Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taurusz

99 bejegyzést írt és 1002 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
[UPDATE: a poszt végére beírom a megfejtést!]Szeretek különleges személyiségeket levadászni egy-egy interjúhoz, elég büszke vagyok például arra, hogy fogadott Pierre Hermé, vagy például a Michelin Kalauz főszerkesztője, persze szigorú inkognitóban.A mostani interjúalany nevét egyelőre nem árulom el,…..
Csalamádé Biztos nagyon szeret 2021.12.31 12:20:02
Megyek ebédelni, szokásos munkanap, melegítem a kajámat, míg pörög a mikróban, eresztek magamnak egy szódát, morog a gép, bugyog a víz, készül az ebéd. Itt a tél, behoztam a kis bögrémet, a szép kék színe van, rajta egy Mikulás figura, nagy puttonnyal, "Boldog Karácsonyt" felirattal. Ezt használom a…..
Csalamádé Ébredések 2021.10.25 13:09:07
A háború sokadik éve volt. Senki nem emlékszik már, hogy kezdődött. Egyszer csak itt voltak, és nem kérdeztek, csak öltek. Mi próbáltunk túlélni, csökkenő reménnyel. Katonák, tudósok dolgoztak a megoldáson, de teljesen ismeretlen terep volt...
Csalamádé 100 2021.06.04 12:10:11
Végre felmondtam. Találtam egy másik helyet, de már nagyon ketyeg itt az órám. Számolom vissza a napokat, és mondták, hogy meglátszódik rajtam a megkönnyebbülés. Végre lépek innen. A főnököt kivéve mindenki aggódik, hogy mi lesz itt, mert nem is akarnak felvenni a helyemre embert. A titkárnő…..
Csalamádé Angol nyelvlecke #1 2020.03.21 17:25:10
Switch, i'm a bitch. - mondta Tibor. Ne beszélj angolul! Miért? Mert nem tudsz.   Köszönöm figyelmet. Kérem kapcsolja ki. :D..
Csalamádé Életem nője 2020.03.21 15:59:03
Az életem nője, az pont olyan mint te, szól a dal. Az életem nője... Sok kis apró hibája van, amivel együtt tudnék élni, de van egy nagy hibája, akivel ő él együtt. Az élet olyan, mint én. Súlyos, és kegyetlen...
Ez volt a tiszavirág életű Konzerv-Bisztrók alapötlete, de sem a proletárok, sem az NSZK turisták nem rajongtak értük. Konzerv-Bisztró Veszprém - forrás: Arcanum Digitális Tudománytár, Napló 1979..
Csalamádé Pozitív - negatív 2020.01.31 16:32:57
Az élet néha ad, néha elvesz... Tavaly a ház előtt kiégett az utcai lámpa. A neten megkerestem a bejelentő lapot, kitöltöttem. Arra számítottam az ünnepek miatt, hogy majd egyszer jönnek megjavítják. Volt rá tíz napjuk. Úgy értelmeztem tíz munkanapjuk, de ehhez képest a várthoz képest egy héttel…..
A cégben mindenki unatkozás, unalomból egymás basztatás, főnök fikázás, "itt soha semmi nem történik" mondogatás. Be nem tartott vezetői ígéret felemlegetés, bezzeg másholozás. A főnök ezt megtudás, ezen beidegesedés! Először mindenki lebaszni akarás, aztán magát jó főnöknek gondolás, inkább mindent…..
Taurusz 2020.01.27 06:09:01
via GIPHY Bár mélységesen együttérzünk, mindig öröm az olyan levél, amiből tanulunk is valamit. Például most azt, hogy a Trónok harca csatajelenetét 55 napig forgatták, ami azért érdekes, mert Tamásék fejhallgatójának javítását 180 nap alatt sem sikerült megoldani. Nem tudni, mi tart ilyen sokáig,…..
Taurusz 2020.01.26 14:16:03
@axolotl77: Eddig idegesen kereste őket.
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
Ismered a kifejezést, barátság, extrákkal. Na, most ez már a következő fokozat, extrák nélkül. Nem is tudom, hogy kezdtem el beszélgetni egy régi exemel... ő talált meg, de hogy miért, nem emlékszem. Aztán húsvét alkalmából elmentünk közös buszos kirándulásra Lengyelországba. Három napos…..
Taurusz 2019.09.28 13:24:55
@Daenerys Targaryen: Akkor cáfoljunk, amit lehet :D Szórakoztató központ nem igazán lennék, ahhoz nem vagyok elég szórakoztató. Segíteni szoktam neki, de a többi barátomnak is. Megszabadul a magányosság látszatától: van neki elég ismerőse-barátja, akivel el tudja tölteni az időt, én csak egy vagyok. És nem tud anyagilag sem kihasználni, kb a dupláját keresi mint én.
