Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csubicsabi

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor nemcsak a vitától menekül, hanem a valódi riporteri kérdésektől is. A Hír24 szépen összeszedte, hogy a legtöbb médiamegjelenésén nem lehet kérdezni Orbántól: van amikor még a közelébe sem engedik a riportereket (lásd a cikk végén a videót). Ez persze nem azért…..
„Mind eladtuk már, mi elmozdítható, és most jön, ami nem...” (Maradok) Az elmúlt napokban annyit autóztam egyhuzamban a magyar vidéken, távol nagyvárosoktól, távol autópályáktól, mint még soha. Útszéli és zsákfalvak során mentünk keresztül, erre-arra a Dunántúl…..
Hogy a klasszikus izzót megéri LED-es fényforrásra cserélni, manapság már nem kérdés. Már napi pár óra használat elég, hogy a kompakt fénycsőnél is jobban jöjjünk ki egy LED-es lámpával anyagilag. Belátható időn, egy-két éven belül megtérül a LED magasabb ára, utána…..
Gyerekszoba Fogas lábbelik 2012.03.21 11:07:00
Úgy tűnik, egyre több gyártó ismeri fel, hogy a gyerekek megcélzásával komoly sikereket érhet el. Idén tavaszra a Vans például igazán jópofa vászoncipőkkel töltötte fel a boltok polcait a kisebbek számára is - bár nekem kevéssé jutna eszembe pont náluk keresni a gyerek…..
csubicsabi 2012.03.23 13:47:11
autózz! Kerékbilincs, de miért? 2011.10.26 08:04:00
Nem nagyon vagyok híve a kerékbilincsnek. A szabálytalan parkoló autót még hosszabb időre kényszeríti arra a helyre, ahol eleve nem kellene ott lennie. Kedvencem egyszer az volt, amikor a belvárosban a sarokra parkoló autót odarögzítették, és a 15-ös busz nem tudta…..
Kaptunk egy Ádámtól egy levelet, melyben általánosságban ír erről témáról, kicsit kitekintve külföldre is. Néhány pontjával azonban vitatkoznék, mivel szerintem javulunk már mi is, például egyre természetesebb a zebránál megadni a gyalogosnak az elsőbbséget. A másik pedig,…..
Pont egy héttel ezelőtt útban Nyíregyházára a totalcaros Papp Tibivel épp arról beszélgettünk, hogy mennyire mellélőttek a kagylós cégnél a varázsbenzinjükkel, amivel tankonként akár egy litert is meg lehet takarítani. Mert az ugye nagyjából 1,5% egy alapjáraton drága…..
csubicsabi 2011.10.06 12:44:15
@SilentSound: Az OMV Budapesten is saját üzemanyagot árul. Csepelen van a tartálytelepe.
Néha napján én is járok azon az úton, ahol a mai poszt beküldője, Réka. A kerékpárosokkal ugyan még nem volt bajom, annyira sosem volt szűk az út hosszabb szakaszon, hogy ne lehetett volna bármelyiküket rövid időn belül megelőzni. Ellenben eszetlen autóstársaim simán…..
csubicsabi 2011.09.29 08:25:42
@E Triboulet: Igen, azt jelenti. Agglomerációról beszélünk, reggel mindenki elindul Bp-re dolgozni, 5-kor mindenki hazaindul a munkából.
autózz! Autóval Szófiában 2011.09.26 08:25:00
Ben külön kiemelte, hogy a cím a városra vonatkozik és rossz az, aki rosszra gondol. Nem is nagyon tudtam eldönteni, hogy ezt a levelet panaszkodásnak vagy élménybeszámolónak küldte, mert erősen tömörített, nehogy elunja magát a kedves olvasó, de mintha azt javasolná, hogy aki…..
Ma van az a nap, amikor a GDP zuhanni kezd, ugyanis A Szerelő egy hosszas levélben taglalja, hogy is járt egy BMW-sel. A sztori meg van fűszerezve némi rendőrséggel, és egy csipetnyi magánéleti szállal is. Vigyázat, a levél egész hangulatos, kellemes időtöltést…..
autózz! Életveszélyes tankolás 2011.03.25 08:51:00
Tamás olyan helyzetben került veszélybe, amelyre talán legkevésbé számítana bárki is. Ki gondolná azt, hogy egy autópálya felhajtón figyelnie kell esetleges nem várt akadályra. Az Ő levele bizonyítja azt, hogy mostantól mindenki nyitott szemmel, és fokozott figyelemmel közelítse…..
csubicsabi 2011.03.25 09:50:57
@Rock me Amadeus: és ebből hogyan tudtad meg a pontos fogyasztást?
Vagy teljesen üres tankra rátankoltál és mentél amíg ki nem fogy? Azt is belesámoltad, hogy az emelkedő miatt esetleg maradt még 1 liter a tankban?
Ha tényleg te voltál, akkor jó nagy barom vagy.
Remélem legközelebb egy jó nagy teherautó kilapítja az autódat. És akkor olyan áramvonalas is lesz, mint egy forma 1-es autó. :)
Volt már rá példa, hogy valami oknál fogva kitettem körbeküldözgetős levelet, de az is biztos, hogy nem túl sűrűn fordul elő ilyen. A lent olvasható viszont már több, mint tíz helyről futott be hozzám, emailben, színes-nagybetűs pdf-ként, közösségi oldalakon, mindenhol ezzel…..
Ha már ilyen ráhúzós levelet kaptam, bevezetésképpen elmesélem egy saját, pénteki történetemet. Egy ügyféltől mentem a másikhoz a Hegyalja út belső sávjában a Duna felé, összefüggő kocsisor volt mindkét sávban, de rendesen haladtunk. Mivel a híd előtt jobbra kellett…..
Igazából nem tudok mit hozzátenni Egy autós leveléhez, pont az ilyen agyatlanok miatt halnak meg még mindig sokan az utakon. Egy tegnapi (10.06) történetet szeretnék megosztani, ami több szempontból is arra utal, hogy Magyarországon milyen vadállatok (potenciális gyilkosok) élnek -…..
Tomi from Space történetének tanulsága, hogy mindig észnél kell lenni, mert most már aztán mehet a fogyasztóvédelemhez, hogy szerinte nem is volt annyi az a tarja meg csirke, amiért szemre 4000 forintot fizetett a Szigeten.Történt, hogy sajnos megéheztünk Barátnőmmel a Sziget…..
Van egy klasszikus Leiter Jakab a magyarítások történetében, a Roger kapitány, ami az évek során egyre kevesebbszer, de kitartóan felbukkan a tévékben-híradásokban. Az eredete a jóég tudja mikorra tehető, mindenesetre az oridzsinál elkúrást elkövető fordító annak idején a…..
Nem is gondoltuk volna, hogy egy ironikus, a jobboldal törvényalkotási ámokfutását kigúnyoló rendezvény visszhangja egy pillanat alatt rávehet minket, hogy a baloldal legsötétebb hagyományait idéző taktikázáson füstölögjünk. Létrejött a "Tapsolj a narancsnak"…..
csubicsabi 2010.07.20 09:21:50
Apró kis javítás: nem Szíjártó, hanem Szijjártó.
Úgy tűnik az MSZP-ben annyira szükség van a sikerre, hogy egy eseményre mindenki rástartol, hogy a sajátjának mondhassa. Ez a vég kezdete lenne? :)

