Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerecsen2010

0 bejegyzést írt és 338 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan úgy tartják, hogy még korunk legnagyobb filmrendezői sem érnek fel a régmúlt nagyjaihoz - hogy sosem lesz még egy Orson Welles, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock vagy akár egy Akira Kurosawa. Egyre inkább úgy látszik azonban, hogy Christopher Nolannek ezt elfelejtették megemlíteni: a borús…..
Bizony, nem hazudtam a címben! Sőt! A kisebbik még csak 8 hónapos, de már ő is szobatiszta, csak a biztonság kedvéért adok rá pelenkát, ő pedig nagyon jól nevelt, és abba intézi... Nézem, ahogy nyaranta újra és újra felkapják a témát, és egyre-másra licitálnak az anyukák, mintha valamit…..
kerecsen2010 2017.06.27 12:28:54
@Doryyka: Pedig van ilyen. Nekem mesélte az anyósom, hogy a férjem már 7 (!) hónaposan járt. Nem hittem el. Aztán meglett a bizonyíték: az unokája bizony elkezdett 7 hónaposan járni. Ezt már a saját szememmel láttam.
Az is igaz, hogy régen hamarabb szobatiszták lettek a gyerekek, mert a textilpelusban egy-másfél évesen már érzékelték, hogy nagyon kellemetlen. A mostani szuper-nedvszívó pelenkák sokkal kevésbé zavarják a gyerkőcöket, így tényleg csak akkor hagyják el, amikor "benő a fejük lágya", vagyis szellemileg elég érettek lesznek ahhoz, hogy felismerjék a pelenka nélküli lét előnyeit.
Ha feketén iszod a kávét, akkor biztosan szereted az erős, markáns ízeket, esetleg vigyázol az egészségedre, esetleg csak úgy akarsz kávézni, ahogyan azt elvileg kellene...
kerecsen2010 2017.06.27 10:19:39
@dreia: Egy vigaszod legyen, irtó hamar el fog patkolni. Ha nem a cukorbetegen zabált édességektől, akkor Alzheimerben, aminek az első tünete a szaglás elvesztése.
Az évkönyvek bizonyára csak azt örökítik meg, hogy 2017. június 21-én, szerdán Pesthidegkúton Orbán Viktor miniszterelnök államférfivé nevezte ki Horthy Miklós hajdani kormányzót. Holott a napnak volt egy nemzetközibb hatású eseménye is. Néhány órával korábban, 7 óra 2 perckor a világ talán legjobb,…..
kerecsen2010 2017.06.26 09:31:35
@karandash: Nekem meg Egerszegi nem szimpi. 20 évesen úgy hagyta ott az úszást, hogy volt még benne bőven egy olimpia (talán kettő is) és akkor most nem ötszörös olimpiai bajnok lenne, hozhatott volna még jó néhány aranyat a hazának. A hátúszás világrekordját vagy 20 évig nem tudták megdönteni, akkor is csak cápadresszben. Ő meg abbahagyta és többet felé sem nézett az uszodának. Azzal támogatta a továbbiakban a sportot, hogy reklámozta a Plusszt, aminek köszönhetően azóta nem bírja senki helyesen leírni a "plusz" szót. Édes anyanyelvünk alatt vágja a fát, politikai nézeteivel teljesen ellentétesen. Sokba kerülne az egy miniszterelnöknek, hogy Hosszút leültesse maga mögé a dobogóra :) Szerintem nagyon jól teszi, hogy kavarja az állóvizet, ráadásul minden esetben igaza van. Abban is, hogy most akarja megszedni magát, amíg még bírja - és 28 évesen még mindig bírja, nem úgy, mint Egerszegi - és mindezt olyan kőkemény munkával teszi, ami csak nemzeti nagyjaink kőkemény közbeszerzési győzelmeihez mérhető. Bár Katinka nyelve nyilván elmarad az övékétől edzettségben.
