Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unkle

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Névtelen olvasónk igen plasztikus,"percről-percre" stílusú naplóban számol be arról, milyen megaláztatások érik azt, aki ügyet akar intézni a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Hogyan csúszik be két, egymás után kitöltött űrlap közé hét csókos aktája? Részletek…..
unkle 2008.01.18 17:33:29
Én is öregedtem néhány évet még tavaly, amikor műszaki vizsgára vittem az autómat a Mozaik utcába. Hogy kicsit lenyugodjak utána hazérkezéskor a következő levelet "írtam ki" magamból: (még azóta sem jött rá válasz...)
Tisztelt NKH!

--------------------------------------------------------------------------------


A megszólításon is erősen elgondolkodtam, hogy mennyire tisztelt legyen is vagy csak úgy kezdjek bele in medias res, de inkább kezdem a dolgok elején!

Történt ugyanis még májusban az, hogy elmentem a Mozaik utcai kirendeltségükbe műszaki vizsgára jelentkezni, ami meg is történt de akkor még nem hittem, hogy elkövettem életem egyik nagy hibáját. Június 11-ére kaptam időpontot délután 17 órára. A vizsgaállomásra érkeztem 16 óra 30 perckor, ahol beirányítottak a diszpécseri irodába és ott megláttam azt a kisebb tömeget amit bezsúfoltak egy kis váróba, egy alig egy méter széles kis folyosóra sorbanállni. A falon a lambéria ragadt az előttem már órák óta várakozó emberek izzadtságának dzsuvájától, a fehér falon a lambéria borítás felett tíz centis csikban igénytelen mocsok, a telepített légkondi szinte semmit se ért. Az ott dolgozók helyiségébe is sikerült bepillantanom a leengedett de olyannyira öszze-vissza töredezett és poros reluxán keresztűl, ahol 3 fő teljesített szolgálatot valahogy így: két duci néni próbálkozott a számítógépen valamit előhívni de ahogy rákattintottak valamire elkezdődőtt az idegölő várakozás, hogy az a valami el is induljon a kiadott parancsra. Nagynehezen ez meg is történt és akkor elkezdődött az általam átadott okmányok adatainak rögzítése, azaz az egyik néni kis pufi mutatóujjával egyesével, minden egyes karakter leütése után felnézve ellenőrizte, hogy jó betüt ütött e le így másolva át az adatokat, az amúgy szerintem két perces eljárásból 20-25 perces procedúrát csinálva. Aztán volt egy fiatal srác is aki középen ülve az okmányokat fénymásolta le egy olyan canon gépen amit lomtalanításkor ki kellett volna már rég dobni, mert hát szegényt bekapcsolni se lehetett nagyon de ha sikerült akkor is úgy fénymásolt, hogy az olvashatatlanúl világos lett de a fénymásolt lapon aljától a tetejéig húzott egy jó vastag fekete csíkot, gondolom ez direkt van, valami rá van kenve a teflon-hengerre az egyéni azonosítás és másolásvédelem miatt... Lényeg a lényeg egy rövid óra alatt sikerült bekerülnöm a rendszerbe de már így is 30 perces csúszásba voltunk ugye. "Már csak néhány perc türelmet kérünk" - mondta a fent említett srác és kért várjak kicsit. Ebből lett az, hogy még 19 óra 30 perckor sem tudtam bejutni az objektum területére mert nem fértek el az udvaron a kocsik. Közben titokzatos módon mikor kinéztem a köztes két órában egy-két csili-vili autó azé' becsusszant a leengedett sorompó alatt és a biztonsági szolgálat által lepecsételt vizsgakérelmi lap bemutatásának ellenében, amit hol kaptak nem tudom, mert a diszpécsernél nem nagyon voltak bent. Pedig azok a fiúk utánam érkeztek, mégis néhány taxis gyerekkel együtt előttem álltak be abba az iszanyatos lassan előre araszoló, egy sávon haladó (inkább álló) sorba. Nem hazudok, azt a 150 métert több, mint két óra alatt tettem meg. És ezért még fizettem is. Komolyan nem volt jó élmény!
Vigaszul, sikerült a vizsga, újra két évig nem kell ilyen helyre mennem és ennek örülök inkább és egy kis bánat, hogy következik az okmányiroda még a héten...


Bpest. 2007.06.11. ügyfél
Tcxbalage kifogott egy olyan Skoda Fabiát, ami egy év után olyan tartósan esett szét újra és újra, hogy mindig épp haza tudott vele gurulni a szervizből, aztán vihette is vissza azonnal. Fél év után megunta a küzdelmet és bár az importőr kész volt a kedvezményes cserére, a…..
unkle 2007.06.17 13:12:22
Ismertős a porsche pest reakciója a felmerülő problémára, már vagy kb 7 éve is ezt csinálták.

nekem egy Feliciam van, abban is a kesztyűtartó zárja romlott el, pontosabban egy kis rugó tört el benne ami a pöcköket nyomja ki mindkét oldalra és akadályozza meg annak felnyílását. különálló alakatrészként nem lehet kapni, csak kompletten az egész fedelet kb. 15e HUF (2000-ben!) Ne már, hogy egy ilyen kis alkatrész miatt ennyit kelljen fizetni!

Arra a kérdésemre, hogy esetleg nincs e valamilyen törött autóból kiszuperálható rugó teljesen el voltak halva. Azt mondták vagy megveszem az egészet vagy úgy marad. Nem is próbáltak segíteni...

Aztán másnap fogtam a rugót, elmentem pesten egy öreg mesterhez a VIII. kerületbe, aki tíz perc alatt hajtogatott nekem 5 db ilyet és kért érte darabjáért 80 forintot. Egyet beszereltem (azóta is tökéletes), kettőt elraktam késöbbre, kettővel pedig visszamentem ahhoz a nagyon bunkó "márkaképviseletes" emberhez aki előző nap elküldött és letettem elé az asztalára a cuccot. Mondtam, hogy ha hasonló helyzetben lévő emberek érkeznének, mint én voltam, azoknak adjon bátran ezekből ingyen, változtasson a hozzáállásán és akkor kevesebben fonak talán úgy távozni innen , mint én és őt se mondják el mindenféle parasztnak. Nem vártam meg a reakcióját, gyorsan kisétáltam, hadd forrongjon magába.

Soha többet nem mentem vissza oda, inkább tényleg az a tapasztalat, hogy vidéki márkaképviselet vagy pl csepeli skoda szervíz az ügyfélbarátibb.
Unkle történetéből kiderül, hogyan lehet az államilag finanszírozott közüzemi díjakból, azaz a "rászorulóknak" támogatásként járó díjkompenzációból készpénzt csinálni. Mielőtt vki végeláthatatlan lakótelepeket vizionálna, ami fossa a pénzt, elszomorítjuk.…..