Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odeon

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Azért sem adom fel! 2012.12.19 06:58:00
Tartok tőle (mi több, a számokat elnézve tudom), a mai történet nem egyedi, éppen ezért annyira szívbemarkoló. Szerzője egy házaspár hölgytagja, akik életük azon szakaszában vannak, amikor az elmúlt évtizedekben fáradságos munkával felépített egzisztenciát kellene…..
A mai poszt nem egyetlen országról szól, sokkal inkább a motivációról, illetve arról, miként lehet szépen fokozatosan felépíteni egy életet és külföldi karriert. Jöjjön tehát András története, melynek során az Egyesült Államokból indulunk és Magyarországon keresztül…..
odeon 2012.11.17 14:31:35
Nem is olyan régen, a múlt héten volt egy poszt, melyben egy apa búcsúzott külföldre költöző lányától. Akkor az otthon maradó szülő szempontjából láttuk a történetet. Az a levél elég nagy visszhangot keltett, többek között Lászlót is írásra késztette. Ő a másik…..
Élelmiszer felhalmozása: Megfelelő mennyiségű élelmiszer nélkül gyorsan végetérhet a túlélésünkért folytatott küzdelem. Alapvető élelmiszereket (liszt, rizs, bab stb.) nem nehéz tárolni nagyobb mennyiségben sem és néhány óra alatt hetekre elgendő mennyiséget tehetünk el…..
A távol-keleti ország számomra mindig meglehetősen ellentmondásosnak tűnt. Vonz a kultúra, a gasztronómia, taszítanak ugyanakkor a merevnek tűnő viszonyok és a helyhiány. G. szerencsésebb, mint én, hiszen neki megadatott, hogy mindezt saját tapasztalatai alapján döntse el.…..
azbeszt A hősök kora 2012.09.03 17:16:07
Napok óta mást se hallni/olvasni országszerte, hogy milyen szépen sikerült beletenyerelni egy mocsokos kis háborúcskába. A kormány persze mosakszik, a lóláb pedig kilógik, de minderről már mindenki lerágott mindent, amit csak lehet, még a nagynyomású, ipari csontozó se tudna több…..
Most már a harmadik helyről hallom ugyanazt a hátborzongató sztorit, tehát lehet benne valami.Leírni csak ezért írom le, mert feltételezem, hogy aki ilyesmivel játszadozna, annak nincs internete és nem olvas blogokat, tehát nem fog vérszemet kapni és az én adóforintjaimból a…..
Nehezen lehetne átlagosnak nevezni mai szerzőnk, Dennis útját, hiszen 16 évesen került ki Angliába, középiskolába. Ahol gyorsan kiderült, hogy 9 év magyarországi iskolai nyelvtanulás messze nem elég arra, hogy fel tudja venni a kinti tempót. Nem adta fel, no meg aztán szerencséje…..
A tegnapi nem akármilyen vitanap után ma békésebb vizekre evezünk, egészen Portugáliáig. Az ottani életről Kati mesél (és külön hála azért, hogy nem csak szóban, de képekkel is), aki Lisszabonban éli mindennapjait. Gyertek velünk! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Van az úgy, hogy az ember olyan országot választ magának, amiről kiderül, hogy valami miatt mégsem jön be. Ez történt Judittal is, aki párjával megszerette Máltát, de arra is rájött, hogy nem akar élete végéig ott élni. A miértre fény derül a mai…..
Mai szerzőnk, Zoltán Norvégiában él és tapasztalatai alighanem mindenki számára érdekesek lehetnek. Úgy érzi, új lakhelyén a legfontosabb tapasztalat a nyugalom, hogy a Kelet-Európában jelen lévő stressz ott sokkal kevésbé keseríti meg a…..
Néha előfordul, hogy olyan történet érkezik, amely mintegy megcsavarja a Határátkelő nézőpontját és azt mutatja meg, milyen külföldiként (vagy külföldivel) élni Magyarországon. Akik hosszabb ideje követik a blogot, azok talán emlékeznek Rg történetére, aki egy afrikai…..
500.000 Forint. Azaz félmillió.Nekem sok.A bíróságnak, a közjegyzőnek, a végrehajtónak nem az. Félmilliónyi kintlevőségem van.Tartozik egy magánszemély, egy kisvállalkozás és egy biztosító.A három tartozás olyan egyértelmű, minthogy a Dunában víz folyik és…..
Tanulságos történet a mai, amely egy miskolci állami cégtől egészen Németországig ível és akadnak benne érdekes momentumok bőven. A lényeg szerintem valahol mégis csak ott van, hogy soha nem késő elkezdeni tanulni és megismerni a világot. Aztán hogy a történet vége mi lesz,…..
E blogon korábban többször írtunk az önvédelemről és a jogos védelemről. Mert az ugye mégiscsak abszurd, hogy ha a 80 éves Mariska néni éjszaka arra ébred, hogy a szobájában motoz egy betörő, és halálra veri a Horthy Miklós bevonulása idején nászajándékba kapott kristályvázával, akkor a szervek az…..
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
odeon 2012.05.09 13:24:55
Sajnos eljutottunk addig, hogy ilyen cikk egyáltalán megszületik, de ennek is oka van.
Én akkor szólok rendőrnek, ha már minden lehetőséget kimerítettem, vagy akkor sem.
Néhány ( 2-3) éves történet
Vadászat után szétszóródunk a benzinkútnál 01 óra körül. Én is megyek a saját kocsimhoz.
A minket szállító vadász ( bakker ügyvéd ráadásul) indul hazafelé.
Ahogy kiment a kútról lemeszelik.
Mindent láttunk hallottunk, távolság 5-6 méter, de köztünk egy laza bokorsor.
3 rendőr, két nő meg egy férfi ( na most ez erős túlzás volt, mert 3 ilyen tranzisztoros rendőrféle volt, de úgy együtt súlyra is kitettek egy jobbfajta falusit)
A két nő ott oldalt a srác meg igazoltat, viszonylag rendesen, csak azért néztük, hogy mit művelnek egy ügyvéddel.
R:Mi az ott hátul?
-puska
R: szálljon ki, adja át.
- kiszáll kiveszi a tokból átadja majd szól a rendőrnek, hogy ne fogja már rá a kolléganőre
R: értek én hozzá, jobban mint maga. majd
megpróbál egy töltőfogást, nem megy neki
R:segitsen már !

