Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robber-fly

70 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van egy befektetési célból vásárolt lakásunk és ezt szeretnénk kiadni a lakásbérleti piacon, akkor nem vagyunk könnyű helyzetben, több szempontból sem. Persze, sokat lehet érte kérni (az albérlők nagy bánatára), de azért van jó pár…..
Belsőség Heti merítés 2013.12.29 09:18:34
Mother ship, az örökkévalóságig! Akinek van, tartsa meg, és ne érdekelje, hogy a feltörekvő kőművesek is ilyenekben ülnek! Fel kell újítani, be a garázsba, hétvégente elővenni, kikönyökölni belőle, pár év múlva megszerezni az OT-s rendszámot, aztán még pár év múlva…..
robber-fly 2013.12.31 16:08:15
@A munka hőse, minden kommunista őse: ...egyesek, mint például az összes európai kormány, akik nem tiltották ki a több millió brit turistát a kontinensről, akik jobb-kormányos autóikkal ellepik a földrészt nyáron...Ha olyan veszélyes lenne, csak léptek volna a szervek gondolom.
robber-fly 2013.12.31 18:19:48
A vintage- (angol) és a shabby chic-stílusokat (franszia) remélhetőleg már mindenki ismeri, ezek azok a trendek, ahol a finoman ütött-kopottság keveredik némi századeleji élégánsziával, és nőies pasztellséggel. És megannyi oldalhajtása van már ennek is: mint pl. a mai…..
Picit lezárom magam írásban egy ideig, de csak mert szóban is elérhető vagyok a széles tömegek számára. Elköltöztem a Waczak szállóból, mert kicsit elegem volt az igénytelen csapatból meg a hideg szállásból. Átváltottam egy sokkal költséghatékonyabb megoldásra, ezért az…..
„A graffiti-eltávolítás a 21. század elejének egyik legizgalmasabb és legfontosabb művészeti irányzatává vált. Gyökereit az absztrakt expresszionizmusban, a minimalizmusban és az orosz konstruktivizmusban találhatjuk, és ezeket folytatva a modern művészet jövőjének fontos…..
robber-fly 2011.12.06 12:32:28
Húha. McCormick azért ezzel jó nagyot rántott lefelé a többség számára amúgy semmibe vett modern művészeten -gondolom ellentétesen a saját szándékával- tisztán logikai alapon. Ha ugyanis azt mondjuk, hogy rokonítható a két műfaj, akkor azzal azt ismerjük el, hogy az absztrakció sem több mint a legjobb esetben is jópofán kinéző foltok halmaza, innentől meg akkor mindkettő maximum dekoratív művészet és nem szépművészet, hiszen tudjuk, hogy a munkás max. az előző esti focimeccsen elmélkedett közben, tehát nem azért festette a kék négyszöget, mert máshogy képtelen a világról alkotott képét és mély érzéseit formába önteni, hanem mert ilyen alakú volt a felirat és mert ilyen festék volt raktáron. Azt mondhatná McCormick, hogy "jééé, nézzétek má', hát ez meg olyan, mint egy modern festmény, mármint pont annyira béna, hehe'. Csakhogy a MOMA-ban felteszem nem ezért nézték ünnepelve. Az amúgy is igen gyenge lábakon álló modern művészet ezzel kapott azért egy szúrt sebet pont egy olyan valakitől, aki felteszem hozzá akart tenni megint egy elemet az amúgy is ingatag játékkocka toronyra...hát ő dolga, meg azoké akik áhítattal és gondolom izzasztó agymunka árán igyekeznek elkeseredetten megérteni egy rózsaszín folt jelentését. Pláne ha az drága.
Ezért szeretjük a street artot. Az hogy jól nézzen ki, szükséges, ha nem is elégséges feltétele. Nem véletlenül népszerűbb is.
robber-fly 2011.12.06 14:40:25
@streetartmagyarul: nem láttam a filmet, de az jött le a bejegyzésből, hogy az ember erővel próbálja meg begyűrni a művészet nevű dobozba ezt a biztoshogynem művészeti produktumot, és még tapsokat is vár érte, milyen éleslátó. Ha ironizál, akkor viszont én mellette állok, és vendégem egy sörre. Max. kettőre.
robber-fly 2011.12.06 14:41:08
@robber-fly: Ps: az ember alatt McCormmickot értem természetesen..