kerecsen2010 2017.06.26 09:39:16
@mh1973: Tökéletesen fogalmatlan vagy, a győztes úszót minden verseny után kötelezően tesztelik, még ha a faluvégi libaúsztatóban szerezte is a győzelmét. Én nem állítom, hogy nem doppingol, szerintem annyi történt, hogy férjuram meg tudta szerezni neki azt, amit az amerikaiak is szednek, és amit Salo nem adott meg neki a londoni olimpia előtt, ne legyen konkurense az amerikai úszóknak. De akármi is ez, egyelőre nem tudják kimutatni. Lehet, hogy majd tíz év múlva sikerül, és akkor elveszik az aranyérmeit - de a pénz megmarad. Egyébként is, a visszamenőleges vizsgálatok miatt lassan már egy érem sem marad érvényes. Régi véleményem, hogy egyszerűen legalizálni kellene a doppingot, akkor lennének csak újra egyenlő feltételek, az orvosok meg vehetnék át a versenyzőikkel együtt a trófeákat, mint a Forma 1-ben az istállók. Azt pedig ne felejtsük el, ha Hosszú doppingol is, nem jobban doppingol a többi úszónál, hanem jobban úszik a többi doppingolónál.
A múltkor észrevettem magamon valami különöset. Azt hogy szenvedek. Túl sokat. Magam miatt meg mások miatt. De leginkább magam miatt. Meg azt is, hogy fáradékony vagyok: kimerít, ha sokat kell beszélnem, ha sokat kell hallgatnom, ha konfrontálódnom kell másokkal. Ha kénytelen vagyok mások hülyeségét…..
kerecsen2010 2017.06.23 10:18:39
@Leordítász király: Ja-ja. Én már csütörtökön használhatatlan vagyok, amióta az idióta főnök rájött, hogy a szerződésben 8 órás munkakezdés van, és azt be kell tartani (ráadásul agglomerációból járok be, és nem, nem adom el a házat, amiért a mostani viszonyok között legfeljebb egy pesti panelgarzont tudnék venni). Helyben pedig nincs munka, de ha lenne, akkor is ugyanolyan korán kellene felkelnem, hála a helyi, tömegközlekedésnek csúfolt napi 3 buszjáratnak, ami kizárólag a gyári reggeli műszakhoz és az iskolakezdéshez igazodik. Valamiért a döntéshozók az extrovertált (ezt még értem) és koránkelő többséghez tartoznak és attól érzik jól magukat, ha megszivathatják a kisebbséget. Bár nálunk az a főnök kivételével mindenki. Meglepődött volna, ha csináltat a döntése után egy hatékonyságfelmérést. Azóta senki sem túlórázik (fizetetlenül) és fel sem veszi a céges telefont munkaidőn kívül. És csütörtöktől már használhatatlan... Mondanom sem kell, a főnökkel általában azóta találkozom a liftben, ha véletlenül elkések. Mert a 8 óra persze rá nem vonatkozik.
Elbúcsúzhatunk Magyarország - állítólagos - politikai stabilitásától, bárki is nyeri a 2018-as választásokat. Az ősszel élesbe forduló kampányba belepusztul a jelenlegi politikai elit...
kerecsen2010 2017.06.15 15:01:50
@bluebear: Csak szűk kisebbség részesül a koncból, maximum az ő szavazatuk van megvásárolva. Na jó, jelentős számú szavazatra jogosult kap még pár lejárt konzervet, ezeket Sérthetetlen Flóri elbuszoztatja a szavazófülkéhez. De akkor is, a 2 millió szavazó túlnyomó része agyhalott/agymosott, buta ember.
A kilencvenes évek rajzfilmei felnőtt fejjel visszanézve olykor meglepően ijesztőnek tudnak bizonyulni egy-egy nosztagikus pillanat során - az alábbiakban öt, számomra maradandó élményt osztok most meg veletek...
kerecsen2010 2017.06.15 12:10:06
@CoolKoon: Ja. Én egyáltalán nem találtam félelmetesnek, viszont imádtam. Emlékezetem szerint ez volt az első műsor, amit a hatóságok főműsoridőből késő éjszakára száműztek a gyermeki lélek megóvása céljából. Pipa is voltam, mert olyan későn már nem tudtam nézni.
