Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VinSpark

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Design Pumpa Piros-sárga-zöld 2010.10.13 22:24:00
Van a közlekedésnek egy fontos eleme, amit eddig igen keveset fejlesztettek. Ez nem más, mint a közlekedési lámpa. Pedig néhány viszonylag egyszerű és nem túl drága megoldással nagyban javulhatna a közlekedők biztonsága. Erre tett kísérletet Roberto Vackflores, enegiatakaréko s…..
A koreai designer, Jeonghwa Seo, az IM Masters Design Academy Eindhoven hallagtója, a vizsgamunka részeként tervezte meg és rakta össze a ripple effect tea table, azaz a hullámhatás tea-asztal elnevezésű tárgyat, amely némi politikai, de legalábbis társadalmi üzenetet hordoz...Tervező…..
VinSpark 2010.08.30 11:18:28
@kapujanincs: Ha a forrásban benne lett volna, akkor nyilván ide is bekerül, mert kivételesen ez nem olyan blog, hogy láttam egy képet és irtam hozzá pár sort :-)
De hogy válaszoljak a kérdéseidre: nem, nem - és ezt tetszölegesen kombinálhatod...
Állok rendelkezésedre, ha további kérdéseid volnának, örülök hogy igy érdeklödsz felölem, de mint már mondtam, nincs nálam esélyed, sorry!

@shg: Na ezért aztán tényleg nem itthonra való :-) Bár négy szintezőláb csodákra képes :-P
VinSpark 2010.08.31 10:03:28
@kapujanincs: Megnyugtatlak, nem onnan vettem. És az élcet értettem, de az egyértelmű generációs különbség miatt mégsem veszem természetesnek. Igen, maradi vagyok, mert csak olyan hangot engedek meg magamnak, amit szemtől-szembe is vállalnék.
Személyesen te sem engedted meg volna magadnak, ennyi. Üdv! :-)
Véleményvezér A Demszky-titok 2010.08.27 08:08:00
Demszky Gábor titka a gyakorlatilag megfoghatatlan és mérhetetlen teljesítményű főpolgármesteri tisztségben rejlik. (Fotó: Huszti István/Index) Demszky Gábor húsz éves főpolgármestersége most, hogy véget ér, egészen hihetetlennek tűnik. Úgy távozik, hogy még most sem tudni…..
Lehet, hogy életveszélyben van egy rakás jól képzett köztisztviselő? Akikért aggódunk, azok a "Parlagfűmentes Magyarországért" tárcaközi bizottság tagjai. Olvasónk, Márk és barátnője allergiások. A szomszédos önkormányzati bérházban a lakók buja…..
Christopher Daniel egy geomteriai problémát dolgozott át a bútortervezés formanyelvére. Az 59 elemből álló fotelt a Voronoi diagram inspirálta, aki véletlenül nem tudja, hogy az mi és mit eszik, az hajtás után pótolhatja. A kockából kibontható elemekben mágnes rejlik, ami nagyban…..
A Villa San Valentino megrendelője szerette volna egy tető alá összehozni a család három generációját. A koncept végül olyan hatékonynak bizonyult, hogy az egész épület egyetlen tető lett. A ház Stephan Unger, osztrák mérnök gondolatai alapján épült fel, további infó és…..
VinSpark 2010.06.04 12:36:53
@pumpa: Ez amúgy jellemző.... az olaszok a designban mindkét végletet tudják hozni, úgy látszik néha 2 in 1 is :-/
Alternatív felhasználás, 128. rész. A bűvész kezében is jól mutat. Egyébként ahogy az elején megpörgeti az iPadet, az pont az a mozdulat, ahogy én nyúltam a MacBook Air-hez annak idején...
VinSpark 2010.06.03 10:14:30
@TommyDaB1G: @Ana.Ge: @ady800: @gibson:
A félreértés elkerülése végett azt azért szeretném még hozzátenni, hogy még véletlenül sem a fiúkkal van bajom, sem a stílusukkal, a kezdeményezéssel pedig végleg nem.
Egyszerűen többet vártam a blogtól.
Elismerem, hogy a téma abból a szempontból nem hálás, hogy 2-3 nagyon profi blogból lehet csak táplálkozni. Illetve, ha véletlenül máshol bukan fel egy új infó, akkor ők azonnal beszipantják azt.
Azt azért mindenki érezheti, hogy mikor fordítanak több energiát a blogra, és mikor van meg csak a pár fordított és (rendben) vicces komment hozzáadásával készült napi kötelező 2-3 bejegyzés.
Tudom, hogy nem ebből élnek, és igazából hálás is vagyok hogy ők legalább vették a fáradtságot. Ezért köszönet is.
Többször én is jutottam olyan ponthoz, amikor el kellett döntenem, hogy most merre tovább. Mert van amit fél gőzzel nem lehet csinálni.
A helyzetre nyilván van sokféle megoldás, ezt valószínűleg ők tudják a legjobban.
Úgyhogy további sok sikert, nektek pedig kellemes időtöltést! :-)

