Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arlequin

42 bejegyzést írt és 5851 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KKBK napi simicska, napi orbán 2015.04.21 20:20:00
"Simicska Lajos, Orbán ismert egyetemi szobatársa és barátja, a Fidesz gazdasági háttérembere hatalmas cégbirodalma révén, leginkább különböző állami megrendelésekből tett szert milliárdos vagyonára a Fidesz kormányzások alatt. A 2014-es szavazások után a vállalkozó kapcsolata a kormánnyal erősen…..
arlequin 2015.02.09 12:12:43
@fannó: kedves hölgyem/uram

magácska még láthatóan gyermekded módon naiv a hatalomgyakorlás eszközei terén

olvasson szun-ce-t, vagy machiavellit

ha pedig ismeri őket akkor..
arlequin 2015.02.09 12:44:58
@tesz-vesz: a zetimológyija kérem, az.
Axente Vanessa a spanyol Vogue decemberi számának címlaplánya. Ehhez természetesen fotósorozat is tartozik, amelyben a magyar modell kizárólag fekete összeállításokat visel - nem véletlenül kapta az anyag a "La Dama Negra", azaz "A fekete hölgy" címet. A képeket Patrick…..
arlequin 2014.11.25 21:33:30
gyönyörű a hölgy
@szigetipotyautas: nem is tudom mit mondjak erre. talán csak annyit: majd kiderül. szép estét
„Leshetik, amíg én még egyszer forradalmat csinálok mások számára…” (Talleyrand) Augustus uralkodása alatt történt, hogy a germán chrescus törzs fejedelmének, Segimerusnak daliás fia, Arminius római zsoldba szegődött, római katonának állt. Ki is képezték, annak rendje…..
arlequin 2014.08.08 16:43:37
@picur3ka: csak csendesen
:-)
arlequin 2014.08.08 16:46:32
@Shenpen: platón? állam? demokrácia-diktatúra körforgás? semmi? ismerős?
Most a magyar igazságszolgáltatáson a sor, hogy valóban igazságot szolgáltasson. Hogy végre kimondják, amit minden józan jogérzékkel és szociális érzékenységgel bíró ember gondol, hogy a 2000-es évek elejének deviza ügyelete az évtized legnagyobb csalása volt, és ezek…..
arlequin 2014.04.29 17:20:08
@Megfigyelo: aha. nyilván az mnb mesterségesen fenntartott alapkamatjához semmi közük nem volt…

tudod: nem infláció, hanem elinflálás.
Egy fű alatt benyújtott rendelettel a kormány kedden tovább központosította az EU-s pályázati pénzek szétosztását. Több száz fiatal, képzett munkavállaló helyét foglalhatják el politikai komisszárok az eredeti fizetések 60-70 százalékáért. A kaotikus állapotok uniós…..
arlequin 2013.12.15 12:58:45
arlequin 2013.12.15 19:59:04
@Ayuamarca: a szív(ás)csakra közelében. mézeskalácsgyártás, sebestyén márta 'vetettem violá'-t énekel. béke

egyszóval: itthon
arlequin 2013.12.16 09:54:51
@Marcellusca: én is
szeretem
Ashikaga virág park akácalagútja, Japán Az “Ashikaga Flower Park”, Ashikaga városában, mely Tokyo-tól 80 km-re északra található. A park meghatározó fái a kék, fehér, rózsaszín fuji és az aranyeső, japánul kingusari vagy más néven a sárga akác. A csodás park több…..
Mindörökké Off gyerekszáj 2013.12.15 14:40:13
pistike játszik a star wars legóval. birodalmi rohamosztagosokat szállít a gép repül a vas, hasítja az teret, pistike pedig kommentál: "jönnek a kh(l)ónok!" no comment :-) ..
arlequin 2013.12.15 19:55:24
@miről van itt nagybasz0: @Penivaldes:
akkorát röhögtem, hogy majd lefostam a bokámat. :-)))

ezt mindenképpen meg kellett osztanom. rabbi haverom nyerítve röhögött rajta :-DDD
arlequin 2013.12.15 19:56:49
@Horizont: ma gaudate vasárnap van

örvendezni kötelező. legalábbis ma.
írtam valami verset, de nem tudom hova tettem. majd előbányászom.
„A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.” (Sir Winston Churchill) Úgy esett, hogy Krisztus előtt 216-ban Cannae mellett szembekerült egymással Hannibál és a két konzul,  Lucius Aemilius Paullus valamint Gaius Terentius Varro vezette…..
arlequin 2013.07.10 10:45:19
@aristo: gratulálok a cikkhez. minden szava igaz.
pontos analízis.
nem csoda hogy összehányják. csak így tovább. igazi felüdülés volt.
a sorsát pedig mindenki megérdemli, olykor kiérdemli...
nem új, sőt igen régi versem: mintha verset írnék lebben az árnyék kitakar csontot, vesét lámpás világlik fénye süt szerteszét derűs játékot mesél béke! p.s.: üdv mindenkinek, legyetek jók! ..
KKBK Mackensen 2013.03.23 03:20:00
  "Az erdélyi szorosokon oláhok jönnek befelé a visszavonuló Mackensen nyomán. A szerbek megszállták a Bánságot, a Bácskát: Temesvár, Zombor a kezükben van. A csehek Kassa irányába vonulnak és miután megrabolták országunkat, most ki akarják rabolni még az ország régi…..
arlequin 2013.03.25 12:52:22
@jenzen: @tesz-vesz:

tényleg jó. köszönöm.

