Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szerencsefia

4 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azon gondolkodom mostanában, hogy nemrég született kisbabánkat miként tudjuk majd támogatni életkezdésében, mondjuk 23 éves korára, mire befejezi az egyetemet. Mióta előjött ez a válság téma, én is inkább a takarékoskodás irányába hajlok hitelfelvételek helyett. 2007 óta…..
Szerencsefia 2011.01.07 09:20:26
Az előttem szóló mondta ki az igazságot, még annyiban kiegészíteném, h a kincstárnál talán a legkorektebb a hozam. Azt kell tudni, h állampapírba fektetik a tőkét és az 5 éves állampapírhozamokkal számolnak: www.allamkincstar.gov.hu/rovat/184?SSID=3a94ebed062c9af666861d439fee9a78

A cikkhez még annyit fűznék hozzá, hogy mindenki gondolkodjon el 2-2,5 millFt mit ér 20 év múlva? Évi 3% inflációval számolva jelenértéken 1,1-1,5 mill Ft-ot. Ez gyakorlatilag 1 szemeszter a mai áron. A babakötvény arra jó, hogy a nagyszülők befizethessenek rá kis összegeket, egyébként a gyereknek ebből nem lesz életkezdés. Az életkezdés támogatásához komolyabb rugalmasabb pénzügyi programra van szükség nagyobb összegekkel.
 A mai netes eszközökkel gyorsan lehet kreatív és hatékony marketingkommunikációt megvalósítani KKV méretekben. Erről rengeteg marketingguru és internetbuddha ír, írogat. Az ingatlanpiacon is megjelentek egy ideje ezen guruk követői (nem mindenki örömére).  Azonban az…..
A napkollektor az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb alternatív energiaforrás, de vajon meg is éri? Számok következnek, egyszerűen. Mindenekelőtt mit is tud a napkollektor: Segít a meleg víz előállításában. Feltesznek a tetőre egy szerkentyűt, a fürdőszobánkba meg egy bazi…..
Szerencsefia 2010.01.26 18:34:19
@Terrier:
Értelek, de ha úgy gondokozol, h mondjuk a 8. év már nyereséges, de 10 év múlva meg le kell cserélni a kollektort, akkor a pénzáramokat figyelembevéve 10 éves viszonyban csak 20%-os a megtérülés, azaz 100 év múlva termel stabilan nyereséget a cucc.
Ezért mondom azt, h amortizáció nélkül nem valós a számítás, nem kötözködésképpen :)

Hídlakó: igen, viszont a gázkazánnak és az egész alap fűtési rendszernek a hasznossága maga az, hogy meleget ad, erre nem lehet megtérülést számolni, és a gáz árra sem, ezeket az adatokat állandónak kell elfogadni.

Kicsit ahhoz hasonlítanám mondjuk, hogy van egy teherkocsim, és veszek rá légterelőt, hogy üzemanyagot takarítsak meg, akkor csak a légterelő megtérülését számolom, maga a teherkocsi amortizációja (javítás, karbantartás) és az üzemanyagár az nem lehet az tagja a számításnak, mert az az alap. Azokat akkor veszem figyelembe, ha a fuvardíjat próbálom kikalkulálni.
"Érdekelne hogy amit 2008 09 hónapban felvett devizalakáshitel törlesztése meddig emelkedhet még? Több mint 50% -al emelték a havi törlesztést, mondván a válság miatt kell a kamat emelés is. De mikor a szerzödést aláírtuk nem 118000 ft-ot válaltunk havonta csak 67000ft -ot.A…..
Szerencsefia 2010.01.26 08:37:46
@hitelkarosultak: Rosszul gondolod. A kamatot azért kérsz, mert lemondasz a pénzed azonnali felhasználásáról. A kockázati felárat pedig azért, mert olyan helyre adod ahol megvan az esélye a nem fizetésnek. De ezt a kockázati felárat nem te teszed zsebre, hanem kifizeted biztosításra.

Ha Te építési vállalkozó vagy, hidd el lesz annyi eszed, hogy beleépíts anyagköltség kockázatokat az ajánlatodba. Vagy ha nem, mert erős az árverseny, akkor kötsz opciós szerződést ha már biztos az üzlet, tehát veszel téglát későbbi szállítással opcióra, és max csak az opciós díjat kockáztatod.
Beszéltem már az életem során jó néhány olyan emberrel, akinek a hitvallása, jövőtervei vagy inkább az ábrándjai pontosan megegyeztek az enyémmel. Mit mondjak sokszor nem volt ez jó érzés, ugyanis az lehet, hogy ezekkel az álmokkal teljesen azonosultam magam is, de valahogy azzal a…..
Na szépen idulok, rögtön az első heti blogolás után elfelejtettem a jelszót.A múlt héten annyi történt, hogy voltam 2 helyes is állásinterjún, de hát egyiktől sem vagyok elájulva. Mindkettő értékesítő meló - a mostani önbizalomhiányos állapotomhoz nem ez a legmegfelelőbb…..
Na nem hogy nem kerestem (találtam), hanem mégjobban apadt a pénzem (ami majdnem nulla) ugyanis vettem szemcseppet cirka 1600-ért.A pénzkereseti stratégiám sajnos még elméletileg sincs meg, és ez aggaszt a legjobbban. Mert ha pl. azt találtam volna ki, hogy lexikonnal házalok és az…..
A terv tök egyszerű: munkával vagy más törvényes eszközzel szerezni húsz millió forintot 2011 januárig. Nem egyszerű. Főleg nem úgy, hogy nincs kézzel fogható melóm. Csak vergődök egy ideje, kiderül 40 éves koromra, hogy semmire nem vagyok alkalmas, vagy legalábbis senkinek sem…..