Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vampywiz17

1 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már több mint 1.5 éve ketyeg a kínai SMAR 8 csatornás rögzítő, és igazából baj nem volt vele, amíg áramot kap, megy. Most azért megnéztem ugyanannál az eladónál, az akkor 28 USD-ba kerülő eszköz mára már 47 dollár, ami azért még mindig alatta van valamivel a kis hazánkban kapható videorögzítőknek,…..
vampywiz17 2022.04.27 16:33:04
Nem tudom, hogy IMOU NVR-ekhez jo-e, de a Dahua-nak van RestAPI-ja. Integraciohoz hasznos lehet :)

community.jeedom.com/uploads/short-url/tTQJPaNah7gZnU12VGGN9ZHEhOk.pdf

Nekem Hikvision van, ahhoz is van ilyen API, szepen tudtam HA alatt szenzorokat csinalni a kulonfele esemenyeknek.
Egy héttel ezelőtt megjelent a Raspberry legújabb lapkája: a Pi Pico névre keresztelt egyed. 4 dolláros mikrovezérlőként reklámozzák és valóban: szállítással együtt 11 dollárért sikerült is szert tennem egy példányra Angliából, a Pimoroni-tól. Mert talán azt mondanom se kell, hogy amint megláttam,…..
A Raspberry PI (Broadcom) és Orange Pi (Allwinner) után egy újabb architektúrájú mikroszámítógéppel ismerkedtem meg (a változatosság gyönyörködtet), méghozzá a kis méretű Rock Pi S-el, aminek a lelke egy négy magos RK3308. (ARM Cortex-A35) Hosszas értekezések lelhetőek fel a neten arról hogy az A7…..
Akár azt is gondolhatná az ember, ha beüzemel minden szobába egy Raspberry Pi-t, köt rá hangszórót, és elindítja rajta ugyanazt a webrádiót, akkor mindenhol ugyanazt fogja hallani. Végülis igen, ugyanazt fogja hallani, de közel sem biztos, hogy ugyanakkor. A hálózati forgalomszabályozás,…..
Ezúttal az Allterco-tól egy WiFi bemeneti modul érkezett hozzám tesztelésre, amit ezúton is köszönök nekik! A Shelly i3 nemes egyszerűséggel 3 bemenet állapotát tudja feldolgozni/továbbítani, használatához viszont szükséges a fázison kívül a nullvezeték is, erősáram esetén. Érdekes módon ezúttal…..
Sokan némi ellenérzéssel viseltetnek a wifis eszközökkel szemben, így korábban már bemutattam egy költséghatékony DIY megoldást LAN relére. Ezúttal pedig egy gyakorlatilag kész megoldásba botlottam. No nem mintha nem lenne a kínai piactér tele hasonló megoldásokkal, de a legtöbb olcsó modell az…..
Bár az ITEAD a Sonoff Wifis okos-eszközeivel robbant be a köztudatba, nyilvánvalóan ők is rájöttek arra, hogy az akkumulátoros/elemes használatra nem ez a jó megoldás. Tavaly már piacra dobtak egy Sonoff Zigbee relét, idén nyáron pedig egy teljes zigbee termékkörrel jelentek meg, úgy mint: nyitás-,…..
Mivel a Z-Wave eszközök az elmúlt két év alatt sem érték el a vásárlási ingerhatáromat, így egy kicsit most a zigbee eszközökkel ismerkedem. Szó volt már korábban itt az USB csatlakozós CC2531 segítségével történő DIY zigbee átjáró készítéséről, ám ennek a hardvernek van egy apró hiányossága, ami…..
vampywiz17 2020.07.27 12:01:39
Jol hangzik!

Ezt a kettot nezted esetleg?

bit.ly/300IWAg

bit.ly/2D7Dlz1

Ezeknek nem teljesen vilagos, hogy az USB-k hasznalhatoak-e adatkommunikaciora, vagy ezek melle is kell egy Pi vagy egy programozo?

Arban par dollaral lenne tobb ilyen kiszeresben mint CC2538 + antenna + programozo.
vampywiz17 2020.07.27 21:11:07
@eNeS: Persze dupla, de akkor is kb 6000 Ft rol beszelunk :) ami meg azert nem 13000 Ft mint a keszre szerelt Dongle-k. Azt mondanam, hogy "kozeput" :)

bit.ly/300IWAg

nekem ez szimpatikus, sztm beredelek egyet. Akkor jol ertem, hogy nem kell hozza JTAG, tudom soros porton (UART) is feltolteni ra a Firmware-t?

