Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hila

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze a cím nem teljesen igaz, filmtekercsbe bujt pendrive-ot lehet nyerni, ha választolsz egy kérdésre. A játék apropója, hogy négy éves lett a kütyüket árusító online bolt, a Bigyóshop, születésnapja alkalmából pedig ajándékot ajánlott fel nektek.A kérdés pedig egyszerű:…..
Subba Blogajánló: Drogos 2010.12.20 11:45:00
Nagyon jó blog, érdemes a legelejéről kezdeni.Jelenleg ex-drogfüggő vagyok. Hullámvölgyben járok nap mint nap, olykor önfeledten nevetek, sokszor szomorú vagyok. A droghiány okozta depresszió évek múltán is érezhető, ezért: Álljon ez a Blog figyelmeztetésül mindenkinek aki…..
Hila 2010.12.20 15:42:27
@Drogos: Ne tudd meg, mennyire jól jött a szakdogámhoz a blogod... Igazából nagyon földhözvágó. Köszönöm. :]
Kitartást és sok sikert ahhoz, hogy minél tovább húzd kati nélkül. ;]
Hila 2010.12.20 17:55:24
@Drogos: Kifacsart helyzet ez, hogy köszöngetjük egymásnak ezt. :]
Mégis elhülve olvastam egy fél éjszakán át a blogod, amíg próbáltam vmi értelmeset írni a szerhasználatról - olyanként, aki nem él semmivel.
Mármint annyira más képet fest ez a helyzet; az ember úgy gondolja a drogos az, aki lepukkant, hobóként él, a napi adagjáért lopkodva, kocsit feltörve. És nagyon megrázó elolvasni, hogy milyen egy átlagos használó élete, mennyire benne van, és mégis mennyire távoli a dolog tőle, akinek gyereke van, munkája, barátai, felesége, családja, és, hogy ez az addikció nem teszi pokollá és szürkévé az életét, csak beépül, mint egy rosszabb szokás. Nagyon furcsa. És annyira érdekes. Persze nagyon nagyon szurkolok Neked, hogy egyszer le tudj állni, de az baromi kemény meló.
Amúgy nagyon nagyon szimpatikussá váltál azzal, hogy mosolyogva veszed a sok támadást, és nem süllyedsz a szintjükre. Ehhez külön gratulálok. :D
Na befejezem a mélyértelmű szövegelést. :]
Az ötlet mögött ott motoszkált az Eredet, főképp, miután elolvastam ezt. Másrészt a csattanóban felhasználtam több korábbi írásom fogását, például itt is a nézőpontból fakadó olvasói félrevezetés a lényeg, mint itt. Egyébként pedig régóta próbálom leírni az álom peremén egyensúlyozó létállapotot.…..
„I love theme parks, but the lines... Everywhere you go, people, crowds. The rides are great, but all the lines, lines, lines! If there's one thing i hate, all the lines, lines, lines, lines!” Eric Cartman   Mialatt mindenki a Szigeten nyomul, mi kihasználtuk a jó időt, és…..
Hila 2010.08.15 22:42:41
Pár megjegyzést azért hozzáfűznék a cikkhez:

A gumik az aquában nem "pár forintosak". Egészen konkrétan, az egyes gumik 10.000Ft-ba fájnak/db, a nagyok pedig 17.000Ft-ba, no persze ezek 2 éves árak...

Az, hogy miért nincs belőlük több?

Mert hova lehetne esténként elpakolni 600 db felfújt gumit? Ezeket estére az összes ott dolgozó összeszedegeti, és a lassú folyó mellé feltornyozzák, amit, persze egy erősebb szellő azonnal befúj a lassú folyóba, jobb esetben a környező kempingekbe, és a csúszdákba, egy vihar utáni gumiszedegetés, néha órákig is eltart. Kb. 100-120 db egyes gumi van, és 80-100 dupla gumi, valamint a fotelek.

Ezen kívül, ha lenne 600 db gumi, mégis mit gondoltok hova érkezne be az a sok gumi? Egy sűrűbb napon a lassú folyó így is dugig van velük, hát még ha 4-5-ször ennyi lenne belőlük.

A boltban árultak egyébként valóban gagyibb minőségűek, de a rutinosak, már eleve saját gumival érkeznek. Akinek nem tetszik a 2500Ft, az nyugodtan beszerezheti előre a Tescoban vagy bármelyik hasonló áruházban. Szerintem.
Egyébként az árus, nem az aquához tartozik, egyéni cég, ahogy minden bolt is.

Szóval ezért nincs annyi gumi, amennyi vendég. Ráadásul este 30 embernek kéne összeszedegetni az egész park területéről, és higgyétek el 420Ft-os órabérért az annyira nem nagy buli.