Ratio Educationis  Ez a közzétett változat, ellenőrizve: 2011. szeptember 17.Pontosságellenőrzött  Sokszor eszembe jutott, hogy mi lesz, ha megkapom a végső eredményt, a legutolsót a sorban, a disszertációét, ami egyrészt jelenti majd azt, hogy megcsináltam az egész sulit,…..
robber-fly 2011.11.02 12:06:34
@konyec75: hát, látod, én sem az akkorival csináltam.
robber-fly 2011.11.02 23:18:56
Hurrányaralok Magyarországon, ami a legidőigényesebb és legfárasztóbb melók egyike, így a sok félkész téma, meg majdnem kerek gondolatsor bent ragad és törlődik az elfogyasztott ciderek alapos agytakarító munkája nyomán, mert igen: van itthon cider már, ráadásul majdnem…..
Multikulti   Lemegyek tejfölért. Elsétálok a readingi hindu templom előtt, át a körforgalmon az üzletsorra. Az arab hentes a felirat szerint ’halal’ cuccokat árul csak. Két jamaicai egymásra talál, Are you good man? Am good man! Egy lépcsőházból egy tatár vagy…..
Beköltözőshow  Minden kedves olvasót örömmel értesítek, hogy megvan a szállásom, megnéztem, végiggondoltam, leszerződtem, beköltöztem. Egyáltalán nem egyszerű sem a folyamat, sem a döntés, de ugye erről sírtam a korábbi bejegyzésben. A kígyós ház nyert, bár…..
Szarakodás Háát. Igen. Ez megy most. Lakást keresek. Illetve abban egy szobát. Egy hónapja jöttem el Portsmouth-ból, és még mindig nincs meg. Geri azt mondja, nem látja a stratégiai vonalat. Én látom, csak épp az olyan cikk-cakkos, hogy a főbérlők, tulajdonosok nem lelkesednek…..
Lada Járom a kis kétülésessel az angol vidéket, mert a régi főnököm, aki utoljára mittudomén 4-5 éve volt az, újra és újra szolgálatba helyezi magát (Gergő). Úgyhogy most elküldött a kulcsokkal Oxfordba, ahonnan elköltöztünk együtt Maidenhead-be. Együtt lakunk jelenleg…..
Kivagyok Az elmúlt egy hónapban azért nem írtam, mert az elmúlt egy hónapban egyfolytában írtam. Vagy számoltam, vagy olvastam, vagy csak kétségbeesetten próbáltam rájönni, mit kéne ide, hogy kéne azt, kell-e ezt, hogy fogom én azt...és közben pánikszerűen igyekeztem nem…..
Ez is Anglia - Nyár van, nyár Csak mert volt egy ilyen a tél végén is valamikor, hát most itt a kontraszt a csodás angol nyárról. Augusztus derekán, délelőtt 10.45-kor...
robber-fly 2011.09.08 07:36:27
@englishbobo: The one-way, between-subjects analysis of variance failed to reveal a reliable effect of education on Level of intentional FT buying behaviour, F(4,302) = 1.492, p = .204, MSerror = 0.566, α = .05.

Nagyjából ez van, nagy mennyiségben, egész nap és egész éjjel.
Happy new year   Erre keltem ma reggel. Hogy új év van. Melegem volt, kinyitottam az ablakot, és a sirályok nászra hívó énekének dallamára félálomban eszembe jutott, hogy a tengernél vagyok megint, és hogy új év kezdődik ma: kereken egy éve szálltam le két bőrönddel, meg…..
Egy utazás állomásai II.folytatás lentről... 4. állomás, Leuven: Szóval fura mozgással szálltam ki a kocsiból a belga hotel előtt de mivel csak fél 10 volt, nem álltam meg, hogy ne egy sör mellett írjam meg mindenkinek, hogy megvagyok, ezért benéztem az 5 percre lévő…..
Egy utazás állomásai Ez a bejegyzés a három és fél napos visszautamról szól, amit -ha már autóval vagyok- városnézősre terveztem, ezért lett ilyen hosszú,és a szokásosnál összefüggéstelenebb tartalom annak köszönhető, hogy éjjel kettő és kettő között íródott…..
tornasor week 51 2011.08.03 11:50:00
Kérdőív Üdv mindenkinek!  Lassan húzok vissza Angliába, de közben azért sikerült végre végleges formába hoznom a kérdőívet, ami a disszertáció fontos eleme lesz. Bár UK-re fókuszál a kutatás, azért ha valakinek van 3 perce és véleménye a fair trade-ről, az töltse…..