(Ha megerkezik, egy vendekcikk erejeig sztm akkor be is mutatnam :) )
Ezúttal az Allterco egyik újabb kütyüjéről, a Shelly EM-ről lesz szó. Nem állítanám, hogy olcsó termékről lenne szó, főleg, hogy a hozzá való két külső áramváltót külön kell megvenni még hozzá (ez még külföldről is 20ezer körül van szállítással). Létezik 50 és 120A variánsa is, a normál…..
Ismét egy Allterco eszköz bemutatása következik. Bár nem vagyok az elemes megoldások nagy barátja, főleg ha nagy fogyasztású WiFi technológiáról van szó, de próbára mégis vettem egy ilyet. Különösen, mivel aránylag egyedülálló módon a nyitásérzékelők közt, ebben fényérzékelő is helyet kapott! A 18…..
vampywiz17 2020.01.30 19:47:01
@eNeS: Na az tok jo, varom nagyon! Ph! forumon talan olvastad, de van egy kinai merom, (RS485) viszont nem tartom teljesen pontosnak. "hulyeskedni" jo, de nincs teljes szinkronban a villanyoraval...
Bár már korábban gyártottam magamnak egyirányú RF-WiFi átjárót ESP alapon - és köszöni szépen azóta is teljesen jól működik - de szembejött egy visszautasíthatatlan akció, melynek keretén belül 8 dollárért juthattam egy Sonoff RF Bridge-hez. Eddig nem igazán volt okom ilyet beszerezni, ám ezek a…..
vampywiz17 2019.12.11 11:41:05
@vampywiz17: Illetve ami meg erdekes:

github.com/xoseperez/espurna/wiki/Hardware-Itead-Sonoff-RF-Bridge---Direct-Hack

Ez viszont mar hardware hack. a lenyege, hogy teljesen megkeruli a EFM8BB1 chipet es az ESP fog dekodolni. Ez nagyon hasznos, mert a EFM8BB1 nagyon korlatozott memoriaval rendelkezik... (tehat keves decoder fer el ) Elv ilyenkor az Espruma a rc-switch library-t hasznalja. Sajnos ez a library 2017 ota nem volt frissitve... Kar amugy, mert ha valaki foglalkozna vele es keszitene uj decodereket (mint ahogy az rtl_433-as sracok nyomjak) akkor nagyon hasznos cucc is lehetne ez a kis gateway (persze igy is az..:) )
Sziasztok! Először is köszönöm a lehetőséget eNeS-nek hogy ez a kis tutorial megjelenhetett az oldalon! Az esetek többségében ha szenzorok közötti kommunikációról beszélünk, akkor MQTT-t használunk, esetleg HTTP requestet. Viszont két esetben hasznos lehet az általam itt megosztott módszer…..
Nem sok izgalmasabb időszak lesz az életedben annál, mint amikor frissen kineveznek valamilyen menedzseri pozícióba. Már az elején választanod kell, hogy vezető, vagy Főnök akarsz-e lenni: arra az esetre, ha a második mellett döntesz (ami teljesen érthető), összeállítottunk neked egy útmutatót arra…..
vampywiz17 2019.09.03 12:05:57
@röf: Magyarorszagon, jo par nagy kozepes meretu cegnek ez 2019-ben meg a rogvalosag....
Ha már amúgy is van OpenWrt-t futtató eszköz a lakásban, gondoltam miért ne használhatnám útválasztáson  kívül másra is, ezért belevágtam a projektbe. Szükséges eszközök: OpenWrt-t futtató router cp210x USB-UART Bridge DS18b20 Működő Domoticz szerver A Szenzor bekötése: Csatalakozzunk…..
Korábban bemutattam egy kis méretű relét, amit WiFi-ről lehet kapcsolgatni, egy nyolclábú ESP-01S segítségével. Ennek egy valamivel nagyobb testvére az alábbi, LC Technology által gyártott változat. Legkönnyebben "ESP8266 WiFi IOT Relay" néven bukkanhatunk rá. (ám különösebben nem ajánlom a…..
A kora délutáni nap bágyadtan tűzött be az ablakon. A piszkosfehér nejlonfüggöny nem sokat tompított rajta, így az irodában meglehetősen meleg volt, mindenki izzadt a piros műbőr fotelekben. Zoltán, az Innovációs Bizottság vezetője lazított az arany tűvel ékesített vörös-fehér csíkos nyakkendőn,…..
Hogy egy projekt mikor sikeres meg mikor nem, arról sokat lehet merengeni mindenféle fórumon, de abban a tekintetben sosincs vita, hogy mindenki sikeres projektekre vágyik. Jelentsen a siker bármit is. Megesik időnként, hogy a projekt sikere nem is a csapaton múlik, hanem kontrollálhatatlan, már-már…..
vampywiz17 2018.01.29 23:34:43
Vállalati, munkahelyi közegben mostanában terjednek mindenféle zavaros tanok asszertív kommunikációról, meg konstruktív, támogató kritikáról, amelyek állítólag hatékonyabbá és pozitívabbá teszik a munkavégzést. Mindez baromság! Sokkal jobban tesszük, ha bebizonyítjuk a környezetünknek azt, ami…..
A Vastagbőr szúrta ki az utóbbi napok köztévés Híradóiból, hogy az emberek kifejezetten boldogok, amiért bevezették az új matricarendszert. Igaz összevágott felvételről van szó, de az valahogy nem került bele a műsorba, hogy például miért kell annak is 5000 forintos éves…..
vampywiz17 2015.01.02 20:58:38
@ember100: Nem ezt mondtam... De azert ha jobb lesz 5-6 millio embernek, akik mondjuk max 2-3 megyet ingaznak rendszeresen, az azert jo dolog... a tobbseg igenye, tudod.....:)
A Disney javára legyen mondva, hogy mikor az Alice Csodaországban élőszereplős változatával pofátlanul nagyot kaszáltak, simán megtehették volna, hogy végigmenetelnek az évtizedek során kisajátított mesevagyonuk felett, és 2-3 évente leszállítanak egy-egy élőszereplős…..
vampywiz17 2014.06.16 10:11:54
Akkor vegyuk lepesrol lepesre:

