Regisztráció Blogot indítok
Adatok
celebtemető

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levelet kaptunk, a fenti képpel: Kedves CC! Ilyen egy HD adás MTVA módra. Letterbox kép, HD logóval. Mindezt 90 milliárdért. Üdvözlettel Hegyirabló ..
celebtemető 2013.12.31 13:20:29
@muzoffru: De itt nem erről van szó, hiszen nem csak alul és felül van fekete csík, hanem kétoldalt is, vagyis ez egyértelműen 4:3-as adás, melybe bele van kicsinyítve az amúgy talán csonkolatlan kép. A logó rálóg a felső fekete sávra, ami egyértelműen jelzi, hogy itt nem a tévé van 4:3-ra állítva, mert ha a tévé csinálna belőle letterboxot, akkor a logó is a fekete kereten belül lenne. Ez bizony 4:3-as műsor.
A kereskedelmi tévéket elárasztó konsturált reality egy újabb verzióját dobta be február közepén az RTL2 Segítség, bajban vagyok! címmel, mely minden kétséget kizáróan a műfaj gyöngyszeme. Itt is van amatőr szereplőkkel eljátszott ordítozás, lökdösődés, tehát izgalmi…..
A Blikk szerint Friderikusz Sándor, aki jelenleg az RTL2-n futó Legyen Ön is milliomos! műsorvezetője, hamarosan visszatér a Tv2-re. Ő lesz az Az ének iskolája című műsor házigazdája. Mivel egyéves szerződése lejárt az RTL-lel, nyugodtan elmehet a konkurens…..
Két nagyon izgalmas képet találtunk a cncrd.tumblr.com-on. Csak nem a SuperTV2 logóját? ..
celebtemető 2012.10.05 10:55:32
Mától új műsorokkal és részben új műsorrenddel jelentkezik az MR2-Petőfi Rádió. Talpra magyar – reggel a Petőfi Rádióval címmel megújul a reggeli zenés ébresztő. Minden hétköznap reggel 6:03-10:00 óra között Buda Márton kelti a hallgatókat. A napi aktualitások…..
celebtemető 2012.03.12 14:03:48
@piettro: Jól mondod. Ezt a Buda Márton gyereket nem szabadna egy országos rádió mikrofonja mögé engedni, legfeljebb egy vidéki kultúrházban tudnám elképzelni, ahogy ebben a stílusban felkonferálja Bach Szilviát, vagy valami hasonló haknistát. Izzadságszagú, harsány, humortalan.
Horváth Gergely sokkal jobb lett volna, csak hát ő nyilván nem lehet naponta reggel 6-10-ig meg este 19-22 között is adásban, bár nem tudom a Kultúrfitnesz élő lesz-e.
Az NBC tavaly még büszkén verte a mellét: megtaláltuk az új Lostot, de mi nem kúrjuk el, mert a rejtélyekre válaszokat is adunk ám, bizony, nem szopatjuk a nézőket négylábú szobrokkal meg hasonó faszságokkal. A The Event pilotja érdekes is volt, megfogta az embert, és nem…..
Fess86 nevű olvasónk lőtte az alábbi képet, ami szerint az RTL-nek az sem elég, hogy ha valaki világbajnok, a tesztpilóta titulust soha a büdös életbe' le nem mossa magáról, első csapatának nevét meg pláne. Bravó...
celebtemető 2011.03.28 16:01:40
@Tassil Aaltaiz: Szerintem ad a FOM külön 4:3 SD jelet is, mert a 16:9-es kép balalsó sarkában lévő F1 logó különben le lenne vágva, ha az lenne 4:3-ra csonkítva. A feliratok, pozíciók máshol vannak a 16:9-es, mint a 4:3-as képben.

Viszont az RTL Klub szerintem megkapja mindkét jelet, mert a felvezető műsorban, amikor kisebb keretben mutatják az élő képet vagy egy korábbi felvételt, akkor az 16:9-es keretben van. Majd a közvetítés már 4:3-as...

@nakiazaki: Én TV2-n két sorozatot néztem, a House-t meg a Született feleségeket – mindkettő 4:3-ra volt csonkítva. Akkor sokaltam be, amikor a két beszélgető szereplőből csak az egyik volt "színen", a másikat nekem kellett odaképzelnem a fekete sáv helyére. Engem pont emiatt vesztett el a csatorna: kerestem és találtam alternatív megoldást.

