Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HRobert

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Horkolás során a garatban fellépő nyomáscsökkenés a gyomortartalom fele is szívó hatást gyakorol, elősegítve ezzel a reflux, vagyis a savas gyomorbennék visszaáramlását a nyelőcsőben. Ez tovább erősíti a horkolást és számos panaszt okozhat.A cikk szerzői 42 felnőtt beteget…..
A cikk Caleb történetét ismerteti, akinek hangos, horkoló légzését 2 éves korában észlelték először a szülei. Akkor kezdtek csak jobban aggódni gyermekük miatt, amikor a horkolás közben fuldoklásra is figyelmesek lettek. A fiú 9 éves korára túlsúlyossá vált, melyen a…..
Az éjszakai légzészavar és nappali aluszékonyság kapcsolata közismert. Egy új, Kanadai tanulmány szerint a nappali aluszékonysággal is küzdő súlyos alvási apnoésok körében a cukorbetegség kockázata a 2-3 szorost is elérheti. Dr. Willis H. Tsai (Rockview kórház, Calgary)…..
Kép: normal EKG hullámA vizsgálat során 2816 páciensen végeztek alvásdiagnosztikai mérést és a szívritmuszavarok gyakoriságát elemezték. Kétféle ritmuszavart kerestek, a kamrai tachycardiát és a pitvarfibrillációt. A pitvarfibrilláció hosszú fennállása stroke-ot és…..
Effects of Heated Humidification and Topical Steroids on Compliance, Nasal Symptoms, and Quality of Life in Patients with Obstructive Sleep Apnea Syndrome Using Nasal Continuous Positive Airway Pressure. Journal of Clinical Sleep Medicine 2009.októberA vizsgálatban 112 beteg vett részt,…..
Újabb vizsgálat bizonyította, hogy az alvási apnoe halálhoz vezethet.A tanulmány eredményeit 2009 augusztusában publikálták. A vizsgálatban 6441 embert vontak be, akik 40 év felett voltak. Az alvásvizsgálat mobil poligráffal a páciensek otthonában történt. Minden résztvevő…..
 Itt egy szemléletes video az alvási apnoéról (forrás: YouTube; quietsleep4u). A garatban kialakuló elzáródás fulladásos tüneteket idéz elő, mígnem az agyból kiinduló ébredési reakció (stresszreakció) véget vet ennek. Ezek a jelenségek periódikusan ismétlődnek alvás…..