ave
Költészet, szabadság, március 15. Tavaly augusztus 20-án feldobtuk magunknak a témát: mi nekünk a magyar? Pár napra rá a mikrobloggereket kérdeztük meg; majd október 23 alkalmából fiatal irodalmárok vallottak arról, nekik mi számít magyarnak. Most, március 15-én tíz magyar…..
A feleségem kapott egy SMS-t a Belügyminisztériumtól ezzel a szöveggel: Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át egy másik autóba! Belügyminisztérium Nos, az asszonyka jelenleg – teljes szerető pereputtyunkkal – a jólfűtött, barátságos…..
Sándor küldte nekünk az alábbi szösszenetet és semmit nem fűzök hozzá, mert már a múltkor is megkaptam, hogy kamu és igazából én írtam, hogy a sok kattintásból új lámbót vehessek magamnak, mindenesetre azért egy kicsit más szemszögből is megmutatja az eddig…..
Bakó Bea írásában Karsai László interjújából és György Péter publicisztikájából idéz, illetve válaszol is említett szerzőknek: úgy véli, álszent dolog felhördülniük és másra mutogatniuk, ugyanis a bölcsészkar(ok)on megtalálható ideológiai egyoldalúságért és ezért…..
arlequin 2013.02.28 20:18:30
arlequin 2013.03.01 18:35:06
@Alfőmérnök: @Bell & Sebastian:

látom a zurak megint lementek kutyába.

igazán kár. :-(
Abban egyetértek Bakó Beával, hogy a szélsőjobboldali eszmék felé fordulni talán a lehető legrosszabb reakció, amit fiatal gondolkodó tehet az őt ért benyomásokra. Azon sem fogunk összeveszni, hogy ebben van némi szerepe az egyes szakokon domináló, alternatívákat talán kevéssé…..
Történt egy szép, havas februári délelőttön, hogy a Hallgatói Hálózat orcáján csúnyán elkenődött a „független egyetemista érdekképviselet" amúgy is elég gyatrán felmázolt sminkje. A Jobbegyenesen ugyan mi már egy ideje tépjük a szánkat, hogy itt bizony csúnya átverés…..
[update a maradék magyaros újrhasznosításáról legalul]Gyakran használom életmentésre az egyik kedvenc húsmentes ételemet, a híres mérges, azaz arrabbiata tésztát. Leginkább pennével autentikus, de én jobban szeretem spagettivel vagy, ahogy ebben az esetben is, tagliatellével,…..
arlequin 2012.09.22 16:59:05
@világevő: nincs mit. mindig szoktam mondani, hogy nem a hasam szeretem, hanem a nyelvem.
örömmel olvasok hasonszőrű 'félmesterszakácsok' beszámolóit, de mással kell foglalkozzak. nekem terhes lenne a mindennapi főzés, sokkal inkább szerettek/barátok számára rittyentek. nem szoktak panaszkodni. igaz, vagy 10 éve a bélszínt csúnyán kiszárítottam. dehát ki nem? (az akinek, esze is van, no, az nem. nekem nem volt. 'süssük jól át!' címszóval)
kóstólj, egyél és írj a haza nagyobb dicsőségére!
üdv

p.s.: ha egy jó szuvidálót tudsz kéz alatt ócsóban, de ócsó legyen különben az asszony megzápítja a fejem, ha megtudja. ;-((( vagy ;-DDD
Augusztus 20-ika kapcsán ismét előkerültek - direkt nem linkelem:P - azok, akik egy-egy nemzeti ünnep alkalmával mindig különleges ingerenciát éreznek arra, hogy a nemzeti ünnep tárgyát besározzák. Ha a vádjaik igazak lennének, akkor nem is lenne probléma, hiszen a jogos…..
arlequin 2012.09.06 18:35:40
@Mj: kedves hölgyem!
tudom rég jártam errefelé, bár olykor bekukkantok. ezért elnézést kérek.

egy felvetés: úgy tudtam, hogy istván az utolsó közös szentje a keleti (ortodox) és nyugati (római kat.) egyháznak. a skizma pedig 1054-ben vala, ha jól emlékszem. 1083-ban pedig mintha imrét (pista bátyánk fiát) avatták volna szentté. kukkantsd már meg kérlek, mert így pontatlannak tűnik az egész. előre is kösz.