Azt el kell ismernem, hogy tényleg nem vettem számításba, hogy valaki magyarul akarja/tudja olvasni a híreket - sorry :-)
A sógorok, közelebbről Markus Voglreiter designer nagyon szedi az ívet a tematikusan pimpelt házak terén. Egy '70-es években épült, salzburgi kégli esztétikai szétloccsantása révén jutott el a jelenlegi arculatig, ami túlságosan jól láthatóan egy autót formáz, ráadásul a…..
Ismét vendége volt Steve Jobs a Wall Street Journal D: All Things Digital konferenciának, amit idén már nyolcadszor rendeztek meg. Az Apple vezérét Walt Mossberg és Kara Swisher kérdezgette, a kínosabb kérdéseket általában kerülve.Lássunk néhány érzékeny területet, amit futólag…..
Julian Robin designer tervezte a Cub Lamp névre hallgató beltéri világító oblektumot, amely első ránézésre egyszerű fakockának tűnik. A kilógó vezeték azért sejtetni engedi, hogy valami történni fog, ha áramot kap, de az egyelnetesen megvilágított faerezet és a levélminta…..
Pünkösd hétfő van, nagy nehezen véget ért a tavaszi november, ragyog a nap, menjetek a szabadba: Budapesten például remek program csavarogni egyet az új főutcában, komolyan mondom, Európa bármelyik pontján megállná a helyét a Szabadság tér és a Kálvin tér közti két…..
VinSpark 2010.05.26 10:05:16
@soniq: Izlések és pofonok. Pofonokból mindkét kütyün van bőven, de nekem is inkább az Android a kézreállóbb. Persze gyorsan tegyük hozzá, hogy a gép sem mindegy. Próbáltam egy Tattoo-t, na az éppen tényleg nem kellene.
Tegnap a Google Chrome Team blogján bejelentették, hogy a Mac-es Chrome a bétaállapotból felnőtt a stabilan működő alkalmazások közé. Ez mindenképpen jó hír, hiszen a böngésző a legtöbbünk gépén a leggyakrabban használt, ezáltal a legkiborítóbb program, és sokan érzik…..
VinSpark 2010.05.26 09:37:04
@Hegyi Zsolt: +1
Szinte szóról szóra :-P
Most már szinte menetrendszerű, hogy az első szériákkal mindig valamilyen baj van, persze aki ebből arra következtet, hogy az inteles idők óta megbízhatatlanok a Macek, az téved: most egy negyedév alatt több gépet ad el az Apple, mint a PowerPC-s időkben egy teljes év alatt, a…..
VinSpark 2010.05.25 12:50:02
@Enrico Palazzo: Mondjuk MCS a kommentelőket is szokta erősíteni :-)

