Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ovits

0 bejegyzést írt és 351 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszűnik a Film+2, aminek a helyére az RTL Magyarország új csatornája, az RTL Gold kerül. A júliusban induló csatornán új műsor is debütál, Nádai Anikó vezeti majd az Anikó #show (így hashtaggel) nevű műsort. Nádai az RTL Reggelijében elmondta, hogy napi szintű műsor lesz, egy civil talkshow…..
Nem hiszem, hogy ennél lenne lejjebb, mert ha igen, az már _tényleg_ a teljes megsemmisülés lenne, kérem szépen: a hétfő este 18-49-ben elért 5,2 után nagy küzdelemben ugyan, de sikerült a második számú kereskedelmi tévének az a hihetetlen bravúr, hogy 4, azaz négy százalékos közönségaránya volt…..
Fotó: Bődey János / Index Mi november elején írtuk meg, hogy Krizsó Szilvia, a közmédia egykori riportere az ATV-hez igazol, és a hírt nem is cáfolta senki. De az ATV mégis csak most, január 17-én tette hivatalossá, hogy tényleg érkezik Krizsó új műsora, viszont nem azon a címen, amit eddig…..
Folytatódott az HBO Westworld című sorozata, aminek a napokban jelentették be a második évadát. Tovább mögött spoileresen foglalkozunk az epizód eseményeivel...
ovits 2016.11.16 21:30:41
Nekem az jött le, hogy innentől kezdve bárki lehet android. Bernardnak is "volt" pl. felesége és "emlékei" a gyermekéről, mégis robot. Szóval innentől számomra az lesz érdekes, akiről 100%-ban kiderül, hogy ember.

A két balfék technikus szerintem nem lóg ki, sőt nagyon is emberi a viselkedésük. Hibáztak egy kicsit, mert nem szólnak, hogy Maeve felébredt javítás közben. Nem szóltak, hogy nehogy balhé legyen belőle, és kiderüljön, hogy nem rakták rendesen alvó módba a csajt. Aztán szép lassan belekeverték magukat egy hatalmas kulimászba. Persze, hogy ha bármelyik pillanatban szólnak a főnökeiknek, akkor megússzák aprósággal. De már elértek egy olyan pontra, hogy ha feladják magukat, akkor nem egyszerűen csak kirúgják őket, de a karrierjüktől is búcsúzhatnak a szabályszegéseik miatt. Szerintem eddig abban bíztak, hogy lecsillapodik a helyzet, ők megússzák, Maeve pedig visszatér a szerepéhez, és békén hagyja őket.
A nő tervei miatt szerintem most már rájöttek, hogy ezt már nem tudják megúszni, ráadásul Maeve meg is fenyegette őket, így már választásuk sincs, hogy mégis jelentsék a helyzetet a főnökeiknek.

A két idősíkot sem érdemes szerintem túlgondolni, mert egy csomó olyan jelenet van, ami bármelyik idősíkban játszódhatott, ha egyáltalán van több idősík. Szóval én inkább csak hagyom magam sodortatni az eseményekkel.
(Azért az kicsit szomorú lenne, ha a mib William lenne, és ez lenne a valódi személyisége.)

Összességében nekem bejön a sorozat, vannak benne rejtélyek, filózófiai kérdések, mi/robotok, erotika, akció, vadnyugat, némi érzelem, jó karakterek. Mi kell még?
Tegnap az Indexen megírtuk, hogy a magyar köztévé az utóbbi idők egyik legnagyobb üzletét kötötte a BBC-vel, mármint a BBC számára volt az, hiszen anyagköltséggel együtt 378 880 eurót fizetett az MTVA egy rakás tartalomért. Ezért összesen 335 órányi műsort kaptak, melynek nagy részét, mintegy 148…..
A meztelen emberekkel forgatott műsorok reneszánszukat élik, illetve, izé, valamijüket, mivel korábban ilyenek nem nagyon voltak, vagyis de, csak szoftpornónak hívták őket, és fizetős kábeladókon adták őket, mert a Sat1-en éjfél után. már ha valakit a lederhosenben kúró bajuszos faszik izgtattak.…..
Leno közismert gyűjtő, elképesztő mennyiségű autója és motorja van, és persze nem is a számuk a legmegdöbbentőbb bennük, hanem az, hogy ritkaságok egész sora áll a garázsában., A Totalcar volt is kint nála Los Angelesben, és megnéztek pár dolgot, itt van róla a film, érdemes megnézni. Miután a…..
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
ovits 2016.06.22 19:58:48
szvsz. Tyrion nem cseszte el annyira a dolgokat. a mesterekkel folyamatosan gond volt az arénás eset óta. a kiegyezéssel nem csak a mesterek, de a mereeniek is erőt gyűjthettek volna. ha jól emlékszem valaki még mondta is Tyrionnak, hogy nem lehet bennük megbízni. erre az meg úgy válaszolt, hogy nem is bízik bennük. tehát elsősorban időt akartak nyerni. ennyit sikerült.
nem akarom túlgondolni (mint ahogy Arya leszúrásával mindenki tette), de Varys pont a balhé előtt lépett le. az gondolom a készítők klisés, ámde bugyuta húzása volt, hogy csak akkor tűnt fel mindenkinek egy egész flottányi hajó, amikor már kopogtattak. de hogy pont Varys ne tudta volna, hogy a mesterek szervezkednek? azért lépett le, mert úgy gondolta a helyzet reménytelen? vagy neki is benne volt a keze? vagy csak túl gondolom, és annak ellenére, hogy nem bíztak a mesterekben nem állítottak rájuk kémeket?