A rajzfilmek között nekem nem volt para (tény, hogy azt a kutyásat nem láttam), inkább mindig is gyerekesnek találtam a többséget. Mondjuk, a magyar népmesékkel most is ki lehet kergetni a világból. Olvasni sem szerettem. Aztán felfedeztem a kelta meg az orosz (!) mesevilágot, és örökre száműztem ezeket a kicsinyes, irigy, mohó és fantáziaszegény paraszti gondolkodásból kinőtt förmedvényeket.
A történelmi filmek külön kategóriát jelentenek a mozi-világban és sajátos, egyedi stílusjegyekkel rendelkeznek. Az egyik ilyen, hogy valamilyen valós történelmi korban játszódik cselekményük, az adott időszak jellemzőinek hű visszaadásával. Ennek értelmében nem tekintjük történelmi filmeknek a…..
kerecsen2010 2017.06.09 13:38:54
@Lector Oris: Isabelle-nek hívták és a francia Szép Fülöp lánya volt. Apjától örökölte szépségét és sokkal kiválóbb uralkodói tehetségét, mint ami férjének, vagy a három, sorra Franciaország trónjára kerülő fivérének kijutott. A házassága főleg attól volt rossz, hogy II. Edward közismerten meleg volt (ez a filmből is kiderül, emlékezetes, ahogy apja, a Wales-t brutálisan meghódító I. Edward kivágja az ablakon fiatal fiúszeretőjét). Ezért II. Edwardot később brutálisan meggyilkolták alattvalói. Felesége fiáról, a későbbi III. Edwardról, tartotta magát a pletyka, hogy nem a király volt az apja. Persze, nyilván nem Wallace, de ennyiben van valós alapja a film ezen szálának.
Megjegyzem, magasztosabb megszólítással nem szolgálhatna! Bár jobban örültem volna, ha esetleg a nevemen nevez, de akár az egész levélkéjét, és annak  - nekem kissé sokba kerülő - mellékleteit elhagyhatta volna! Higgye el, meglennék nélküle! Azért írok Önnek, mert a konzultációs levele tartalmával…..
kerecsen2010 2017.05.04 13:27:29
Nem értitek. Az a létező jelenség, hogy vállalkozások, sőt önkormányzatok, állami intézmények kirúgják az embereiket, és közmunkásokkal töltik fel a létszámot, akiket az állam fizet. Vannak a közmunkások között képzett emberek - én ismerek diplomásat is -, el tudják látni azokat a feladatokat, amelyeket a korábbi alkalmazottak. A posztoló leírásából azt vettem ki, ő is ilyen helyzetben lehet. Telik internetre? Lehet, hogy az anyakönyvi hivatalból posztol, ahol közmunkásként cígeli az anyakönyveket és keresi ki belőlük az adatokat. Aki meg itt arra vág fel, hogy munkaerőhiány van végre, az egyrészt kapjon a fejéhez, hogy attól a fél millió embertől van, aki külföldre ment dolgozni - és nemcsak Németországba, meg Angliába, de pl. Szlovákiába is (ahonnan állítólag többen vándorolnak ki, mint tőlünk WTF?) - és nem tudom, honnan futja majd nyugdíjra meg közmunkásbérre és stadionépítésre, ha ez így megy tovább. Másrészt egy percig ne gondolja, hogy ettől eljött az itthon maradottaknak a kánaán. Egy éve attól zengett a sajtó, hogy micsoda sofőrhiány van, az állam sürgősen kinevezte Wáberert kormánybiztosnak, hogy képezzen ki 6000 embert. Azt hiszitek, több lett ebben a helyzetben a sofőrök bére? Hát nem. Legalábbis Magyarországon nem. Nyugaton, na persze, igen. Ott valahogy működik a kereslet-kínálat kapitalista rendszere. Persze ott a vállalkozások simliskedés nélkül is meg tudnak élni, nem telepszik rájuk az állam.