Az utolsó bejegyzéseddel teljesen egyetértek.
Még éppen nem szégyenlem, hogy van ilyen-olyan Apple termékem, de lassan beszerzek hozzájuk egy nem vagyok "wannabe mekbuzi" polót :-/
Nem először csinálta már ezt velem, ezért most nyomtam néhány screenshotot, hogy lássátok, mire számíthattok, ha nem vigyáztok: épp a legnagyobb jóindulattal mutogattam Dóra fotóit egy ismerősömnek, amikor valahonnan előbukkant a billentyűzet, és elfoglalta a képernyő…..
Új rovat indul az Appleblogon: a havi rendszerességgel jelentkező posztokban i-Doki, az ország egyik legismertebb Apple-szerelője ad majd tippeket, tanácsokat arra, hogyan hozzuk ki a maximumot gépünkből, egyúttal néhány izgalmas sztorin keresztül megtudhatjuk azt is, hogy milyen…..
VinSpark 2010.05.23 18:13:07
@landilevente: De-de. Fel is hivtam minden ismerösömet, hogy megosszam velük :-P Azóta a anyám sem a Velvetet nézi, hanem a Appleblogot...
Több mint 18 év telt el azóta, hogy az Autodesk kiadta az AutoCAD utolsó Mac-kompatibilis verzióját. 18 év! Akkoriban kezdődött az Apple hosszú ideig tartó mélyrepülése, aminek csak Steve Jobs visszatérése vetett véget a kilencvenes évek végén. A folyamatos erősödés ellenére…..
Appleblog Drága-e az új MacBook 2010.05.19 15:56:00
Tegnap jelent meg az új gép, és a kommentekben egyből felmerült, hogy nem éri meg az Apple legolcsóbb laptopja, túl drága, szar, szar, szar. Ezer dollárért sokkal jobban felszerelt gépeket lehet vásárolni, írták néhányan, a MacBook a frissítés ellenére is korszerűtlen és…..
VinSpark 2010.05.20 10:58:18
@acsa77: Igazából csak arra gondoltam, hogy lehet hogy az USA-ban nem drága, de itthon nagyon is, és az itt olvasgató emberek zömének mégiscsak ez számít.
Persze, hogy sok kézenfekvő oka van, hogy arányában is drágább itthon a konkurenseknél, de hogy ennyivel, az már túlzás. Még azt sem tudom elfogadni, hogy mert itthon megveszik ennyiért... mert veszik veszik, de azért nem mint a cukrot.

@amodent: Részben igazad van, de az alapvető kérdés még mindig az, hogy drága-e? Nyilván lesz aki meg fogja venni. Mindenesetre én úgy gondolkodom, ha van pénzem, akkor kicsivel többért veszek egy MB Pro-t, ha meg nincs rá ennyim, akkor a feléért is lehet használható gépet venni. Ráadásul most is az jön elő, hogy az óceán túlpartján nem ilyen az arány és ott már nem is ez a kérdés vetődik fel :-P Úgyhogy ott csak az a kérdés hogy hozzá tesz-e valaki plusz 200 dollárt, vagy sem.
Van is egy olyan érzésem, hogy ez inkább azért kellett, hogy valaki ne a 800 dollárost Dell-t válassza, aztán ha már ott van a boltba, akkor már megveszi a Pro-t.
Az amerikai Mac-eladások 39 százalékkal nőttek idén áprilisban az előző év azonos időszakához képest, legalábbis ezt mutatták a Piper Jaffray NPD-n alapuló számai.A statisztikák szerint a negyedik hónap valami felháborítóan jól sikerült az Apple-nek, hiszen a 39 százalékos…..
VinSpark 2010.05.18 10:07:23
@zila: +1

A boltokról pedig csak annyit, hogy az iStyleban találkoztam a legtöbbször hozzá nem értő eladókkal - lehet hogy csak nekem nem volt szerencsém velük.
Az xms korrekt végül a legtöbb dolgott náluk vettem, hiába van a legmesszebb tőlem, de hogy kicsit személyeskedő legyek néha Handrás humorát nehéz elviselni - bocsi :-)
Van mit javítani a vietnami Apple-részleg munkáján, ugyanis mostanában rendszeresen onnan szivárognak ki a titkok. Legutóbb a negyedik generációs iPhone-ról láthattunk néhány fotót, most meg a frissített MacBookról került napvilágra néhány részlet. Például a készülék…..
VinSpark 2010.05.16 21:45:11
Ezzel a poszttal adósok vagyunk már egy ideje,ugyanis eddig nem írtuk le részletesen, hogyan is működik a multitasking az  iPhone OS 4.0-ban. Hallottunk olyan kifejezéseket, hogy Task Completion meg Fast App Switching, ideje végigvenni, mit is jelentenek ezek.Alapesetben, ha egy…..
VinSpark 2010.04.21 22:37:30
@landilevente: Lehet hogy én nőttem fel túl nagy szabadságban, de szeretem én eldönteni, hogy milyen programokat használok. Ha valaki erre sem veszi a fáradtságot, akkor magára vessen.
Eddig senki nem döntötte el helyettünk, hogy mi a jó program, de valahogy mégis kialakult. Hiszek a versenyben.
Az eredeti multitaskingot már okos emberek jól kitalálták, és már sokkal, de sokkal gyengébb hardveren is jól müködött/müködik.
Persze nem mondom, hogy ez a korábbi iPhone OS-hez képest nem fejlödés - de ugyebár a felhasználói élményen kivül volt és van is még hova.
Mondhatok bármit is, az eladások nem engem igazolnak, a népnek tényleg az kell, hogy megmondják nekik mi a jó. Csak könyörgöm ne hivjuk multitaskingnak. Legyen inkább sometasking, vagy stevetasking.
VinSpark 2010.04.22 09:13:02
@kismajom2: Köszi a személyeskedő hozzászólást! ;-)

