Regisztráció Blogot indítok
Adatok
O1V1

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kévés György, Ybl-díjas építész - akinek legismertebb alkotása az Orczy Fórum Városközpont - bepöccent Budapest városszerkezetére. Mint a Napi Gazdaság írja, "a főpolgármesternek, a kerületeknek és a gazdasági, valamint a fejlesztési minisztériumnak is eljuttatta a…..
O1V1 2011.01.22 09:25:33
@sétatér:
Koppenhágában is van pár panel.
Pont olyanok mint nálunk. Onnan vettük át a tervrajzokat. :-)
De csak komcsizzál nyugodtan tovább, igény szerint.
Manapság keményen kapja az áldást a Fidesz nyugdíjügyben. Magaslabda volt a téma akár jó a szándék, akár nem. Nem is olyan régen viszont teljesen fel voltak cserélődve a szerepek... Történt ugyanis hajdanán -még a Bajnai-kormány idején- hogy a Fidesz (egészen pontosan…..
Tisztelt Cím ! Egy biztos munkahelyet hagytam ott komoly referenciával, egy német-magyar vegyesvállalat szakmai kihívásokat támasztó projektvezetői pozíciójáért. A krach már a 3. héten beütött. Mint a logisztikai szakterületért egyetemlegesen felelős vezető, leparancsoltam a…..
O1V1 2010.10.10 21:08:05
@burleszk:

Egyébként, nem érdekelnek a bunyevácok.
Csak azt akarom megértetni, hogy nem emelhetünk ki egy társadalmi csoportot, jelen esetben az erdélyieket és nem "sztárolhatjuk" őket más csoportok figyelmen kívül hagyása nélkül. A többségi társadalomról nem is beszélve.
Úgy érzem most ez zajlik az országban, vagy legalább is ezt akarják letolni a torkunkon.
A felvidéki magyarok beilleszkedési problémáiról nem írt senki ezidáig. Lehet, hogy azért mert a vicces tájszólást leszámítva, észrevétlenek. Akiket és ismerek teljesen korrektek. De említhetném a volt jugoszláv utódállamokban élő magyar közösség tagjait, nem egyet ismerek közülük.
O1V1 2010.10.10 21:22:45
@burleszk:
Az én gyerekemet néha viszik, mivel olyan iskolába járatom, meg széles sáv is van otthon, úgy mind nálad. De ebben az országban mi vagyunk kevesebben, a többségnek ez nem természetes. A többségnek napi megélhetési problémái vannak, alapvető kulturális lemaradással rendelkezik, amit nem fogsz megoldani egy határon túli kirándulással. A győzik, mónika, egyéb keresztnév show-ra nem ez a hatékony válasz. Ne hogy azt hidd, hogy minden magyar diákot felhoz az iskola s fővárosba, a szülőnek meg nincs mindig rá pénze. Szerinted idén hány gyerek járt Pécsen a EKF program keretén belül?
O1V1 2010.10.10 21:27:59
@burleszk:

Ez most megfeneklett. Inkább megyek olvasni.

üdv
  Nem sokszor tud olyan képi világot produkálni a szokásos esti híradó, hogy el kelljen kapcsolnom. Valamelyik nap viszont, amikor kistotálban sugározták, amint egy póznához láncolt, a vöröslő iszapban csatakosra ázott, habzó szájjal vonyító-vergődő kutyát két ember…..
 Az MDF Facebook oldalán posztolták ki Szegő Péter írását, melynek a címe Zsidóként mért szavazok az MDF-re. A cikket nem olvastam el, és bevallom nincs is kedvem. Miért?Alapvetően zsidó vagyok, nem vallásos, de anyám zsidó, az egész családom akit ismerek zsidó, és valljuk…..
Praxis Cigányok a kórházban 2010.04.01 13:20:00
Kedves Praxis,végre egy hely, ahol kipanaszkodhatom magam. Azt hittem, az egészséghez való jog alkotmányos alapjog, de nem errefelé sajnos. Bár az eset tavaly 2008 decemberben történt, csak most írom meg, nem tudtam eddig a blogról, és sűrűn fohászkodom, hogy ne…..
Egy 28 éves, egyetemi hallgatóból politikussá avanzsált ősmagyarbolt-tulajdonos veszi a bátorságot, és a nemzet napján üvöltve lehazaárulózza az első szabadon választott miniszterelnököt. (Fotó: Szémann Tamás/Index) Szegedi Csanád március 15-ére emlékezve lehazaárulózta…..
Régi kérdés - hiszen régen a kérdések is jobbak voltak - hogy az Index szabadszájú, laza, fésületlen, kamaszos, vagy egyszerűen beteges, trágár férgek gyülekezete? Kicsit meg vagyok rendülve, mert éppen most bizonyosodott be, hogy az utóbbi. A kérdés a mocskos szájú címlapos…..
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
O1V1 2010.02.05 08:33:30
@jani130:

