Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hááááát

0 bejegyzést írt és 799 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt-kor Tudta-e, hogy...? 2014.01.06 15:54:17
A második világháború európai hadszínterén a szövetséges hatalmak közül a Vörös Hadsereg volt a legsikeresebb szárazföldi hadsereg, elpusztítván a háborúban bevetett német haderő 75-80 százalékát. Benito Mussolini napi 18 órát dolgozott, és minden reggel egy…..
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!    Délkelet-Magyarországon, egy állásinterjún történt: tíz embert hívtak be egyszerre egy pékáru üzletvezetői és -eladói állásra. A hirdetésben feltételként szerepelt az idegennyelvtudás. Először egy kétoldalas tesztet kellett…..
Talán még emlékeztek, a múltkor írtam arról a bécsi konferenciáról, melyen volt szerencsém meghívottként részt venni. A beszélgetés akkor a határ menti együttműködésről, a munkaerőpiacokról, munkaerő-vándorlás aktuális kérdéseiről szólt. Megígértem, hogy az akkori…..
Sokszor felmerült már itt a blogon is, hogy a nagy multicégeknél is egyre inkább dívik az ajánlások rendszere, azaz hogy a munkavállaló ajánlja egy külsős jelentkező ismerősét adott munkára. Ez egyike azon dolgoknak, amiket Magyarországon nem szokás szeretni, bár szerintem…..
Egy újabb remek projekt került fel a listánkra a 40 cm-es kilátó, a kutyafitnesz, a Világörökségi Kapuzat, a fatuskók és a besencei teniszpálya mellé. A Brandhouse kft. "Az Alföld legnagyobb szánkódombja" címmel pályázott az Új Széchényi Tervben, 3 hónap…..
Orbán jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol erről a zárt kapus meccsről, nyilatkozza a sajtófőnöke, Havasi Bertalan. Mert gondolni azért gondol ám Orbán is, egyelőre nincs ő még annyira lepusztulva, hogy ne legyenek gondolatai, s mondjuk Eduardo Rosa Florest…..
A medián októberi felmérése egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor legerősebb baloldali kihívója Bajnai Gordon lehet a 2014-es választásokon. Amennyiben az Együtt 2014 mozgalomnak sikerül egy táborba felsorakoztatnia az Mszp és az LMP híveit, valamint a bizonytalanok táborából is…..
Az ünnepek olyanok, mint a megfázás: hosszú és általában szenvedéssel jár, de legalább nem kell dolgozni menni és lelkiismeret-furdalás nélkül lehet pálinkát vedelni. Amellett pedig, hogy valójában végigunatkozzuk a napot ahelyett, hogy élveznénk a szabadságot, ráadásul…..
hááááát 2012.11.05 14:37:38
@roli101: Menj vissza István korába földművesnek és megbeszéljük , mennyire volt jó arc.
Mert a nép újra vért akar. Vért, bosszút, vendettát. Egyetlen a mentségük most: ezúttal magyart akarnak ölni, így legalább a rasszista bélyeget lemoshatják magukról. Bár nem is tudom, melyik jobb. Faji alapon, vagy csak a gyilkosság kedvéért ölni, öletni? Sima rasszistából…..
Határátkelő Is real 2012.10.31 06:59:00
Mindenkinek van véleménye róla, de kevesen ismerik. Bár ezt elég sok mindenről elmondhatjuk, ebben az esetben Izraelről van szó. Éva posztjából (eddigi két írása itt és itt olvasható) kiderül, hogy egy átlaglakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges, a 3…..
Cigányvadászat-per 131.850 forint 2012.10.28 18:19:34
„Gyere – int a rendőr – semmi baj nem lesz”. Kissé riadt a finom vonású, fekete hajú copfos, kiskamasznak látszó tizennyolc éves lány. A rendőrség „előállította”, átadják a bíróságnak, a szünetben még a vécéhez is elkísérik, azután felszívódnak, nem várják…..
A magyar kajak-kenu szövetség mintegy 42 millió forintot kér Janics Natasáért, azért, hogy a sportolónak ne kelljen 2 évet kihagynia. Korábban már felmerült olimpiai életjáradékának elvétele, és Szeged is bekeményített volna, de végül ott megegyeztek. Lehet, hogy van érve és…..
Jó egy éve, hogy a Tigázról elindultak a történetek, hogyan szerelik le kamu szövegekkel a gázórákat, hogy aztán lopással vádolják meg a fogyasztókat súlyos százezres bírsággal egyetemben. Ezt a "városi legendát" azóta nekünk is megerősítették  egy konkrét példával,…..
Ejnye no, ez a huncut Merkel... Valami furmányos női praktikával igazságszérumot csempészhetett szeretett miniszterelnök urunk italába a csütörtöki berlini találkozón. Másra nem tudok gondolni Orbán Viktor szokatlanul nyers és meglepően, sőt: már-már megdöbbentően őszinte…..
hááááát 2012.10.12 14:35:45
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Jaj közben nem volt válság a világon, a legtöbb devizahiteles ekkor keletkezet a kormány felhívására (csak akkor még ki tudták fizetni az emberek), és még sorolhatnám mennyi jó dolgot tett az akkori kormány, amit a ballib kormány persze folytatott, és ugye bele is tört a bícskája.Nem tünt fel hogy év elején mindig szép és jóról beszélnek oszt év végén meg juj kiigazitás kell, meg új adó. Margit normális?????