Amúgy még egy kis megjegyzés, a parknak nem éri meg 160 felnőtt fizető vendég alatt kinyitni /értsd úgy: veszteséges/, de mégis kinyit általában, még ha 8° is van szakadó esőben, hogy az az 5 surmó csúszdázhasson kedvére, szóval nem nagyon érheti szó a ház elejét, igen ritka az, hogy az időjárás miatt nap közben bezárna a park.
Horrornovellák Leállás 2009.06.27 08:46:00
Kit hívnál a világvége közepén? Gondoltál már arra, amikor egy nagy esőben beszorultál autódba, hogy ez valami más lesz? Krízishelyzetben biztos kívántad már - omolna össze minden...Pynchonnnak van egy kitűnő novellája, Entrópia címmel, ami csupán sejteti az alábbi történet magvát. Én valahogy így…..
A holtak visszakényszerítése az életbe a legtöbb feldolgozásban érzelmi döntés következménye. Frankensteintől a Re–Animátorig, Orpheusztól a Kedvencek temetőjéig a hiány okozta fájdalom lesz a mozgatórugója a végzetes tettnek (Shelley persze kilóg, hisz ott eredendően a tudományos becsvágy is jelen…..
Néha tényleg jó szépirodalmat olvasni, ha ír az ember, mert termékenyítőleg hat a képzeletre (ami nem = a lopással!). Néha meg, főképp ha hosszabb dolgokat csinálok - egyszerűen rányomja a bélyegét a saját szövegre egy erős irodalmi anyag. Bernhardt vagy Kafka vagy egy Vonnegut könnyen elfojthatja a…..
Horrornovellák Paneljövő 2010.02.21 19:53:00
Noha évek óta ez a legoptimistább írásom, nem szeretem. Tudom ugyanis, hogy a valóság sokkal rútabb, szerencsétlenebb és ostobább lesz mindig. Panelban élek én is, immár több, mint tíz éve, és persze gyűlölöm. Azt hiszem, itt megpróbáltam elképzelni valami szép…..
Egészen egyszerűen nem találunk szavakat.  ..
Egyszerű és nagyszerű! Gondolom az élelmes magyarok 2,5 literes kokával próbálkoznak majd...
Csak a diétázó vendégek használhatják a Parlament Cafe mellékhelyiségét, vagy mire gondoltak az üzemeltetők? (Ellenben az olaszul tudó "vendégek és vásárlók" minden további (diéta, haha) nélkül könnyíthetnek magukon.)Csavaros észjárás: clegane…..
Régóta megy a puncsolás, hogy legyen Fasszombat rovat a Subbán ha már Vasárnapina van. Borzasztóan szeretjük az olvasóinkat és jogosnak is érezzük a kérést, de nem hiába nem volt eddig. A neten található SZEXI férfi képek nyolcvan százaléka titkárnők által tovább küldött…..
Subba Biggie, Rest In Peace 2010.03.10 17:30:00
Tegnap volt tizenhárom éve, hogy lelőtték Notorious B.I.G.-t, aki sok más zenészhez  hasonlóan halála után sokkal többet "keresett" (P. Diddynek), mint életében. ..
Subba Ikertornyok: Krumplifej 2010.03.05 11:00:00
Hila 2010.03.05 15:10:11
A pályázat alanya nem más, mint a net legújabb hőse, az ellenállhatatlanul szupercuki Szülinapos Kutya, aki lassan kezd mémmé válni, ami ezzel a mosollyal nem is meglepő. A szokásos drótposta (modor alert!) címre várjuk a műveket, kedvcsinálónak pedig itt egy gyönyörű Obamás…..
Laza Talaj Történelmi tabló 2010.02.19 14:01:00
New York - egy város nagy pillanatai Volt néhány év a múl szazád elején, mikor még hittek benne az emberek, hogy a Tudomány mindenható és fejlődése olyannyira nagy léptékű, hogy néhány év alatt az Élet szinte mindne kérdésére választ ad. Daliás idők voltak ezek, ilyen gyors…..
A drog rossz, értem? Vannak olyan cselekedetei a humanoidoknak, amik különösen talányosak nekem. Általában a drogokkal kapcsolatos megmozdulásokat nem értem. Miért csempész egy életképesnek tűnő polgár drogot, miért gondolja, hogy átverheti a sokat látott kutatószerveket a kocsik…..
Miszerint a felesleges tárgyaknak való gyűjtéséről Megfigyelhető az európai civilizáció fejlődésében, de méginkább öregedésében, hogy a felesleges időtöltések és felesleges tárgyak gyűjtése hogyan kezdte egyre jobban hatalmába keríteni az embereket. A vadászó…..
Hila 2010.02.17 19:59:21
@kanizsai gyökerek: ezt vagy 2 hete küldtem be a subbára.. :D
Vászka! Van ennél sokkal sokkal értelmetlenebb hobbi is, pl azok a rettentően ocsmány ízléstelen porcelán kacsák/kutyák/nyulak/kisfiúk/kislányok/kismnindenfélék gyűjtögetése (azt még portalanítani is kell)...
Ezekkel legalább a bevásárlólistát fel tudod tapasztani a hűtőre. :)
Hila 2010.01.30 13:54:39
@antiszociális_munkás: nahát ez az én felhasználónevem is lehetne... :D
És én is pont ere vártam a végén, kár h nem harapott rá a kilincsre... :(