Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kicsilány12

70 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arról, hogy meghalok, önmagában nem kéne írnom, hiszen egyrészt mindenki meghal, másrészt annak sincs hírértéke, hogy a „mindenki”-be én is beletartozom – ezzel kb. óvodás korom óta tisztában vagyok. Keresztény koromban mindennap imádkoztam „a jó halál kegyelméért”; ez komplex fogalom, amelybe…..
Szemeimen át Fény a szív 2016.01.23 12:43:00
Árnyékban fény közeledik, de eltűnik felül. Szélben jeges csóva tépi szívemet belül. Tengermoraj mossa talpam és elviszi a mély. Sűrű felhő sötétjében galamb útra kél. Tűző napon száraz ágban éled már a tél.   Hagyd, hogy a fény a szív felé Törjön mélyről gejzírként felfelé, szálljon…..
Szemeimen át Távol 2016.01.09 15:52:19
Velem vagy, s mégsem. Távol vagy, érzem. Szeretsz? – kérdem. Én, igen.   Velem vagy, s mégsem. Távol vagy, érzem. Szeretsz? –kérdem Én, talán mégsem...
Kiszámíthatatlanul élsz, mégis élvezed, mert úgy tűnik nem félsz.   De ez csak látszat. Legbelül reszketsz És bizakodsz, hogy valaki egyszer leveszi rólad a felelőtlen terhed.   Tévedsz, ha azt hiszed, minden nap új. Hogy életed percről-percre Megújul s bármit…..
Szemeimen át Kontra-pro 2016.01.09 15:52:16
  Ellentmondás az élet minden téren. Ész kontra szív, szerelem pengeélen.   Furcsa, hogy hiányzik valaki, Kinek jelenléte sem volt soha. Hogy szeretsz valakit, kivel nem beszéltél soha.   Hogy felbosszant valaki, kit sosem láttál. Hogy szimpatiktus valaki, kivel csak emailt…..
Szemeimen át Az élet 2016.01.09 15:52:14
  Az élet szereplés. Feltevés. Szenvedély és szenvedés. Egy a fontos s ez a cél: ne csak álmodd, benne élj!..
Szemeimen át "Pocsolyába léptem" 2016.01.09 15:52:11
Megbíztál bennem, de hiába. Eszem vesztve kerestem A választ az Életre, s a Mára.   Megbíztam benned, de hiába. Futottam utánad, de a vihart nem észlelve Beleléptem nyakig a pocsolyába.   Megbíztál bennem, de hiába. Eszem kerestem, a választ el nem veszthettem, Kérdésem sem…..
Szemeimen át Te 2016.01.09 15:52:10
Furcsa ez az élet. Furcsa, hogy csak éled, S mégis életrészed. Minden mi történik: Te vagy! S mindegy, mért történik örülj, hogy vagy. S ha valakinek fontos vagy...
Szemeimen át Dohány 2016.01.09 15:52:08
  Izzó lánggal égő, hosszú fehér kémcső, ki megérinted lelkem, s kárhoztatod testem.   Ízed változatos, színed káprázatos, tüzed melegsége, lelkem békessége.   Egyszer megragadtál, Tőlem nem távoztál, szállj csak tovább házról-házra s repülj tovább másvilágra.  ..
Puha párna, meleg ágy. Ez mire sokszor várva-vársz. Semmi vekker, borzalom, az sem zavar, ha óriás pók mászik a falon. Átölelni, hozzábújni, reggel kávéba nyúlni. Ez az álmod, erre vágysz! És hogy egyszer… Szárnyalj, perzselj, repess és arra gyere haza: Nem vagy egyedül… Társad…..
Szemeimen át Hiányzik valami? 2016.01.09 15:52:05
A hiány félelmet szül. Magányt ad. Kétségbe ejt. Nem hívod, de követ s rád talál.   A hiány Fájdalmas. Hiányolod azt, ’mire a leginkább vágysz, de tudod, hogy soha nem telik be benned ez az űr.   A hiány Felemészt. S egy idő után belátod, hogy félsz. Majd rádöbbensz, hogy már nem…..
Szemeimen át 1480 2016.01.09 15:52:01
Ezernégyszáznyolcvan forint. Ennyi lesz az ára, ha a mekiben eszel, a magad kárára.   Hamburger, sültkrumpli és mellé még a krémes, kakaóhoz hasonló forró csoki, édes.   Ehetnél máshol is, de az várhat magára. A meki közel van, s nem egy félórára.   Beülhetsz laptoppal, jegyzettel,…..