Az RTL Klub legalább letterboxban adja a legtöbb sorozatot, amit ki lehet nagyítani. Ez persze csak egy fokkal jobb, az igazi a tényleges 16:9-es kép lenne.
celebtemető 2011.03.29 16:10:44
@SakmaN: Nem tudom, honnan vetted, hogy Scherzinger = "szkörcingör", mert az angol anyanyelvűek "sörzingör"-nek ejtik, úgy hogy Gyula!, így tanuld meg! Meg a már említett Sergio Perez-t "szerhio peresz"-ként vagy "szerhjo peresz"-ként, mert a Pérez végén sz-t ejtenek, nem z-t.
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
celebtemető 2011.02.03 14:29:42
@molnibalage: Az életkor hosszabításának mi értelme, ha az élet minőségét nem tudják fenntartani? Az öregedést nem tudják megállítani. Aztán csodálkozunk, hogy nincs pénz a nyugdíjakra, ha meg szóba jön a nyugdíjkorhatár emelése, mindenki fel van háborodva. De mivel az életminőség is romlik a korral, ezért még a nyugdíjkorhatár emelése sem segítene, mert nem lehet az időseknek (75+) hasznát venni a munkaerőpiacon. Ez erősebben társadalmi, gazdasági, politikai kérdés, mint egészségügyi.
celebtemető 2011.02.03 14:41:53
@molnibalage: Azért azt te sem állíthatod, hogy egy 80 éves olyan szintű életet él vagy munkát végez, mint egy 50 éves. Anno meghaltak 30-40-50 évesen, nem érték meg az öregséget. Az egészségügy fejlődése mérhetetlen terhet ró az államra, amire a mai napig nem sikerült megoldást találni, ezért jelent egyre nagyobb problémát a kontinens elöregedése.
celebtemető 2011.02.03 15:41:47
@molnibalage: Szerintem 200 éve a 40 évesek nem voltak öregebbek mint ma mi, legfeljebb betegesek. Ez azért nem ugyanaz. Akkor lehet, hogy egy fitt 40-est néztél volna 25-ösnek. A mai 75+ többsége nem csak beteges, hanem öreg is. A rák, az Alzheimer pedig inkább az idősebb korosztályt éri utol, nem a 30-40-eseket. Ők előbb haltak meg anno, mint hogy magatehetetlenné öregedtek volna.

Ma a haldoklóba is öntik az esetenként több százezres, "életmentő" gyógyszert, csak hogy két nappal meghosszabítsák a haláltusáját. Ugyanakkor arra nincs pénz, hogy az orvosok normális fizetést kapjanak. Pazarló és nem hatékony az egészségügyünk, mesterségesen életben tartunk olyan végstádiumost, akit a természet már nem tartana, fizetjük a kezelését, a nyugdíját, a családjának meg néznie kell a haldoklását, mert az eutanázia persze elfogadhatalan megoldás.

