Regisztráció Blogot indítok
Adatok
juliusc42

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba A kétlábú malac 2010.10.04 12:14:00
RIPPEL MALAC!Zhu Jianqiang, a tízhónapos kismalac két lábbal született. Első körben ki akarták dobni <könnycsepp> aztán egy cirkusz akarta lenyúlni, de a gazdája ragaszkodott hozzá, és megtanította két lábon járni. Éljen Kunkori! (Ja, farka sincs, oh well) ..
juliusc42 2010.10.05 10:47:44
Subba Ne baszakodj az írekkel 2010.09.03 14:54:00
Hogyan reagálnak az írek a Guns n Roses kilencven perces késésére? Üvegekkel. ..
Igazán súlyos lehet a válság, ha az Egyesült Királyságban feleannyiba kerül a kaja a Lidlben, mint Aprajafalván: Megnyitottam a Lidl angol és magyar honlapját először örömmel láttam, hogy ugyanazok a termékek vannak akcióban nálunk és ott. Konkrétan ázsiai ízek. Örömöm…..
juliusc42 2010.09.07 17:59:54
@schdl: "Németországban olcsóbb a Pick szalámi, mint itthon. Erre varrjon valaki gombot. " Ne tulozzunk, en nem ezt tapasztalom, sot van hogy a vakumcsomagolt Pick a legdragabb felvagott (EUR/kilo persze) egy szupermarket egesz valasztekaban. De maradjunk annyiban hogy altalaban nem dragabb mint Mo-n.
Ma kaptam meg az értesítést a Goldenblogtól arról, hogy a blog idén első lett a hírblog-kategóriában. Tudom, hogy mostanában nem divat örülni egy díjnak, különösen, ha nem jár lánccal, én azonban nagyon örülök... Amikor tavaly november 2-án feltettem az első kérdést,…..
Ígérem, most utoljára foglalkozunk az argentin meccsel, és holnaptól a görögverés lesz a téma, de ezt azért mégsem lehet szó nélkül hagyni. "Tökéletesen kielemezte a nigériai védők mozgását egy-egy szögletnél, és megfigyelte, az ötösön belülre sodródnak. Ezért…..
juliusc42 2010.06.15 23:26:43
@harrold:
nem ocska, de cslo! :D
w A Tesco-titok 2007.09.10 06:30:00
Az a gyanúm, egyesek el akarják terelni a figyelmet a Gyurcsány-csomag vérverejtékéről. Mesterségesen keltett, görcsösen erőltetett hisztériával. A Magyar Gárda nem volt elég, most kitalálták mellé, hogy a hipermarket a mumus. Mert olyan félelmetes nagy, gondolom. Morvay…..
A szokásosnál is rövidebb bejegyzés lesz, éppen csak egy gondolat. Olvasom a magyar sajtóban az új kormányzati szerkezetre adott reakciókat. A Magyar Nemzet publicistája el van ragadtatva ettől a mérhetetlen bölcsességtől, egy szemernyi kétsége sincs, hogy igazán jól kormányozni…..
juliusc42 2010.05.05 10:51:57
@Ordnassac:
Itt lehet szidni az ujsagirokat, es jogosan, mert az a szakmajuk elvileg. De ok is csak emberek, es szamoljatok meg, hany olyan emberrel talalkoztatok, aki a "politikai kedvencei" iranyaban oszinte kritikat gyakorol rendesen, ha azt jogosnak erzi? En nagyon keveset!

Szoval nem kell vazallusokrol vizionalni, az emberek mind ilyenek! De tovabb megyek, akinek Sony Hifi-je van gondolkodas nelkul szidja a Panasonicot, es kritika nelkul dicseri a Sonyt, s ugyanez forditva! S lehetne hosszan sorolni...
Többször utaltam már arra, hogy az új parlamenti felállás a korábbinál kiszámíthatatlanabbá és érdekesebbé teheti a magyar politikát. Ennek a megváltozott politikai térnek egy fontos aspektusáról azonban még nem szóltam elég hangsúlyosan: az ellenzékbe került három párt…..
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
juliusc42 2010.04.13 11:37:43
@juliusbond:
"én balra szavaznék, de az mszp-re nem. ha van más."
Ma keves part baoldalibb, mint a Fidesz...
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..
Eltelt huszonnégy óra a Fidesz pártigazgatója által elmondottak első részletének nyilvánosságra kerülés óta. Tegnap úgy fogalmaztam: „az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek…..
Nem lehet azt állítani, hogy ezen a blogon ne foglalkoztunk volna eleget az MDF helyzetével. Január 12-én, amikor kiderült, hogy igaz a sokáig tagadott hír: az MDF valóban az SZDSZ-szel tárgyal, a következőt írtam: „Mi szüksége van az MDF-nek Retkes Attilára? Miért kell…..
Szombat délután óta próbálok valamit írni az MSZP kampánynyitójáról. Pedig készültem: megnéztem a beszédeket, szorgalmasan elolvastam a programot, aztán vasárnap a Naplóban bepillantást kaptam a Mesterházy-család életébe, s végül a pártelnök érveit is meghallgattam a…..
juliusc42 2010.02.22 13:53:52
@Kivlov:
Ugy kellene mar ennek az orszagnak vegre egy tisztesseges baloldali part! De ezek a gengszter MSZP-sek elnyomtak mindent idoben.
Hatha most elobujhat valami a romok alol...