@_Ske_: Ha meg megegyezik a Fidesz az IMF-el és megszorításokat vezet be )amit ugye az IMF szeretne), akkor meg az lesz a baj. 3,8 %-os hiánycélt követelnek, amikor az eurozóna "nagy" országaiban is jóval magasabb ennél.
Az előbb már hangosan felröhögtem, amikor olvastam Tiberius levelét. Konfliktus itt is volt, mint a néhány nappal ezelőtti, azóta több érintett által kiegészített verekedős sztoriban, a rosszfió viszont ezúttal egy Porsche büszke vezetője volt - ez a márka sem először tűnik…..
autózz! Seatosok félelem nélkül 2010.03.26 08:53:00
Még mielőtt ma este elstartolok Balfra, hogy az egész hétvégét a kommentelők színe-javával (na jó, annak egy részével) töltsem, kaptok mára is egy sztorit! A rendszeres olvasók tudják, hogy már többedszerre visszatérő levélírónk, Tornado86 történetei általában elrettentő…..
4es metró, Margit-híd, Petőfi Sándor utca... Ki ne tudná folytatni a sort azokról a fejlesztésekről, amelyek javában zajlanak a fővárosban. A városvezetés odabaszott rendesen, de meg lehet őket érteni. Jönnek a választások, kellenek a jól csengő számok, kell a…..
csubicsabi 2010.02.01 15:10:14
@Kyletroy: Szóval legyek én is paraszt, csak azért mert más is az? Sajnos nekem ez nem megy.
Mi van akkor, ha a "paraszt" egy mellékutcából kanyarodott ki a buszsávra (ami ugye szabályos) és senki nem engedi be, mert azt hiszik, hogy csak egy "paraszt"? Hogyan döntöd el, hogy valaki "paraszt" vagy csak annak látszik?
csubicsabi 2010.02.02 12:28:56
@lxrose: Igazad van, tényleg nem szabályos.
Akkor ne buszsávra kanyarodjon ki, csak egy kanyarodó sávba, ami másfelé megy. :)