az északi csata látványos volt, de már többen leírták a bajaikat vele, ezeket én is osztom, de Jon-t és Sansát egyformán felelősnek tartom a nagy emberveszteség miatt. Sansa visszatartott egy létfontosságú információt. amit ha tudnak, addig elhalaszthatják a támadást, amíg meg nem bizonyosodnak, hogy jön-e a felmentő sereg. Jon pedig felrúgott minden tervet és logikát, azzal, hogy maga lovagolt a féltestvére segítségére. vagy ha már ő lovagol, akkor legalább visszavonulna, mikor odaér a halott öccséhez (akin mellesleg keresztülvágtatott a saját lovassága is). persze úgy nem lett volna akkora dráma, illetve olcsó, hatásvadász fordulat.

szvsz az Aryás szál is hihetőbb lenne, ha a sok edzés vége-felé mutattak volna olyan jelenetet is, ahol már egyenlőbbek az erőviszonyok a két lány között, és a hídon nem egy látszatra halálos sebet kap.

sajnos ebben az évadban sokszor beáldozták a logikát/hihetőséget néhány hatásvadász jelenet kedvéért.
ovits 2016.06.22 20:24:47
@Dekatlon: a támadás elhalasztását úgy értettem, hogy legkésőbb, amikor Ramsay-vel tárgyalnak, akkor húzzák az időt és pl. gondolkodási időt kérnek, nem pedig odavetik, hogy holnap meghalsz. de inkább még előtte halasztják az akciót.
Az idei Media Hungary-n jelentették be, hogy a TV2 egész pályás letámadást indít a magyar kábeltévé piacon és 10 új csatornával hódítanak. Ezekből nyolcat jelentettek be, 2 meglepetés lesz majd. Bővebb részleteket nem lehet tudni, de a csatornák hamarosan elindulnak, a DTV News először hozta…..
Orbán Viktor levelet írt az EU első emberének, José Manuel Barrosónak. A levelet a Heti Hetesben olvasta fel Hajós András, ma éppen négy éve. Na jó, nem az eredetit :-) A Gyurcsányra utaló résznél egy picit fennakadt a szemöldököm, de ezzel együtt ma is igen aktuális a négy évvel ezelőtti írás...
IDDQD Checkpoint 1x15: Blizzard 2015.11.19 12:37:40
A szokásosnál kevesebb hanghibával és több röhögéssel jelentkezik a Checkpoint tizenötödik adása. Mivel most volt Blizzcon, a Blizzardról beszélgettünk majdnem másfél órát kellemes akolmelegben egy régi cimborá... akarom mondani szakértő vendéggel. Én éppen nem voltam valami…..
Bakizni emberi dolog, bénázni is, a technikának meg megvan a maga ördöge, mint tudjuk, de mindez így egyszerre sem menti az M4 Sport tévé (mostantól: Nemzeti Sportadó) első hetét, mert ha már 5,4 milliárd forintot rászántak egy tévéadó indulására, akkor legalább ésszel…..
Feltettem pár kérdést pár magyarországi tévének az LA Screenings nevű eseménnyel kapcsolatban, ami tulajdonképpen egy olyan tévés vásár, amin az összes nagy stúdió levetíti az új sorozatai első részét, hogy abból válogatva a világ tévécsatornáinak…..
ovits 2015.05.29 14:58:13
@Túrós: Ezzel is jelezték, hogy a sorok között kell olvasni. Azaz, menj a faszba ezekkel a hülye kérdésekkel, nem fogunk rá válaszolni, köcsög.
Lehet megnyugodni, egyik, az ATV hírműsorát néző (mazochista) olvasónk bizonyítékot szolgáltatott a párhuzamos világok létezésére. Az ATV egy olyan Magyarországról sugároz, ami egy visszafelé forgó olyan Földön található, amin a kontinensek fordítva helyezkednek el,…..
ovits 2013.07.18 17:03:07
@boszorkányság: basszus, ez kurva jó.
Rossz irányba forog a Föld az elején, majd amikor megjelenik a főcim már a jó irányba forog. Utána egyből a hír:
Orbán Viktor szerint az elmúlt 3 évben sikerült !megfordítani! a rossz folyamatokat...
Először fizetésük 10, majd a következő szezonban 25 százalékáról kell lemondania a Heti Hetes sztárjainak - tudta meg a Bors.A bulvárlap szerint mindenki elfogadta ezt a feltételt, sőt örültek, hogy a műsor végül mégis megmaradhatott. A Bors szerint Gálvölgyi,…..
   Mert nem olyan egyszerű ez a helyzet. A felszínen csak egy középgyenge szörnyrománcot lát a néző, de ez a sorozat, már ami a film verzióit illeti, velejéig romlott. Van itt minden, ami a jó ízlésű befogadót az öngyilkosság felé terelgeti, mind a technikai, mind…..
Szegény Kubica, vajon mi várja majd itt jövőre, ha visszajön? Akciót akarnak a fontos emberek, csak közben annyira öntözték a káposztát, hogy a kecske beledöglött. Vélemények az azonos című írásunkról...
ovits 2011.04.07 16:48:34
Sokan leírták már az ötleteiket, én is (legtöbbjük nem saját).