Na közösen megnézik hogy üres a fegyver srác kissé zavartan visszaadott mindent, nem kért sem lőfegyvertartási engedélyt sem egyebet
Ekkor jött a balhé

Rendőrnő I.: Bazmeg ez a kocsi véres
Rendőrnő II: Fegyvert eldobni, kezeket fel

Ekkor már kezdtük a röhogést, de az erős izgalmi állapot miatt nem vették észre.

A rendőrsrác nézett össze vissza tehetetlenül
Vadász:Hülye vagy? Eldobni? Csak a távcső fél milla!
Rendőrnő I. : megpróbálja elővenni a fegyverét, de a rendőrsrác lebeszéli és mondja, a vadásznak, hogy a puskát tegye a tokba, meg a nő is a pisztolyt és jöjjön hátra felemelt kézzel.
tót
Ekkor már kussoltunk az árnyékban, mintha lesen lennénk. Egyébként tényleg igen véres volt hátul a kocsi, mi is csak kiszállás után vettük észre.

Rendőr valamelyik: Nyissa ki a csomagtartót!

Ott áll elöttük egy gumicsizmás, zöld ruhás vadász,oldalán egy késsel. Mit vártak hullát?

Majd tegye fel a kezét?

Hogy a faszba nyissam ki felemelt kézzel?

Na megegyeznek, hogy mielött valamelyik visszamenne a kocsihoz erősítést kérni leteheti a kezét és kinyithatja csomagtartót

Csomagtartó nyitva.

Én tudtam, hogy van benne egy kizsigerelt vaddisznó, mert én segítettem berakni.

Arra viszont nem számítottam, hogy a csomagtartó kinyitás után az egyik rendőrnő az egyik utpadkán, a másik meg a túloldalon kezdi a rókát kergetni, vagy hogy szemléletesebb legyek hánytak mint a lakodalmas kutya.

Csak elgondolkoztam azon, hogy van akkor ha egy hulla van bent?
A két rendőrnő ott okádik, az lepkesúlyú rendőrt meg bárki zsebre teszi, a ha közben el nem viszi egy kóbor macska.
Ma a Parlamentben belengetett reformcsomagban megpendítették (vagyis inkább kilátásba helyezték) a fegyveres testületeknél dolgozók korkedvezményes nyugdíjbavonulási lehetőségének megszüntetését. Abszolút logikus, hogy a Lemilbloghoz hasonló fórum ne menjen el szó nélkül a…..
odeon 2011.03.02 11:39:56
Nos tehát én nem mentem nyugdíjba, mert nem adtak rá lehetőséget és simán leszereltek 20 év után, de nem estem kétségbe és dolgoztam civilként.
Azt azonban innen, mint adófizető állampolgár mondom, hogy a korkedvezmény megszüntetése baromság.
A jelenlegi rendszer rossz, de lehetne jó is, ha az a képlékeny massza a szervezetek közepén nem gátolná.