Önnek nincs pénze? Nem kell sehová mennie? Soha nem vezetett még jobboldali közlekedésben? Minden távolságot meg tud oldani kerékpáron? A megoldás kézenfekvő: vásároljon autót Angliában!  Kell-e autó Angliában?A legelső kérdés amit fel kell tenni, szimplán ennyi. A…..
robber-fly 2011.06.28 00:40:22
@robber-fly: Ugyanitt szolgálati közlemény Arankának: Ezt a filmet is kérem beszerezni!! ..ja, nem kell, megvan.
robber-fly 2011.06.28 14:05:31
@englishbobo: Zsolt, ez a komment 13.58-kor jött egy keddi napon, így joggal aggódom: ugye nem iszol munkaidőben? A képen egyébként az említett Only fools and horses főhősei.
robber-fly 2011.06.29 01:00:20
@qkackoko: Ez a komment 22:54-kor jött, te igazoltan iszol...bár: te akár lehetsz ilyenkor munkaidőben is. Jó, feladom a munkügyi ellenőr szerepkört, igyatok, amennyi jólesik, nem számolom tovább...
Már megint a nehéz diáksors Megvettem a múlt héten az oly sokat emlegetett cabriot. Mondtam már az elején, hogy ez jó ha van, és már van és tényleg jó. Az egész vásárlás egy bejegyzést érdemelne, úgyhogy ezzel lógok még, de a lényeg, hogy itt áll a ház előtt a szentem,…..
robber-fly 2011.06.22 23:06:03
@englishbobo: értékegyeztetéssel. Katedrális akad bőven, mind a tiéd Zsolt, csak ide kell fáradni érte! Nekem fel kéne mennem Skóciába majd egyszercsak, mert ott meg a temérdek vár vár reám, na meg a zöld tájba vájt tekervényes országút. Oda kell egy jó roadster.
Látogatók 3. nap Azt hiszem mindenkinek rengeteget segített az a tény, hogy előző este nem volt erőnk a mulatozáshoz, ami szerintem az ünnepélyes első alkalom lehet, hogy egy kiránduláson az első estén nem mozdulunk ki (nincs ez már sok lépésre a kockás plédben napozástól…..
robber-fly 2011.06.19 22:31:32
@qkackoko: ritkán frissül, mer' a szerző maga sem friss, régi, ahogy a Hege mondaná. Van a fejemben most is egy vegyünk autót Angliában poszt, de nincs időm megkomponálni..
robber-fly 2011.06.19 23:47:23
@englishbobo: Zsolt, elképesztő aktivitást mutatsz, névadó ünnepség, kérdések naponta többször, el vagyok képedve. Tornasor: először is az a feladat a blog létrehozásakor, hogy adj egy nevet, és alatta add meg, hogy miről szól. Ezt azóta is tartom: tornasor - minden másról. Másodszor, egy 'elegem van' pillanatomban kellett megadni a nevet és akkor épp úgy gondoltam, hogy a blog egy társadalomkritikai megmondó blog lesz. Na azt a tartalmát most nem fejtem ki, de van neki tényleg olyan is. Majd egyszer azt is kérdezd meg..
Látogatók 2.nap Beszéljenek a képek, sokszor egyébként is jobban járunk így, mintha a szereplők tennék; nagy mértékben szaporodott el tegnap a "csókolom", a "szevasztok, mi léptünk", és a "nagyon csinosnak tetszik lenni" beszólások a városban,…..
Látogatók 1. nap  Megjöttek a srácok, este 10-re értek ide 24 órás utazás után. Fura, hogy a magányom tetthelyén hirtelen a sok ismerős arc itt ül, és hogy persze én is azonnal máshogy látom a környéket és a házat is. Bobó hozta a formáját átlépve Angliába,…..
Oxford revisited Ülök a vonaton Oxfordból vissza Pompey-ba (ez Portsmouth vicces neve), ahol mindig az az első gondolatom, mármint a vonaton, hogy csekkolni kéne, nem első osztályra szálltam-e véletlenül, mert gyanúsan igényes a környezet, de nem. Nézem a legtöbbször…..
Kétharmad Most lett világos, hogy mire volt tavaly az óriási öröm otthon. Megvan végre a kétharmad, és ez tényleg jó érzés, már én is tudom. Letudtam a második szemesztert (még akkor is, ha netán porszem került volna a gépezetbe, és valaki még egyszer látni akarna -…..
robber-fly 2011.06.04 22:05:09
@gerwald: Gerwald, a látni akar az lehetséges jövőidő és nem múlt. Csak azért írtam, mert eredmények hiányában nem szeretek feltétel nélkül örömködni. A vezetést azért nem engedik, mert a biztonságodat így könnyebb szavatolni, ha nem te vezetsz, gondolom policy, én is mindig küzdöttem, hogy vezethessek. A melő egyelőre valóban nem az amit keresek, de kösz.
Hülye történet  A vizsgáim zajlanak, a nagyján már túl vagyok, ezért kicsit feljöttem levegőért, de még két hétre vissza kell merülnöm. Ma egy marketing írásbelin küzdöttem két órát, mert ritkán írok tollal egyfolytában ennyit, meg hát a téma sem volt egyszerű, mert…..