Ha a múltban lévő dolgok többet tudnak, akkor tényleg oda kell mennem. Egyébként igazad van, már többször bebizonyosodott, hogy csak nekem nem tetszenek ezek az összehegesztett dolgok, ha van már szép megoldás is rá.
Azért szerintem ciki, hogy egy 40e-s Nokia ezt különbül oldja meg, valószínűleg ott programozók találják ki és nem stratégiai vezetők.
Eddig is sok apró bosszantó dolog volt a 3GS-mel, de ezzel együtt és egy kölcsönkapott Desire-ral engem a váltásról győztek meg.
Ez van ha az elsőre magasra állított lécet, következőre már nem tudják átugrani. Most az egészből egy maximumra állított pénzszivattyút látok. Steve sikeresen tanult Billtől :-(
VinSpark 2010.04.22 14:23:44
@landilevente: Örülök és te pedig még jobban örülj, hogyha neked semmi gondod a Mac OS-sel, vagy iPhone OS-sel.
Vagyunk páran, aki az első örömmámorból már fel kellett ócsudnunk és bizony mindkét irányból jókora pofonokat kaptunk. Ma már nem érzem azt a hatalmas előnyt, ami mondjuk két-három évvel ezelőtt megvolt.
Most lehet megkövezni, de ma már a drága gépemnek annyi maradt az előnye, hogy csendes és jól néz ki. És ez nem sok.
A szifonom pedig már rég alulmaradt. A mostani fejlesztések, csak a kellemetlen lemaradásokat pótolják. Van pár olyan mobilra szánt operációs rendszer, amely valódi multitaskingot tud felmutatni.

Szóval jó ha ti tudtok lelkesedni még, én már nem! És vagyunk így már páran...
Magyar idő szerint csütörtök este az Apple bemutatta az iPhone OS 4.0-át. A rendszer a Flasht leszámítva már szinte mindent tud, amit a kritikusok elvártak tőle. És mivel a Flasht egyik mobil sem tudja normálisan megjeleníteni, szinte támadhatatlanná vált a rendszer. De vegyük…..
Az Apple első mobiljából még több funkció hiányzott, mint amennyi benne volt, ezzel együtt sikeres lett, és így utólag nyugodtan kimondhatjuk: megújította a mobilipart. A 3G-s készülék hardvere aztán már jóval közelebb állt az aktuális csúcsmobilokéhoz, a 3.0-ás szoftver meg…..
Az Apple az elmúlt hetekben eltávolított több mint ötezer alkalmazást, amin bikinis lányok fotóit lehetett nézegetni, de kitiltás járt azért is, ha a szexuális utalás verbálisan történt. Igaz, az Adult Sex Life és a Playboy még mindig fent van az AppStore-ban, Hefner már biztos…..
VinSpark 2010.03.05 10:33:46
@vermedve: iPhone-ról váltottál? Melyikről? A különböző oldalakon olvasható Nexus fikázások szerinted mennyire állják meg a helyüket?
VinSpark 2010.03.05 10:56:48
@vermedve: Köszi szépen. Még egy hülye kérdés, ha lehet!?

Céges Nokiám valahogy jobban birja ha HSDPA-val kapcsolódik a netre. WiFi-vel harmad annyi idő alatt lemeriti a telefont és melegszik is rendesen, de a Nokia szerint ez normális :-o
Ilyesmit nem tapasztaltál Nexussal?
Milyen gyakran használ HSDPA-t WiFi helyett? Jeleröségtől függetlenül produkálja?

Na ez többi is lett mint egy kérdés ;-) Előre is köszi!
VinSpark 2010.03.05 12:11:04
@vermedve: Köszi... ennyi még belefér :-)
Mindenki dobja el, ami a keze ügyében van, álljon fel, tegye a kezét a szívére, a másikkal tisztelegjen, majd üljön le és sírja el magát: úgy néz ki, hogy az Android elkezdett az iPhone nyakára mászni. Nem nagyon, de elkezdett. Ennyire: Jól látható, hogy az Apple mobilja…..