Regisztráció Blogot indítok
Adatok
room_101

0 bejegyzést írt és 1130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi években már mind szakmai, mind laikus körökben sikerült a közhelyességig túltárgyalni a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságát. A probléma okának kiadási oldalról az egyre növekvő élettartamot, bevételi oldalról a csökkenő termékenységet szokás megnevezni, mert ezek együttesen demográfiai…..
Ha van ország, amivel kapcsolatban sokszínűsége miatt nehéz általánosítani, az Svájc: több nyelv, több kultúra és akkor még nem beszéltünk a város-vidék, fiatal-idős különbségekről. Mégis akadnak olyan dolgok, melyeket Svájcba költözve vagy akár csak oda látogatva érdemes szem előtt tartanunk...
update: Köszönet mindenkinek, akik kulturáltan és érdemben szóltak hozzá a témához. A kommentelést sajnos éjfél tájban ki kellett kapcsolni, mert egyes kommentelők közt úgy elmérgesedett a "vita", hogy a durva, trágár, személyeskedő hozzászólások már méltatlanok voltak a témához és az egészségügyi…..
Ismerjük a kérdést, és persze tudjuk: azt akarják a munkáltatók hallani, hogy meg tudod oldani, van nagymama, van apja is a gyerekeknek, stb. Aztán ez vagy elég a győzelemhez, vagy nem. Tulajdonképpen lehetsz te akármilyen felkészült szakmailag, akármilyen kedves-rendes személyiség, akivel jól…..
Lassúhajtó csellengők. Gyárilag hiányzik belőlük a jobboldali (gáz)pedál. Zöld lámpánál is képtelenek időben és normálisan elindulni, akkor lapozgatják a gép kézikönyvét, hogy miként működik a sebességváltó, hogyan kell sebességfokozatba kapcsolni ezzel a szerkezettel. Amúgy pedig biztonsági (vagy…..
Kiberblog Meghackelték a FIDESZ-t? 2019.12.03 14:18:56
„Az Igazság Ligája” nevet használó szervezet (vagy személy) jelentkezett azzal, hogy meghackelte a FIDESZ-t és a megszerzett adatokat több újságírónak is továbbították, valamint ígérik, hogy a megszerzett adatokat fokozatosan nyilvánosságra fogják hozni...
room_101 2019.12.04 15:53:22
@MAXVAL bircaman közíró:
Mészáros Lölő a világodban tökéletesen megtestesíti a Nescafé 3 in 1 -t.

Cégtulaj, proletár, és kisember. Ráadásul menetel.
Ismét jót röhögtem.
A leggyakoribb szendvicsbe, pizzára kerülő sajt Magyarországon a trappista sajt. A magyar boltokban pár hetes trappisták és tovább érleltek is vannak. Szeretjük, ha lyukacsosak és a jó trappistának jellegzetes, kellemes kesernyés utóíze van. De melyik a legfinomabb? Nézzük, mi lett az országosan…..
A rothadó nyugat kapitalista árucikkeit kínálták a dollárboltok, ahová egy mezei halandó be sem tehette a lábát.  ..
Az alábbi cikket Alain de Botton -  "Why some countries are poor and others rich?" videója ihlette, a saját gondolataimmal kiegészítve itt-ott.. 196 ország található a Föld nevű bolygón.Közülük 25 nagyon gazdag, azaz az egy főre eső átlagos vagyon évente meghaladja a 100.000 USD-t.Sokkal több ország…..
Adott egy mindenféle felmérések szerint a világ élvonalába tartozó társadalom, ami az emberi jogok, a jólét és rengeteg egyéb tényező szempontjából a legjobb helyek közé számít. Mihez kezd egy ilyen ország a bevándorlókkal? A kérdés nyilván nem új, de egy sorozat most egészen érdekes megközelítésben…..
room_101 2019.11.06 10:06:46
@trabant: Nem kell adaptálni, a való életben 30 éve így élünk. Vannak a modernizálást, változást vágyók, és a minden változástól irtózók, akiket meg kell védeni.
Michael 2012-ben gondolt egyet, öt év után felmondott munkahelyén, kivett némi pénzt a számlájáról és finn barátnőjével együtt a skandináv országba költözött. Nagyon bejött neki, azóta is ott él, tapasztalatai pedig akár az oda vágyó magyar határátkelőknek is hasznosak lehetnek...
room_101 2019.10.04 15:34:04
Többször is töltöttem pár hetet Helsinkiben, informatikai tanfolyamokon az anyacégnél. Szerencsémre majdnem mindíg május-júniusban. Gyönyörű hely, és a finnek ilyenkor mosolygósak, kedvesek voltak. A távolsági buszon például mindenki köszönt a sofőrnek fel/leszálláskor.
Hétvégén viszont - drága és nehezen kapható alkohol ide vagy oda - eszméletlen mennyiségű részeg ember péntek, szombat este az utcákon a belvárosban.
Egyik hétvégén átruccantunk a szemközt 80 kilométerre lévő Tallinba. Háromféle átkelési lehetőség, leggyorsabb és legdrágább a szárnyashajó (kb másfél óra). Olcsóbb a katamarán hajó 3 óra menetidővel, és legolcsóbb a hagyományos hajó (5 óra). Mindhármon van bár, ami az induláskor kinyit, és az alkoholos italokat kb. az Alko üzlet árainak harmadáért, negyedéért adja. Van, aki csak azért megy a 2x5 órás hajóútra, hogy ezalatt kétszer berúghasson, közben kijózanodjon, és felpakoljon olcsó szeszből otthonra is. (Mi tényleg Tallint megnézni mentünk, így a katamaránon csak visszafelé csíptünk be kissé.)