hovatovább: csabakirályfit egyáltalán nem értem én se. nem mintha ez jelentene valamit, de egy kicsit olyannak tűnik aki maga sem tudja mit akar.

hódolatom
a.
A kínai propagandakiállítást ismertető kritikánkkal alapjaiban értettük félre a témát és magát Kínát is, állítja Salát Gergely Kína-kutató a Mandineren megjelent írásában. A konzervatív blogon Kínai Kálmán és Trágár Tóniként publikáló szerző saját nevén jegyzett…..
arlequin 2012.09.04 16:56:50
@caralho voador: a szily laci most böffentett még egyet a címlapra...
arlequin 2012.09.04 22:59:07
@Földes András: végül is röhögni jó rajtad. egész értelmesen tudsz ironizálni, de amikor saját hibákról lenne szó...

félművelt vagy fijam, az a baj. de ne aggódj, elmúlik.

amit pedig leosztani próbálsz, hogy ki, miatt, miért kommentel...

nos az a tipikus: törzsi
(pártos/politizálós/jobbos/balos/balfasz/jobbfék/libsi/szélmagyar)
kannibalizmus.

sok szerencsét hozzá! zabálj emberhúst!

kár hogy nem fog menni...

p.s.: akinek annyi esze és méltósága, valamint gerince sincsen, hogy utána nézzen egy kritizált kiállítás tényszerű adatainak és kína elszenvedett múltjának, valamint ebből 'hozzáért', ráadásul pénzt vesz fel érte! : az kérem szimplán mesüge. ne adj' isten hülye.
KKBK Fidesz-azer-örmény 2012.09.02 11:43:55
Safarov a NATO Partnerség a Békéért program keretében részt vett egy, a budapesti Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen 2004 elején tartott angol nyelvtanfolyamon, amin Gurgen Margarjan örmény tiszttel szomszédos szobában volt elszállásolva. Səfərov éjszaka baltával lefejezte az…..
arlequin 2012.09.04 07:54:47
@tesz-vesz: olvastam valahol, hogy NATO, ill. CIA nyomásra ki kellett(!) adják az ipsét a vagy fél éve megtörtént NATO-s további integrációs döntés miatt. ez kissé más megvilágításba tenné a helyzetet...

emiatt mondhatja gyöngyösi, hogy összhang. s hogy miért lapíthatanak e NATO-s szerződésről?
mert nem áll egy kicsikét sem összhangban a 'független magyarország' mítoszával, amit gyöngyösi és orbán is annyira szeret hangoztatni. a kép így összeállhat.

erősebb kutya..
arlequin 2012.09.04 16:15:02
www.jovonk.info/2012/09/03/safarov-kiadatasa-kapcsan

ezt nézd meg. pár éve olvasgatom a honlapot és meglepően pontos, utólag szinte mindig igazolt infókkal rendelkeznek. az 'ideológiájuk' meg olyan amilyen. én igazi liberális (pfej) vagyok :-)))
hihetetlen ez az ember, pengeeszű jégember. Ma reggel (2012-08-22) Műveleti körzetté nyilvánította a rendőrség Csókakőt Műveleti körzetté nyilvánította Csókakőt bűncselekmény elkövetésének megelőzése és a település közbiztonságának fenntartása érdekében a Fejér…..
arlequin 2012.08.31 08:24:30
@Libero: oké. sebaj :-)

@tesz-vesz: na most már te is érted, amit senki nem gondolt, valaki mégis megtette, bárki értheti, hogy mindenkivel megeshet. :-)
arlequin 2012.09.04 07:50:15
@tesz-vesz: minden rendben.
Az év vicckiállítása nyílt a Szépművészetiben címmel jelent meg az Indexen Földes András kritikája a még néhány napig látható kínai kiállításról, amely szándéka szerint a kínai képzőművészet 1978 utáni fejlődésébe ad betekintést. Mivel a szerző már cikke elején…..
arlequin 2012.09.03 19:09:34
@Bell & Sebastian: kedves ember
tudod hol gyártják az apple termékek 90%-át?

á dehogy, nem kínában...
na ne röhögtess már.

@salát gergely:
a cikked kapcsán: korrekt. de egy nagy-nagy gond van vele, amit honfitársaink nagy része nem képes megtenni: el kell olvasni és fel kell dolgozni a saját maga értelmével. majd dönteni.
tiszta baloldalinak nevezett idiotizmus ez kérem. az olvasást támogatják, a feldolgozást tűrik, a döntést tiltják. egyszerű ez mint a faék.
helyette kapnak egy vegyes-'salát'a (ez irónia, oké?) földes-cikket amiben együtt található a fokhagyma, meg a műcsoki, amit emészhetnek, de nincs benne mit. valakinek pedig köpnie kell.

bár ez mindig is így volt...