Szemeimen át Nyári zápor 2016.01.09 15:52:00
Nyári zápor bárcsak jönne! Minden könnyet elsöpörne! Zúgó szellő szárnyra kapná, s messze tova elsodorná! Égő villám porlasztaná, napsugár felszárítaná, szivárvány felvidítaná, földön hamu betakarná!   Vízben hullám bárcsak lenne! S belenézne a szemembe! Fájdalmammal hullámozna, szívemen…..
Szemeimen át Térkép 2016.01.09 15:51:58
A szemem a lelkem, a lélek tükör. Fura, hogy egy elfolyt szem látványa téged gyötör. A szám a szívem, a szívem tiéd. Meglep, hogy összetöröd, S megkérdem miért? A lábam térkép, a térkép út. Fel vagy le? Nyugi! Előbb-utóbb célba jutsz...
Piros szín varázsa mámorít, Vágyaim izzása beborít. Fekete gyémántként izzik az ágy, Kékes télben vigyázz meg ne fázz! Tisztán fehér az érzelmi szál, Zöld rétre letört veréb száll. Magányosnak tűnve keresi az étket, Sok szép virág néki hajt térdet. Fűben pojácák hada kél, Hangyák közt…..
  Egy könnycseppet ejteni azért, akit szeretsz, ez a minimum, melyet már csak akkor tehetsz, mikor az élet úgy kívánja, barátod a másvilágra indul… Felfedezni elrejtett kincseket.   Egy könnycseppet ejteni azért, akit szeretsz. Ez a törvény, melyet meg nem szeghetsz. Hisz a szíved súgja…..
Szemeimen át A bohóc 2016.01.09 15:51:54
Bűn, bűn-bánat. Uram bocsá, hogy más az álarc mögé láthat. Könny, könny't fakaszt, s lényed sírba sírva, Magad maradsz, bár börtönajtód nyitva.   Bűn, bűn, kényszer. Lelked ékszer Volt, míg el nem kapta egy kosztól csillogó macska, S a szépet szennyé karcolva eltemette, érte kár…..
  Meglátlak, nevetlek, Találomra szeretlek Itt találtam, oda tettem, Lelkedet, bár nem kerestem, Mégis vermedbe estem. Vak ló voltam és most látok, Zsákutcából kitalálok, Tyúkként szemet találok.   Kerestelek épp eleget. Megtalálva, Jól álcázva, Lőttem egy verebet. Ugráljon mindenki,…..
Szemeimen át Kaland 2016.01.09 15:51:51
  Bor. Pia. Mámor. Ettől lesz bátor, ki, olykor a mától is fél. Ne add fel álmod! Vedd fel a sárból az érzést, mi mindig remél.   Vad erőszak, vad szerelem. Benned többet, meg nem lelem. Egyszer tetted ezt énvelem, s e nap óta azt kérdezem: Lelked véres, lelkem vétkes, közös múltunk még…..
Szemeimen át (Sz)experente 2016.01.09 15:51:49
  Este lett. Fekszem. Kekszet ettem. Msnre keveredtem. Chatelek exxel. Engem szeretsz? Lehet!-felelte. Pesten leszek zengtem, Keress meg s velem lehetsz. Embertelen szex lesz...
Szemeimen át Csak simán élj! 2016.01.09 15:51:45
Mért akarod megírni a saját forgatókönyvedet? Mért akarod megfogalmazni amit nem lehet? A boldogságot, a szerelmet, az egész életet? Mért akarsz mindent túlbonyolítani? Mért akarsz törvényeket hozni, és azok szerint élni? Törvénybe foglalnád léted, hogy aztán azt béklyóban…..
Szemeimen át Mért? 2016.01.09 15:51:44
Mért? Mért van az életben kényszer, mely éltet nem kímél? Mért nincs elég pénzed, hogy élj? Mért nagy a mérce, és egyáltalán mit mér? Mért van pénz, hogy dolgozz érte? És rendszer, mely közli: mégis minek? Hisz’ meg úgysem érte. Mért van barát? Erre nem kell felelned. Azért, hogy…..
Szemeimen át 2016.01.09 15:51:42
Szemeimen át Miért? 2016.01.09 15:51:40
Éltem. Féltem. Az Úrtól kértem Adjon választ, Hogy megértsem. Mi az élet? Mért van halál? Hol a fény, Mely rád nem talál? Hol a barát, Ki megérthet? Mért van bosszú, Mi elérhet? Hol a társad Kiben bízhatsz, Hol a szülő, Kit felhívhatsz? Mért van Isten S mért van Sátán? Mért öl…..
Szemeimen át Sakk-matt 2016.01.09 15:51:39
Semmi sem csak fekete és semmi sem csak fehér Csak a sakktábla bábúi. De a sakk csak játék. Az élet nem. Az ember nem. Az élet zűrösen káoszos. Zavarosan szürke...