Másik nagy élményem a tradicionális finn füstös szauna. A tóparti szaunaházban fatüzeléssel nagy sziklákat hevítenek fel, de a füst a házon keresztül annak tetejénél távozik. Így a szaunaházban minden kicsit kormos-pernyés lesz. Ha a kövek felmelegedtek, eloltják a tüzet, kiszellőztetnek, és jöhetnek a vendégek. Nagy hófehér törölközöt kaptunk, és vigyázni kellett, mert bármihez hozzáértem, kicsit kormos lettem. Kint a pihenőben volt egy sörrel, üdítővel feltöltött fosztogatható hűtőszekrény, és a 10-12 fokos tóban lehetett megmártózni (vagy a táposoknak langyos-hideg zuhany alatt). Utána még három napig éreztem magamon a bőrömből párolgó füstszagot zuhanyzáskor.
Nem rég zárult a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, ahol bárki betekintést nyerhetett abba, hogy hogyan készülnek az egyes termékek hazánkban. Első sorban az állatokról és a tartási körülményeikről lesz szó, akik bizony nem mások, mint termékek az iparban. Ugyan vannak…..
room_101 2019.10.03 16:50:11
@Sesquatch Hegyi:
A "kelts lelkiismeretfurdalást a közömbösekben" módszer minden változást kiharcolni akarónak kedvelt módszere. Csak néha visszaüt, ha felismerik, hogy manipuláció célpontjai lettek.
Az elmúlt években felerősödött a keresztény és a nemzeti értékek védelme, illetve ezek hangoztatása. A keresztény értékekről már elég sokszor írtam ITT. Többször keveredtem az interneten olyan csoportok oldalára, ahol ezen értékek miatt hangoskodtak, és mellüket verve védelmezték. Most a legutóbb…..
Sokan megtapasztalták már azok közül, akik rendszeresen sportolnak, hogy elég egy rövid kihagyás, és az izmok máris gyengülnek, a méretük pedig csökken. Igazságtalan, de sajnos tény, hogy rövidebb idő alatt lehet elveszíteni, mint felépíteni egy esztétikus, erős izomzatot. Jó hír viszont, hogy…..
Az emberek többsége szereti a meglepetéseket, pláne ha ezek kellemesek. Számos szolgálati nyugdíjas (illetve szolgálati járandóságban részesülő) egykori rendőr, vámos, bévés, tűzoltó és (talán) egykori titkosszolga azonban nem kellemes meglepetésben, hanem konkrétan pofáraesésben részesült, amikor a…..
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..
Hetente 150 perc mozgás javasolt, legalább 10 perces, vagy annál hosszabb időegységekben az egészség megőrzéséért. Néhány tanulmány szerint azonban önmagában még ez sem használ az ülőmunka káros hatásaival szemben...
room_101 2019.02.19 09:47:15
@Opi87: Szerintem cégtulajként többet ülsz a székeden, mint az éjjelnappali eladó, aki még többet is pakolászik, ami viszont fentiek szerint egészséges.
Választások éve lévén tudatom veletek, szavazataimmal semmiféleképpen nem fogom befolyásolni adófizetői jogaitokat. „Egy nyugger ne döntse már el mire költsék az adóforintjainkat” olvastam több helyen. Nem akarok „megvett” nyugger lenni, több, mint negyven ledolgozott munkaév után. Ebből több mint…..
Ma, néhány órával ezelőtt volt Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok, az NNI igazgatójának temetése. Az, hogy személyesen ismertem és évekig jó bajtársak, kollégák voltunk, magánügy. Miként talán az is az, hogy egyike volt azoknak a (becslésem szerint nem túl nagyszámú) felső rendőri vezetőknek,…..
Ha valamelyik áruházlánc kasszájához érek, sokszor az az első kérdés, hogy rendelkezem-e az általuk kibocsátott kártyával. Ilyenkor szerényen azt felelem, hogy én szegény vagyok, nekem nem telik ilyesmire. A pénztárosok okosabbja érti a poént és nevet, a csacsik csak bámulnak. Az ő kedvükért…..
Sokszor egy igazán eredményes, produktív nap és az időpocsékolás között egy óra a különbség – egy órával több alvás, egy órányi testmozgás, vagy egy órányi elmélyült munka, ezek mind pozitív hatással lehetnek életünkre...
room_101 2019.01.23 09:04:44
@láplidérc:
Ezért kell olyan foglalkozást választani, hogy legalább valamennyire szeresd, különben egész életedben ezzel szenvedhetsz.
Lazarbibi Stirlitz magnója 2019.01.17 22:47:54
A szovjet nép hősének szuper technikája Valószínűleg sokaknak beleégett az agyába a "Tavasz 17 pillanata" című sorozat zenéje még a hetvenes években. Foglalkoztak már eleget a filmmel, de egy valamivel itthon biztosan nem, a főhős kezében tartott kém magnetofonnal. Ennek a készüléknek külön…..