Regisztráció Blogot indítok
Adatok
timarg

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Crumbs Of Time Börzsöny télen 2018.01.20 08:55:25
Az új évet szerettük volna egy kisebb túrával kezdeni, ezért elterveztük, hogy a Börzsönyt célozzuk be. Folyamatosan figyeltem az időjárás jelentést, hogy érkezik-e hó a túra előtt, mert azért valljuk be, hogy a havas téli túra az igazi! A Nagy-Hideg hegyi turistaház webkameráját is meg-meg…..
Sorsdöntő napok jöhetnek. Barroso levele után nem tűnik légből kapott feltételezésnek, hogy az ország minden bizonnyal nem kap pénzügyi segítséget, ha a rohamtempóra kapcsolt parlamenti többség megszavazza azt a két törvényjavaslatot, amelynek visszavonását az EU a…..
Magyarország leghosszabb barlangja mostantól Budapest alatt!!! Vasárnap délután megtalálták az összeköttetést a Pál-völgyi-Mátyás-hegyi és a Harcsaszájú-Hideg-lyuk barlang-rendszerek között. Az így létrejött, - még nem hivatalosan elnevezett - Szép-völgyi-barlang-rendszer…..
timarg 2011.12.12 13:43:51
Slovensko, do toho! Lúzernagyi 2011.12.08 04:02:00
Választások lesznek Szlovákiában? Levették Bayer Zsolt kocsijáról a szlovák rendszámtáblát? Magyarország a bóvli kategóriába került, oda, ahova már legalább egy évtizede tartozik, de a Pártsajtó hiszterizálja a hangulatot és az országot áldozati szerepben…..
 Az alábbi, 2011 október 28-án kelt nyílt levelet eddig 6451 európai tudós és kutató írta alá. OPEN LETTER Making research work: SSH challenges for Framework Programme Horizon 2020 & beyond"Understanding Europe in a global context - transitions towards innovative…..
A Fidesz névváltoztatgatásai, szimbolikus baszakodásait nagyrészt figyelmen kívül szoktuk hagyni, hiszen legtöbbször ők is csak fogják a fejüket, ennyire hülyék nem lehetünk. De most eljött az idő amikor azt kell mondani, foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat! A…..
Örülünk, Vincent? Orbán után 2011.10.14 22:35:00
 Caveat:  Az Olvasó az alábbi rövid írás minden egyes mondata elé képzelje oda a "szerintem", "esetleg", "én úgy érzem, hogy" kifejezések valamelyikét, esetleg az összeset. Ez nem politikatudományi tézis, nem játszom Török Gábort, nekem az…..
Slovensko, do toho! Szlovák pardon 2011.09.30 00:02:00
  “Magyarverő tótok” – hallani sűrűn Magyarországon, ha Malina Hedvig ügye szóba kerül. Jelen posztunkban ezt a leegyszerűsítő toposzt romboljuk le. Bemutatjuk a szlovák társadalom megosztottságát a nyitrai esettel kapcsolatban, amely szlovák és magyar…..
Nívó Más faszával a csalánt... 2011.09.09 17:59:51
Bizony, ez jutott eszembe a Fidesz frakció devizahitel-végtörlesztéses ötletéről. Mi megadjuk a könnyítést, a frankonkénti kb. 50 Ft-os veszteséget meg nyelje be a bank!A terv megvalósíthatatlanságáról már sokan írtak, londoni elemzők szerint 980 milliárd forintos veszteséget…..
Épp az egyik Harry Potter film megtekintése után írom a  bejegyzést, de már most kétségeim vannak: vajon a filmben vagy az új nyugdíjtervekben van-e több varázslat.Különösen most, hogy éppen a valódi egyéni számlákat sem adják oda, amelynek ígérete egy fontos…..
Igen, simán lehet, hogy fotosopolt fake a kép, de kit érdekel, annál viccesebb, ahogy a Redditen nekiállnak kiszámolni a helyes választ.Innen üzenem minden magyar fizikatanárnak, hogy aki először bevállal egy Angry Birds-feladatot tetszőleges iskolai dolgozatban, és ezt a diákjai…..
Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt…..
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
timarg 2011.06.13 15:49:22
@max val birca man:
Ruszin <> ukrán
a ruszin görög katolikus, az ukrán ortodox. A nyelv ugyanaz, a tudat nem.

Kárpátalján helyenként és időnként nagyon durva köztük emiatt a viszony.
timarg 2011.06.13 21:15:20
@Márki: köszönöm az infókat!!
Micsoda rossz, álszent duma kártalanításnak nevezni a Szalai Annamáriának adandó végkielégítést!Rogán Antal a jelek szerint keveri a szezont a fazonnal - ennek nyilván a strómansága az oka. Egymaga ugyanis mindenhez nyilván nem érthet, viszont szinte nincs olyan téma, amiről még…..
A tegnapi nap során kiderült kik a jelöltek a kibővített alkotmánybíróság szabad pozícióira. A Fidesz nem lacafacázik, azon kívül, hogy a helyekre fel se merült, hogy ellenzéki jelölt kerüljön, a jelenlegi frakciója egyik tagjának Balsai Istvánnak a neve hangzik el…..
Amíg tegnap Strasbourgban ismét Európa csulatartályává váltunk az új alkotmányunk miatt, addig itthon is bonyolódott az alkotmányos helyzet: kormányunk megsúgta kik lesznek a felduzzasztott létszámú Alkotmánybíróság új tagja, kik fognak őrködni Orbán irománya fölött…..
A címben feltett kérdést csak a Fidesz politikusai tudnák megmondani, hiszen ők szavazták meg, hogy az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvénnyel együtt elfogadjanak egy javaslatot, ami 11 oldalban módosítja a gázüzletágról, és a villamos energiáról…..
Amióta aktívan biciklizem Budapesten (de lélekben örök autós maradok, aki korábban bringás volt), eleve nagyobb lelkesedéssel figyelem azokat a híreket, amik a bicikliseknek szólnak, ráadásul ez a tematika most találkozik a másik szívügyemmel: a főváros képének átszabásával.…..
Aki egy szinten túl gyengíti a bankokat, az a magyar gazdaságot gyengíti. Aki pedig a magyar gazdaságot gyengíti, a magyar emberek jólétéből vesz el. Hogy lesz így egymillió új munkahely? Egyszerűen hihetetlen, de úgy tűnik, hogy a Matolcsy-féle minisztériumban vagy senki nem…..
Orbán Viktor nem egy intézmény vagy egy párt népszerűségét akarja építeni, hanem a személyes reputációját. Bár a piszkos munka a miniszterekre hárul, a dicsőséget nem tarthatják meg maguknak. Valószínűleg a héten mindenkihez eljutott, vagy el fog jutni a Szociális…..