Ehhez képest a HP-kérdés apróság.
comment:com Hírek fasírt mellé 2010.11.25 11:30:00
Erdélyben is fogható a Gazdasági Rádió. Az Erdély FM és a Gazdasági Rádió megállapodást kötött arról, hogy a határon túli, magyarok lakta területeken is elérhető legyen a Délutáni Monitor című adás, így hétköznapokon Marosvásárhelyen az FM 97,1-n és Maroshévízen az…..
A Tv2 addig rakosgatta az őszi műsorstruktúra elemeit, amíg egy héttel az X-Faktor előtt sikerült elindítania a Megasztárt. A programming osztály apró diadala ez, biztos bontottak is egy kis üveges BB-pezsgőt, hogy megünnepeljék.Egy hét előnyön ugyanis akár az egész műsorfolyam…..
celebtemető 2010.08.23 13:57:39
@peter parker: Az lesz, hogy szombattól visszaáll a szokásos rend: az RTL az X-Faktorral elvisz kb. 30 %-ot, a Megasztár meg modjuk 15 %-ot. A Megasztár ugyanúgy kifáradt, mint a Legyen Ön is milliomos, hiába próbálják azt is így-úgy feldobni.
celebtemető 2010.08.24 09:38:00
@baktafi: Na jó, de ha ekkora költségvetésű a műsor, akkor miért csak kb. 10 nappal az adásba kerülése előtt döntötték el, hogy mikor kerüljön adásba? Azért, mert szokás szerint kapkodtak. Hiába hazudták azt, hogy kőbe volt vésve az aug. 21-i kezdés, de akkor miért volt még múlt héten is Megasztár helyett Nicsak, ki beszél a műsorújságban? El nem hiszem, hogy tévedésből, hiszen "kőbe volt vésve" a Megasztár. Vagy talán mégse… Minél magasabb szinten hozták meg ezt a döntést, annál jobban minősíti ez a TV2-t.
Ráadásul ebben a részben semmi olyan nem volt, ami a szombati adás megnézésére késztetne, a tavaszi adások ígéretes tehetségeire meg már nem emlékszem, így azok sem ösztönöznek.
Reggeli bréking, hogy a Megasztár 5 beelőzte az X-faktort. A TV2 három nappal azután, hogy az RTL Klub kedden bejelentette, augusztus 28-án indul az X-faktor, a Blikkben kiszivárogtatta: egy héttel beelőznek a Megasztár 5-tel. A TV2 állítja, az augusztus 21-ei premier már régóta kőbe…..
Van egy klasszikus Leiter Jakab a magyarítások történetében, a Roger kapitány, ami az évek során egyre kevesebbszer, de kitartóan felbukkan a tévékben-híradásokban. Az eredete a jóég tudja mikorra tehető, mindenesetre az oridzsinál elkúrást elkövető fordító annak idején a…..
Az RTL Klub a mai esti Fókuszban (20:05) jelenti be hivatalosan az X-Faktor zsűrijének első tagját, és nem lehet kétségünk afelől, hogy ezt követően szépen lassan csordogálni fognak a tuti infók az ősszel induló tehetségkutató műsorról. A nem tuti infókat addig is a…..
A nap legextrémebb híre, hogy partidrogot itattak Dömsödivel Hajdú buliján. Jól sikerült Hajdú Péter születésnapi bulija, a Bors információi szerint Dömsödi a bulit követően otthona nappalijában, majdnem anyaszült meztelenül ébredt fel, s nemhogy a hazaútra, a buli jelentős…..
celebtemető 2010.05.06 11:42:51
Legfrissebb hírünk: A Fidesz-miniszter volt cége bevásárolta magát az RTL-be. A Fidesz-kormány leendő vagyongazdálkodási miniszterének, Fellegi Tamásnak a korábbi cége jelentős, 31 százalékos részvénycsomagot vásárolt az RTL Klubot tulajdonló M-RTL Zrt.-ben. Részletek az…..
A tévék nem ünneplik a Föld napját, pedig idén két kerek évfordulója is van: Magyarországon húsz, a világon negyven éve tartják meg. Ehhez képest április 22-én a négy közszolgálati és három kereskedelmi csatorna műsorában mindössze csak egy idevágó filmet találtam, A…..
A köztévé és a választás címmel írt elemzést Kozák Márton a Magyar Narancsba. Az MTV kuratóriumi elnökségének SZDSZ által delegált tagja szerint a kampánycsend előtti utolsó napon, pénteken annyira kevés politikai témájú műsort ad az MTV, hogy arra legutóbb "az…..
Egyelőre nem indul el Gyárfás Út TV-je. A Nap-kelte producere műsora tavaly szeptember végi megszűnése után úgy döntött, hogy saját televíziót indít Út Tv címmel. A csatornát az ORTT be is jegyezte, viszont még a nagy kábeltévés szolgáltatók kínálatában nem szerepel az…..
Kiss Péter programigazgató már tavaly megígérte, hogy a Tv2 abbahagyja a kapkodást, és felépíti azt, amit eddig nem sikerült, pedig az RTL Klub a sajátjára lassan már műemléki táblát is kitehetne. A délutántól a főműsoridő végéig ívelő programstruktúrát. Már akkor…..
celebtemető 2010.02.18 10:02:02
@makepeace: Én sem tudom, hogyan működik, ezért csak feltételezem, hogy a két országos, szabadon fogható ker. tv visszaél a pozíciójával, és szándésokan csúsznak a műsorral. Ha ők is csak kábelen lennének elérhetők, szerintem ők sem csúsznának.
celebtemető 2010.02.18 11:04:32
@báró Csekonics: A tv2 mert már egyszer újat kitalálni: XXL-nek hívták :D Ha csak ilyet tudnak, akkor inkább ne kreatívkodjanak ;)
celebtemető 2010.02.18 12:29:28
@báró Csekonics: Jajj, azt inkább ne! Inkább legyen egyetlen 8-10 perces reklám/ajánló, ami alatt át tudok kapcsolni pl. NatGeo-ra, de nekem ne szabdalják szét az epizódot 10 percenkét 4 perces reklámmal. Én már a két reklámtól is ideges vagyok.
comment:com Hírek kávé mellé 2010.02.09 09:33:00
A CBS nem nagyon volt felkészülve a Saints győzelmére a Super Bowl-ban, legalábbis ebben a cikkben nagyon lehúzzák a meccs utáni tevékenységüket. A Dancing with the Stars egyik profi táncosa állítólag John Stamost akarja a következő évadba. Az MTV már nem is hajlandó úgy…..
celebtemető 2010.02.09 11:42:54
@sixx: Ja tényleg, ezek a külföldi hírmorzsák voltak, bocs. ;) Akkor várhatóan a magyarból is hamarosan el fog tűnni, fogyasztóvédelem nélkül is. ;)
celebtemető 2010.02.09 12:00:23
@sixx: De mintha lenne ORTT-előírta 12-es karika a sarokban, vagy már nincs?
A fogy.védelemet meg félig-meddig poénnak szántam, mert az talán beleférhet a fogyasztó megtévesztésébe, hogy zenetévének nevezi magát, pedig abból sugároz legkevesebbet.