Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gigoca

173 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma sikeres vizsgát tettem elsősegélynyújtásból is, és ennek örömére most, hogy már nincs hátra semmi más, elhatároztam, hogy összegzem, mennyi idő alatt, hogyan, mennyiért tettem szert a jogosítványra. Az a célom ezzel az átekintéssel, hogy bemutassam, hogy egy olyan kaliberű ember, mint én,…..
fecseg a mély Vigyázz, gumicsont! 2014.10.22 12:52:17
Szijjártó Péter hazajött Amerikából. Csak szólok.  Viszont közben a közönség ráharapott az internet adóra, amit a jogos kritikák hatására majd szépen módosítani fognak holnap, hozzáírnak fél mondatot a törvényhez (jó eséllyel egy olyan fél mondatot, amit tegnapelőtt…..
Ma elvették a sörömet. Egészen pontosan nem engedték, hogy megvegyem. Persze nem teljesen csak az én söröm lett volna, de gondoltam, hogy hat óra autózás után jó lesz meginni, miközben a teleholdat nézzük. Gondosan kiválasztottam a kedvenc búzasörömet, még citromot is vettem…..
Elérkeztünk az amerikai társadalom egyik mozgatórugójához, vagyis ahhoz a csomóponthoz, ami itt (majdnem) mindent meghatároz, ami nem más, mint a VÁSÁRLÁS. Így, nagy betűkkel. Ez megkerülhetetlen, kihagyhatatlan, továbbá spirálisan magával ragadó élmény, így, ha nem szeretsz…..
Kicsit elsodortak a hétköznapok, de megpróbálok pontosan visszaemlékezni, hogyan is volt az első délután, amikor elhoztam a gyerekeket az iskolából. Az, hogy nem sírva jöttek ki a kapun, már jó előjelnek bizonyult. A találkozást követő szóáradat pedig magáért beszélt: - és…..
Nos hát. Elérkeztem az utolsó estéhez. Először is köszönöm szépen a kitartó figyelmeteket! Nagyon jó volt érezni, hogy azért, mert székhelyem 1600 km-re tettem, az otthoniak nem feledkeztek meg rólam! Köszönöm!!! Ezt a naplót itt most befejezem.Az utolsó napomon elbúcsúztattam…..
Ancsa Tamperéből jelenti 2010.05.30 12:34:00
Nagyon-nagyon lebetegedtem a végére. Ma a lányok elmentek Oroszországba, picit kurtán furcsa volt az elköszönés. Valahogyan erőt veszek magamon és összepakolok, de eléggé le vagyok gyengülve. Valami hülye megfázás, de nagyon fáj a fejem, és teljesen be vannak dagadva a manduláim.…..
Ancsa Tamperéből jelenti :( 2010.05.27 23:10:00
Szomorúak vagyunk, mert Litvánia nem jutott be az Eurovízió döntőjébe. A beszavazottak csoportja leginkább a legrosszabb dalokra emlékeztet minket. :(Valószínűleg tényleg az volt a baj, hogy a zenekar keményen odamondott Nyugat-Európának, és ezt nem viselik el. :-/..
Ancsa Tamperéből jelenti asszim 2010.05.27 20:04:00
Nem is meséltem, hogy a múltkor, amikor a nemzetközi Erasmus koordinátorhoz kellett bemennem az aláírásáért, akkor ahogy beléptem, finnül köszöntött, aztán ugye angolul szólaltam meg, és elnézést kért, hogy finnek nézett. :)Ezt is megéltük, az ötödik hónap végére teljes…..
Tulajdonképpen már csak 3 nap van hátra a finnországi létből. Ma végre látjuk Enelist, jön hozzánk Eurovíziót nézni. Utoljára szombaton fogunk találkozni.Holnap elköszönök az olaszoktól és a francia lánytól. Csapunk egy búcsúszaunázást.Szombaton megünnepeljük Diana…..