@Rocky: Igen a gyógyszertárban is magam elé engedem a kismamát, vagy a boltban is magam elé engedem azt akinek csak egy száraztészta van a kezében, nekem meg tele a kosaram.

"Josibarát+szdsz+mónika megtette a hatását az agyakban..."
Sajna ez mellé ment, mert egyikkel sem élek. Vagy talán ezt azért írtad, mert nálad volt hatása ezeknek?

"Kicsit gondolkozni kellene, biztosan vezetni a gépsárkányt és akkor evidens lenne, hogy a sort végigálljuk, a pofátlanokat nem engedjük be, aki mellékutcából érkezik, az pedig várjon legalább annyit, mint amennyit már mi vártunk, ameddig oda kerültünk!"

A biztos vezetés azt jelenti, hogy tudjak 10 cm-re lenni az előttem haladótól?

Tehát, ha én egy órája állok a dugóban, akkor ő is álljon annyit? És még az enyém a kifordított gondolkodás. :)
Gabello pár másodperces különbséggel két cserbenhagyásnak lett áldozata, először a beleszálló Fiat által, aztán meg egy tanúskodni nem akaró, ámde kíváncsi bámészkodó által. Innen is gratulálok nekik. És persze ennél a résznél még nem lesz vége a történetnek... Azt…..
Zanzo sok kommentárt nem fűzött a tegnap küldött emailjéhez, volt benne két link, néhány fotó és screenshot a hirdetésről, ami rejtélyes módon eltűnt, mire élesíthettem volna a posztot, de a gugli a barátunk és megőrizte nekünk egy évvégi mentés formájában. Vajon nem sok…..
csubicsabi 2010.01.21 17:22:56
@Ben_Toth: 3 ajtós, esztétikailag nem kifogástalan, műszakilag viszont jó állapotban van.
csubicsabi 2010.01.21 17:24:30
@Expurgatio: kivéve, hogy az előző verziós hirdetésben még ez nem volt benne.
csubicsabi 2010.01.21 17:32:02
@Expurgatio: Időközben megvilágosodott, hogy nem tehet ilyen csúfságot az embertársaival. Silent lett a mentora, aki megmutatta a helyes irányt neki. :D
Még novemberben kaptunk beszámolót a svájci közlekedésről, ezt egészíti ki most Balázs a saját tapasztalataival. Nemrég volt egy cikk a svájci közlekedésről. Pár apróságot szeretnék még leírni. Az itteni KRESZ csak pár apróságban tér el a magyartól. Az átlag svácji…..
csubicsabi 2010.01.20 11:12:38
@nonolet: igen, közben utánaolvastam a GPS-es sebességmérésnek.
csubicsabi 2010.01.20 11:18:00
@nonolet: találtam az autózz-on is egy posztot ezzel a témával kapcsolatban:

autozz.blog.hu/2008/09/03/mennyire_pontosan_mer_sebesseget_a_gps
csubicsabi 2010.01.20 11:26:36
@Lesből Támadó Szárítókötél: nem forgattam ki.
Félreérthető volt ahoyg írtam. A második rész már a saját véleményem volt, nem a Tiéd magyaráztam igy.
Pilu Hidegben gyalogolni szar. 2010.01.15 09:59:00
 Nem az abnormális, hogy a BKV-nál lehet sztrájkolni, hanem az, hogy máshol nem. „A multiknál nincs sztrájk.” - Ja igaz, itt a perifériaállamban, ahol rabszolgasorban tartanak minket. Nem véletlen, hogy minden körülményt úgy alakítanak, hogy a szakszervezetnek ne…..
csubicsabi 2010.01.15 12:16:09
@WhoTheHell: Te hogyan sztrájkolnál, hogy senki ne szívja meg?
Hogyan kéne a BKV-nak sztrájkolni, hogy az utasok elégedettek legyenek? Úgy, hogy kiraknak a szélvédőre egy papírt, hogy sztrájkolunk?
Nem mondanálak túl okosnak, ha komolyan gondolod amit írtál.