Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b.istvan

7 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdeményezésünk - úgy látszik - mgmozgatta az országot, autóst, motorost egyaránt. Innentől kezdve nincs megállás, ezt végig kell és végig is fogjuk csinálni. Ha kell vért szívunk, ha kell intézünk, de nem adjuk fel. Most, hogy az X-edik nagyhatalom, a média is felkapta az…..
b.istvan 2011.01.08 10:50:35
@ommm: valódi motorosok nem nézik ki a kis köbcentiseket. simán beálltunk túrázni a 110lovas CBRemmel szerpentinen a robogósokkal.

nem a nyugati téren magamutogatók a motoros társadalom krémje,még ha nem is nagyon ismertek nivósabbat.
Vagy épp több van neki? Nézőpont kérdése. Ez egyaránt vonatkozik a nyereményre, az inkriminált cikk szerőjére és a feladványra is. Nézzük. A nyeremény egy Yamaha csomag, Rossival: Yamaha Rossi kép + egérpad + R1 füzet + 2 féle könyv. A szerző Koncz János. A kérdés: Melyik…..
Nincs az a jármű, ahol maradéktalanul elfér minden, amit nyaralni vinne a család. A Bburago play set legalább részben megoldhatja a problémát: nem csak az autó fér bele a kompakt csomagba, de egy komplett utcakép is, autómosóval, benzinkúttal, felfestésekkel. Így könnyű…..
b.istvan 2010.12.11 20:41:06
GTI. Vajon melyik típus ugrik be AZONNAL, ha ezt a három betűt látják? Bizony, a Volkswagen ikont alkotott, egy egész kategóriát, még akkor is, ha tudjuk, hogy nem ők voltak az elsők. De nincs mit tenni, a Golf I GTI egyszerűen olyan mestermű volt, mellyel az akkori konkurensek nem…..
b.istvan 2010.12.11 20:20:40
b.istvan 2010.12.11 20:27:06
Nem mondanám, hogy Valentino Rossi rendelkezne a néhai Gyurcsók mester hihetetlen tudásával, és a távolból operálná a rákot televízión keresztül, viszont szakértelme a motorkerékpárok terelgetésében kétségbevonhatatlan. Yamahás korszakának méltó emléke ez az olajnyomat,…..
b.istvan 2010.12.11 20:10:29
16
Persze, tudjuk, hogy megőrülsz a repi-ajándékokért, de erre a posztra biztos nem egy újabb töltőtoll reményében kattintottál, hanem a cím miatt. Angéla szépségének többen is a csodájára járnak az Index házban, azonban a mai napig kollégám, a végtelenségig romlott, az…..
b.istvan 2010.12.11 20:02:17
hid
b.istvan 2010.12.11 20:04:28
Igen, ez már az utolsó Yamaha csomagok egyike. Úgy látszik, Rossit soha nem lehet megunni. Ha vinnél egyet a szomszédnak is, itt a lehetőség! A kérdés: Milyen hangot ad Csikós Zsolt Yamahája, ha kihagy egy henger?..
b.istvan 2010.12.11 19:20:34
Van egy elég gyakran használt mondás a szerkesztőségben. A kifogás olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra. Na most, a Kifogásgyártás Kiszel Tündéért emlékverseny örökös bajnoka Zirig Árpád, akire annyiszor zúdította rá Winkler Robi a fenti…..
b.istvan 2010.12.11 18:53:58
Tikkasztó meleg vagy szakdó eső? Ismét kiszorult az árnyékból a pályanapon és perzsel a nap vagy csak a közértbe ugrana le egy üveg Chirazért, de ömlik a víz az égből? Legyen stílusos! Ezzel a maximéretű Nissan GTR ernyővel akár az is lehet. Angéla ugyan nem jár hozzá, de…..
b.istvan 2010.12.11 14:42:25
Sál és fa pendrive együtt? És még egy barna póló is? Igen, kicsit furcsa párosítás, de ha egyszer ezt hozta a hiéna...  Íme a kérdés: A totalcar vidámparki mulatozása alkalmával melyik volt az a rettenetes szerkezet, amelyire csak Tom és én merészkedtünk fel? ..
b.istvan 2010.12.11 12:52:05
Hiéna barátunk is felüvölt, ha meghallja a vörös csoda rekedt hangját. Az Enzo már nem fiatal, de még mindig a maranellói istálló megkérdőjelezhetetlen királya.   A legjobb géneket hordozza: középen hordja hatliteres V12-es motorját, a váza karbon, akár a legnemesebb…..
