Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Enok mester

0 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Beatles nevéhez  több film is kötődik. Kiadásuk alapján ha sorrendbe helyezzük őket a  Hard Day’s Night (Nehéz Nap Éjszakája) az első. Ez a Beatles rajongóiról és a zenekar életéről szól, készítésének célja az volt, hogy sokan lássák, és ez meg is történt, illetve a zenekar körülötti kultuszt is…..
A Junk ismerős lehet azoknak, akik jártasak Paul McCartney szóló karrierjében. A szám McCartney 1970-es Every Night című albumában jelent meg. Azonban azoknak, akik a Beatles történelmében nem járatosak, új információ lehet, hogy akkor már régóta késznek mondható volt ez a szerzemény. Ezt az is…..
A Beatles el kapcsolatos legismertebb teória szerint Paul McCartney 1966. november 9-én egyes pletykák szerint lehajtott az útról, más verziók szerint belement egy kamion vagy egy villanyoszlopnak ment neki az Aston Martin típusú autójával és úgy karambolozott és vesztette életét egy sok vitával…..
1918-ban a modern kor legnagyobb influenzajárványa söpört végig a világon, több millió halottat hagyva maga után. Mivel a téma összetett és történések tekintetében több szakaszra bontható, teljes kifejtésével pedig többszáz oldalas könyveket lehetne megtölteni, így ebben a cikkben csak a…..
Pont száz éve tetőzött a híres spanyolnátha utolsó hulláma Budapesten. 1918. augusztusa és 1919. márciusa között több tízezren vesztették életüket a fővárosban...
Kb. 1910-es évek. Turisták a Yellowstone-folyó mentén az Egyesült Államokban..
Enok mester 2019.01.07 16:58:57
@bioLarzen: Nekem úgy rémlik, Alma már a rendszerváltás után dolgozott a presszóban. A közhiedelemmel ellentétben a Szomszédok nagyobb része a kilencvenes években játszódik, 1987-ben kezdték vetíteni és 1999-ben ért véget.
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
A rossz idő és a költségmegtakarítás ellenére két hónap alatt forgatták le a rekorder vígjátékot. Jöjjön néhány kulisszatitok a filmmel kapcsolatban...
Létezik egy hely Budapesten, ahová nem mehetnek el bármikor, sőt, nem is látható minden nap, mert rejtve marad a szemük elől. Ritkán fordult elő a múltban, hogy kilátszott volna a Duna vizéből az Ínség-szikla, a huszadik században csak néhány alkalommal volt rá példa, és az sem mindennapos, hogy a…..
Tó-retró A magyar Woodstock, 1973 2018.10.02 09:46:36
Az első magyar Popfesztivál, ahol felfedezték B. Tóth Lászlót és a P. Mobilt, illetve rögzítették az első műsoros magnókazetta anyagát is.  ..
Jó reggelt! Egy kiváló Bored Panda-cikk részbeni átvétele következik, mert annyira érdekesnek találtam, hogy úgy éreztem, ezt mindenképp meg kell osszam veletek. Olyan történelmi (jellegű) tényekre döbbent rá, amikre álmunkban sem gondoltunk volna. Kezdjük! A Star Wars első (sorszám szerint…..
Októberben lesz 100 éve, hogy a magyar közigazgatás kivonult az ország egyetlen igazi kikötőjéből, Fiuméből. Fiume, vagy horvát nevén Rijeka, különleges helyet foglal el a magyar történelemben. Egy eltűnt világ emlékét hordozza: a magyar tengeri világét...
Nemrégiben (2018 február 10-én) jelent meg az Archaeological and Anthropological Sciences nevű szakfolyóiratban egy érdekes cikk a 2013 –ban feltárt (és azóta vizsgálatoknak alávetett) budapesti királysírról, mely a Mátyás-templomban található és a kutatók szerint III Béla illetve Chatillon Anna…..
Történt, hogy a Pécsi Tudományegyetem fennállása 650. évfordulóját ünnepli, ennek örömére számtalan programot szervez az egyetem vezetőssége és a hallgatók egyaránt. Az egyik ilyen program egy gálamérkőzés a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó csapatával, amin a PEAC és a PMFC játékosai néznek majd…..