Degradálom magam: nem, engem a "piac" beárazott. Tudom mit érek, csak belefáradtam ebbe a párkereső játékba. Tele van vele a ****om. Most is minimális befektetéssel lenne három csaj is a láthatáron, de hogy őszinte legyek, egy picit sem tud megmozdítani. Ezzel az exel is csak el szoktunk menni időnként valamerre lógni, a költségeket megosztjuk. És hogy a külvilág mit szól hozzám, na azt meg igen magasról... parabolikus ívről, ha érted...
A sárkányokkal meg vigyázz: igazán sosincs gazdájuk. ;)
Lassabban baby! Nagy Buszmegálló 2019.09.24 07:00:00
Ma reggel ötkor keltem, mert a gyerek iskolai síelésre ment, egynapos síszünet van a suliban, mondjuk ő nem síel, hanem snowboardozik, rengeteg cuccal jár ez is. Maga a board, a hozzá való cipők, sisak, és hátizsák a sok szarnak, kesztyű, aláöltöző, gerincvédő, kaja. Harmadik próbálkozásra elindult…..
Taurusz 2019.09.25 18:25:09
@mi szél hozott?: Hm... az utolsó kocsieladásom olyan volt, hogy pontosan elmondtam, mit adok. Nem is kaptam érte sok pénzt, de ha valaki letagadja a hibákat, az utólag keményen ki lehet perelni. És igen, én sem bízok: a következő vételre diktafonnal mentem, hogy ne legyen később félreértés. :D Ugyanígy voltam a párkereséssel: csakis az igazat magamról, a másikat majd meglátom. És ismered a régi mondást: a második randit uszodába kell szervezni.
Persze ez csak azt bizonyítja, hogy másképp látjuk a világot.
Csalamádé Elengedés 2019.09.18 11:20:37
Azt mondják jól csinálom. Túl jól. Elengedtem. Nem érdekel. Persze, kattog rajta az agyam, de az az ő baja. Nem érdekel. Semmi.  Volt a hétvégén egy nagyon jó összejövetel, nagyon élveztem is. De kiderült, hogy megöregedtem, nem bírom igazán az éjszakázást. Viszonylag hamar haza is értem. De mi…..
Egyre kockázatosabb mutatványokat várnak el a filmekben a nézők, emiatt pedig több mindent kell bevállalniuk a kaszkadőröknek is. A szakma felhígult, a jó szakemberek pedig túlterheltek. Tom Cruise Ethan Hunt szerepében lóg a sziklafalon..
Két-három évtizeddel ezelőtt a menő zenekarok logóival és fotóival díszített pólók voltak a menők, manapság azonban egyre inkább kiszorítják őket a sorozatok sztárjaival díszített darabok. Mi lehet a változás oka? A Stranger Things új évadára alaposan rágyúrtak..
Sanyi szerencsére nem épp hetekig nyaralt, vagy dobta ki olvasatlanul a cetlit, ami az ajtajában várta. Egyébként feltörte volna a végrehajtó anélkül, hogy ellenőrzi a tulajdoni viszonyokat? Kérdéseinket feltettük volna a végrehajtó cégnek is, hogy mégis ilyen esetben mi a…..
Civilizációnkat nap mint nap végveszély fenyegeti. Mire nagy nehezen lecsökkent az atomháború kockázata, jött a globális felmelegedés vagy a legújabb potenciális, fajunkat kiirtani képes apokalipszis fenyegető réme (melyről lentebb írásom szól). Szerencsére titkos kormányzati…..
Egészen szokatlan ügyet dobott ki mára a Homár postaládája, aminek kapcsán megtudhatjuk, hogy tényleg létezik örökrózsa, nem csak a minden családban létező Karcsi bácsi viccel ezzel minden egyes alkalommal a mama nippes vitrinjében kiállított porcelánrózsa-gyűjteményre bökve.…..
Timike kedves, aranyos lány, mint sokan ő is a messzi alföldről érkezett csodás fővárosunkba egy új, jobb élet reményében. Timi sosem volt buta lány, a szentpiripócspataji gimnázium legjobb tanulója volt, amikor is szülei határozott érvei ellenére beadta a jelentkezését az egyik egyetem média…..
Merüljünk el most pár percre a biztosítók, avulás, szervizek és utángyártott alkatrészek világában! Olyan világ ez amelyben előbb vagy utóbb minden autót vezető betekintést nyer. Nekem sajnos most adatott meg ez a lehetőség, mivel sikerült összetörnöm az autómat. Kedd este volt, egy hosszú és…..
Taurusz 2019.02.27 09:17:08
@Medgar: Ha itt élsz nehezem tudom elhinni, hogy nehezen tudod elhinni... :)
Csalamádé Két éve 2019.02.14 20:13:28
Ma van két éve. Pont ma van két éve, hogy eltemettük a legjobb barátom. Aki minden vackot tudott rólam, aki ennek ellenére is elviselt. Két éve reggel kimentünk, és végignéztük, hogy a földi maradványit belerakják a gödörbe, ami minden ember végső helye. Jó, persze... van akit hamvasztanak, de…..