A Magyar Közlekedési Klub szerint minden közlekedési szabályozót úgy állították át Óbudától a budapesti városházáig, hogy Tarlós István könnyedén beérhessen a munkahelyére az autójával. ..
kerecsen2010 2017.04.28 09:18:34
@peetmaster: Költözz vidékre, az is egy megoldás. A logikád alapján egyébként a Belvárosban lakás sem jogosít semmire, mert nem mindenki lakhat a Belvárosban.
Morcos kávé Maffiakormányunk van 2017.04.25 15:17:26
A XIX. századi Olaszországban elkezdődött valami. Néhány bűnöző úgy gondolta ha összefognak, gyümölcsözőbb lesz a tevékenységük....és hipp-hopp, így lett a maffia. Azóta is töretlen népszerűségnek örvend a koncepció, máig sok-sok országban sok-sok követője akad a sémának, viszont azt nem tudom,…..
Már régóta tudjuk, hogy a szőrös hobbiállatoknak sok jótékony hatása van a gazdákra, és sok örömet okoznak. A mai csárton kimondottam a macskák jótékony hatását láthatod. A macskák ugyanis nem csak érzelmileg támogatják gazdájukat, hanem ténylegesen hozzájárulnak a fizikai jólétükhöz is. A macska…..
A csatorna ügyvédi felszólító levélben követeli az ATV-től, hogy változtassa meg a Heti Napló Sváby Andrással című műsor címét, mellyel szerintük védjegybitorlást követnek el. A TV2 szerint ugyanis ez a cím egyezik a náluk 1997 és 2014 között futó Naplóéval. Fotó: Bődey János/Index A Blikk…..
kerecsen2010 2017.04.24 09:20:42
@Pékszakállú Henceg: Már jó régen elment az esze. Kb. akkor, amikor kirakták az RTL-től, és most újra királynak érzi magát, hogy vezetheti a 0 nézettségű TV-jét. Amire kb. már minden tematikus csatorna veszélyes. Úgy látszik, még az ATV is. Így aztán megy a pótcselekvés, mert nem lehet minden nap Nagy duettet adni, aminek még van nézettsége.
Nem tudom, hogy most be kellene-e szolgáltatni Gerkensnek a kis rózsaszín, lakatos könyvecskémet, mert egy három éve megszűnt műsor miatt jogsértően írtam az első lapra azt, hogy "Napló".
kerecsen2010 2017.04.24 09:22:41
@DonkeyXote: Milyen igaz! Isaura szerintem konkrétan jogsértő, valaki szólhatna a gyártónak, hogy pereljen. Szegény Juhász Előd nem tudom, él-e még, de ha igen, akkor ő is nyugodtan perelhetne.
Kinézte magának Zugló egyik legjobb iskoláját a Magyarországon méltán közismert Konstantinápolyi  Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátusa. Az általános iskolák nincsenek könnyű helyzetben, a KLIK kiéheztette őket az elmúlt három évben, és az abszurd törvényi szabályozás okán az…..
  Minden váltás nehéz, ráadásul idővel az emlékek megszépülnek, úgyhogy be is linkeljük ide gyorsan a Citibankos Homár-posztokat, de azért levélírónkat tényleg jól megforgatta új bankja. Kedves Homár és Homár Olvasók! A Citi-Erste váltás áldozataként ragadok billentyűzetet, és reménykedem, ha…..
kerecsen2010 2017.03.29 11:36:31
@cmx85s: Tegyük hozzá, hogy nagyon ügyintéző-függő a dolog. Nekem OTP-s ügyintéző spórolt meg pár millió forintot a munkavállalói részvényem utáni adózás kapcsán. OTP-nél amúgy is röghöz vagyok kötve, mert nincs az a bank, ahol még egyszer ekkora hitelkártya-keretet kapnék (akkori multis fizetés, meg mostani nem multis). Az tény, hogy a hitelemet nagyon gyorsan átvittem másik bankhoz, mert negyedévente emelte a kamatot.
