktor szerint a közpénz fontosabb, mint a "keményen dolgozó…..
- Apu, a fingot meg lehet fogni? - Nem. - Akkor beszartam!   Ez a vicc jutott eszembe a Békecsosz sümegi kirándulásáról. A "tömeg" szabad szemmel alig volt látható még úgy is, hogy a kétpetéjű CBA ikrek (Baldauf, Lázár) és kormánypárti prominensek is igyekeztek növelni a…..
CSENDES 2015.03.24 15:28:23
@Gábris szomszéd: Oszt miből gondolja a Jobbik, hogy nekik majd megmondja a CÖK-CÖKA azt, amit nem mondott el másoknak, legyenek azok pártok, vagy civilek, hogy nekik miből telik a mire?
Lázár János mondá: "“Egyéni választott képviselő vagyok, akinek majdnem százezer választópolgára van, és nem találkoztam még olyannal, aki azt szeretné, hogy a felesége vagy a lánya vasárnap dolgozzon egy áruházban eladóként.” Brühühű. Elképzelem, amint a…..
Hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium folyamatosan hazudik nem újság, megszoktuk. De ennyire bénán Kusza Szem uralkodása alatt sem csinálták. Amúgy is szánalmasan röhejes, hogy állításuk szerint a vasárnapi zárva tartást hatástanulmány(ok) nélkül, semjénharrach vasárnap…..
CSENDES 2015.03.23 16:23:22
@AKIsTUDATLAN: I'm afraid: érckoporsóban végzik:-)) (már a szögek számát tekintve)
CSENDES 2015.03.23 16:24:38
@bioLarzen: Minden szavad arany.
CSENDES 2015.03.23 16:25:19
@bioLarzen: Különben sem élnek a meghallgatás lehetőségével:-))
  (idézet: György István, budapesti kormányhivatal vezető)   A fentiek felolvasása és megértése után - illetve ellenére - mennyire kell utálni valakit ahhoz, hogy törvényi felhatalmazás nélkül mégis megfosszák képviselői mandátumától? Szövetkezve leggyűlöltebbnek…..
CSENDES 2015.03.20 14:45:19
@látjátok feleim szümtükkel: Isten bizony nem a kiszavazó show-t, védem. De a tény az, hogy sem be nem jelentette, hogy méltatlanná vált, sem azt, hogy mikor szűnt meg az esetleges méltatlanságra okot adó körülmény. Mert ugye, ha jól értem, volt egy lejárt köztartozása, mely akkor tekinthető méltatlanságra okot adó körülménynek, ha a tartozás miatt indított jogorvoslati eljárás (pl. kötelezettség vitatása, esetleges önkéntes teljesítés igazolása) lefolytatása után 60 napot követően is fennáll lejárt köztartozása. Mert, amennyiben részletfizetést, kedvezményt, egyéb mást kap, az nem tekinthető lejárt köztartozásnak, így nem eredményez méltatlanságot.
CSENDES 2015.03.20 16:02:24
@látjátok feleim szümtükkel: Már megbocsáss, hány hónappalis volt ez a hivatalosan méltatatlanná válást követően? Persze ez nem tetszik. De a hogyan a Varanus fogalmazott, ne legyen lusta paraszt a képviselő, ráadásul a miének, mert abból csak baj származik.
Feszítő kérdés, de közel nem alaptalan. Elvégre az "ellenség" közös, a magát béna figyelmetlenségével támadható helyzetbe hozó Várnai László tört elég borsot mindkét oldal orra alá. De viszonya polgármester urunkkal és az LMP-vel sem felhőtlen, szóval bármi bármi…..
CSENDES 2015.03.20 08:32:32
@kekex: Repedések a NER közigazgatásában, hogy előkerült ami nem is készült el?:-))
CSENDES 2015.03.20 09:06:20
@kekex: Nem kétséges.
CSENDES 2015.03.20 09:06:52
@kekex: Alig kellett rá négy évet várni.:-))
         Koncz Zsófia saját lábán áll. Huszonnégy éves korára elérte, hogy Szerencs FIDESZ-es polgármesterének a lánya legyen. Nem olyan jó parti mint a Hercegnő, de az ő tiborcza is kap majd valami helyi lophatási engedélyt. Annyira azért nem komplex ország a mienk.    …..
CSENDES 2015.03.19 11:34:23
@nerángass: ő nem a fogatlan provokátor, hanem a trendi "savazós bácsi"-ra hajaz.
     Erről van szó.      Nemrég a college-unkban tartott előadást Nagy-Britannia egyik leghíresebb pszefológusa. Amiről elsősorban az jutott eszembe, hogy soha életemben nem hallottam még a pszefológiáról (psephology).  A pszefosz kavicsot jelent görögül, de a kavicstan nem…..
törökgáborelemez 515. Nekrológ 2015.03.15 23:08:48
A politikai elemzés halott. Megölték. Megöltük. S még az sem biztos, hogy sajnálni kell ezért.  Az első érdem a pártoké. Ahogy egy nagyon fontos politikus nem is olyan régen egy háttérbeszélgetésen mondta: „igen, mi csináltuk, beküldtük az embereinket, akiknek a nevét sem…..
             Ugye tudod, hogy megőrülnél otthon? - kérdezte M.  Nem várt választ. A csatorna partján sétáltunk, le egészen a folyóig, a szürke és mégis barátságos angol tavaszban. Igen, megőrülnék, persze hogy megőrülnék a tehetetlenségtől, a reménytelenségtől,…..
CSENDES 2015.03.16 09:46:54
@Kettes: "Mi lehet ennek az oka? Frusztráció a vereségek miatt? Nem hiszem. Az elmúlt 25 évben a jobboldali tábor is számos drámai vereséget szenvedett, de soha nem vált agresszívvá." (mozgasterblog)
Hát, igen. Nem váltak agresszívvá, mindig is azok voltak.
És valószínűleg olcsó provokátorok voltak azok is, akik tegnap az olasz újságírónővel bégettek.:-))