Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Preem 'Patrick Jane" Palver

1 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A munkák egy jó részénél az értékesítési teljesítmény pontosan mérhető és ösztönözhető, jutalmazható, eredetileg erre lett kitalálva a jutalék. Ami persze az idők során és a kis magyar valóságunkban úgy torzult, hogy kevés munkavállaló érzi úgy, hogy jól jár vele – és minden munkáltató jóljár, aki…..
A gyermekgondozásból munkába visszatérő kismamák két alapvető előítélettel találkoznak, ezeket kell az álláspályázati anyagban, önéletrajzban eloszlatni: 1. kiesett a gyakorlatból, már nem naprakész a tudása 2.már nem is fontos neki a munkája, mert család, gyermek…..
Preem 'Patrick Jane" Palver 2014.12.05 17:29:10
@Hujber Tünde: Ez egyáltalán nem bullshit, ez a legfontosabb tulajdonság, sokan azzal az egyszerű ténnyel sincsenek tisztában, hogy a cég sikere és a saját munkahelyének megléte közt ok-okozati kapcsolat van.

Nálam a cégnél volt egy adminisztrátor aki az üzletkötő csapat tagjait uszította a vezetés és a cég ellen, meg, hogy keressenek mást mert itt sz>r, egyszer megkérdeztem tőle, hogy szereti-e a munkáját? Azt mondta igen. Mondtam neki, hogy ha nem lesz elég üzletkötő akkor megszűnik a munkaköre, csak felröhögött.

Egyébként meg a legtöbb CV-be le sem írja senki, tehát nem általános marketing duma. Én speciel határozottan így gondolkodom, és eszerint működök, tehát egy állásinterjún is nagyobb eséllyel indulok, mivel az ember tudattalan kisugárzásának a részévé válik ez a gondolkodásmód.

@levendulabandi: Ez nem az apróbetűs rész, ez arról szól, hogy a szerencsétlen megkísérli magát eladni. Gondolom te se azt vennéd előre az életrajzodba, hogy hajlamos vagy késni, sőt, bele se írod még ha igaz is.

Itt nem hallgatta el az infót a jelölt, hanem más erősségeit emelte ki.

Maga a tény, hogy ilyen tudatos műveletekre képes a felső 1%-ba helyezi ma Magyarországon, tehát ez a CV kitűnik az átlag közül, nem is kicsivel.

Egyébként meg, mikor én adminisztrátort kerestem akkor kifejezetten előnyben részesítettem az olyan kisgyerekes szülőket, akik ha nem is mindig, de másra tudták bízni a beteg gyerkőcöt.

Ebbe az a jó, hogy cserébe ugyanolyan rugalmasságot tudtam tőle elvárni, tehát nem panaszkodott mikor megkértem, hogy a hónap utolsó napján 1730 helyett 21-kor ment haza, én meg nem bántam ha néha egy órával hamarabb lelépett mert menni kellett az oviba.

Valamint mivel elég kiszolgáltatott helyzetben vannak, sokkal lelkiismeretesebb és pontosabb munkaerők mint az átlag!
Preem 'Patrick Jane" Palver 2014.12.06 13:15:57
@Hujber Tünde: Ezek az általad sallangoknak minősített tulajdonságok igen is nagyon fontosak. A munkavállalónak 3 alkalommal is van lehetősége ezeket valamilyen tartalommal megtölteni a próbaidő előtt: CV, MotLev, Interjú.

Ezek jó esetben nem akkor derülnek ki mikor felveszed, hanem interjú közben. Pl. én bele se írom a CV-mbe, hogy precíz vagyok, mert totálisan nem igaz rám, max ki tudok magamból hozni egy átlagos szintet. Viszont kitűnő a konfliktus-kezelési képességem, amit viszont bele írok és bármikor ha rákérdeznék tudom mondani a gyakorlati példákat rá.

Magyarán ez sokkal inkább a felvételiztetők felelőssége, mivel ha minden egyes álláskeresőt megleckéztetnének azzal, hogy "na most menjünk végig a tulajdonságain, mindet legyen szíves alátámasztani", akkor egy idő után kihalna a bullshittelők fajtája.

Tehát ne ugorja át a szemed, hanem kérdezz rá.
Vannak olyan témák az álláskeresésen, szakmai oldalról a toborzáson, kiválasztáson belül, amitől eldobom az agyam. Kevés ide már a „tombolás” címke is, nem is tudom, mi lenne a megfelelő. Ilyen téma pl. az asztrológia szerinti kiválasztás, és nemrég egy másik…..
Preem 'Patrick Jane" Palver 2014.12.03 18:34:43
@jobangel: Érdekes ez a születési dátum dolog. A te javaslatodra én nem is írtam bele, viszont interjúk felén megkérdezik. Ilyenkor mit érdemes válaszolni? Ok, nem mintha titok lenne, csak ne legyenek már előítéletei miatta...
Preem 'Patrick Jane" Palver 2014.12.03 20:59:43
@jobangel: Így jogos, ott már face-to-face be tudod bizonyítani, hogy nem vagy a korod miatt alkalmatlan.

Egyébként ez a fentebb említett belsős karrieroldalak használhatatlansága és átgondolatlansága megérne egy cikket. Hihetetlen, hogy mikkel találkozok én is.
Preem 'Patrick Jane" Palver 2014.12.03 21:48:53
@jobangel: Szerintem bármelyik programozó összerak egy hét alatt egy komolyan GUI-val egy olyan programot, ami a népszerű formátumú dokumentumok között végez olyan mély kulcsszavas keresést, hogy hatékonyságban felveszi ezzel a versenyt. Meg kell adni akár 10 kulcsszót ami előfordulhat, mindet súlyozni relevancia szerint és azután hagyni, hogy ezek alapján a megfelelőket kilistázza.

Én pont az ilyen összetákolt rendszerektől félek. Pl. ott van Vodafone. Még egy olyan következetlen és összecsapott jelentkezési rendszert nem láttam. Próbáld ki, professionon jelentkezel az egyik állásra és vidd végig a folyamatot. Kíváncsi vagyok mi a véleményed.
Olyan egyértelműnek tűnik, hogy ha álláskeresésben vagyunk, és megcsörren a telefon, állásinterjúra hívnak, örülünk, időpontot egyeztetünk, majd megköszönjük a lehetőséget, és letesszük a telefont. Valójában sok hibát követnek el ilyenkor az álláskeresők, aminek mindig…..
Aki zsigerből rühelli a tower defense (aka. lövegtornyos) játékokat, nyugodtan zárja be a böngészőablakot, most ugyanis a műfaj egyik (ha nem a) legjobb szériája, a Gemcraft sorozat újabb darabjáról lesz szó. Emlékeztetőül: az első és második részről volt szó az előző…..
Preem 'Patrick Jane" Palver 2011.03.21 08:51:50
@Cold Heart: Ti hogy éritek el 22 ill. 35-ös wavenel azt a 20-22-es szintű gemet? 1300-as szintű vagyok, de valahogy akkorra max 13-ig jutok, pedig taktikam ugyanaz. Esetleg summonoltok rengeteget de akkor ugrik az orb elérés szorzotok? Vagy hogy?