Jelenlegi tüneteim: nyirokcsomó duzzanat és fájdalom, nyelvdagadás, minden izmom és ízületem fáj, erős nyomás a tarkómban, rángatózás, remegés, izzadás, egyensúlyzavar, arcideggyulladás. Tisztelt Praxis!   Megszerezném osztani, hogy mi is történt velem 2 éven keresztül hátha segíthetek ezzel…..
Nem, nem akarok Orbán évértékelőjének beállított középszerű uszításáról írni. Nagyjából arról szólt, hogy normális országot építeni képtelen kormány valóságtól elszakadt vezetője, hadba szólítja híveit mindenki ellen akik ezt látják és szóvá is teszik alkalmatlanságukat és azt, hogy az hatalmukat…..
kerecsen2010 2017.02.15 14:47:13
@Duplaxiii: Tökéletesen igazad van, csak ezt nem értik arrafele vidéken, ahol nagyobb az olimpia támogatottsága, mint Budapesten. Ennyire gyenge a felfogásuk. Budapestiek akár még támogathatnák is az olimpiát, hiszen sok olyan beruházás lesz, aminek hasznát vennék. De itt talán nagyobb a felelősségérzet, meg felérik ésszel, milyen következményekkel járna ez az ország gazdaságára nézve. Az EU ugyanis nem finanszíroz olimpia rendezését.
Az meg teljesen jogos felvetés, hogy a városok pályáznak, nem országok. L.A. nyilván a saját költségvetéséből finanszírozná az olimpiai fejlesztést. Budapest az ország 20%-a (mint valaki írta), de a GDP 40 %-a itt termelődik. Mivel ezt nem itt költik el, hanem jelentős részét vidéken, nyilvánvaló, hogy önerőből nem tudná finanszírozni az olimpiát, tehát az nem Budapestet dönti be, hanem az egész országot, ahogy az Görögországban is történt. Nem véletlen, milyen lázongások voltak Brazíliában is.
Azt pedig végiggondolta bárki, hogy hogyan fog kis hazánk megküzdeni a terrorveszéllyel? Körbefalazzuk Budapestet?
Múlt pénteken délután élesedett a hadvezéres szavazós vitaposzt és – az előzetes elvárásoknak megfelelően – elég szép statisztikákat tudhat a magáénak: a 36000+ kattintás és a 340+ komment azt mutatja, hogy a lemiles olvasótábor ismét hatékonyan mozgósította szellemi tartalékait. Köszönjük a…..
Kezdjük azzal, hogy az okostelefonok, tabletek, internet, set-top boxok, okostévék és képújság korában a nyomtatott műsorújságnak igazán csak akkor van létjogosultsága, ha ad valami plusz tartalmat, illetve ha azokra lövünk vele, akiket a felsorolt izé, vívmányok hidegen hagynak. Vagy azokra, akik…..
Külföldre szakadt rokonom naponta küld email-ben szép képeket, cuki állatkákat. Ma viszont egy nagyon fontos írásművet továbbított, amiből megtudhattam, hogy AZ EGÉSZ CIVILIZÁLT VILÁG ADÓSA MAGYARORSZÁGNAK AZ Ő MÚLTJÁÉRT! Végigolvastam a nemkicsit demagóg propaganda anyagot. Sok könyvet…..