Előre szólok, ennek a bejegyzésnek csak áttételesen lesz köze a politikai elemzéshez. Akit tehát csak az érdekel, véletlenül se olvasson tovább, hiszen nincs rosszabb, mint a csalódott olvasó.Vallomással kezdem: a televíziós szereplések közül a választási műsorokat szeretem a…..
juliusc42 2010.02.21 18:09:47
@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!:
Ugyan mar! lárifári! Ezt a jó öreg Hofi már régen megmondta:
"... hagyjad fiam, csak éhesebbek jönnek!"
Orbán Viktor egy most megjelent – de tavaly ősszel elhangzott - beszédében ismét felbukkan az általa már többször is említett centrális pártrendszer gondolata: "[M]egvan a reális lehetősége annak, hogy a magyar politika következő tizenöt-húsz évét ne a duális…..
Dezsőmail Subject: HDz TalkSaw 2010.02.12 10:12:00
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/01/24 Subject: HDz TalkSaw To: mail@undr969 Tiszelt UnDR Rádió 96.9! A minap hangoltam Rátok és rögtön megtetszett, hogy a Kistehéntől a Cinnamon Chasersig mindent játszotok (bár utóbbi nekem már túl technó), viszont feltűnt, hogy szinte semmi…..
juliusc42 2010.02.12 14:37:57
Az utóbbi idők egyik legérdekesebb interjúját készítette Orbán Viktorral ma reggel Süveges Gergő a közszolgálati tévében. Releváns kérdéseket tett fel, jókor szólt közbe, érdemi megjegyzései voltak, de nem akarta túljátszani sem a szerepét, s földbe döngölni sem kívánta…..
juliusc42 2010.02.08 11:21:18
@theofil:
En OV helyeben bevennem az MDF-et a kormanyba, hogy meglegyen a 2/3 . Es Borkosra biznam, hogy a Bokros csomag 2.0-at megcsinalja, es amikor a nepszerusege melypontjan van, elkuldenem oda ahonnan jott...
Egy korábbi bejegyzésben már igyekeztem összeszedni azokat a választókerületeket, ahol a pártok frontpolitikusai indulnak. Azóta a három gyorsan döntő párt, a Fidesz, az MSZP és a Jobbik után egy-két helyen már a sokáig alkudozó MDF-SZDSZ páros és a kampányát némileg késve…..
juliusc42 2010.02.02 13:43:58
@pannonfunk: "akkor az eléggé kiábrándító lehet a fidesz-elleneseknek. Ugyenis azt mutathatja, hogy a nyugdíjasoknak való ígérgetéssel is lehet 4 év elteltével újrázni." Ezt pont az MSZP tudja legjobban az orszagban...
Van Magyarországon egy olyan, jellegzetesen viszonylag jómódú, elveiben liberális, Budapest belső részében dolgozó, élő, magát kulturáltnak tartó embertípus, amely neheztel a Nemzeti Színházra. Neheztel: azaz nem örül neki, hogy ott és akkor és úgy épült föl, ezért dohogva…..
juliusc42 2010.02.01 22:02:24
@tom sailor:
"A magyar Nemzeti Színházat meg tervezze már egy magyar"
Ezzel nem biztos, hogy egyet ertek. A nemetek a sajat parlamentjuket nem nemet tervezovel ujjittattak fel, mert annak a terve tetszett legjobban. Szerintem a teljesitmeny/szakmaisag tobbet er, mint hogy ki minek szuletett...
juliusc42 2010.02.01 22:03:33
@tom sailor:
" Ha akkor nem építik meg, akkor nem dupla, hanem százszoros költségből sem készül el," Ezt jol bizonyitja a 4es metronak csufolt panamazas
Nem annyira meglepő, mint amennyire szánalmas fordulattal igyekszik költségeit tovább csökkenteni a Wizzair. Mi mást is tehetne a 150%-os hatékonysággal működő társaság, minthogy április 1-i tréfaként bevezetik az utasfelvételi díjat. Tehát a foglalási díj, majd a poggyászdíj…..
A magyar politikai berendezkedés a rendszerváltás után nem alakított ki elég, és jó mechanizmusokat a hatalom megosztására és ellenőrzésére. A magyar politikai elit 1990 óta nem gondolt ennek a kérdésnek utána, és hagyta, hogy a például a magyar iskolarendszer alapvetően…..
juliusc42 2010.01.04 14:55:08
@darkgreen:
"Nézzük miért utálják a matematikát:
- unalmas,
- egysíkú,
- a gyakorlati életben nem használjuk,
- merev,
- elfojtja a kreativitást."
Ennyi hulyeseget regen hordtak mar ossze a matematikarol! Nezzuk sorban:
- nos az igaz, hogy van akinek unalmas masnak nem, de ez legfokeppen a tanar hibaja, vagy a tanitasi modszere. De semmikeppen nem mondhato hogy ez a matematiaknak onmagaban egy jellenzoje lenne
- egysiku? Asszem akkor te meg nalam is sokkal kevesebbet tudsz a matematikarol...
- hat ezt mar kommentelni sem kellene, a legvaratlanabb pillanatokban hasznaljuk a matematikat hetkoznapjaink soran. Van hogy osztonosen, ami azert lehet mert keszseg szintre fejlesztettunk ezt-azt a matematika vilagabol
- merev? max a matektanar! :) Esetleg kovetkezetes. De ez olyan nagy bun lenne? Szerintem a legtobb ember szereti a kovetkezetesseget, mert az kiszamithato, es ami kiszamithato biztonsag erzetet ad.
- Es a legnagyobb szamarsagot a vegere hagytad. Jelentkezzen az akinek a kreativitasat elfojtotta kulonbozo matematikai feladvanyok megoldasa!? Nekem eppen ellenkezoleg volt