Ady Endre beceneve általában Bandi volt, s érdekesek az életében becenevet érdemlő nők, akik közt voltak futó kalandok („kis női csukák”) és levelezőpartnerek, de meghatározó szerepet játszó személyek (Léda, Csinszka) is. A legfőbb forrás Dénes Zsófia, aki jól ismerte Adyt, Lédát, Csinszkát,…..
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a szervezők szerint a “könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma“. Ha ez igaz, akkor az elég lehangoló térségünk irodalmi seregszemléire nézve. A budapesti esemény ugyanis leginkább provinciális - megjelenésében,…..
Enok mester 2017.04.26 10:38:49
@Szabolcs282: A teljesség igénye nélkül, ami hirtelen eszembe jut: magyar szerzők közül Kötter Tamás, Peer Krisztián, Háy János, Tisza Kata, Maros András, Kemény István, Haklik Nobert, Haász János, Kerékgyártó István, Hevesi Judit, Szilágyi Zsófia könyvei, külföldiek közül Zadie Smith, Paolo Giordano, Robert Seethaller, Daniel Banulescu kötetei, ezek mind az elmúlt pár hétben, kimondottan a fesztiválra időzítve jelentek meg. Elnézést mindenkitől, akit az ad hoc felsorolásból kihagytam. (Például az általatok emlegetett Nádasdynak is két hónapja jelent meg egy újabb könyve, ami ugyancsak ott volt a fesztiválon.)
Enok mester 2017.04.27 10:27:48
@Szabolcs282: Az általam felsoroltak közül Nádasdyé jelent meg februárban, a többi mind könyvfesztiváli újdonság volt. A könyvheti könyveknél évtizedeken át élt egy szabály, miszerint a könyvheti könyveket csak a könyvhéttől kezdve lehet forgalmazni. Ezt ma már rugalmasabban kezelik, ezzel együtt a könyvheti megjelenések továbbra is inkább konkrétan a könyvhétre vagy legföljebb az azt megelőző napokra vannak időzítve. Ráadásul a könyvhétre hagyományosan készül egy hivatalos katalógus is. A könyvfesztivál esetén nem volt soha ilyen előírás, ugyanakkor a kiadók sok újdonságot hoznak ki direkt erre a rendezvényre. Nézd át az internetes oldalaikat meg a Facebook-oldalaikat, és ott látod, hogy kommunikálják is őket.
Smoking Barrels Ördöglovas (1944) 2016.12.05 06:00:00
Gróf Sándor Móric, az Ördöglovas. A magyar arisztokrata, akit csak a lovak és a kalandok érdekeltek, az őrültségig bátor volt, lovas bravúrjaitól visszhangzott egykoron az összes főrangú és közrendű pletyka. A gróf egészen édesapja halálig, 17 éves koráig a lovak közelébe sem mehetett, azután aztán…..
Az szerintem már sokaknak feltűnt, hogy a Róbert Károly körút neve nem pontos. Első Anjou királyunkat manapság I. Károly néven említi a történettudomány, ezt megelőzően a Károly Róbert írásmódot preferálták, tehát épp a Róbert Károly nem stimmel. Más megközelítés szerint azonban semmi baj nincs…..
Némileg profán hasonlattal profi használt-autókereskedésre emlékeztet a Diósgyőr labdarúgó-szakosztálya. Ez most Koman Vladimirról az ember eszébe. A 25 éves válogatott játékost, aki sokat ücsörgött Oroszországban az Ural kispadján ( valószínűleg jó pénzért), most…..
Enok mester 2015.02.05 07:44:17
A Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band azaz (magyarul Bors őrmester Magányos/Árva Szívek Klubjának zenekara, de gyakran csak Bors őrmesterként hivatkoznak rá), a Beatles nyolcadik stúdióalbuma. 1967. június elsején jelent meg és azonnal a toplisták élére ugrott. 22 hétig vezette a slágerlistát az…..
Tisztelt Állampolgár! A rezsidíj csökkentése nélkül Önt ebben az elszámolási időszakban a következő fizetési kötelezettség terhelte volna: 0.Ft A rezsidíj csökkentésének eredményeképpen az Ön megtakarítása ebben…..
A férfi szívéhez tényleg a hasán keresztül vezet az út. Ki gondolta volna, hogy minden idők legsikeresebb szerelmes dalát, a Beatles Yesterday-ét is eredetileg a villás reggeli ihlette? Amikor még nem volt Youtube, és egyszer használatos, fröccsöntött PSY-ok sem terrorizálták…..