kerecsen2010 2017.01.16 12:58:05
@Benkő István: Hős őseink harcoltak a törökök stb. ellen, de nem ez állította meg őket. Egyszerűen az oszmán birodalom hatóköre idáig terjedt. Bécset hiába ostromolták, mire odaért a sereg, már késői volt a hadviseléshez, akadozott az utánpótlás. Ahogyan Napóleon oroszországi hadjárata is ebbe bukott bele, sőt, a náci Németországé is. Hősiesen védtük Európát? Csak pont Magyarországot nem sikerült? És szégyenszemre egy nemzetközi haderőnek kellett kiebrudalnia innen 150 év után a megroggyant megszállót? A mongolok meg kiirtották a fél lakosságot, és pusztán azért takarodtak el, mert meghalt Dzsingisz kán és Batu kánnak fontosabb lett a kán-választás. Miközben a magyar királyi udvar egy dalmát szigeten reszketett. Azt, remélem, nem fogom látni, amikor egy újabb 100.000 fős menekült-sereg betöri a kerítést és a hős határvédők józan megfontolásból annyi felé szaladnak, ahányan vannak.
kerecsen2010 2016.12.08 10:23:38
Visszatérve a poszthoz, nekem régóta az a véleményem, hogy intelligencia-teszthez kellene kötni a szavazati jogot. De most már inkább azt gondolom, hogy egy PISA szövegértési teszthez. Az jobban kiszűri a birkákat.
Más: a PISA teszt nyilvánosságra hozatala óta vártam, hogy mikor kezdik ezt a Magyar Bálint nyakába varrni. Holott a tesztet tavaly elvégzők már 5 éve az Orbán-kormány áldásos oktatáspolitikája alatt nevelkedtek, Balogh Zoltánostól-Hoffmann Rózsástól. Igaz, még a fülke-forradalom előtt kezdték az iskolát, de itt kell figyelembe venni, hogy 2012-ben jobban teljesítettek az akkori teszten (nem jól, de jobban). Márpedig azok még Magyar Bálint diákjai voltak, rájuk még nem volt hatással az oktatáspolitika 180 fokos fordulata. Ennyit a liberalizmus funkcionális analfabéta-szintű kárhoztatásáról.
Amúgy meggyőződésem, hogy nem ennyire hülyék a magyar gyerekek, csak a többség tényleg eltrollkodja a tesztet. Ami viszont ugyanakkora probléma, csak nem a funkcionális analfabétizmus, hanem az értékválság, a motiválatlanság - amiben jelentős szerepe van a tanárok motiválási képtelenségének -, az elit bűnös példamutatása (azzal jutsz előre, hogy odaseggnyalod magad, ahol büntetlenül lophatsz-csalhatsz), a televíziók népbutító műsorai és szintén bűnös példamutatása, ami megint csak azt mutatja, a "sztárok" nem dolgoznak, hanem az átlagnézőnél is sötétebbek, ha lányok, akkor hígagyú kurvák, ha fiúk, akkor bántalmazó, másokat megalázó agyatlan, magukat machónak képzelő kanok, szóval ez itt a probléma. Mi még szerettünk tanulni, volt bennünk érdeklődés, okosak voltunk (a továbbtanulási arány olyan volt, mint most az ország 3 legjobb gimnáziuma esetében, olyan felvételi rendszerrel, amikor még csak a legjobbakat vették fel), az általános iskolai 0 szint után egy átlagos gimiben megért zseniális tanároktól, akik világszemlélettől függetlenül tudtak tanítani és személyiségek voltak (!). Az osztálytalálkozókon a volt osztályfőnökünk elmondta, hogy mi voltunk az utolsó osztálya, amelyik ilyen volt. Utána már csak az érdektelenek, motiválatlanok, magatartásproblémásak jöttek. A 80-as években végeztem, tehát már akkor megkezdődött a rothadás, oktatáspolitikától függetlenül. És igen, itt az állampolgárok minimum fele alkalmatlan arra, hogy értelmes, logikai elvek, átgondolt politikai érték-választás alapján döntsön szavazatával az ország sorsáról. De ez nem is gond, hiszen bárhova szavaz, csak kontra-szelektált, mindenhez értő, mindenre alkalmatlanokat kap a nyakába. Olyan politikusokat, amilyeneket megérdemelnek.