A 130 ugye nem az IQ-d ra való utalás.
Ilyen hülyeséget csak az mondhat aki a humán diplomája kiegészítéseként olvasott egy makroöko jegyzetet, de egyébként fogalma sincs a magyar vállalkozókról.
Adócsökkentés=Luxusterepjáró,anyunak plasztik,stb.

De ezzel a mi kis Vezérimitátorunk is tisztában van, csak hát mondani kell valamit a hívőknek.
Az egész évértékelés legalább olyan gyenge szeánsz mint amit Németh Sándor nyom a sajátjainak. Mondjuk ő minden héten nyomja ami azért komoly teljesítmény és legalább nem ártalmas az ország nagyobbik felére.
O1V1 2010.02.05 14:33:14
@Balchee74:
"Kósa: hát ő egy érdekes pali. És rengeteg esze van. Hülye lenne szembe menni OV-val az elsőségért (kicsit próbálta már)...Debrecenben gyakorlatilag folyamatosan pajzsra emelik (megjegyzem: meg is érdemli, nézzék meg azt a várost), és azért, hogy a nagy család ne taszítsa ki, mértani pontossággal maghatározott időnként kiáll a nép elé és mond pár ordító baromságot, amit maga sem hisz, tán szégyelli is, de ezt kéri a párt. Nem hülye a pali..."

Tényleg nem hülye, csak tipikus gerinctelen politikus. Mondhatnánk azt is, hogy ov-t utánozza.
Az ilyenektől kell hányni.
Más pártok színeiben is találunk hasonlókat, a nevek felsorolásával nem bibelődnék.
Régóta meggyőződésem, hogy az úgynevezett kiemelt politikusi beszédek túl-, pontosabban félreértékeltek a politikai kommentárokban. A szónoklatok kapcsán nyilatkozó elemzők általában ilyen fordulatokat használnak: megszólította a nyugdíjasokat, mobilizálta a törzsszavazókat,…..
A kormánypárt miniszterelnök jelöltje azon morfondírozik, hogy milyen ciki, hogy az apukája nem tud bizalommal az orvoshoz fordulni, attól fél, hogy hátrányos megkülönböztetés éri amiatt, hogy a fia az MSZP aktivistája. Az Orvoskamara elnöke visszakézből kikérte magának az…..
w Szabadíts meg a gonosztól 2010.01.29 07:00:00
S az aranyba vont ég alatt, - mert beköszönt az ünnep - a szabadság sétára megy. Hős népe ágat lenget, s ő kézenfogva vezeti szép gyermekét, a rendet. József Attila: Május Kísértet járja be Magyarországot, a szabadságot gyűlölő kísértet. Undorító eszmék szerelemgyermeke,…..
O1V1 2010.01.29 09:36:04
@kószák egyike:

"Ne csak nézz láss is!"

