Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adó-jogász

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lényegében megállt a gazdaság. Ugyan a szakértők 1-1,5%-ra teszik az idei és a jövő évi növekedést, de ha a Gyurcsány-éra idején ilyen számok mellett pangó gazdaságról beszéltünk, akkor úgy helyes, ha most sem köntörfalazunk túl sokat. A közgazdászok egy része úgy…..
Csak nekem feltűnő, hogy a korábbi kormányok összesen nem küldtek annyi levelet az állampolgároknak, mint ez a mostani röpke egy év alatt? Szeptemberben a nyugdíjasok voltak a  célpontok. Decemberben újra a nyugdíjasok, valamint akkor ment ki a magánnyugdíjpénztár-tagoknak…..
Miközben az ország az Alkotmány ünnepélyes aláírásának "lázában ég" (reméljük Schmitt Pálnak sikerül elsőre helyesen leírnia a nevét), meg 135 millió forintból ezt még képesek is megünnepelni, eközben Matolcsy a boszorkánykonyhájában már kotyvasztja a legújabb…..
A Zugügyvédben korábban sok börtöntémájú levelet  küldtek be, mostanában   valahogy ezek elmaradnak. Pedig nem árt napirenden tartani a problémát a börtönviszonyokról, mert bár sok emberben nem tudatosul, akár egy közlekedési baleset miatt is rács mögé…..
adó-jogász 2010.02.09 14:58:22
@adir_1:
Még egy pont!
COMING - ÚT agycétén 2009.06.05 10:30:00
amikor elbocsátottak a pszichiátriáról ma két hete, előírt a főorvos úr egy un koponya ct-ét, ami ugye nem más, mint a jól ismert computer tomográf. ez az okos kis kütyü kimutat mindenféle kóros elváltozást a 'gépteremben'. nos ma 8-ra megjelentem a helyszínen, ahol kiderült,…..
A Zugügyvéd feltételezi, hogy minden kolléga ismeri a népszavazás körüli hercehurca történetét. Akit mélyebben érdekel a téma, az alábbiakban megvizsgálhatja az egyik vitatott AB határozatot. Különösen izgalmas a határozat végére biggyesztett különvélemény.504/H/2007. AB…..
adó-jogász 2007.06.12 23:13:18
Nem feladatom Halmai Doktort megvédeni, de derelyegrádi szellemmet sem.
Azonban amit ez utóbbi Szellem írogat, ANNAK KAPCSÁN nem védelemről van most szó.
Törvényi előírás: „Az Országos Választási Bizottság akkor tagadja meg az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, ha
a) a kérdés nem tartozik az Országgyűlés hatáskörébe,
b) a kérdés megfogalmazása nem felel meg a törvényben foglalt követelményeknek,
c) az aláírásgyűjtő ív nem felel meg a választási eljárásról szóló törvényben foglalt követelményeknek.”
Ebből számomra és más jogértelmezők számára az következik, hogy addig, amíg a T. AB ezt a törvényt nem értelmezi át, addig egy új eljárásban nem az AB döntése az irányadó, különösen akkor, ha instrukciói nem is szólítanak fel törvénysértésre. Amit derelyegrádi szellem írásaiból kiolvasok, az nem más, mint saját párt-meggyőződéséből fakadó vágya – tudálékossággal megalapozva. Miért mondom ezt? Idézek tőle: …” Halmai Gábor függő alkotmányjogász”… „Halmainak az ő pedigréjével” …
És milyen öröm olvasni, hogy vagy magával, vagy az AB-vel teljesen elégedet, hiszen ezt írja: „Erga omnes ügyben Bihari Mihály is azon a véleményen van amin én, ha jól olvastam ma reggel.”
A 25/1995. (V. 10.) AB végzésben például valóban olvasható: „Az Alkotmánybíróság által végzett alkotmányértelmezés azonban mindenkire kötelező (erga omnes) hatályú, s így az Országgyűlést is köti.” Ámde nem abban, hogy milyen törvényt hozzon. Ha alkotmány-ellenest hoz, akkor lehet, még egyszer írom: lehet szerepe az AB-nek. Az „alkotmányos” törvények viszont az AB-is kötik. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nyilvánvaló törvénysértésre is utasíthat az AB. Legyenek ezzel analóg a konkrét eseti döntések és például Grespik…Aki döntést hoz, csak azonos tényállás esetén van kötve az instrukciókhoz. Változhat a tényállás és lehet más az indoklás is. A bíró csak a törvényeknek van alárendelve, és saját meggyőződésének. VAGY MÉGSEM?.