"Egyébként aki gonosznak néz ki, az gonosz is. Mindenki úgy néz ki amilyen":

Ez azert enyhen szolva is serto bizonyos emberekre es termeszetesen nem igaz. Mindenki olyan, ahogy viselkedik az embertarsaival, meg a kornyezettel, vagy ahogy erez. A kulsosegeknek ehhez semmi koze...

"Miért van szarva, miért a fekete a döntő színtónus,":

A szarvnak semmi koze a satanhoz, ez egy kozepkori abrazolasi forma, hogy ilyesztove tegyek az atlagember szamara... Nagyon sok okori istensegnek volt szarva, folag a termeszetkozelieknek. Itt is pont errol van szo. Demona a termeszet vedelmezoje, ezert van szarva. A fekete szin a hangulatat, vagyis hogy ugy fogalmazzak, a busszujat akarja kifejezni, ha megnezed, az "alap szine" a barna, ami egyertelmuen a termeszetet reprezentalja.

"A bosszúról nem is beszélve."

A bosszu alapveto emberi erzes es mivel Demona is csak egy halando (ha nem is ember) teljesen normalis, hogy igy erez.

"A Csipkerózsika mesében nem a negatív erő a jó, ahogyan nem az ember a rossz, ahogyan ebben a filmeben bemutatják.":

Az eredeti csipkerozsika meseben pont, hogy az emberek a rosszak! Vagy te a Disney-t gondolod eredetinek? Mert bizony az nem az... az eredetiben nem egy csokkal ebreszti a kiraly csikerozsikat, hanem megeroszakolja almaban... Az almaban szuletendo ikergyermekei egyike huzza ki az ujjabol a tusket... A kiraly pedig, hogy meg "erdekesebb" legyen, meg hazas is! A kiralyne csipkerozsikat meg akarja oletni, sot, meg is akarja enni! (Ez a motivum ugye a hofeherkebol is ismeros)

Erdemes Grimm-et is olvasni, mert Disney szerette a meseiben "kisse" elvinni a giccs iranyaba a temat... (A melypont nekem a Kis hableany... Andersen forog a sirjaban ha latja azt a giccsparadet, amit ott muveltek... lenyegeben megoltek a mondanivalojat a mesenek.)

Hogy miert Demona a neve? egyszeruen mert a Disney meseben igy hivtak... Amig el nem keszult a Disney valtozat, a karakternek egyaltalan nem volt neve...

Mivel ez a film alapjaban veve a Disney mese egy masik variacioja (ami, mint fontebb irtam, szinten csak egy variacioja egy mar letezo Grimm mesenek) igy a neveket atvettek. De a karakterek teljesen mas szemelyiseget kaptak, ezt te is lathattad... Az, hogy Disney (illetve a magyar szinkron) a mesejeben ilyen szerencsetlenul valasztott nevet, arrol nem tehet a jelenlegi film...

Kisse csolatassal es valjuk be, vallasi szemellenzovel tekintesz erre a filmre, illetve a Disney fele variaciot fogadod el alapnak, ami igen nagy hiba, azok a mesek nem kepviselnek tulzottan nagy muveszeti erteket... Az erdeti tortenetek sokkal tanulsagosabbak es emberkozelebbek, ajanlom azokat szamodra elolvasasra!
vampywiz17 2014.06.16 20:53:05
@Ágói: Akkora badarsagot, ami ebben a cikkben van, regen olvastam... Mellesleg a keresztenyseggel kapcsolatban mindig felhaboritonak tartottam azt, hogy ez a vallas mennyire nem tiszteli mas emberek hitet... (mielott meg itt valaki a torkomnak ugrana, NEM a satanizmusra gondolok...)Ez a legrosszindulatubb vonasa ennek az allitolag "befogado" es "szeretetre epulo" vallasnak...
vampywiz17 2014.06.16 21:30:25
@Ágói: Beleolvastam meg par "filmkritikaba" ezen az oldalon, amit linkeltel... bar ne tettem volna... Ez egyszeruen borzalmas... Amit pl a Pi eletenel irnak, az mar szo szerint felhaborito...