Nem akar látni, csak hinni.
Az egyszerűbb, az megy gondolkodás, mérlegelés nélkül is.
O1V1 2010.01.29 16:27:42
@Erdőtársulás:

Oké, lehet, hogy rosszul fogalmaztam.
Nem azzal van a bajom, hogy hajnalok hajnalán felkel és olvas, szélesíti a politikai látókörét. Számomra az a beteges, hogy amit elolvas azt egyből meg is fikázza 0 gondolkodást követően.
De persze teheti, jogában áll, a cikk is pont erről a jogról, lehetőségről szól.
Ha ezt végig gondolja valaki és megérti akkor nincs mit hozzátenni.

Szoktam olvasni Pilhált. Mert jól ír. Persze többnyire hülyeséget, mivel őt ezért fizetik, abban a lapban. Mesteri ahogy a sárgarígók nászától, három logikai lépcsővel el tud jutni odáig, hogy "Gyurcsány mondjon le".
Elovasom, de még soha nem éreztem arra késztetést, hogy bármelyik írásával kapcsolatban vitatkozak vele.
O1V1 2010.01.29 16:27:42
@Oreg:

Most akkor kinek tetszik szurkolni?
Ki kivel van ebben a sztoriban?
Nem értem.

Csak halkan jegyzem meg, lehet, hogy önt is balkáni suttyónak tartja az osztrák szomszédja.
Ez a mondat gondolom most felháborította.
Nem az a célom, hogy megsértsem vele, de gondolja végig mire vezetnek ezek az általánosítások.
(Köz)szempont Apa, kezdődik! 2010.01.27 18:43:00
Ó igen, kezdődik. Ismét eltelt négy év, és bármennyire is szeretnénk, ezt a 4. évet sem fogjuk megúszni: könyököt ki, kettesbe be, indul az idei kampányidőszak. Mondhatjuk, hogy ez a szükséges rossz, hisz a demokrácia egyik alapja, hogy lehessen választani, de hogy milyen a…..
O1V1 2010.01.28 10:19:16
@-=Z=-:

Köszönöm, ez új a számomra.

www.feherkocka.info/
O1V1 2010.01.28 10:57:30
@saci02:
Nem a képviselő helyek számáról szól a sztori.
Hanem a hatalomról és az azon keresztül megszerezhető gazdasági előnyökről.
A nagy pénzek soha sem a képviselői fizetésekből jöttek össze. Szerinted az első második vonalbeli politikusok ugyanolyan kamatfeltételekkel kapnak hitelt mint te? Hallottál az e -hitelről, meg a belőle megvásárolt nemzetgazdasági értékekről. Szerinted milyen eséllyel indulnak a különböző pályázatokon? A tanácsadói biznisz sem hoz rosszul a konyhára. Pont mindegy hányan meresztik a parlamentben. A törvényeket így is úgyis a maguk hasznának megfelelően fogják megalkotni.
Hagynak benne kiskaput kb 1-2 évre amit kihasználnak, ha elég szemfüles vagy akkor te is élhetsz vele, oszt mikor már sokan ismerik és kezd gáz lenni akkor bezárják.
Egyébként nem röhögnek rajtunk, mivel csak addig létezünk a számukra amíg a szavazatunkra vadásznak. Utána már nem érdekli őket, még annyira sem, hogy röhögjenek rajtad vagy rajtam. A legtöbb nem perverz módon gonosz, csak gyarló önző ember, akiben nem volt gátlás, hogy éljen a lehetőséggel. Az igazi nagy gond azokkal van akik küldetés tudatból vagy hatalomvágyból nyomják.
O1V1 2010.01.28 10:59:41
@kacsa666:

Cinikus, de okos.
Irigylem az ötletet. :-)
A héten nagyüzem van az Európai Parlamentben, most hallgatják meg a biztos-jelölteket. Kedden például a luxemburgi jelöltet, Viviane Reding asszonyt vizsgáztatták, aki a „jogérvényesülés, alapvető jogok és uniós polgárság” nevű területet kapta. A meghallgatás…..
O1V1 2010.01.13 15:45:09
@s_marcika: akkor lenne csak igazán nagy hangzavar, mint mikor a piacon összeugranak a kofák. Kiabálni nem kunszt, halkan, értelmesen beszélni az a nehéz. Ezen gondolkodj egy kicsit.