Én még emlékszem arra, hogy milyen küzdelem volt elérni az un távol helyőrségi pótlékot is amit végül is a csapatszolgálati pótlék helyett adtak, mert az ugye nem jutott volna a félcipősöknek.
A távoli helyőrségire meg lehetett mondani, hogy menjél érte Lentibe meg Újdörögdre aztán ott majd megkapod félcipős beosztásban is.

Én valós szolgálati időhöz kötném a nyugdíjat és kőkeményen számolnám a szorzókat.
Aki tűzszerész Afganisztánban annak ha nem is három nap az esztendő mint a mesében, de minimum 3-as szorzóval számítson.
És Afganisztán nem ugyanazzal számol mint Ciprus.
A tűzoltó meg megint máshogy működik, ha ügyeletet ad, gépkocsit vezet,sugárcsövet szerel, vagy megy befele a berácsozott panelba embert menteni. Na ez utóbbi szintúgy menjen el hamarabb nyugdíjba.
A rendőröknél meg megint nem mindegy, hogy ott ül az igazgatás rendészeten és mást sem csinál csak elutasítja a fegyvertartási kérelmeket, vagy pedig bemegy a fegyveres bankrablóért ( persze ha elég messziről kilőni az már nem olyan kemény meló)

Mindezt csupán azért mert nálunk a büdös életben nem fogják átvenni azt a külföldi példát, hogy időnként váltják a beosztást és ha valaki tényleg a dolgok keményebb végét fogja, akkor egy idő után adnak neki valami normális beosztást.
odeon 2011.03.02 13:41:27
@Vombatus Ursinus: A "sima" munkavállalóknak (Mtv. hatály alá eső munkavállalónak) joguk van sztrájkolni, a hivatásos állományúaknak nincs.

Ha olyan a munkahelyed, hogy megteheted, de a munkavállalók csekély hányada vasutas
Ma Orbán Viktor és miniszterei bejelentették a megszorító csomagjaikat. Mivel ez nem egy politikai blog és engem amúgy sem érdemel a politika, csak egy dolgot emelnék ki. Hadd idézzek az Index.hu cikkéből: A korkedvezményes nyugdíj felszámolása a szakszervezetek szerint összesen…..
Hallgatom a híreket és nem tudom, csak nekem tűnt fel a kísérteties hasonlóság, ami az 1989 decemberi romániai, illetve a mostani líbiai események között fennáll? Utcai zavargások, terroristáknak nevezett titokzatos mesterlövészek a tömegbe lőnek, majd eltűnnek, a vezető…..
odeon 2011.02.17 15:24:10
@OkoskaTo:rp:
Én dafke Nemzeti AVH-nak rövidítem minden címzés esetén.
Megjegyzem, ha nem fizetek vmi okból, akkor már másnap inkasszózzák a bankszámlámat,de ha ők tévednek, akkor egy ügyvéd és egy könyvelő segítségével ( munkájuk megfizetésével )több hónapos küzdelem után jutok a jogos pénzemhez.
Akik próbálták, kivétel nélkül azt mondják, hogy a börtönvilágot csak az ismerheti igazán, aki eltöltött odabenn egy kis időt. Szerzőktől nem szoktunk priuszt kérni (még erkölcsit se nagyon), úgyhogy maradjon Iustizmord kolléga titka, honnan ez a tárgyi tudás, amely a most következő poszt mindegyik…..
odeon 2011.02.08 15:19:54
@milliliteratura:

"egyébként szvsz nem a büntetés a visszatartó, hanem az, ha tudod, hogy el fognak kapni. jó rendőrség kell, nem pedig jó börtön."

Bocs, ezt változatlanul vitatom.
Egyetlen rendőrség sem ér fel azzal, ha az áldozat meg tudja magát védeni, akár a támadó élete árán is.

Ez egyébként viktimológiai alaptétel
odeon 2011.02.08 15:21:47
@tucano:
Semmi meglepő. Pár éve a zárt körlet előtt álltam meg kocsival. Kérdezik, hogy miként jöttem be. Mondom a nyitott kapun, ahol nem volt senki.
odeon 2011.02.08 15:23:52
@tiboru:
"Hát mit bűnözzön a szerencsétlen ember Alaszkában? Raboljon ki egy jegesmedveboltot?! "
Hát az biztos, hogy mutogatós szatírkodás nem jön össze:-)
A világ bármelyik hadtörténeti múzeumában jár is az ember, mindenütt láthat szolgálatból kivont régi harckocsikat, harci repülőgépeket, ágyúkat, kézi fegyvereket többé-kevésbé épségben megőrizve. Azon viszont talán nem mindenki gondolkodik el, hogy ezek a fegyverek…..