Paranoid Android Színváltók 2012.09.21 11:53:14
Voltak olyan kétnemzetiségű magyarországi falvak a hetvenes évek elején, amelyekben az idő tájt kötötték az első olyan házasságokat, ahol a felek etnikai hovatartozása nem volt azonos. Természetesen az ilyenkor elengedhetetlen tömegbunyók és bicskázások kíséretében. Az ilyen…..
Szamárpad Meghal az OKJ is 2012.09.20 13:12:27
A felsőoktatás után úgy tűnik, most az OKJ-t nyírja ki a kormány. Drasztikusan csökkentik a képzések számát, az indoklás szerint sok az átfedés az egyes tanfolyamok anyaga között, ezért sokat összevontak, így elvileg több munkakörben is el lehet majd helyezkedni egy-egy OKJ-s bizonyítvánnyal. Az…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
hááááát 2012.08.27 12:00:09
Hát nálunk a Hr-es egy tündér. Jól nézz ki , ki van festve a körme és néha affektál. Ellenben a 100 önéletrajzból kb. 30-at továbbit (kb ennyi is felel meg a kiírásnak). 2009-ben felhívott, bementem. Leültetett és bejött egy mérnők és a gyártás vezetője. Technikusnak jelentkeztem. Megkértek mondjam el mivel foglalkoztam idáig és elém tettek egy készüléket, hogy mi az amit felismerek, hogyan is müködhet. Kb fél órát beszélgettünk, amikor a mérnők megkért meséljem el mire vagyok büszke az elmúlt 13 évemből. Elöször köpni-nyelni nem tudtam, majd egy pár másodperc múlva válaszoltam. Felállt és annyit mondott kell. Hr-es mosolyogva kérdezett a család és magánéleti helyzetemről, de semmi olyat ami bántó vagy faggató lenne. Fizetés igény, stb. Megköszönte és elváltunk. 2 hét múlva felhívott és közölte sajnálkozva a bérigényem 90%-át tudják adni, de biztosan űállítja ha megállom a helyem megkapom amit kértem.(3 év alatt a duplája a bérem, de bizonyítani kellett). Mondtam igen, és elsején kezdtem. Azóta érzem erre születni kell . Azt látom, hogy a cégnél dolgozó emberek csak segítséget kapnak tőle, mint pl:-Adózás, gyermekáldással kapcsolatos űgyintézés, tanulmányok, szabadságok rendezése. Lehet elfogult vagyok, de simán nálam az etalon. Ami még érdekes számomra, mindenkinek nyomon kőveti az életét valamilyen színten pedig ez nem lehet könnyű (80 fős cég). Azóta volt hogy interjúztattunk együtt, és némelyik munkavállalónak kéne elgondolkoznia, esetleg körbenézni a piacon mielőtt örült összegeket dobál.
Ahogy az élet minden területe, a filmek is hemzsegnek a jobbnál jobb és a Világért egyre többet tevő informatikusoktól. Ebben a posztban megnézünk 10 meghatározó IT-st, akik attól függetlenül, hogy a jó, vagy a rossz oldalon állnak, nagyon jól értenek a számítógép…..
hááááát 2012.08.16 07:34:57
Sziasztok!   Az a helyzet, hogy igazából nincs nagy problémám a munkahelyemmel, normális munkatársak, normális vezetőség, amennyire ez lehetséges, nem akarnak kirúgni sem, nem terrorizálnak bennünket. Ellenben most, az Olimpia alatt megszaporodtak a leb..ások, a kisebb…..
Gyakori a bulvárújságoknál, hogy úgy próbálják eladni magukat mintha érdekelné őket az ember véleménye. Az igényesebb termékek tényleg kimennek az utcára, lefotóznak pár embert, majd írnak belőle valamit. Az igánytelenebbek, mint a Metropol, fogják és ugyanazokat a képeket…..
Subba Facebook: Balhé 2012.07.17 10:42:00
Ez volt már? Klasszik cicaharc, acsarkodó rajongókkal, akik pont annyit tudnak a világról, hogy belemennek egy internetes vitába, ezek bármibe, hogy még verekednek is a való életben, ráadásul a kommentek között a tulajdonos is megjelenik.  …..
hááááát 2012.07.17 15:36:15
@ethan blow: egy hét 168 óra! Tanuljuk meg, hogy ilyenkor van 2-3 évük amig hívják őket, aztán sehol nem lesznek jelen, max a kispolgári életben. Nem azt mondom ez helyes, de ilyen esetben igen is az apa vegye át a dolgokat, hisz addig a másik szülő megteremthet olyan egzisztenciát a semmiből, ami "heti 200 óra" munkából más soha a büdös életben.
Üdvözletem! A következő a "történetem", amelyben a segítséget kérek: 2001. őszén kaptam állást egy szakiskolában, mint szakoktató, természetesen határozott idejű szerződéssel, az ehhez szükség végzettségem meg volt (szakközép iskola). Később az évek folyamán…..