Azt hiszem, hogy a legjobban azt vártam, hogy az Erasmusosokkal nézhessem az Eurovíziós dalversenyt. Sajnos ez csak részben jött össze, mert a kollégium nagy része már hazament. Elég szomorúan telnek az utolsó napok, napról napra kevesebben vagyunk, de annak nagyon örülök, hogy a…..
És holnap Bryan Adams koncert lesz a stadionban. A legolcsóbb jegy 66 euró...
Ancsa Tamperéből jelenti bréking 2010.05.25 19:33:00
Megnyílt egy IKEA-áruház Tamperében. Nincs olyan messze, sztem kibiciklizem még az utolsó napok valamelyikén. Bár van külön IKEA-busz is. Zseniális...
Ancsa Tamperéből jelenti 2010.05.24 13:33:00
Valamelyik nagyon pihentagyú csinált egy Facebook-profilt a Security guy-nak. :))) Először nem esett le, hogy ki ez a fószer, aki finn és bejelöl és a TOAS-nál dolgozik, aztán láttam, hogy szinte minden itteni ismerősöm az ismerőse. :)))Hát ezen jót röhögtem, de visszaigazolni nem…..
Elkövettem a hibát, és nem írtam meg azonnal az élménybeszámolót a stockholmi kirándulásunkról. Tudatosan nem is vizionáltam előre itt a blogban ezt az utat, mert olyan hihetetlen volt az az ajánlat, amit a Viking Line komptársaság promotált, hogy komolyan azt hittem, hogy egy…..
gigoca 2010.05.24 12:49:52
@langostejfol: Sejtheted, hogy mennyit...:)) Három csóró k-európai diák! :-DD

Szerintem még így is megéri nekik feltölteni a hajót, plusz visszük a társaság hírét...
Ancsa Tamperéből jelenti 2010.05.24 11:51:00
A diákok kiköltözésével egyszerre elképesztő dolgok kerülnek ki a folyosóra, a kuka mellé vagy a konyha "Free shit" sarkába.A folyosón az imént egy nagy kupac mellett egy fél baguett-et láttam, a múltkor a kuka mellett pedig egy komplett floorball szettet.Érdemes lenne…..
Úgy nézem, hogy itt a finneknél Pünkösd hétfő nem szünet. Tegnap minden zárva  volt, és azt gondoltam, hogy megmentem magam az éhhaláltól, és elmentem vásárolni egy pizzát, gondoltam, kirúgok a hámból.És basszus, rákok voltak rajta!!! Ilyen apró pici rákok, és én…..
Ancsa Tamperéből jelenti Buli 2010.05.17 23:21:00
Jelenleg az Eiffel 65 Blue című száma üvölt az udvaron, a folyosón pedig lányok sikítoznak. Ez mindent elmond erről a buliról...
Gyűlnek a felhők a Tuomio koli felett...no, nem az esőfelhők, hanem az "újak" és a "régiek" közötti viharfelhők. Írtam, hogy ezen a héten szinte elárasztották a kolit az új arcok, akik bizony még nem ismerik a Tuomio farkastörvényeit. Pl letelepedtek az…..
Ancsa Tamperéből jelenti 2010.05.17 12:58:00
Egyre jobban cserélődik ki a kollégium lakossága. Azoknak a helyére, akik májusban elmentek, egy-két hetes turnusban jönnek újak.A tegnap esti vacsorázáson egy csomó új pletykát is megtudtam, hogy kivel mi történt itt a kollégiumban az elmúlt 5 hónap alatt. :)) Rá kell jönnöm,…..
Ancsa Tamperéből jelenti 2010.05.17 12:53:00
Tegnap az olaszokkal és a francia lánnyal tettünk egy kisebb kirándulást a környéken. Farncescát meglátogatták a szülei, és béreltek egy autót, és azt csak ma reggel 9-re kellett viszavinniük, úgyhogy úgy voltak vele, hogy ha már ott van náluk az autó, akkor tehetnénk egy…..
A mai napról képek itt...
gigoca 2010.05.17 12:44:11
@Periptero: Látom/hallom, hogy ítéletidő tombol... :((