kedvezni kellene a kis és nagy csapatoknak is
-egymással versengő alkatrész beszállítók (karosszéria, fékek, motor, váltó, gumik, kers stb.), másik csapat is lehet a beszállító
-beszállító váltás lehetősége év közben
-az autóra (fejlesztés, üzemeltetés, fizetések) költhető keret maximalizálása, beszállító csapatoknak megnövelt keret

segíteni kellene az előzéseket is
-a maximális leszorítóerő nem lehet nagyobb, mint a kocsi súlya
-KERS, amiből 1 verseny alatt egy bizonyos maximális energiát lehetne kinyerni, a teljesítménye a csapat verseny előtti döntése, hogy hányszor és mennyi ideig használja a versenyzőé
-állítható szárnyak
-fordulatszám limit versenyen, előzéskor nincs limit

kevesebb kütyü az autóba
-passzív telemetria
-minimális rádióforgalom, csak rendkívüli helyzetekre + körönkénti információ, mint a táblán (pozíció, körszám, időköz előttelévőhz és mögöttelévőhöz képest)
-a kormányon a sok tekerentyű (fékerőelosztás szabályzó és egyebek) helyett csak pár lenne: boxutca limiter, limiter meghibásodás esetén (hogy bevánszorogjon a boxig), előzés gomb
-az előzés gomb nyomva tartva aktiválja a KERSt (ha van benne töltés és a kivett energia még nem érte el a limitet) a fordulatszám unlimitet, megdönti a szárnyat (vagy ezek közül/mellett azt, amit a csapat verseny előtt meghatároz)

egyéb
-a versenyre maximált üzemanyag mennyiség (úgy szabályozva, hogy a pilóták ne nyomkodják túlságosan felelőtlenül az előzés gombot)
-min 1 kerékcsere, de bármilyen keverékű lehet bármelyik használt gumi (csak, hogy legyen benne egy kis taktika is)
 A nyolcvanas évek egy itt feledett újabb tehetségtelen színésznő jelöltje ,aki miután több ilyen fiatal tehetséges díjra lett jelölve és egyet  kapott valószínűleg rossz ágyba feküdt. Köszöntjük tehát Kristy Swansont, aki nagy tehetségként indult majd igazi ZSfilm…..
Mesterséges szigetet építeni egyáltalán nem hangzik könnyűnek és úgy tűnik valóban nem az. Pontosabban olyat nem könnyű, amit néhány évtized, esetleg évszázad után nem búvárruhában és oxigénpalackkal kell megközelíteni. A mesterséges szigetekben különösen erős Dubai…..
A magyar billentyűzeten igen könnyen gépelhető nevű qwertzu vetett fel egy KRESZ kérdést. Szerintem 100-ból 99 autóvezető simán felgyorsít 90-re a település végét jelző tábla mellett elhaladva. De lehet, hogy mégsem ennyire egyértelmű a helyzet? Rendszeresen olvasom,…..
ovits 2010.10.21 15:32:01
@ovits: már válaszra se???

@dzsaszper @jelentéktelen alak
ovits 2010.10.21 16:04:00
@dzsaszper: kösz.

Szerintem a sima ltk. tábla olyan mintha az alá pedig oda biggyesztettek volna egy 50-es táblát. Mivel azt belevették a fő szabályba (26), ezért nincs ott.
ovits 2010.10.21 20:41:53
@jelentéktelen alak: kuszák a jognak az ösvényei: vagy az értelmezés rossz, vagy a szabály megfogalmazása;

(szerény véleményem szerint már csak azért is rossz a megfogalmazás, mert több féleképpen is lehet értelmezni)
Elég sokan lájkolják a csütörtöki Esti showdert, amiben Mónika és az ő utolsó show-ja volt, a youtube-os teljes verziót például már 24 ezren látták. A Bagi-Nacsa-Badár paródia elég jól sikerült, annak ellenére, hogy nem erre számítottam azután, hogy a Blikk szerint Mónika…..
ovits 2010.06.07 18:42:08
@zero: Én "néztem" már sötétítést végig. A tv a háttérben szólt, és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy egy ideje már nem szól...

Sőt, néha megnézem, hogy miért sötétítettek. Az pedig néhány perc is lehet, mert 1-2 percig az látható, hogy mettől meddig tart a sötétség. Utána pár percen keresztül pedig az, hogy miért kapták a büntit.