Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viggostar

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Merhogy minden volt otthon, még a hétvégén megvettem. De egyébként a „vitzet" félretéve, a hétvégi bevásárlásnál sem a kiló krumpli volt a súlyos tétel, bár a juhtúró amennyire büdös, annyira drága is, szerencsére nem kell belőle sok.Kaprot ajánlanám a szlovák…..
viggostar 2012.07.12 23:14:23
@mézescsók: Hidd el amit putyin is mond, a sztrapacskába tényleg nem kell se tojás , sem víz, csak reszelt krumpli, liszt amennyit felvesz és só. Itt a reszelt krumpli tartja össze a tésztát. Próbáld ki egyszer és magad is látni fogod, hogy ennyi és nem több. :) Természetesen a sima nokedliba kell tojás, de ebbe biztosan nem. Egy istenien főző rokontól a sztrapacska mellett még azt is megtanultam, hogy a sima nokedli is akkor a legfinomabb, ha 40 deka lisztbe csak egy tojást teszel és a tésztát nem szabad nagyon kidolgozni. Kipróbáltam, igaza van, azóta én is így csinálom.
Vendégkönyvet cenzúrázó, Naiv Ügyfeleket sanyargató magyar apácák a pápa székhelyén? A maga nemében páratlan panaszos levelet kaptunk "a 2 vissza nem térő vendég"-től, akik a Rómában Szent István Ház néven fizetős zarándokházat (egy kétágyas, fürdőszobás…..
viggostar 2010.01.06 10:35:34
Én is jártam a Szent István zarándokházban, kétszer is és csak jó tapasztalataim voltak. Nagyon szép helyen van, gyönyörű a kertje és a nővérek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Természetesen, mint mások már megírták előttem, ez nem szálloda, tehát nem is érdemes szállodai szolgáltatásokat elvárni.Viszont Rómában egy magyarul beszélő kedves környezetben szállhatsz meg, ahol a nővérek segítséget adnak ha keresel valamit, elmagyarázzák mit hol találsz, hogyan kell olaszul kérni a heti turistabérletet, saját készítésű kis térképet adnak a Vatikán legegyszerűbb megközelítéséhez és még rövid római kirándulásokhoz is lehet csatlakozni, ahol egy szerzetes magyarul elkalauzol, bemutatja a helyszínt, stb. Én pl.velük jutottam el a katakombákba, ami felejthetetlen élmény volt. Ezen kívül, mivel Róma hét dombjának egyikén található, esténként a tetőteraszáról felejthetetlen látvány a kivilágított város. Amúgy más alkalommal laktam Rómában szállodában is és ott sem volt szőnyeg a márványpadlón, egyszerűen azért, mert nem szokás és melegebb sem volt, mint a zarándokházban. Igaz melegvíz volt állandóan, de hát az szálloda volt, nem zarándokház. A Szent István zarándokházba egyébként ismerősi ajánlás után jutottam el és egyáltalán nem vártam egy szállodát. Még ma is szeretettel gondolok vissza Nusikára, a szakácsnőre és Mária nővérre a recepción, akihez bármikor fordulhattunk a kérdéseinkkel, ő kedvesen segített. Összefoglalva, én pontosan tudtam, hogy zarándokházba megyek és nem szállodába és nem is ért csalódás.