b.istvan 2010.12.11 12:32:08
Azaz ló és lovasa. Találó kifejezés, ráadásul japánul még a sóskaleves is úgy hangzik, mint valami nagyon veszélyes fegyveres mozgalom, az pedig, hogy ló és lovasa egyszerűen nem lehet rossz. Ahogy az MX-5 sem az, bármennyire is szeretik nyelvükre venni a lóerőmániások, itt…..
b.istvan 2010.12.11 11:51:25
Imádom Árpádot, egy jóravaló kedves pozőr, akinek a munkához elengedhetetlenül szükséges két Firefox tab mellett legkevesebb húsz-harminc motorépítő, croppoló, choppoló weboldal van megnyitva, amikről zavartan kattint odébb, ha észreveszi, hogy valaki megállt mögötte. Néha…..
b.istvan 2010.12.11 11:12:26
Hopp, megint itt egy tuti, prémium külső-belső mosás, melyet a Hiéna kacagva kapott fel az EZ Washnál. Ha nincs kedve a téli mocsokban bajlódni az autó tisztításával, de már sajnálja szegényt, nyugodtan bízza rájuk. A feladat egyszerű lesz: Keresse meg a legközelebbi,…..
A nagy autószalonokon a kiállított kocsikhoz gyönyörű hoszteszeket is állítanak. A figyelmük felkeltésének egyik módja, hogy kérdezünk tőlük. Bandinak ennyire futotta: – Mit is mutat pontosan a Power Reserve műszer? Sajnos a választ nem tudta megmondani a kiválasztott…..
Kínai gyártmány, japán minőség. Azt hiszek, nem létezik? Pedig de, csak ügyesen, alaposan definiálni kell a megrendelést. Igaz, a kultikus MX-5-öt még nem Kínában gyártják, de ez a szépen kidolgozott, mondhatni félprofi modell megéri a pénzét. Persze a Hiéna ingyen adja, elég…..
A Genesis Coupe alapjaiban rengette meg az amerikai piacot. Ilyen egyszerűen történt minden, az első mondat nem hazudik. Hátsókerekes, jól néz ki, és két motorja közül a gyengébbik is 210 lóerős. A 3.8 V6 pedig 306. Sperrdifi, kupéforma és bazári ár (odaát). A Hyundai…..
Külsőleg nagyjából késznek gondoljuk a házat, közben folyamatosan finomítottuk a földszinti, emeleti alaprajzokat:Továbbra is az a cél, hogy kedvező statika mellett tágas tereket kapjunk. Építész barátaink tanácsára néhány évnyi minőségi építész folyóiratot…..
Hogy kell megfogni a költségeket? Sok helyen lehet, én abból írok le párat, ami a tartószerkezethez kapcsolódik. A kedvezőtlen statikai váz mindenképp drágítja az épületet. Itt nincs olyan, hogy majd olcsó csempét választunk, vagy majd félbehagyjuk a szükséges…..
Az épület külső megjelenése fontos számunkra, ezért készítettem néhány látványtervet, hogyan kell elképzelni az épület tömegarányait.Érdekes módon a szimmetrikus szebb és olcsóbb is egyben.A tető egyébként disze lehet az épületnek. Összességében a legolcsóbb, és…..
Ideje ötletelünk, kb mit is szeretnénk. megfogalmaztuk a vágyakat:Szeretnénk, ha az utcáról a kertbe nem lehetne belátni.2 autónak hely a pincében. A ház homlokzatát nem akarom tönkretenni lejáróval, így oldalról menjen le a rámpa.Szépek a mediterrán stílusú házak, de…..
Elmúlt hetek munkája meghozta gyümölcsét. Ellátok az utcától a hátsó kerítésig!!Mérnök vagyok, rögtön mérni akarok. Hmm, kellemes 23méteres utcafront.34,4m hosszában. Igen,nagyjából kijön a telekkönyvi 792nm.Viszont dráma van, szinteztem kicsit,és nem hittem a méréseimnek.…..
No,tehát ott tartunk,hogy vettük egy telket burjánzó növényzettel.1-2 hét alatt leszedtük a szőlőt a fa tetejéről. Elbontottuk a lugasokat, a vasbeton oszlopokat összehordtuk, még jó lesz úsztatott betonnak. Sajnos a faház faanyaga félig elpenészedett, így ebből sem lesz…..
2008. őszén úgy döntöttünk párommal, hogy elég volt a 11. kerülti lakóparkból, és 20km-es körzetben saját házat szeretnénk. Édesapámnak volt bőven kivitelező tapasztalata, én pedig építőmérnök vagyok, így folyamatosan mások házát terveztem, művezettem. Feleségem pedig…..